9 Beste WordPress Helpdesk plugins for kundestøtte

beste wordpress plugins for helpdesk


Ser du etter de beste WordPress helpdesk plugins som er tilgjengelige? God idé! Når det gjelder å drive en virksomhet, er kundesupport en topp prioritet. Det er mer sannsynlig at kunder kjøper fra deg hvis de vet at de kan stole på deg for å få hjelp.

Siden vi også er nyttige, har vi satt sammen en liste over de 9 beste WordPress helpdesk-plugins for kundesupport for deg. Sjekk ut listen nedenfor og velg den som fungerer best for deg.

1. Catchers Helpdesk

Med funksjoner for supportledere som billettstatus, billetthistorie og kundeprofiler, er Catchers Helpdesk et topp-desk plugin-plugin. Arbeidet med et billettbasert system lar Catchers Helpdesk deg til og med lagre vanlige svar som hermetiske svar, slik at du kan spare tid mens du er nyttig.

Standardversjonen er nok til å komme i gang, men hvis du vil ha utvidede funksjoner, har de flere offisielle tillegg som kan hjelpe deg. WooCommerce-integrasjon, statistikk / statistikkrapporter og ytterligere kontaktskjema-felt kan alle installeres via addons for å gjøre Catchers Helpdesk desto kraftigere.

Ser du bare etter grunnleggende funksjoner fra dine WordPress helpdesk-plugins? Ikke noe problem. Catchers Helpdesk har en gratis versjon. Imidlertid er funksjonalitetene begrenset, så vi anbefaler at du kjøper premiumversjonen (starter på $ 39).

Kom i gang med Catchers Helpdesk i dag!

2. Kunnskapsbase

Hvis du ønsker å bygge et kundesupportsenter på nettstedet ditt ved hjelp av en omfattende FAQ-side, eller andre skriftlige ressurser, er Knowledge Base plugin du ønsker.

Med sin intuitive dra og slipp WordPress-sidebygger, gjør Knowledge Base å bygge en FAQ-side, bedrifts- / produktdokumentasjon eller ressursartikler absolutt uanstrengt. Det er også responsivt, oversettelsesklart og regelmessig oppdatert. Prisingen starter på $ 40.

Kom i gang med Knowledge Base i dag!

3. Hjelp speideren

Hvis du har et helt støtteteam, er Help Scout veien å gå. Du kan holde teamet ditt organisert med flere postbokser for hver delte e-postadresse. Du kan også se rapporter for å måle teamets ytelse, direkte fra WordPress-oversikten.

Help Scout har over 50 integrasjoner, ikke inkludert egne tilleggsutviklerverktøy, slik at du kan bruke Help Scout-systemet med alle plugins du allerede har eller ønsker å få. Den integreres også sømløst med live chat-plugins, og lagrer live chat-samtaler på de tilpassede kundeprofilene for brukerne dine.

Nettprat ikke din stil? Det er mange alternativer for telefonsamtaler og telefonsvarer. Over 50 taleposttjenester er tilgjengelige utenfor boksen, og kan utvides om nødvendig. Telefonsamtaler er også tilgjengelig.

Takket være over 75 tastatursnarveier, trenger ikke teammedlemmene dine å kaste bort tid på å famle med datamusene sine. Help Scout har også en app for iPhone og Android slik at du kan ta ditt kundesupport med deg hvor som helst.

Prisene varierer avhengig av hvilken pakke du velger, men alle alternativene starter med en 15-dagers gratis prøveperiode.

Kom i gang med hjelpespeideren i dag!

4. Zendesk

Zendesk er en alt-i-ett-løsning for alle dine plugins-pluginsbehov. Med funksjoner som support billettadministrasjon, live chat-funksjonaliteter og forretningstelefontjenester; vil du aldri trenge en annen plugin for helpdesk.

Ta også en titt på disse intercom-alternativene (med Zendesk).

Zendesk er imidlertid ikke gratis og krever at du kontoer med dem for å bruke den. Prisene varierer avhengig av hvilken plan du velger. Den gode nyheten er at du kan velge en alt-i-ett-plan som har alt, eller bare velge de funksjonene du trenger. Og hvert alternativ har en 30-dagers gratis prøveperiode.

