Bloom Alternative: OptinMonster vs. Bloom (Jämfört)

OptinMonster mot Bloom


Vill du generera fler potentiella kunder, omvandlingar och försäljning från din webbplatstrafik? Om så är fallet, då OptinMonster och Bloom är 2 av de mest populära blygenerationsverktygen du kan använda. Men om du undrar vilken du ska välja, så hjälper vi dig att göra rätt val.

I den här artikeln jämför vi OptinMonster mot Bloom och visar dig de viktiga skillnaderna mellan dem så att du kan bestämma vilket verktyg du ska använda på din webbplats för leadgenerering.

Vi kommer att jämföra de två plugins baserade på följande 6 punkter:

 1. Generell översikt
 2. Kampanjtyper och mallar
 3. Inriktning och utlösare
 4. Kampanjskapning och anpassning – Användarvänlighet
 5. Prissättning – värde för pengarna
 6. Dokumentation och support

1. OptinMonster mot Bloom – Allmän översikt

Vad är OptinMonster?

optinmonster-best-lead generation-program

OptinMonster är den bästa, mest populära blygenerations- och konverteringsprogramvaran som finns på marknaden. Det kommer med kraftfulla funktioner som hjälper utgivare, e-handelswebbplatser och byråer att växa sina e-postlistor, öka sidvisningar, minska vagnens övergivande och öka försäljningen. Det används av över 700 000 webbplatser online idag.

OptinMonster är en programvara som en tjänst (SaaS) -lösning som du kan använda på nästan varje webbplatsplattform inklusive CMS-plattformar som WordPress, Drupal och Magento; e-handelsplattformar som Shopify och WooCommerce; webbplatsbyggare som Squarespace och Weebly; och bloggplattformar som Blogger och Wix.

Du kan enkelt installera OptinMonster på din webbplats genom att lägga till en anpassad JavaScript-kod på webbplatsens sidor. Det är ännu enklare med WordPress med dess gratis WordPress API-plugin.

OptinMonster har inbyggd integration för alla större e-postmarknadsföringstjänster som Constant Contact, Drip, MailChimp och dess alternativ. Det finns över 30 tjänster för e-postmarknadsföring som du kan ansluta till dina OptinMonster-kampanjer för att öka din marknadsföring.

Vad är Bloom?

blom-wordpress-e-optin-plugin

Bloom är en av de mest kraftfulla e-postoptin- och blygenerations plugins för WordPress. Det skapades av ett av de ledande WordPress-temaföretagen, eleganta teman; företaget bakom populära Divi-temat och dess powerplugin Divi Builder. Eleganta temas teman och plugins, inklusive Bloom, används av över 500 000 WordPress-webbplatser online.

Bloom ger fantastiska funktioner till bordet inklusive högeffektiva optintyper, eleganta mallar, inriktning och triggers så att du kan få fler prenumeranter. Med hjälp av detta plugin kan du enkelt skapa vackra optinformulär och visa dem på olika platser på din webbplats eller personliga blogg för att växa din e-postlista. Den har integration med 16 av de bästa e-postmarknadsföringstjänsterna.

Till skillnad från OptinMonster är Bloom uteslutande en WordPress-lösning. Det är ett plugin du behöver installera på din WordPress-webbplats och vara värd för pluginets resurser på din egen server. Medan OptinMonster är centralt värd och du länkar bara resurserna till din webbplats. vilket betyder att det tenderar att lägga till mindre belastningstid på din server.

2. Kampanjtyper och mallar

Med Bloom kan du skapa 6 primära optintyper:

 1. Pop up optin
 2. Flyga in optin
 3. Inline optin
 4. Nedan innehåll
 5. Widgetområdeoptin
 6. Låst innehåll optin

När du klickar Ny Optin för att komma igång ser du en ny sida med dessa 6 alternativtyper. Du bör välja en för att fortsätta.

blommar-OptIn-form-typer

Därefter kan du välja en mall för din optinform. Det finns mer än 100 eleganta, professionella förhandsgjorda mallar tillgängliga inom Bloom.

bloom-opt-in-formulär-templates

Du kan välja en av mallarna, anpassa den och lägga till din nya e-postoptin på din webbplats. Bloom är ett bra plugin för att skapa e-postoptinformulär.

