8 bästa WordPress Gallery Plugins jämfört (2020)

bästa wordpress gallery plugins jämfört


Vill du skapa ett fotogalleri på din webbplats? Letar du efter det perfekta WordPress-galleri-plugin som passar dina behov?

I så fall är du på rätt plats.

I den här artikeln kommer vi att jämföra de bästa WordPress-galleri-plugins på marknaden, så att du kan välja rätt för din webbplats och behov.

Att välja ett WordPress Gallery-plugin

WordPress levereras med en inbyggd gallerifunktion, men standardgalleriet saknar den funktionalitet som de flesta användare önskar. När du väljer ett WordPress-galleriplugin är det några saker du behöver komma ihåg.

Funktioner:

Uppenbarligen måste du välja ett galleri-plugin som kommer med alla nödvändiga funktioner du behöver. Vissa plugins har många funktioner ur rutan medan andra låter dig utvidga kärnfunktionerna genom att lägga till nödvändiga tillägg.

I huvudsak, innan du investerar i ett galleriplugin, är det värt att ta en stund för att undersöka funktionerna som den tillhandahåller och fråga dig själv om den kan tillgodose dina behov.

Enkel användning:

Att ha ett funktionsrikt plugin är fantastiskt, men du måste hitta rätt WordPress-galleri-plugin som anpassar sig till ditt arbetsflöde och är lätt att använda. En uppblåst plugin kan göra ditt användargränssnitt rörigt, medan en lättanvänd plugin sparar tid när du hanterar dina gallerier.

Fart:

Bilder står för de flesta nedladdade byte på en webbplats. Oavsett om du är en fotograf, en konstnär eller en förläggare som vill visa ett fotogalleri, har du inte råd att kompromissa med hastigheten.

Hastigheten är ännu mer kritisk eftersom Google fortsätter att betona det på sin sökalgoritm i varje uppdatering. När du väljer ett plugin måste du se till att det inte bromsar din webbplats.

Galleri Plugin NamnSida Load TimeRequestsSidestorlek
Envira Gallery655ms23988KB
Modula696ms28948KB
FooGallery91727591KB
Nästa generation867ms351.0MB

För att förstå hur varje plugin bidrar till din webbplats laddningstid sätter vi testet på varje plugin. Som ni ser hade gallerierna som skapats av Envira Gallery minst påverkan på laddningstiden.

Modula ligger på andra plats när det gäller sidbelastningstid. Anledningen till att dessa insticksprogram är så snabba är att båda är välkodade och mycket optimerade för hastighet.

Läs mer: Hur man påskyndar WordPress

uppdateringar:

Uppdateras ditt val av galleriplugin regelbundet?

Ditt galleriplugin kan ha kompatibilitetsproblem med nya versioner av WordPress om det inte uppdateras regelbundet. När du väljer ett WordPress-galleriplugin måste du se till att det upprätthålls och stöds av ett team du kan lita på.

Som sagt, låt oss ta en titt på de bästa WordPress-galleri-plugins som finns på marknaden. För att hjälpa dig få en bättre idé, här är en tabell med några snabba detaljer om plugins.

1. Envira Gallery

envira gallery

Envira Gallery är det bästa WordPress gallery plugin som är både lätt att använda och kraftfullt. Det kommer med en uppsättning förbyggda mallar som låter dig enkelt anpassa utseendet och känslan i ditt galleri.

Till skillnad från andra populära WordPress-galleriplugins är Envira lätt och inte uppblåst. Det kommer med alla viktiga funktioner ur lådan. Du kan enkelt förbättra kärnfunktionerna genom att installera ett av deras två dussin tillägg.

Några av de viktigaste funktionerna i Envira Gallery är:

 • Dra och släpp byggmästare: Skapa vackra gallerier på bara några få klick.
 • Responsiv och mobilvänlig: Alla gallerier du bygger med Envira svarar 100%, vilket innebär att de fungerar bra på mobila enheter, surfplattor och stationära enheter.
 • Fristående gallerier: Skapa oberoende gallerier som inte är knutna till dina inlägg och sidor.
 • Massor av tillägg: Du kan hitta en omfattande samling av tillägg, som social delning, videor, WooCommerce och vattenstämpel – bara för att nämna några.

