Hur man lägger till Google Analytics Dashboard till WordPress Admin

hur man lägger till analysstatistikpanelen till wordpress


Vill du kontrollera din Analytics-statistik direkt från din WordPress-instrumentpanel?

Att ha din Google Analytics-instrumentpanel i din WordPress-admin gör det enkelt att övervaka din trafik, så du behöver inte alltid logga in på ditt Google Analytics-konto för att spåra. Baserat på dessa rapporter. får du insikter om hur du optimerar ditt innehåll för att öka din försäljning och konverteringar.

De flesta av er måste redan använda Google Analytics för att hålla ett öga på hur din webbplats fungerar. I den här artikeln visar vi dig hur du kontrollerar din webbplatsstatistik direkt från din instrumentpanel genom att lägga till Google Analytics-instrumentpanelen.

Om du är en av dem, sluta oroa dig just nu. I dagens artikel visar vi dig hur du kontrollerar din webbplatsstatistik direkt från din instrumentpanel utan att logga in på någon annan webbplats eller verktyg.

Kontrollera webbplatsstatistik direkt från din WordPress-instrumentpanel

monsterinsights, användar-inloggning och registrering plugins

Det enklaste sättet att lägga till statistik till din instrumentbräda är att lägga till en plugin, t.ex. MonsterInsights.

MonsterInsights är den bästa Google Analytics-plugin för WordPress. Inte bara det gör att du kan lägga till statistik på din webbplats, utan den låter dig också aktivera avancerade analysrapporter, som e-handelsspårning, nedladdningspårning och mer utan att behöva röra en kodrad.

Om du vill veta mer om detta plugin kan du läsa vår detaljerade MonsterInsights-granskning.

Låt oss kolla hur du använder detta plugin för att lägga till statistikpanelen till din WordPress.

Steg 1: Lägga till Google Analytics Dashboard till WordPress Admin

Det första steget är att installera MonsterInsights plugin på din WordPress-instrumentpanel.

För mer kompletterande, kolla in hur du installerar ett WordPress-plugin.

När MonsterInsights är installerat och aktiverat, gå till din instrumentbräda och klicka på Insikter »Inställningar. Här kan du ange din MonsterInsights licensnyckel som är tillgänglig på ditt MonsterInsights-konto.

lägg till statistikpanelens verifieringsnyckel

Klicka nu på Verifiera nyckeln knapp. När du är klar måste du ansluta din webbplats till ditt Google Analytics-konto. Du kan göra det genom att gå till Insikter »Inställningar. Du ser ett alternativ som heter Autentisera med ditt Google-konto. Klicka bara på den här knappen.

Du kommer nu att omdirigeras till en ny sida där du blir ombedd att logga in på ditt Google-konto.

logga in på Google Analytics

Om du redan är inloggad på ditt Google-konto kan du bara välja den webbplats du vill kontrollera statistiken för. Om inte, ange dina inloggningsuppgifter och klicka sedan på Nästa knappen och gå vidare.

Gå vidare och slå på Tillåta knapp. Det sista steget är att välja den profil du vill spåra. Du måste välja din webbplats här och sedan klicka på Komplett autentisering för att fortsätta.

lägg till statistiktillstånd

Du kommer nu att omdirigeras till din WordPress-instrumentpanel och se dina Google Analytics-rapporter.

Om du inte redan har konfigurerat ditt Google Analytics-konto tar det lite tid (upp till 24 timmar) innan din statistik reflekteras på din instrumentpanel..

Steg 2: Visa din Google Analytics Dashboard i WordPress

Nu när MonsterInsights är installerad, aktiverad och länkad till din Google Analytics-instrumentpanel, är du redo att kontrollera statistiken från din instrumentpanel.

För att göra det, gå till Insikter »Rapporter.

Du får en översikt över webbplatsens övergripande rapporter. När du bläddrar lite nedan ser du antalet nya kontra återkommande besökare på din webbplats. Det ger dig också en enhetsuppdelning, så att du vet exakt hur många som använder sina mobila enheter, flikar, bärbara datorer. etc för att besöka din webbplats.

Du har också en klar uppfattning om hur mycket trafik som kommer in från olika länder, var kommer din trafik ifrån och vad är de bästa sidorna och inläggen på din webbplats.

I princip kan du se exakt vad Google Analytics visar dig men mer.

Vad du kan se med MonsterInsights?

Förutom att erbjuda de allmänna rapporterna för din webbplats erbjuder MonsterInsights dig också anpassade rapporter beroende på dina inställningar. Några av dem är:

 • Affiliate-länk klickrapport för utgivare
 • e-handelsrapporter för e-handelsföretag,
 • Search Console-rapport för att analysera Google Search-trafik
 • Dimensionsrapport baserat på anpassade dimensioner som du har lagt till
 • Formulärsspårning
 • Webbstatistik i realtid

Du behöver bara installera det nödvändiga tillägget och du är bra att gå. Gå till om du vill installera ett tillägg Insikter »Addons.

Då ser du flera alternativ på din skärm. Beroende på vilket tillägg du vill bara slå på Installera och du är klar. När det har installerats kommer statusen för addon att ändras till Aktiva.

Så det är det. Nu har du statistikpanelen på din WordPress-webbplats.

Du kanske också vill kolla in hur du ställer in författarspårning i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map