Hvordan lage et XML-områdekart i WordPress

Sitemaps lar eiere av nettstedet informere søkemotorer der alt innholdet deres ligger. Dette hjelper søkemotorer med å gjennomsøke nettstedet ditt mer effektivt. I denne opplæringen vil jeg vise deg hvordan du lager et XML-områdekart i WordPress ved å bruke to populære plugins: WordPress SEO og Google XML Sitemaps. Begge programtilleggene kan opprette et XML-områdekart. Imidlertid vil jeg vise deg alle konfigurasjonsalternativer for å gi deg en bedre forståelse av hvordan du kan tilpasse sitemap.


Merk at det er en forskjell mellom XML-sitemaps og HTML-sitemaps. XML-nettkart er designet for søkemotorer og er ikke ment å bli sett av mennesker. Et HTML-områdekart gir en A til Z-liste over alt innhold på et nettsted. Dette er grunnen til at det noen ganger er kjent som en sideindeks.

Hvordan lage et XML-sitemap i WordPress ved hjelp av WordPress SEO

WordPress SEO er den komplette plugin-modulen for nettstedoptimalisering. Den leveres med mange godbiter, og en av dem er muligheten til å lage sitemaps. For å lage et XML-områdekart med WordPress SEO, er det første du trenger å gjøre å installere og aktivere WordPress SEO av Yoast plugin (Slik installerer du en WordPress-plugin).

For å aktivere sitemap-funksjonen i WordPress SEO, må du gå til SEO »XML-nettkart og merk av i ruten ved siden av XML-nettkart for å aktivere denne funksjonen.

Aktivering av XML-sitemaps-funksjon i WordPress SEO-plugin

I tillegg til automatisk Google og Bing når nytt innhold legges til nettstedet ditt, kan du oppdatere Yahoo og Ask også.

Avanserte innstillinger for WordPress SEO

Spesifikke innleggstyper og taksonomier kan fjernes fra nettstedskartet ditt. Du kan også endre antall sider som er oppført på en nettstedskart.

Nettkartet ditt opprettes etter at du har lagret innstillingene for nettstedskartet for første gang.

WordPress SEO deler innholdet ditt i forskjellige nettkart som innlegg, sider og kategorier

Eksempel på WordPress SEO Sitemap

Hver korresponderende nettstedskart-side viser alle koblingene dine. Informasjon vises, for eksempel hvor ofte nettstedskartet skal sjekkes av søkemotorer og forrige gang innlegget eller siden ble oppdatert.

Eksempel på WordPress SEO Sitemap

Hvis du allerede bruker WordPress SEO, er det verdt å bruke plugin-modulen til å lage nettstedkartet ditt. Merk at den ikke tilbyr et stort antall alternativer. Dette gjør det til et godt valg for folk som bare vil at et nettstedskart skal fungere perfekt etter å ha blitt aktivert. Hvis du trenger mer kontroll over hvordan nettstedskartet ditt opprettes, kan det være lurt å vurdere Google XML-nettkart i stedet.

Hvordan lage et XML-områdekart i WordPress ved hjelp av Google XML-nettkart

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Google XML Sitemaps-plugin. Etter aktivering, gå til Innstillinger »XML-områdekart for å konfigurere plugin-modulen.

En ting du umiddelbart vil merke er at Google XML Sitemaps-plugin har mange flere alternativer for å finjustere sitemaps enn WordPress SEO. Disse alternativene kan se kompliserte og skumle ut for nye brukere, men de er det virkelig ikke. Faktisk fungerer pluginen ut av boksen, selv om du ikke endrer noen innstillinger og bare klikker på Oppdateringsalternativer-knappen nederst, så fungerer den helt fint.

Imidlertid vil vi fremdeles lede deg gjennom alternativene på innstillingsskjermen.

Først må du merke av i ruten for å varsle søkemotorer når du oppdaterer ditt WordPress-nettsted. Under de grunnleggende innstillingene> delen merk av i boksene ved siden av søkemotorene Google og Bing.

Grunnleggende innstillinger for Google XML Sitemaps-plugin

Google XML-nettkart lar deg legge til flere ikke-WordPress-sider til nettstedkartene dine. Bare klikk på koblingen Legg til ny side under avsnittet Tilleggssider for å oppgi URL-adressen til statiske sider som ikke er WordPress.

Legg til ikke-WordPress-sider til XML-nettkartene

En annen flott funksjon ved Google XML Sitemaps-plugin er at den lar deg angi prioritering av innlegg basert på kommentarfeltet eller gjennomsnittet av kommentarfeltet. Som standard er det satt til å kommentere telling, du kan deaktivere den automatiske prioritetsberegningen hvis du vil.

Beregne postprioritet i XML-områdekart

Du bestemmer hvilket innhold du ønsker å bli inkludert i nettstedkartene dine. Som standard inkluderer plugin-en din WordPress-innlegg, sider, hjemmeside, med siste endringstid. Du kan også legge til kategoriene, taggene og arkivsidene dine hvis du vil.

Inkluder eller ekskluder innhold fra XML-nettkartene

Du kan også velge å ekskludere innhold du ikke ønsker å bli lagt inn i nettstedkartene dine. Dette inkluderer kategoriene, og individuelle innlegg, sider eller tilpassede innleggstyper.

Ekskluder innhold fra nettkartene dine

Når du er ferdig med å gå gjennom innstillingene for XML-nettkart, trykker du bare på oppdateringsalternativknappen for å lagre innstillingene.

Google XML-nettkart bygger automatisk opp igjen XML-sitemaps hver gang nytt innhold blir publisert på nettstedet ditt. Som standard blir sitemapet ditt lagret på det øverste nivået av WordPress-installasjonen med filnavnet “sitemap.xml”. Når du har konfigurert alle innstillingene, kan du sjekke at nettstedskartet ditt er opprettet riktig ved å gå til url http://www.example.com/sitemap.xml (erstatte eksempel.com med ditt eget domenenavn).

Eksempel på Google XML-områdekart

Den endelige sitemap-filen som WordPress SEO og Google XML Sitemap genererer er nesten identisk. Det er ingen reell fordel å bruke den ene over den andre. Google XML-områdekart er det beste alternativet hvis du vil tilpasse nettstedkartet ditt, selv om begge plugins fungerer utmerket for søkemotoroptimalisering (SEO).

Jeg håper denne artikkelen hjalp deg med å lage et XML-sitemap i WordPress.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du bli med på ThemeLab på Twitter og Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map