Kontaktformulär 7 vs WPForms – Vilken är bäst? (JÄMFÖRT)


Försöker du bestämma mellan WPForms vs kontaktformulär 7 för din webbplats? Tja, du är igång med en bra start. Som de två mest populära kontaktformulärens plugins genom tiderna har du redan begränsat ditt val till det bästa av det bästa.

Men vilken är perfekt för Dina behov? I den här artikeln har vi lagt WPForms vs Kontaktformulär 7 i ringen för århundradets kamp.

De 6 elementen som vi testade var:

 1. Grundläggande formulärskapning
 2. Funktioner
 3. Avancerad formulärskapning
 4. Integration
 5. Stöd
 6. Pris

Är du redo att rusla? Då är det dags att se vem som vinner: WPForms vs kontaktformulär 7!

1. Grundläggande formulärskapning

Kontaktformulär 7 är ett av de äldsta gratis kontaktformulär-plugins för WordPress som finns. Trots att den behåller sin popularitet, liknar åldern inte visdom. Inte mycket har förändrats under åren för att förbättra detta plugin för att bli mer användarvänligt. Det har inte visat någon ny utveckling under hela denna tid.

För att formatera kontaktformulär 7 eller lägga till ytterligare fält måste du ha ett bra grepp om HTML.

Live-förhandsvisningar är inte heller ett alternativ med kontaktformulär 7. Du behöver en bra fantasi för att visualisera hur dina formulär ser ut.

Å andra sidan, WPForms har tagit ett nyare, modernt tillvägagångssätt för kontaktformer som lägger stor vikt vid användbarhet.

Med sin intuitiva drag & drop-byggare behöver du absolut HTML-kunskap för att formatera eller redigera dina formulär.

WPForms kommer också med flera förbyggda mallar, så du behöver inte skapa dina formulär från början. (Även om du absolut kan, om du vill).

Dessutom innehåller Form Editor en live-förhandsvisning, så du behöver inte använda din fantasi för att visualisera hur det kommer att se ut när det är klart. Du kan kontrollera det när som helst och även testa dina formulär innan du publicerar dem.

WPForms erbjuder också flera ytterligare formulärfält som kontaktformulär 7 inte gör:

 • Sidbrytningar
 • GDPR-avtalet
 • Likert skala
 • Kryssrutor
 • betyg
 • Filuppladdningar

Betalningar är också en bris, med formulärfält som enskilda och flera objekt, kreditkort och rullgardinsföremål. Att tjäna pengar online har aldrig varit lättare.

Vinnare: WPForms. Denna plugin är superbörjare-vänlig, men har allt avancerade användare någonsin kan drömma om. Med ZERO-kodningskompetenser som krävs blir det inte enklare.

2. Funktioner

Kontaktformulär 7 har ett begränsat antal funktioner. Text, nummer, datum, rullgardinsmenyer, kryssrutor, radioknappar, reCAPTCHA och filuppladdningar är alla tillgängliga; men det är det.

För att utöka kontaktformulärets 7 funktioner måste du installera ytterligare plugins som inte officiellt stöds av kontaktformuläret 7-teamet. I bästa fall riskabelt.

Som jämförelse blåser WPForms kontaktformulär 7 ur vattnet med dess funktioner. Det är mycket mer än bara ett enkelt kontaktformulär.

WPForms Lite (gratisversionen) liknar kontaktformulär 7 när det gäller funktioner; i alla fall, WPForms Pro levereras med en mängd officiellt stödda tillägg och funktioner:

 • Bättre skräppost
 • MailChimp, AWeber, Drip, Campaign Monitor, GetResponse och Constant Contact e-postlista byggnadsintegration
 • Smart villkorlig logik
 • Anmälningshantering från din WordPress Dashboard
 • Omedelbara meddelanden och bekräftelser vid formuläret
 • Undersöknings- och undersökningsförmåga
 • Partiell formbesparing
 • Skapande av flera delar
 • Ajax Form Inlämning
 • Och så mycket mer!

Kolla in WPForms lite mot Pro

Relaterad: Hur man skapar en typformformform i WordPress (steg för steg-guide)

Vinnare: WPForms. Med sin extrema flexibilitet och anpassningsalternativ drar WPForms mil före kontaktformuläret 7.

3. Avancerad formulärskapning

Det är uppenbart att kontaktformuläret med de flesta funktioner också skulle kunna producera de mest avancerade formulärerna, men vi kommer ändå att dela informationen.