Kom i gang med Zendesk i dag!

5. WooCommerce Support Ticket System

Hvis du allerede driver en nettbutikk med WooCommerce-plugin, er WooCommerce Support Ticket System-plugin den ideelle ledsageren for det. Ettersom de begge er laget av samme selskap, er integrasjonen sømløs.

WooCommerce Support Ticket System-pluginen bruker et supportbillettsystem for å løse bruker- og bestillingsdilemmaer. Og med tre forskjellige billetttyper, vil du ha god fleksibilitet til å kjøre butikkens støttesystem på din måte.

Den er oversettelsesklar, responsiv og starter på $ 29.

Kom i gang med WooCommerce Support Ticket System i dag!

6. Ah-billetter

For $ 16 er Ah Tickets definitivt et av de rimeligste alternativene på denne listen. Det fungerer via et billettbasert system og er unikt i og med at det er bygget på PHP MVC for bruk med OOP og Bootstrap 3.x rammeverk, med langt mindre CSS.

Det er strømlinjeformet, er oversettelsesklart for ubegrensede språk og mobil responsiv. Det integreres med MailChimp og få andre alternativer til MailChimp. Det kommer også en mobilapp snart, så dette er absolutt en å holde øye med.

Kom i gang med Ah-billetter i dag!

7. Fantastisk støtte

Fantastisk støtte er med et ord: kjempebra. Det er sammenlignbart med Zendesk eller Help Scout som en SaaS helpdesk-løsning, og den selges til en pris alle har råd til – GRATIS!

Oppsettet er utrolig enkelt ved hjelp av installasjonsveiviseren. Du kan få plugin-pluggen for helpdesk opp og kjører på under 5 minutter etter installasjon og aktivering. Det er ekstremt brukervennlig, selv for nybegynnere, og bruker WordPress-dashbordet og brukergrensesnittet fantastisk. Hvis du allerede kjenner deg rundt i WordPress Admin-området, vil du umiddelbart føle deg komfortabel med å bruke denne plugin-modulen.

Den er GDPR klar, kompatibel med Gutenberg, har WooCommerce-integrasjon, er oversettelsesklar og mobil responsiv.

Med over 25 tillegg som ikke teller premiumfunksjoner som kan legges til hver for seg, er det umulig å liste alt Awesome Support gjør på denne ydmyke listen. Vi anbefaler deg besøk nettstedet deres for å få hele omfanget av alt du kan gjøre.

Kom i gang med fantastisk støtte i dag!

8. bbPress

Fra skaperne av WordPress er bbPress et gratis plug-in-plugin for WordPress. Det er lett og vil ikke bremse nettstedet ditt med unødvendig oppblåsthet.

Ved å bruke en forumløsning for helpdesk kan du gi brukerne makt til å løse sine egne problemer. Eller ta tømmene og svare på spørsmål selv. Du vil ha massiv fleksibilitet og kontroll.

Les vår fulle bbPress-anmeldelse.

Kom i gang med bbPress i dag!

9. WP Support Plus Responsive Ticket System

WP Support Plus Responsive Ticket System-plugin fikk den til denne listen fordi den definitivt er en av de beste på markedet, og har vært det i ganske lang tid. Eksisterende brukere vil sette pris på dens æresplass på denne listen. Imidlertid bør nye brukere vurdere å bruke SupportCandy – det er av de samme utviklerne, gjør nøyaktig de samme tingene, men har ekstra støtte for nye brukere.

WP Support Plus Responsive Ticket System lar deg bruke ubegrensede billetter og et ubegrenset antall agenter. Den er responsiv og optimalisert for ytelseshastighet.

Sjekk også: Hvordan forbedre WordPress Performance Tuning

Med premium addons kan du integrere med Knowledge Base, lage tilfredshetsundersøkelser, eksportere billetter og mye mer.

Kom i gang med WP Support Plus Responsive Ticket System i dag!

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å oppdage de beste plugin-pluginene for WordPress help desk.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du også glede oss over listene våre over de beste WordPress LMS-plugins og 24/7 WordPress-støttetjenester for å administrere nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map