9 bästa SEO-verktyg för att växa din webbplatstrafik, SNABBT!

bästa seo-verktyg jämfört


Vill du driva mer riktad trafik till din webbplats från sökmotorer? Med rätt SEO-verktyg kan du sluta göra gissningar och börja spendera din tid och resurser på vad som verkligen fungerar för att driva mer organisk trafik.

I den här artikeln kommer vi att dela några av de bästa SEO-övervakningsverktygen som alla marknadsförare bör ha i sin verktygslåda.

Använda SEO-verktyg för att öka din webbplatstrafik

Sökmotoroptimering kan vara knepig, särskilt på grund av de ständigt växlande sökmotoralgoritmerna.

Med rätt uppsättning SEO-övervakningsverktyg kan du växa din webbplatstrafik trots de ständiga algoritmförändringarna.

Att ha rätt SEO-analysverktyg hjälper dig:

 • upptäck möjligheter för organisk trafiktillväxt
 • fixa sårbarheter på din webbplats som kan skada din sökrankning
 • analysera och optimera dina kampanjer
 • påskynda din övergripande SEO-process

Låt oss titta på några av de bästa SEO-analysverktygen som hjälper dig att växa din webbplatstrafik.

1. SEMRush

semrush

SEMrush är ett allt-i-ett SEO-granskningsverktyg som låter dig granska dina SEO-möjligheter och samla insikter från dina konkurrenter för att öka din webbplatstrafik.

Med SEMrush kan du identifiera viktiga organiska nyckelord för din webbplats som är lätta att rangordna för, webbplatser där du kan bygga bakåtlänkar från, samla namn på varumärken för att utnyttja marknadsföringsmöjligheter och mycket mer.

Några av de bästa SEMrush-funktionerna som du tycker är oerhört användbara är:

 • På sidan SEO-checker
 • Backlink-granskningsverktyg
 • PPC sökord verktyg
 • Innehållsanalysator
 • Och mer…

Kom igång med SEMrush idag.

2. Ahrefs

ahrefs

Ahrefs är en annan SEO-svit som levereras med olika SEO-analysverktyg för att förbättra din sökrankning och öka din organiska trafik. Med Ahrefs får du en detaljerad organisk sökrapport som visar dig exakta nyckelord som dina konkurrenter rankar efter i sökresultaten. Det ger dig också sökordsidéer som du kan rikta in dig för att öka din sökupptäckt och exponering för varumärken.

Dess backlink-kontrollverktyg är en riktig pärla för alla SEO-experter. Sätt bara in en URL i webbplatsutforskarverktyget så hittar du värdefulla SEO-statistik om länken.

Andra användbara funktioner i Ahrefs är deras innehållsutforskarverktyg och rankningsspårningsverktyg, som hjälper dig att hitta högpresterande innehåll respektive platsspecifika rankingrapporter.

Kom igång med Ahrefs idag.

3. Google Analytics

google analytics

Google Analytics kan användas som ett SEO-övervakningsverktyg, men det är viktigt om du vill få ut mesta möjliga av dina SEO-ansträngningar. Google Analytics ger dig insikter om viktiga data som organisk trafik, trafikkällor, avvisningsfrekvens, tid på webbplatsen, sidhastighet och mer.

All denna information gör att du enkelt kan se vad som fungerar på din webbplats och vad som inte är och ge dig insikt om hur du kan öka din SEO, få mer trafik till din webbplats och öka konverteringarna.

Google Analytics är helt gratis och enkelt att ansluta till din webbplats. När du länkar ditt Google Analytics-konto till Google Search Console (nummer 7 i listan) får du ännu mer värdefull information i dina Google Analytics-rapporter, till exempel de sökord som folk använder för att hitta din webbplats, din webbplats närvaro i Googles sökresultat och mer.

Kom igång med Google Analytics idag.

4. Yoast SEO

yoast seo

Yoast SEO är en av de bästa SEO-plugins som gör att du enkelt kan optimera din WordPress-webbplats för bättre sökmotorsrankning.

Till skillnad från andra WordPress SEO-plugins tvingar Yoast SEO dig att välja ett nyckelord för fokus för din blogg och sedan se till att du använde det på sidan på rätt sätt. Yoast SEO visar dig SEO-utdrag inom din sidredigerare. På så sätt kan du enkelt redigera din metabeskrivning för att förbättra dina klickfrekvenser i sökresultaten.

I ett nötskal tar Yoast SEO hand om all teknisk SEO-optimering för din webbplats.

Kom igång med Yoast SEO idag.

5. BuzzSumo

buzzsumo

Med BuzzSumo kan du analysera vilken typ av innehåll som fungerar bäst för alla ämnen och dela upp prestandan med olika mätvärden på webbplatser, nyckelord osv. Du börjar med att ange ditt sökord i sökrutan och sedan upptäcka vilket innehåll som fungerar bäst för det.

Med BuzzSumo kan du också hitta viktiga påverkare för att marknadsföra ditt innehåll så att du kan lämna in dem via e-post.

För att hitta en överskridande rubrik behöver du bara ange ämnet du arbetar med. Det ger dig en lista över alla de mest populära titlarna för ämnet, rangordnade efter antalet sociala aktier.