OptinMonster låter dig göra mer än bara skapa optinformulär eller e-postregistreringsformulär. Och det är därför OptinMonster använder kampanjer istället för optins. Förutom att generera fler leads hjälper kampanjer att öka engagemang och försäljning direkt på din webbplats. Till exempel kan du skapa kampanjer med nedräkningstimrar som skapar brådskande och ökar försäljningen.

Med OptinMonster kan du skapa fem huvudtyper av kampanjer:

 1. Dyka upp
 2. Fullskärm
 3. Glida in
 4. Flytande bar
 5. I kö

optinmonster-kampanjtyper

Med OptinMonster kan du skapa samma typ av optins som Bloom kan skapa och lägger också till ytterligare två kampanjer: Fullskärmskampanjer och flytande barkampanjer. Båda dessa kampanjer är mycket effektiva för att få mer användares uppmärksamhet.

Till exempel, helskärms välkomstmatta låter dig fånga dina besökares uppmärksamhet när de landar på din webbplats. Helskärmsöverlägget hjälper till att presentera ett riktat erbjudande för allt på ett distraktionsfritt sätt. På liknande sätt a flytande bar är en mycket effektiv kampanj som låter dig få användarnas uppmärksamhet utan att irritera dem, eftersom den förblir klibbig överst eller nederst på sidan.

När du har valt en kampanjtyp i steg 1 kan du välja en mall i steg 2. OptinMonster har en separat samling mallar för varje kampanjtyp.

choose-optinmonster-kampanjmall

OptinMonster gör det enkelt med kampanjspecifika mallar. För varje kampanj har den ett urval av skräddarsydda mallar, alla byggda för ett specifikt syfte. Dessutom visar mallarna en stor mångfald och unikhet från varandra.

Vinnare: OptinMonster. För dess förmåga att skapa optinformer såväl som kampanjer för fler konverteringar. De ytterligare kampanjtyperna, Fullscreen Welcome Map och Floating Bar, visar också OptinMonster som en vinnare. När det gäller mallar, ger Blooms stora samling mallar verkligen användarna många designalternativ; Men att hålla dem alla i ett osorterat paket gör det svårt för användare att välja ett enkelt.

3. Inriktning och triggare

Målningsfunktioner och triggers är mycket viktiga för optin-kampanjer. Låt oss nu se OptinMonster mot Bloom baserat på deras funktioner för inriktning och triggers.

Bloom har kraftfulla skärminställningar så att du kan konfigurera var och när ditt alternativ visas.

blom-display-settings

Det gör det möjligt att använda 6 typer av utlösare för automatiska popup-fönster och inmatningsoptins:

 1. Tidsinställd fördröjning – optin utlöses efter en viss tid som en användare är på din webbplats
 2. Botten på inlägget – optin visas när en användare når botten av ett inlägg
 3. Efter rullning – visar optin efter att en användare rullar en definierad procentandel av vägen ner på sidan
 4. Efter kommentar – visar optin när en användare kommenterar ett inlägg / sida
 5. Efter köp – visas optin direkt efter att en användare har slutfört kassaprocessen
 6. Efter inaktivitet – visar en popup eller fly in optin om den upptäcker att en användare är inaktiv på en sida under lång tid

Med Bloom kan du välja specifika platser för att visa dina optins.

blommar-targeting

Sedan kan du också förfina optininriktning genom att definiera specifika sidor och inlägg som ska visas och inte för att visa optinformer.

blomma-skärmspecifika-Post-alternativ

OptinMonster har mycket kraftfullare visningsregler än Bloom erbjuder. Du kan lägga till alla triggers som Bloom tillåter dig att använda och mycket mer.