Använda Envira Gallery

Envira Gallery är superlätt att använda. När plugin-programmet är aktivt på din webbplats ser du en liten ikon uppe på redaktören Lägg till galleri.

envira gallery, användarvänlighet

Du kan använda den här knappen för att infoga gallerierna i dina inlägg och sidor. För att skapa ett galleri måste du klicka på Envira Gallery »Lägg till nytt på vänster sida av din instrumentbräda. Du ser sedan ett nytt gränssnitt på din skärm. Här använder du de angivna flikarna för att ladda upp dina bilder beroende på källan från vilken du vill lägga till dina bilder. Bilderna visas precis under dessa knappar.

Du kan sedan gå vidare och anpassa det med alternativen på vänster sida av bilderna. När du är klar klickar du bara på knappen Publicera till höger. Du kan sedan kopiera kortkoden genererad av plugin och klistra in den i dina inlägg och sidor.

Envira Gallery

Envira Gallery Pricing

En lite version av Envira kan laddas ner från WordPress-arkivet, som erbjuder begränsade funktioner.

Här är prisplanerna för premiumversionen.

 • Grundläggande: $ 29 / år för en enda webbplatslicens
 • Plus: $ 69 / år för 3 webbplatser och fler funktioner
 • Pro: $ 99 / år för 25 webbplatser och kompletta funktioner
 • Byrån: 299 $ / år för obegränsade webbplatser och kompletta funktioner

Kom igång med Envira Gallery idag.

2. Modula

Modula

Modula gör det superlätt att ändra storlek på bilder i ditt galleri så att du kan välja vilka bilder som sticker ut. Detta plugin låter dig omedelbart förhandsgranska ändringar du gör i ditt galleri, så du behöver inte växla fram och tillbaka mellan din WordPress-instrumentpanel och förhandsgranska.

Den kostnadsfria versionen av Modula kan laddas ner från den officiella WordPress.org-katalogen, som har begränsade funktioner. Priset för proversionen av plugin-programmet börjar på $ 29 för en webbplats och $ 99 för obegränsade webbplatser.

Använda Modula

När du installerar Modula-insticksprogrammet ser du Modula-ikonen på vänster sida av instrumentpanelen. Klicka på denna ikon och välj Lägg till ny.

Nu ser du ett nytt gränssnitt på din skärm. Du kan nu lägga till dina bilder med hjälp av Ladda upp bildfiler eller välj bilderna från ditt bibliotek genom att klicka på Välj från biblioteket knapp.

Modulprissättning

Modula erbjuder 3 olika prisplaner.

 • Start: 29 $ / år för en enda webbplatslicens med grundläggande funktioner
 • Trio: $ 59 / år för 3 webbplatser med fler funktioner
 • Affär: 89 dollar per år för 25 webbplatser med kompletta funktioner
 • Byrån: $ 119 / år för obegränsat antal webbplatser med fullständig funktion

Var och en av dessa planer erbjuder stöd för 1 år, gallerifilter, gallerisortering och låter dig också skapa ett obegränsat antal gallerier.

Kom igång med Modula idag!

3. FooGallery

foogallery

FooGallery är en av de bästa inställningarna för bildgallerier för WordPress. Precis som Envira Gallery, har Foo också en lite version av plugin som kan laddas ner från det officiella WordPress-pluginlagret.

Med FooGallery kan du ordna dina bilder på det sätt du vill genom att använda dess drag-and-drop-ombeställningsfunktion. Det låter dig också välja en gallerimall för ditt behov, så att du inte alltid behöver skapa ett galleri från grunden.

Om du för närvarande använder NextGEN-galleripluginet på din webbplats kan du enkelt importera och konvertera dina NextGEN-gallerier till FooGallery med bara några klick.

Det är ett utvecklarvänligt plugin och kommer med dussintals krokar och filter så att du enkelt kan anpassa plugin enligt dina kunders behov.

Använda FooGallery

När FooGallery är aktiverat, gå till FooGallery »Lägg till galleri.

Använd nu Lägg till från mediebiblioteket för att lägga till dina bilder. Inställningsalternativet visas nedan. När du är klar med att lägga till bilderna kan du kopiera kortkoden under Publicera knappen och klistra in den var du vill att ditt galleri ska visas.

FooGallery Prissättning

FooGallery erbjuder tre olika prisplaner.

 • Personligt: ​​$ 59 / år på en webbplats
 • Professionell: $ 109 / år på 5 webbplatser
 • Affär: 199 dollar per år på 25 webbplatser

Till skillnad från andra plugins får du alla funktioner med alla planer. En livstidslicens finns också för varje plan för ett extrapris.

Kom igång med FooGallery idag.

