Envira Gallery mot FooGallery – Vilken är bättre? (Jämförelse)

envira gallery vs. foo gallery


Letar du efter ett galleriplugin för din webbplats? WordPress-marknaden är översvämmad av massor av fantastiska plugins som låter dig visa dina mediefiler på ett visuellt fantastiskt sätt. Två av de mest populära är Envira Gallery och FooGallery – alla med sin egen uppsättning kraftfulla funktioner.

Men det kan vara förvirrande för nybörjare att välja rätt galleriplugin för deras behov, särskilt med så många galleri-pluginalternativ där ute. Om det låter som en bekant situation, oroa dig inte. Vi har täckt dig.

För att hjälpa dig att välja det bästa galleripluginet har vi kommit med en detaljerad granskning av plugins med detta jämförelsepost. Vi ska titta på deras funktioner sida vid sida och se vilken som är ett bättre alternativ för din webbplats.

Innan vi dyker djupare, låt oss ha en snabb översikt över plugins.

Översikt: Envira Gallery mot FooGallery

Envira Gallery

Envira-galleri-plugin

Envira Gallery är en av de mest populära gallery-plugins på marknaden med över 100 000 aktiva installationer och över 1 miljon nedladdningar. Envira Gallery är ett dra och släpp-tillägg för fotogalleri som är lätt för nybörjare att använda. På fem minuter eller mindre kan du ladda upp dina foton, ordna om dem och skapa ett fantastiskt bildgalleri.

Bortsett från dra och släpp fotogalleri-byggaren, inkluderar andra funktioner gallerimallar, album, social delning, videogallerier, vattenstämpel, bildspel och mer.

FooGallery

foogallery-plugin

FooGallery har också över 100 000 aktiva installationer på WordPress Official Plugin Repository och ett 4.7-betyg på WordPress.org. Liksom Envira Gallery erbjuder FooGallery också vackra gallerilayouter som är responsiva, snabba och snabba och optimerade för Gutenberg.

Några av FooGallerys framstående funktioner inkluderar fantastiska galleri-mallar, enkel ombeställning med dra och släpp eller gallerisortering, anpassning som sväveffekter, videostöd och mer. Dessutom har de också förhandsgranskning av galleriet som gör att du kan se hur ditt galleri ser ut när du bygger det.

Konfiguration: Envira Gallery mot FooGallery

Envira Gallery

Envira Gallery är superlätt att konfigurera. Du hittar konfigurationsalternativet under Konfiguration på din Envira Gallery-instrumentbräda. Så här ser det ut:

Envira Gallery-konfiguration, Envira Gallery vs Foogallery

Du har många alternativ här. Du kan lägga till upp till 6 gallerikolumner, aktivera alternativet för lat laddning, även ställa in fördröjningstiden för dina bilder. Det har också alternativ för att välja dimensionerna på dina layouter.

Om du vill konfigurera bildstorleken har du fantastiska alternativ också. Det har många stilar inkluderade. Det kan vara i form av miniatyrbilder, porträtt, fyrkantiga former, landskap och mer. Baserat på antalet layoutkolumner låter det dig även välja dimensionerna på dina bilder.

FooGallery

FooGallery har också fantastiska konfigurationsalternativ. Du hittar det under inställningar alternativet i FooGallery-instrumentpanelen.

FooGallery-konfiguration, Envira Gallery vs Foogallery,

Här har du fyra olika inställningsflikar inklusive allmänna, bild, språk och avancerade inställningar.

Under fliken Allmänt kan du arbeta med den lata belastningen, cache-gallerialternativ och dina bildtexter.

Det finns 6 alternativ för att utforma galleriet. Fliken Bild erbjuder alternativ för att ställa in bilddimensioner, ändra storlek på animerade GIF-filer, visa animerade miniatyrbilder och så vidare.

Att konfigurera ditt bildgalleri exakt efter dina behov är enkelt med både Envira Gallery och FooGallery.

Användarvänlighet: Envira Gallery mot FooGallery

Envira Gallery

Att skapa ditt galleri med Envira Gallery är extremt enkelt. Allt du behöver göra är att gå till din Envira-instrumentbräda och klicka på Lägg till ny knapp. Nu kan du ladda upp dina bilder i Native Envira Gallery sektion.

Namnge bara ditt galleri i titelsektionen och välj sedan bilderna från din dator. Du kan också lägga till redan befintliga bilder från ditt mediebibliotek genom att klicka på Välj filer från andra källor alternativ. När bilderna har lagts till ser du en direkt förhandsvisning precis nedan där du precis har lagt till dina bilder.

Envira Gallery vs Foogallery,

På höger sida har du kortkoden. Du kan antingen använda detta eller trycka på publicera-knappen för att visa ditt galleri på vilken sida eller inlägg du vill. Är inte så enkelt?

FooGallery

Att lägga till ett galleri med FooGallery är också enkelt, men det skiljer sig lite från Envira Gallery. För att lägga till dina bilder med FooGallery, gå till FooGallery-instrumentpanelen och klicka på Lägg till galleri knapp. Lägg sedan till din gallerititel och bilder.