optinmonster-Display-regler

Du kan faktiskt ställa in avancerade inriktningsregler med OptinMonster. Här är bara några av dem:

 • Geo-platsinriktning – Du kan visa relevanta kampanjer baserade på dina användares platser. Det är bra för butiker och platsspecifika erbjudanden.
 • OnSite Retargeting – Det låter dig rikta dina upprepade besökare med nya kampanjer baserat på deras tidigare interaktioner på din webbplats.
 • Enhetsbaserad inriktning – Låter dig skapa kampanjer för telefoner, surfplattor och stationära datorer. Detta förbättrar användarupplevelsen såväl som webbplatsengagemang.
 • AdBlock Detection – Du kan visa specifika kampanjer för besökare med AdBlock-programvara.
 • Dessa avancerade inriktningsfunktioner är endast tillgängliga på OptinMonster. På samma sätt har den kraftfulla triggers.

  En av de starkaste OptinMonster-triggersna är Exit Intent Technology, vilket är dess signaturfunktion. Denna smarta teknik hjälper till att konvertera övergivande besökare till prenumeranter och kunder.

  Exit Intent-teknik i OptinMonster

  Exit Intent Technology upptäcker användarnas beteende och uppmanar dem med en riktad kampanj i det exakta ögonblicket när de håller på att lämna din sida. Det är fantastiskt för att minska din kundvagns uppsägningsgrad och för olika kampanjer för innehållsmarknadsföring.

  Vinnare: OptinMonster. För sina avancerade inriktningsalternativ och triggers som OnSite Retargeting, Geo-Location Targeting, Exit-Intent Technology, etc..

  4. Kampanjskapning och anpassning – Användarvänlighet

  Med både Bloom och OptinMonster börjar kampanjskapandet med valet av en kampanjtyp och en mall. När du har valt en mall kan du anpassa mallen, ställa in triggers och publicera.

  Med Bloom kan du konfigurera ditt innehållsform, innehåll, layout, styling och allt du vill ändra. Det finns ett antal designalternativ tillgängliga för former, bildorientering, optins gränser och kanter och obegränsade färger.

  blom-Design-alternativ

  Dock ser dess gränssnitt för optinredigerare gammaldags ut i en ålder för visuella sidbyggare. Du måste klicka på Förhandsvisning för att se alla ändringar du gjort.

  I kontrast, OptinMonster tillhandahåller en riktig visuell redigerare för att redigera dina kampanjer. När du har valt en mall ser du din kampanjredigerare och se de ändringar du gör live när du redigerar. Du behöver inte klicka på någon förhandsvisningsknapp.

  Att redigera dina kampanjelement är mycket enkelt eftersom du kan klicka direkt på valfri del av din kampanj som du vill ändra och börja redigera med de verktyg som visas på vänster skärm.

  Vinnare: OptinMonster. För sitt enkla och användarvänliga gränssnitt för visuell redigering.

  5.Pricing – värde för pengarna

  Både Bloom och OptinMonster är betalda lösningar, men du kanske vill veta vilka som erbjuder det bästa priset för dina pengar. Så här är en jämförelse mellan priserna från Bloom mot OptinMonster.

  Bloom har två prisplaner: Årlig åtkomst och åtkomst till livstid.

  eleganta-teman prissättning

  Årlig tillgång kostar 89 dollar per år, medan Lifetime Access kostar 249 dollar. Båda planerna ger dig tillgång till alla teman och plugins som släppts av eleganta teman och du kan använda dem på obegränsade webbplatser.

  OptinMonster har fyra huvudsakliga prissättningsplaner: Basic, Plus, Pro och Growth.

  optinmonster-prissättning

  OptinMonster-prisplaner baseras på antalet webbplatser, antalet kampanjer, kampanjinriktning och triggers, rapporteringsfunktioner och mer.

