FormStack Alternativ: WPForms vs. FormStack (1 vinnare!)

wpforms kontra formstack


WPForms vs. FormStack: Undrar du vilken kontaktformulärare som är bättre? Om du vill lägga till ett kontaktformulär till din webbplats är det viktigt att välja rätt kontaktformulärare för dina behov. Den kontaktformulärare som du väljer måste ha alla funktioner du behöver, vara enkla att använda och du vill ha allt till ett bra pris också.

Så vi kommer att hjälpa dig att avgöra vilket kontaktformulär plugin är bättre genom att jämföra WPForms mot FormStack.

Kriterierna som vi kommer att använda för att utvärdera dessa två populära kontaktformulärbyggare är:

Låt oss nu gå in i jämförelsen mellan WPForms och FormStack.

1. Översikt: WPForms vs. FormStack

Vad är WPForms?

wpforms-contact-formen-plugin
WPForms är ett av de mest populära plugin-plugins som är tillgängliga för kontaktformulär. Detta nybörjarvänliga WordPress-kontaktformulär plugin gör att du enkelt kan skapa kraftfulla kontaktformer för din WordPress-webbplats utan att behöva veta något om kod.

Med deras drag-and-drop-byggare kan du snabbt skapa kontaktformulär för din webbplats tillsammans med ett antal andra typer av formulär inklusive undersökningar och omröstningar och du kan också samla in betalningar. De erbjuder många mallar som hjälper dig att bygga ett kontaktformulär ännu snabbare och mallarna är helt anpassningsbara.

WPForms erbjuder många funktioner för att skapa smarta och kraftfulla kontaktformer och ger unika formulärfält som hjälper dig att skapa ett kontaktformulär som matchar dina exakta behov. Dessutom ger de dig rapporter som är snygga och lätta att förstå.

Med WPForms kan du bygga ett elegant kontaktformulär på några minuter och starta det på din webbplats med 1 klick.

Vad är FormStack?

formstack-plugin
FormStack är en onlineformulärsbyggare som hjälper användare att samla information genom onlineformulär som undersökningar, jobbansökningar, händelseregistrering och mer.

Detta verktyg levereras med en mängd förkonstruerade mallar som hjälper dig att bygga en onlineformulär på nolltid och det har också dra och släpp-funktioner så att du kan skapa ett helt anpassat formulär.

FormStack erbjuder statistikrapportering, förmågan att samla in betalningar och mer. Denna webbformulärsbyggare integreras också med andra populära verktyg och plattformar som Google Sheets, e-postmarknadsföringstjänster, Facebook och mer.

Låt oss nu dyka djupare i dessa kontaktformulärbyggare för att se om WPForms är ett bra alternativ för FormStack.

2. Användarvänlighet: WPForms vs. FormStack

WPForms

WPForms är otroligt lätt att använda. Med WPForms du kan skapa ett kontaktformulär direkt från din WordPress-instrumentpanel. Ladda bara ner WPForms WordPress-plugin, aktivera och installera och klicka sedan på WPForms i din WordPress-instrumentpanel. Härifrån kan du enkelt hantera alla dina formulär och skapa en ny med ett klick på en knapp – du behöver inte ens lämna din WordPress-webbplats.

wpforms-instrumentbräda

När du skapar en ny form, ger WPForms dig ett antal förkonstruerade formmallar du kan välja mellan höger i WPForms Form Editor för att komma igång. Dessutom finns det hundratals ytterligare mallar som donationsformulär, fakturerings- / beställningsformulär, registreringsformulär för nyhetsbrev och mer så att du enkelt kan hitta rätt mall för dina behov.

wpforms-templates

WPForms-drag-och-släpp-byggaren gör det superenkelt att bygga och anpassa ett formulär exakt efter dina behov. Även om du är nybörjare är det lika enkelt att bygga ett kontaktformulär som att dra formulärfältet du väljer och släppa det på plats. Du kan lägga till fält som rullgardinsmenyer, kryssrutor, flerval, filöverföring och mycket mer. Fält kan raderas med ett klick på en knapp och de kan enkelt ordnas om med dra och släpp-gränssnittet.

wpforms-dra-och-släpp-builder

WPForms visar också en direkt förhandsvisning så att du kan se hur din form ser ut när du bygger den, utan att behöva växla fram och tillbaka från Redigera till förhandsgranskning. Detta är bara en annan funktion i WPForms som hjälper dig att skapa ett formulär för din webbplats enkelt och på kort tid alls.

Slutligen är det mycket enkelt att få ditt kontaktformulär att visas på din webbplats. Med bara två klick kan du bädda in ditt formulär på valfri sida eller inlägg på din webbplats.

FormStack

Eftersom FormStack är en onlineformulärsbyggare kräver FormStack att du registrerar dig för deras tjänst och skapar formulärerna på deras webbplats. Så till skillnad från WPForms har du inte bekvämligheten att kunna bygga din form direkt från din WordPress-instrumentpanel..