FooGallery användarvänlighet, envira Gallery vs Foogallery

Under området där du lägger till bilderna har du några inställningsalternativ. Du kan använda dem för att lägga till effekter till dina bilder, välja ett tema, lägga till belastningseffekter, gränser och mer.

För att kolla hur ditt galleri ser ut, klicka på Förhandsvisning av galleri knapp nära skärmens övre del.

Våra tankar

Om du använder ett gallery-plugin för första gången kan Envira vara bra att börja med. Det har ett användarvänligt gränssnitt så det finns ingen chans att människor blir förvirrade även om du använder det för första gången.

Foo kan å andra sidan överväldiga dig om du är nybörjare. Det betyder inte att det släpar efter Envira på något sätt. Om du har erfarenhet av att arbeta med gallery-plugins kanske det är lättare att konfigurera bilderna. Det enda problemet med Foo är att du måste byta flik för att kontrollera förhandsgranskningen efter att du har lagt till dina bilder.

Visa stilar: Envira Gallery mot FooGallery

Envira Gallery

Envira Gallery erbjuder många vackra sätt att visa dina bildgallerier. Du kan välja antalet kolumner du vill, aktivera eller inaktivera lat belastning, lägga till olika bildstorlekar och göra mycket mer.

Envira galleristil

Plugin har många storlekar för dina bilder. Från miniatyrbilder, porträtt, landskap, slumpmässigt – du namnger det bara. Envira har också alternativ för att lägga till en lightbox och ställa in en bildtextsposition också. Du kan också tvinga dina bilder att matcha en viss storlek om du vill.

FooGallery

FooGallery har också en enorm lista med alternativ för dina bilder. För att det ska se tilltalande låter det dig välja ett tema som kommer i tre typer – ljus, mörk och anpassad.

FooGallery Gallery-stilar

Du kan också lägga till olika gränser, släpp och inre skugga, välja en lastningsikon och mer. det har också många svävande effekter, alternativ att lägga till en bildtext och lägga till en personsökningstyp också. Bilderna kan också länkas till en specifik sida per post med hjälp av URL-fältet.

Våra tankar

När det gäller att visa dina bilder erbjuder Envira i sin lite version de grundläggande funktionerna. Foo har å andra sidan något mer avancerade alternativ. Så beroende på dina krav kan du välja det med de alternativ du behöver.

Addons: EviraGallery vs. FooGallery

Envira Gallery

Du kan utöka funktionerna i Envira Gallery med dess premiumtillägg. Det har vackra tillägg för att lägga till alternativ för sociala medier, stödja videofiler, lägga till mobilspecifika inställningar, lägga till taggar, lägga till vattenstämpel, lösenordsskydd, pagination och mycket mer. Sammantaget erbjuder Envira Gallery mer än 30 tillägg.

Envira-tillägg

FooGallery

FooGallery har också alternativ för att uppgradera sina funktioner.

Foogallery-tillägg, Envira Gallery mot Foogallery
Du kan använda det här alternativet för att lägga till videofiler, flera belastningseffekter, olika snygga gallerimallar, oändlig rullning, förinställningar för muspekare och mer. Foo har totalt 5 tillägg.

Våra tankar
När det gäller att utöka dina funktioner kan Envira vara ett bättre val. Även om Foo har premiumalternativ, anses Envira i detta avseende leda loppet.

Dokumentation: Envira Gallery mot FooGallery

Envira Gallery

Envira Gallery har vackert dokumenterats och du hittar alla svar på din fråga (om någon) i den. Det erbjuder också möjligheten att låta dig skicka in en biljett om du inte kan hitta en lösning på något problem.

FooGallery

FooGallery är lika väl dokumenterad. Du bör inte ha några problem med att förstå plugin eller hitta ett svar på en fråga när du hanterar det.

Våra tankar
Båda insticksprogrammen kan tilldelas lika poäng i sin dokumentation. Båda har briljant dokumenterats och genom att följa denna dokumentation kan en nybörjare också hantera plugin som en proffs.

Prissättning: Envira Gallery mot FooGallery

Envira Gallery

Envira Gallery erbjuder fyra olika prissättning planer. Den grundläggande början på $ 29 och går upp till $ 299.

Envira Gallery pris

FooGallery

Prisplanerna för FooGallery finns i tre olika alternativ. Det börjar på $ 29.99 och går upp till $ 149.99.

FooGallery Prissättning

Vår bedömning: Envira Gallery mot FooGallery: Vilket galleriplugin ska du välja?

Envira Gallery är en lätt plugin som kommer med alla funktioner du någonsin kommer att behöva från ett WordPress gallery plugin.

Priset på Envira Gallery är lite högre än Foo. Men vi tror att funktionerna och tillägg som dessa planer erbjuder rättfärdigar offerten.

Det handlar om de två pluginsna. Vi hoppas att denna post från Envira Gallery mot FooGallery var till hjälp för dig. Om du vill kolla in fler alternativ, läs vårt inlägg på 8 bästa WordPress Gallery Plugins jämfört.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map