  De Grundläggande planen innehåller viktiga verktyg för att få fler prenumeranter från din befintliga webbplatstrafik. Med den här planen kan du använda OptinMonster på en webbplats och du kan skapa upp till tre kampanjer. Det kostar $ 9 per månad när det faktureras årligen.

  De Plus plan ger dig 3 webbplatslicenser och obegränsade kampanjer. Med denna plan kan du använda kraftfull inriktning och utlösare som MonsterLinks, Exit Intent Technology, etc. Det kostar $ 19 per månad när det faktureras årligen.

  Den mest populära OptinMonster-planen är Proffs. Denna plan låter dig lägga till kampanjer på fem webbplatser. Du kan ta bort Drivs av OptinMonster varumärke med denna plan. Den innehåller de kraftfullaste OptinMonster-funktionerna. Det kostar $ 29 per månad när det faktureras årligen.

  Tillväxt är den dyraste planen och kostar $ 49 per månad när den faktureras årligen. Med den här planen kan du använda OptinMonster på tio webbplatser och du får premiumstöd.

  Prisplanerna för Bloom och OptinMonster verkar ojämförliga eftersom de baseras på så olika faktorer. Bloom-plugin, med vilken plan som helst, verkar vara en hel del eftersom den levereras med alla deras teman och plugins. Om du vill använda dem är det en rättvis plan; ändå kommer du att sakna de avancerade funktionerna som OptinMonster tillhandahåller.

  OptinMonsters prisplaner verkar ganska hög; men dess kraftfulla funktioner gör det väl värt pengarna. Om du väljer Bloom kan du inte använda mycket effektiv Exit Intent Technology, Geo-Location Targeting, OnSite Retargeting, features.

  Vinnare: Slips.

  6. Dokumentation och support

  Eleganta teman har en rik dokumentationsguide för Bloom-användare. Det finns tre artiklar för att komma igång och fler artiklar om att skapa optins med Bloom. Dessa tutorials är enkla och omfattande.

  Om du behöver ytterligare support kan du kontakta deras supportteam via chatt eller e-post. Du har också tillgång till Elegant Temas supportforum där du kan posta dina frågor.

  OptinMonster har en ännu större dokumentationssamling med mer än 200 artiklar. Dessa artiklar hjälper dig att arbeta enkelt med OptinMonster.

  Om du behöver teknisk support kan du logga in i ditt OptinMonster-medlemsområde och skicka supportteamet via e-post. Frågorna besvaras inom 24 timmar. OptinMonster-medlemmar kan också få support via livechatt.

  Vinnare: Slips.

  Slutsats

  OptinMonster är, utan tvekan, den bästa blygenerations- och konverteringsoptimeringsprogramvaran. Dess avancerade kampanjtyper, inriktningsalternativ och triggers gör det till det överlägsna blygenerationsverktyget för WordPress och andra webbplatsplattformar.

  Relaterad:Bästa WordPress Spinning Wheel Popup-plugins för att öka konverteringarna

  Bloom är också ett kraftfullt ledgenerationsverktyg som du kan använda exklusivt för WordPress. Det är bra för att skapa e-postoptinformulär. Men om du vill ha fler funktioner, till exempel minskning av vagnens nedläggning, geo-platsinriktning, etc., måste du välja Bloom-alternativet: OptinMonster.

  Därmed, OptinMonster är det perfekta valet för utgivare, e-handelswebbplatser och företag som vill växa sina e-postlistor och öka sina omvandlingar och försäljningar. Du kan dock betrakta Bloom längs en CRM-programvara om du bara behöver ett grundläggande verktyg för leadgenerering, eller om du redan har ett öga på andra plugins eller teman av eleganta teman som skulle göra deras paketerade prissättningsvärde värt det för dig.

  Missa inte den här artikeln om OptinMonster vs Sumo.

  Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja mellan OptinMonster eller Bloom för din webbplats. Du kanske också vill läsa vår jämförelse mellan Shopify och WooCommerce.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map