För att skapa ett formulär kan du använda dra och släpp-redigeraren för att dra ett formulärfält från höger till vänster. Du kan också använda en av deras förlagda mallar för att komma igång.

formstack-builder

Dra och släpp-gränssnittet är dock lite mer komplicerat eftersom det finns flera knappar att välja mellan eller klicka för att få ett jobb gjort. Till exempel kan du dra och släppa fält för att ordna om dem eller du kan klicka på en separat knapp för att ordna om fält; för många alternativ och knappar som detta kan göra formulärbyggaren förvirrande för nybörjare.

Om du vill se hur ditt formulär ser ut när du bygger det kan du inte göra det. Du måste klicka på knappen Visa liveformulär för att se hur din form ser ut. Om du inte gillar hur ditt formulär ser ut måste du gå tillbaka, göra ändringarna och sedan klicka på Visa Live Form-knappen igen..

Dessutom är det svårare att få ditt formulär att visas live på din webbplats än med WPForms, särskilt för nybörjare. Och efter all den tid du har lagt på att skapa ett formulär du gillar varnar FormStack att vissa WordPress-teman kan överträffa FormStack-styling. Detta innebär att du får ditt formulär att se ut som du tänkte det, du måste redigera CSS-formuläret, vilket är ingen enkel uppgift för nybörjare som inte vet om kodning.

Vinnare: WPForms. WPForms dra och släpp är mycket lättare att använda. Du kan enkelt bygga en form genom att dra och släppa och du kan se hur din form ser ut när du skapar den.

3. Formgränser: WPForms vs. FormStack

WPForms

Det är viktigt att notera att med WPForms har du tillåtelse att skapa obegränsad form. Oavsett vilken prissättning du väljer med WPForms kan du skapa så många former du vill.

Detta är viktigt eftersom beroende på dina behov kan din webbplats behöva ett kontaktformulär för kunder att kontakta dig på, ett fakturerings- / beställningsformulär, ett formulär för nyhetsbrev för att få fler e-postprenumeranter, och du kanske vill skapa flera undersökningar. Lyckligtvis kan du göra det med WPForms utan några begränsningar.

FormStack

Å andra sidan erbjuder FormStack endast begränsad formskapning. Beroende på vilken prisplan du väljer kommer det att avgöra hur många former du har tillåtet att skapa för din webbplats.

För den billigaste FormStack-planen har du bara tillåtelse att skapa 5 formulär. Det betyder att du är extremt begränsad i de former du kan ha på din webbplats. Även med deras dyraste plan är det oklart om du får förmågan att skapa obegränsade former.

Vinnare: WPForms. När du väljer ett formulärbyggnadsprogram vill du välja ett som ger dig möjligheten att skapa så många former du vill.

4. Funktioner: WPForms vs. Formstack

WPForms

WPForms är mer än bara en enkel kontaktformulärare och den har många fantastiska funktioner direkt ur rutan. Som vi nämnde tidigare kan du inte bara skapa kontaktformulär, utan du kan också skapa undersökningar, omröstningar med mera.

Du kan skapa engagerande undersökningar och enkäter för din WordPress-webbplats och få vackra undersökningsrapporter för att följa dem. Detta innebär att du kan analysera dina formulärresultat i realtid och att du också har möjlighet att visa resultaten för dina webbplatsbesökare i realtid.

wpforms-enkät-funktioner

Några av de andra fantastiska funktionerna som du får med WPForms inkluderar:

 • Smart villkorlig logik – Declutter långa former genom att skapa smarta villkorade logikregler för att visa eller dölja frågor baserade på alternativet som användaren väljer.
 • Obegränsade filuppladdningar – Med alla plan kan användare ladda upp obegränsade filer på dina formulär och de är lätt tillgängliga direkt från meddelandet om skicka formulär.
 • Responsive Mobile Friendly – Formulär är 100% lyhörda och fungerar på mobil, surfplattor och webbläsare.
 • Partiell formbesparing – För längre formulär kan användare spara sina framsteg och komma tillbaka för att slutföra det senare, vilket minskar formulärets övergivande.
 • Spamskydd – Smart captcha och honeypot förhindrar automatiskt skräppostöverföring av dina formulär.
 • Automatiska formulärbekräftelser – Användare kommer att veta att deras formulärinlämning var en framgång med tre formulärbekräftelsetyper inklusive meddelanden, Visa sida och omdirigering.
 • Online-signaturförmåga – Tillåter användare att underteckna ditt onlineformulär med sin mus eller pekskärm.
 • Användarregistrering – Du kan skapa anpassade formulär för användarregistrering av WordPress.
 • Online betalningsintegration – WPForms integreras med betalningsportar som PayPal och Stripe så att du kan acceptera betalningar online.
 • Geo-plats spårning – Lär dig mer om dina webbplatsbesökare och deras platser så att du kan skicka dem mer riktade e-postmeddelanden.
 • E-postmarknadsintegration – WPForms integreras med alla populära e-postmarknadsföringstjänster som Constant Contact, AWeber och Mailchimp.
 • Formbehörigheter & Åtkomstkontroller – Lösenordsskydda ditt formulär, begränsa antalet poster du accepterar, begränsa formulärposter till inloggade användare och mer.