4. NextGEN Gallery

nextgen galleri

NextGEN Gallery är det populäraste WordPress gallery plugin med över 1 miljon aktiva installationer. Det levereras med alla funktioner du någonsin kommer att behöva direkt ur rutan. Men om du letar efter en lätt plugin med minimala funktioner kan du tycka att den är uppblåst.

Den kostnadsfria versionen av plugin-programmet erbjuder två huvudmallar för visning av gallerier och två albumstilar. Med premium-plugin får du premiumgallerier, pro lightbox-display med bildkommentering och social delning.

NextGEN Gallery erbjuder några olika sätt att organisera dina bilder:

 • batch ladda upp bilder
 • importera metadata från dina foton
 • gruppera gallerier i album

Efter att ha laddat upp dina bilder till din WordPress-webbplats kan du gruppera dem för att skapa ett bildspel eller ett miniatyrgalleri.

NextGen-galleriet erbjuder e-handelsfunktioner och många andra kraftfulla funktioner som en professionell fotograf behöver.

Använda NextGen Gallery

NextGen Gallery-plugingränssnittet ser något annorlunda ut än de andra. Men det betyder inte att det är svårt att använda. För att lägga till dina bilder, gå till Galleri »Lägg till gallerier / bilder.

Använd nu Lägga till filer för att börja lägga till dina bilder. NextGen har inte inställningsalternativet på samma sida som ovanstående plugins. Du har en separat flik för den som heter Galleriinställningar. Det här alternativet hittar du på vänster sida av din instrumentpanel. Även om det inte gör någon stor skillnad, känner vi att inställningsalternativet på samma sida kan göra saker enklare och bekvämare för nybörjare.

NextGen Gallery Pricing

Beroende på ditt krav kan du köpa en av de 3 prissättningsplanerna för NextGen.

 • Plus: $ 79 / år
 • Pro: $ 139 / år
 • Livstid: 399 $ / år

Pro- och livstidsplanerna ger dig också tillgång till alla Imagely-teman gratis.

Kom igång med NextGEN Gallery idag.

5. WP Photo Album Plus

wp fotoalbum plus

WP Photo Album Plus är ett kraftfullt fotoalbum-plugin som låter dina besökare betygsätta eller kommentera foton.

Plugin-inställningen är inte så enkel jämfört med andra WordPress-galleri-plugins. Men det kommer med fler anpassningsalternativ än de flesta andra gratis WordPress gallery-plugins.

Med WP Photo Album Plus får du full kontroll över metadata som EXIF ​​(utbytbart bildfilformat) och visningsstorlekar. Det låter dig också ladda upp bilder från din webbplats och har massor av inbyggda funktioner som lightbox-överläggssystem, Google Maps och sökfunktioner.

Det unika med detta plugin är att det kommer med 20 olika widgetar att lägga till på din webbplats, inklusive Dagens Foto, Fotorangering, Utvalda foton och mer.

Använda WP Photo Album Plus

Detta galleriplugin är inte en användarvänlig. För att lägga till dina bilder med det här insticksprogrammet måste du gå till Fotoalbum »Ladda upp foton.

Använd nu Välj filer för att lägga till dina bilder. Glöm inte att kolla Efter överföring: Gå till Redigera albumsidan alternativ. Detta tar dig till en ny sida där du kan arbeta med albuminställningarna.

Kom igång med WP Photo Album Plus idag.

6. Grand Flagallery

Stora flaggan

Grand Flagallery är ett grundläggande media- och bildgalleriplugin utvecklat av CodeEasily, ett brittiskt baserat team som specialiserat sig på att utveckla WordPress gallery plugins. Med Grand Flagallery kan du enkelt ladda upp bilder och skapa musik- och videospelningslistor på din WordPress-webbplats.

Plugin tillåter dig att ladda upp bilder, och det kommer också med möjligheten att batch ladda upp och organisera dina bilder. Alla dina gallerier kan hanteras på en central plats där du kan skapa och anpassa samlingar av gallerier.

Det finns 3 premiumprissättningsplaner, som börjar på $ 14.99 för livstidsåtkomst för en enda webbplatslicens. För flera webbplatser måste du köpa licensnycklar individuellt.

Använd Grand Flagallery

Grand Flagallery är ett nybörjarvänligt galleriplugin som erbjuder det enklaste sättet att lägga till dina bildgallerier. Efter aktivering av plugin klickar du på FlAGallery på vänster sida av din instrumentbräda. Följande kommer du att se på skärmen. Med hjälp av flikarna upptill kan du ladda upp dina bilder, importera dem från en annan destination och även skapa ditt galleri.