Användarregistreringsformulär

Japp. WPForms är fullt kapabel att skapa avancerade former. Oavsett om du behöver ett betalningsformulär, ett anpassat användarregistreringsformulär, en undersökningsformulär, ett uppladdningsformulär eller något däremellan: WPForms har du täckt.

Tyvärr tillåter kontaktformulär 7 bara att skapa de mest grundläggande formulärerna. Absolut inga avancerade formfunktioner är tillgängliga.

Vinnare: WPForms. Oavsett om du väljer mellan mängden färdiga mallar eller använder flexibiliteten i drag-and-drop-byggaren för att skapa ett mästerverk från början har WPForms exakt det du behöver för att lyckas.

4. Integration

Vill du förbättra funktionerna i ditt kontaktformulär-plugin? Addon-plugins är perfekta för jobbet.

Medan kontaktformulär 7 inte har några officiella tilläggsplugin, kan du google “Kontaktformulär 7-integration” och hitta flera alternativ skapade av tredje parts utvecklare. Saker som MailChimp-integration, anpassade skins och skräppost-skyddsverktyg är alla tillgängliga om du är villig att gräva efter dem.

Tyvärr finns endast begränsade integrationer tillgängliga för kontaktformulär 7 och många av dem är opålitliga eftersom de flesta av tilläggarna inte längre underhålls eller stöds av tredje parts utvecklare som skapade dem. Tyvärr betyder det att många tillägg som verkar perfekta kanske inte är kompatibla med de senaste versionerna av WordPress.

Å andra sidan, WPForms har nästan obegränsade officiella integrationer som ständigt uppdateras och underhålls. Du kan installera alla tillägg direkt från din WordPress-instrumentpanel och vara säker på att veta att de inte kommer att bryta din WordPress-webbplats.

Du kan också ansluta ditt formulär till alla online-applikationer med hjälp av Zapier-integrationen.

Vinnare: WPForms. WPForms-teamet lägger hela tiden nya tilläggsfunktioner hela tiden och håller tidigare tilläggsuppdateringar uppdaterade med den senaste tekniken. All integration du eventuellt kan behöva är klar för dig att installera och fungerar korrekt.

5. Support

Som ett gratis WordPress-plugin erbjuder kontaktformulär 7 endast support i form av WordPress Plugins Support Forum. Tyvärr krävs inte WordPress Plugin Directory att erbjuda support eller några garanterade svar för deras gratis plugins.

Om du tittar online kan du hitta en del dokumentation tillgänglig för felsökning av vanliga problem. Och kontaktformulär 7 har en FAQ-sida på deras officiella webbplats.

WPForms å andra sidan erbjuder en support biljett system, såväl som lättillgängliga omfattande dokumentation och handledning för att hjälpa dig varje steg på vägen.

Vinnare: WPForms. Omfattande, vänlig och snabb; stödet från WPForms kunde inte bli bättre.

6. Pris

Kontaktformulär 7 och WPForms Lite är båda GRATIS att komma igång med. Det blir inte bättre än så!

Och naturligtvis kan du göra det uppgradera till en betald version av WPForms om du vill ha ännu mer fantastiska funktioner.

Vinnare: Slips. Gratis är ett pris som alla har råd med.

Slutresultat

Kontaktformulär 7 lanserades för nästan ett decennium sedan och är fortfarande en av de bästa WordPress-formulär-plugins på marknaden. Men när det gäller kontaktform 7 mot WPForms; Kontaktformulär 7 har äntligen träffat sin match.

WPForms har utvecklats och vuxit med sina användare, följt med den senaste tekniken och kontinuerligt lagt till nya funktioner. Kontaktformulär 7 har inte gjort det.

Med WPForms, du kan bygga ett kontaktformulär på bara några minuter, oavsett vad din kompetensnivå är. Behövs hjälp? Vänd dig till WPForms supportteam. Vill du ha fler funktioner? Skicka in ett förslag! WPForms förbättras ständigt.

Så i den här striden om kontaktform 7 mot WPForms … WPForms är den tydliga VINNER.

Du vill också kolla jämförelserna mellan,

 • WPForms vs TypeForm
 • WPForms vs FormStack

Missa inte vår steg-för-steg-guide om hur du skapar en AMP-form i WordPress.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att fatta ditt beslut. Är du redo att komma igång med WPForms? Läs vår artikel om hur du lägger till ett kontaktformulär till din WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map