Du kan skapa varningar för alla sökord relaterade till ditt märke, vilket håller dig uppdaterad med nytt och trendigt innehåll.

Kom igång med BuzzSumo idag.

6. Moz Pro

moz

Moz Pro är en komplett SEO-svit som levereras med olika SEO-granskningsverktyg som hjälper dig att öka din sökrankning.

Varje Moz Pro-plan innehåller MozBar-premium, ett SEO-verktygsfält för Chrome-webbläsaren. Verktygsfältet ger dig omedelbara mätvärden när du tittar på en sida eller SERP (sökmotors resultatsidor).

Med hjälp av Open Site Explorer kan du upptäcka möjligheter till backlink och identifiera potentiellt sårbara bakåtlänkar till din webbplats så att du kan ta bort dem.

Det genomsöker och granskar också dina webbplatser för sårbarhetsproblem som hindrar besökarna från att genomsöka din webbplats, vilket ger dig ro i sinnet.

Kom igång med Moz Pro idag.

7. Google Search Console

googles sökkonsol

Google Search Console är ett av de bästa gratis SEO-verktygen som ger dig detaljerad insikt om din webbplats prestanda i Googles sökresultat. Med Google Search Console kan du identifiera hur Google visar din webbplats och optimera dess prestanda i sökresultaten. Till exempel kan du identifiera:

 • sökfrågorna som utlöste visningar och klick på Google
 • den enhet dina kunder använder på Google för att upptäcka din webbplats
 • din kunds geografiska plats
 • målsidorna genom vilka besökare kom in på din webbplats

För ytterligare analys kan du ansluta din Search Console till ditt Google Analytics-konto. På så sätt kan du importera dina Google Search Console-data till Google Analytics och analysera och förfina dina SEO-kampanjer för gott.

Kom igång med Google Search Console idag.

8. Svara allmänheten

svara allmänheten

Answer the Public är ett gratis verktyg som hjälper dig att identifiera de frågor som din målgrupp söker på Google. När du skapar innehåll kan du skriva svar på dessa relevanta frågor så att ditt innehåll visas i resultaten när någon söker på webben.

Svar på allmänheten genererar massor av olika innehållsidéer baserat på nyckelordet du angav. När du har fått några relevanta ämnesidéer kan du kortlista mindre konkurrenskraftiga.

Answer the Public är ett bra brainstormningsverktyg som låter dig skapa innehåll som sannolikt kommer att läsas, delas och, viktigast av allt, ger riktad organisk trafik till din webbplats.

Kom igång med Answer the Public idag.

9. MonsterInsights

monsterinsights

MonsterInsights är den bästa Google Analytics-plugin för WordPress som gör att du enkelt kan spåra prestandan för dina SEO-kampanjer. Med MonsterInsights är det sublimt enkelt att ansluta din webbplats till Google Analytics. Till ställa in Google Analytics med WordPress, allt du behöver göra är att aktivera plugin och göra några klick utan att behöva röra vid en enda kodrad.

Nedan är några sätt du kan använda MonsterInsights för att spåra SEO-prestanda på din webbplats.

 • Övervaka förändringar i din organiska trafik så att du kan komma med strategier för att öka den.
 • Spåra sidspecifik SEO-prestanda och identifiera vad som fungerar och vad som inte gör.
 • Spåra sökfrågor för att förstå relevansen för dessa sökord på dina sidor.
 • Mät engagemang på dina sidor och ta reda på om ditt innehåll hjälper till att lösa besöksproblemet.
 • Mät mobilvänlighet på din webbplats
 • Mät platshastighet

Förutom att spåra SEO-prestanda gör MonsterInsights det enkelt för dig att aktivera olika spårningsfunktioner i Google Analytics, t.ex. e-handelsspårning, former spårning, spårning av annonser, etc. Dessutom kan du granska din webbplats totala prestanda i din WordPress-instrumentpanel utan att logga in på din Analytics-profil.

Kom igång med MonsterInsights idag.

Vill du börja med gratisversionen istället? Prova MonsterInsights Lite.

Hur man använder de bästa SEO-verktygen för att öka din webbplatstrafik

Nu när vi har tittat på olika SEO-analysverktyg är det dags att bestämma vilken du ska använda för att öka din trafik.

SEMrush är bästa allt-i-ett SEO-rapporteringsverktyg som hjälper dig att hitta möjligheter för länkbyggnad, utföra webbplatsrevision, rangspårning och mer.

När det kommer till SEO-optimering på plats, Yoast SEO är den bästa lösningen för din webbplats. Med Yoast SEO kan du sluta oroa dig för SEO-teknik och enkelt börja optimera dina sidor.

Om du letar efter ett Google Analytics-plugin till analysera din SEO-prestanda, leta inte längre än MonsterInsights. MonsterInsights gör installationen av Google Analytics enkel för dina WordPress-webbplatser.

Kolla också in vår artikel om WordPress-prestanda och -hastighet och kolla webbplatshastighet för bättre resultat.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa SEO-verktygen för att öka din webbplatstrafik.

Med de bästa WordPress-ledgenerations plugins kan du exponentiellt växa din e-postlista och få ut mesta möjliga av e-postmarknadsföring.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me