FlAG Hantera galleri, plugins för bildgallerier
Kom igång med Grand Flagallery idag.

7. Fotogalleri av WD

fotogalleri av wd

Photo Gallery är ett fullt svar på WordPress-galleri-plugin som gör att du kan visa interaktiva multimedia-gallerier. Inom ett enda galleri kan du lägga till både bilder och videor. Photo Gallery-plugin levereras med fyra lättanvända widgetar som smidigt smälter in i vilket WordPress-tema som helst.

Några fler funktioner i Photo Gallery-insticksprogrammet är:

 • 10 visningsalternativ: Plugin låter dig visa ditt galleri i 10 olika vyer som miniatyrbilder, murverk, mosaik, bildspel, etc..
 • Watermark: Skydda dina bilder med vattenstämpel. Du kan lägga till en text- eller bildvattenstämpel och ställa in dess position och visa storleken.
 • E-handel: Sälj enkelt dina bilder från din WordPress-webbplats med eCommerce-tillägget.

Prissättningen för fotogalleri börjar på $ 30 för en enda webbplats.

Använda Photo Gallery Plugin

Det är lätt att ta reda på hur du laddar upp dina bilder med det här plugin-programmet. Med hjälp av dra och släpp-byggaren kan du enkelt lägga till bilder i ditt galleri inom några minuter. Gå bara till din instrumentbräda och klicka på Fotogalleri »Lägg till gallerier / bilder och börja sedan ladda upp dina bilder.

Du har också fantastiska alternativ för att anpassa ditt galleri.

Fotogalleri av WD Pricing

Grundläggande: $ 40 / år
Standard: $ 60 / år
Förskott: $ 80 / år
Plugins-paket: $ 100 / år

Plugin-paketet har 57 premium-plugins och 2 premium fotogalleri-förlängningar.

Kom igång med Fotogalleri idag.

8. Gmedia Gallery

gmedia gallery

Gmedia Gallery är en annan grundläggande plugin för bildgalleri utvecklad av CodeEasily. Det låter dig skapa en lyhörd bild och videoalbum som perfekt anpassar sig till dina besökares skärmar, oavsett deras upplösning.

Några av de viktigaste funktionerna i Gmedia Gallery är:

 • Exif info: Visa EXIF-data (utbytbart bildfilformat) inklusive kameramodell, bländare osv.
 • Stöder video och ljud: Med Gmedia-galleriet kan du enkelt bädda in video- och ljudfiler från YouTube, Vimeo och anpassade videor.
 • iOS-applikation: Med hjälp av Gmedia iOS-app kan du enkelt ladda upp bilder, videor och andra filer direkt till din WordPress-admin utan problem..
 • WordPress kommentarer integration: Låt dina användare lägga upp kommentarer på videogallerier.

Till skillnad från andra plugins baseras prissättningen på antalet webbplatser du vill att plugin ska användas på. Den enda webbplatslicensen kan köpas för $ 29.99.

Använda GMedia Gallery

GMedia är en av de enklaste insticksprogrammen att använda. När plugin-programmet har aktiverats kan du börja ladda upp dina mediefiler genom att gå till GMedia-biblioteket. Och använd sedan alternativen till vänster för att lägga till taggar, kategorier osv.

GMedia Gallery Prissättning

GMedias premiumalternativ har olika priser beroende på hur många webbplatser du vill använda det på. Om du vill ha det för en enda webbplats är priset $ 29,99 / år. Om det gäller mer än 20 webbplatser är priset $ 8,5. För fler webbplatser kan du begära en anpassad offert.

Kom igång med Gmedia Gallery idag.

Vilket WordPress Gallery-plugin är bäst för dina behov?

Genom vår jämförelse har vi funnit att Envira Gallery är det bästa WordPress gallery-plugin du kan ha för din webbplats. Det är packat med alla nödvändiga funktioner du kan förvänta dig av ett galleri-plugin, men ändå är användargränssnittet lätt att använda och ser inte uppsvälld.

Det kommer med över två dussin olika tillägg som sträcker sig från e-handel, korrektur, lightroom-integration, social delning och mer.

Bonus: Kolla in det bästa WordPress-giveaway-pluginet för att skapa framgångsrika giveaways.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta det bästa WordPress-galleri-plugin som passar din webbplats.

Om du gillade den här artikeln kanske du också vill läsa de bästa WordPress-säkerhetsplugins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map