Dessutom erbjuder WPForms ett antal andra tillägg såsom Form Abandonment som fångar en användares information även om de inte skickar in formuläret.

FormStack

Med FormStack kan du skapa kontaktformulär såväl som betalningsformulär, enkäter, händelseregistrering och mer. De erbjuder ett antal funktioner inklusive:

 • Villkorad logik
 • Spara & Fortsätt formulär
 • rapporter & Analytics
 • Filuppladdningar
 • recaptcha
 • Betalningsprocessorer
 • E-postintegration

Men FormStacks lista över funktioner är inte så lång som WPForms. FormStack saknar ett antal unika formfält som WPForms erbjuder som Net Promoter Score, Likert Scale och mer.

Som vi nämnde tidigare kan du bara skapa ett begränsat antal formulär med FormStack. Varje plan har också en temabegränsning och varje plan har också en lagringsgräns, så att du bara kan ladda upp ett visst antal filer. Dessutom får du inte tillgång till e-postintegration med deras billigaste plan som gör ommarknadsföring via e-post omöjlig.

Vinnare: WPForms. WPForms erbjuder många fler funktioner som låter dig skapa kraftfulla former av alla slag.

5. Prissättning: WPForms vs. FormStack

WPForms

WPForms erbjuder gratis och premiumversioner av deras plugin för formbyggare. Om du vill använda WPForms gratis kan du ladda ner WPForms Lite WordPress-plugin från det officiella WordPress Plugin Directory, installera det direkt på din WordPress instrumentpanel och börja använda det direkt. Men om du vill ha tillgång till deras kraftfullare funktioner måste du uppgradera till en premiumplan.

wpforms-prissättning

WPForms erbjuder fyra olika prisplaner och du får obegränsad formskapande med var och en av dem. Om du precis börjar bygga en webbplats och din budget är tuff börjar grundplanen endast $ 39,50 per år för en webbplats. Grundplanen har obegränsade formulär, obegränsade poster, avancerade fält, formmallar, e-postintegration och mer.

För att få tillgång till alla WPForms premiumfunktioner som betalningsintegration, undersökningar och enkätundersökningar, användarregistrering, formuläravstängning, premiumstöd och mer, måste du uppgradera till Elite-planen för $ 299,50 per år.

FormStack

FormStack har fyra olika prisvärda planer att välja mellan $ 19 / månad – $ 249 / månad. Varje prisplan har en gräns för hur många former du kan skapa. Till exempel för bronsplanen som kostar $ 19 / månad får du bara skapa 5 formulär. Även med Platinum-planen som kostar $ 249 / månad, begränsar de dig fortfarande till 1000 formulär.

formstack-prissättning

FormStack begränsar också antalet poster du kan få med varje plan också. Om du går över antalet poster du har tillåtit i din plan debiterar de dig ingen avgift för det, men alla poster kommer direkt till din e-post istället. Vilket gör dina formulärposter svåra att hantera och har potential att ta över din inkorg och bli väldigt irriterande.

Dessutom måste du betala $ 59 / månad för att få viktiga funktioner som anpassat varumärke och integrationer och betalningar.

Vinnare: WPForms. Sammantaget måste du betala mycket mer pengar för att få tillgång till de funktioner du vill ha med FormStack jämfört med WPForms.

Slutsats: WPForms vs. FormStack: Vilket är bättre?

Om du vill lägga till formulär på din webbplats rekommenderar vi att du använder WPForms. WPForms är bra för både nybörjare och erfarna webbplatsägare. Du får tillgång till alla funktioner du behöver för att växa din webbplats eller ditt företag utan att behöva betala dyra månadsavgifter. Du kan skapa kraftfulla former på några minuter med deras dra och släpp-gränssnitt och du får friheten att skapa så många former du vill.

För mer information, kolla in vår fullständiga WPForms-granskning.

FormStack är en bra formulärbyggare online men på grund av dess pris och brist på unika funktioner för besökare på webbplatsen kan denna formulärbyggare vara mer lämpad för större företag som vill skapa interna formulär för mänskliga resurser, IT och ekonomi och för att ta emot applikationer. Dessutom saknar FormStack funktionerna och har alltför många begränsningar för det pris du betalar.

Kolla också in vår experts jämförelse mellan WPForms vs TypeForm.

Vi hoppas att du gillade det här inlägget på WPForms vs. FormStack. Förhoppningsvis vet du nu vilken formbyggare som är det bästa valet för din webbplats. Om du gillade det här inlägget och vill lära dig mer om WPForms och hur du använder det, kolla in vår artikel om hur man skapar ett kontaktformulär på WordPress (det enkla sättet).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map