Hur man utför en WordPress-säkerhetsrevision (steg för steg)

hur man utför säkerhetsrevision i WordPress


Söker göra en WordPress-säkerhetsrevision?

Att utföra en säkerhetsrevision på din webbplats kan ha stora fördelar.

  • Det hjälper dig att hålla ett öga på vad som händer på din webbplats.
  • Det förbereder dig för vanliga och mindre problem som plötsligt kan dyka upp.

I den här tutorialen visar vi dig hur du utför en säkerhetsrevision i WordPress steg för steg.

Utföra en säkerhetsrevision i WordPress

Det bästa med WordPress är att det gör allt superenkelt med sin massiva lista över plugins. Med dessa plugins kan du hitta en lösning på nästan alla problem.

Att köra en säkerhetsrevision är inte svårt om du vet vilken säkerhetsplugin du ska använda för bästa resultat. I allmänhet finns det flera alternativ som du kan välja mellan. Men vi skulle gärna vilja rekommendera WP Security Audit Log plugin.

WP Security Audit Log – En översikt

WP-säkerhetsrevisionslogg

WP Security Audit Log är ett kraftfullt plugin som hjälper dig att identifiera alla slags misstänkta beteenden på din webbplats. Med detta plugin kan du enkelt skydda din webbplats från alla slags skadliga hack genom att övervaka WordPress-loggar.

Med WP Security Audit Log får du veta vad varje inloggad person gör, så att du kan upptäcka alla skadliga beteenden innan de blir ett hot.

Med ett 4,8-stjärnigt betyg och mer än 1 miljon nedladdningar är detta plugin ett av de bästa alternativen för att utföra en säkerhetsrevision på din WordPress-webbplats. Detta plugin är kompatibelt med de senaste versionerna av WordPress och fungerar smidigt tillsammans med alla andra insticksprogram på din webbplats.

Låt oss nu gå vidare för att se hur du använder detta plugin steg för steg.

Steg 1: Installera och konfigurera WP-säkerhetsrevisionslogg

Det första steget är att ladda ner och installera WP Security Audit Log på din WordPress-webbplats. Så här installerar du ett WordPress-plugin.

När plugin är aktiverat kommer plugin att visa ett meddelande på skärmen med frågan om du vill köra guiden för de grundläggande inställningarna för plugin. Klicka på alternativet Ja.

Detta förbereder din plugin för konfigurationsprocessen. Därefter ställer du några frågor. Gå igenom dem noggrant och svara på dem genom att markera ett ja eller nej rätt under frågan. Här får du också välja den period du vill behålla dina data för i din logg. Du kan välja de senaste 6 månaderna, 12 månaderna osv..

Du kan sluta spåra loggarna för en viss användare om du vill.

I det sista steget kommer det att visa ett meddelande som bekräftar slutförandet av installationsprocessen. Bara slå på Avsluta och du är redo att komma igång.

Steg 2: Övervaka händelser med WP-säkerhetsrevisionslogg

När din plugin har konfigurerats kan du börja övervaka händelserna på din WordPress-webbplats. För det går du till instrumentpanelen så ser du alternativet Revisionslogg till vänster på skärmen.

Klicka på visningsalternativet Revisionslogg. Detta visar den aktivitet som plugin just utförde på din webbplats.

Du kommer att få viktiga detaljer som datum för händelsen, den berörda användaren, användarens IP-adress och händelsemeddelandet.
Så om en användare loggat in på din webbplats kan du ta reda på exakt vem det var och se användarens aktivitet på webbplatsen. Du får också känna till deras IP-adress.

Steg 3: Kontrollera händelser med WP-säkerhetsrevisionslogg

Plugin låter dig också styra de händelser du vill lägga till på din webbplats. Du kan göra det genom att gå till Revisionslogg »Aktivera / inaktivera händelser.

Under Loggnivå kan du välja mellan tre olika val.

  • Grundläggande
  • Nörd
  • Beställnings

Klicka bara på rullgardinspilen och välj ditt bästa val. Baserat på det här alternativet ser du händelserna och beskrivningarna på den här sidan. Här kan du aktivera eller inaktivera enskilda händelser genom att markera / avmarkera rutorna bredvid dem.

Steg 4: Avsluta inloggad användarsession

Med granskningslogg kan du förutom att övervaka aktiviteten på din webbplats också avsluta en användarsession med ett musklick. För det går du till din instrumentpanel och väljer Revisionslogg »Inloggade användare

Här kan du antingen avsluta alla sessioner tillsammans eller göra det individuellt för dina användare. Om du vill avsluta dem alla tillsammans använder du alternativet längst upp. Om du vill avsluta en enda användarsession klickar du sedan på Avsluta-knappen bredvid den specifika användaren och ditt arbete är gjort.

Steg 5: Ladda ner loggrapporterna

Nästa steg är att ladda ner de rapporter som skapats av plugin-programmet. Men innan du laddar ner dem kan du hantera och kontrollera vilken rapporttyp du vill ladda ner.

Du kan göra det genom att gå till Revisionsloggar »Rapporter. Här har du två olika flikar.

Under den första som säger Generera & Konfigurera periodiska rapporter, du kan välja rapporttyp och dataintervall. Det låter dig också välja formatet på din rapport och konfigurera dina inställningar för att ladda ner periodiska rapporter.

På den andra fliken som säger statistikrapporter, kan du välja dataintervall, kriterier och rapportformat. När du är klar trycker du bara på knappen Generera rapport för att ladda ner rapporten.

Genom att ladda ner dessa rapporter då och då kan du vara säker på att du har säkerhetskopierat alla dina uppgifter i händelse av olyckliga händelser.

Så det är det. Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att utföra en säkerhetsrevision i WordPress. Om du inte har gjort en granskning ännu, gör det nu. Under tiden kanske du också är intresserad av att läsa vår kompletta WordPress-säkerhetsguide.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me