Learndash vs. LifterLMS – Vilken är bättre? (2020)

learndash vs. lifterlms


LearnDash och LifterLMS är 2 av de bästa LMS-programmen (Learning Management System) för WordPress. Men vilket är verkligen det bästa LMS-plugin: LearnDash eller LifterLMS?

Inte varje lärningshanteringssystem skapas lika. Det är viktigt för dig att förstå hur dessa 2 LMS-plugins skiljer sig från varandra när det gäller deras prissättningsplaner och funktioner. Med vår opartiska jämförelse mellan LearnDash och LifterLMS hjälper vi dig att avgöra vilken som är det bästa valet för dig.

LearnDash vs. LifterLMS – Innehållsförteckning

För att hjälpa dig veta skillnaderna har vi kommit med detta Learndash vs. LifterLMS jämförelsepost. I det här inlägget kommer vi att göra en jämförelse sida vid sida av plugins och se vilken som kan vara ett bättre alternativ för ditt nästa projekt.

Genom att göra det kommer vi huvudsakligen att titta på 6 aspekter –

 1. Översikt
 2. Enkel användning
 3. Kursbyggare
 4. Betalningsalternativ
 5. Prestanda
 6. Dokumentation
 7. Prissättning

Låt oss börja med en snabb översikt över båda insticksprogrammen. Detta hjälper dig att lära känna plugins bättre om du inte känner till dem.

LearnDash vs. LifterLMS – Översikt

LearnDash

Learndash och LifterLMS är två utmärkta WordPress LMS-plugins som låter dig skapa webbkurswebbplatser för dina användare.

LearnDash påstår sig vara den mest pålitliga LMS-plugin för WordPress. De har en imponerande kundlista, inklusive Fortune 500-företag och stora universitet runt om i världen för att skapa kurser online.

LearnDash är ett premium-plugin som kommer med massor av funktioner för att skapa onlinekurser på din webbplats.

LifterLMS

Å andra sidan är LifterLMS ett freemium LMS-plugin som säljer premiumtillägg separat eller som ett paket. Det är ännu ett komplett LMS-paket som låter dig bygga onlinekurser snabbt och enkelt.

LearnDash vs. LifterLMS – Användarvänlighet

LearnDash

Learndash rapporteringswidget

Denna plugin är ganska enkel att använda. Med LearnDash får du en dedikerad instrumentbräda som låter dig skapa kursmaterial, lektioner, ämnen, frågesporter, certifikat, uppdrag, grupper och mer. Det låter dig enkelt exportera din användarkurs och frågespapper till andra plattformar.

Inställningsfliken låter dig aktivera olika alternativ som kursautomullering, förbikoppling av kursgränser och mer. Om du vet hur man skapar inlägg och sidor i WordPress, tycker du att det är väldigt enkelt att skapa en onlinekurs med LearnDash.

Med Plus- och Pro-planer får du ProPanel, vilket förbättrar din admin-upplevelse. Det gör det ännu enklare att hantera dina kurser, se realtidsaktiviteter och mer.

LifterLMS

lifterlms-Sales-Report-Detaljer

LifterLMS är också lätt att använda och konfigurera. Liksom LearnDash har LifterLMS också en dedikerad instrumentpanel för att hantera dina onlinekurser. Men den här har något fler alternativ än LearnDash. Förutom de tillgängliga alternativen i LearnDash, erbjuder det också alternativ för att kolla in rapporterna för dina anmälningar, försäljning, frågesporter, medlemskap, studenter osv..

Vinnare

Båda plugins är användarvänliga och är lätta att hantera. LearnDash staplar dock upp mot alla deras tävlingar när det gäller användarvänlighet tack vare ProPanel.

LearnDash vs. LifterLMS – Course Builder

LearnDash:

Att skapa en kurs med LearnDash är roligt och enkelt. Gå bara till din LearnDash-instrumentbräda och klicka på Kurser »Lägg till nytt. Du kan sedan lägga till din egen titel och börja skapa din kurs.

På toppen av skärmen har du olika kursalternativ. Du kan använda dem för att lägga till en kortkod, kategori och tagg osv.

På samma sätt kan du också lägga till lektioner på din kurs. För det klickar du på Lektioner till vänster på skärmen. Välj sedan Lägg till ny alternativ. Rulla ner och välj den kurs där du vill lägga till lektionen.

På samma sätt kan du lägga till ämnen till dina kurser, frågesporter, certifikat, uppgifter etc. Sammantaget är det enkelt att arbeta runt och skapa kurser och andra relaterade ämnen. När detta är gjort kan du klicka på publicera-knappen till höger för att din kurs ska gå live.

LifterLMS:

Liksom LearnDash erbjuder LifterLMS också enkla alternativ för att skapa kursen. Du kan följa samma steg som Learndash för att skapa din kurs. När du bläddrar ner på sidan hittar du ännu fler alternativ, till exempel konfiguration för att justera banans längd, alternativ för att bädda in en visad video eller ljud, lägga till åtkomstplan och mer.

LifterLMS

Du kan också lägga till anpassade fält, instruktörens namn och hantera dina elever och göra mycket mer.

Vinnare

Båda plugins erbjuder ett enkelt gränssnitt för att skapa dina kurser och lägga till taggar, etiketter och kategorier till dem. Så det är en slips.

LearnDash vs. LifterLMS – betalningsalternativ

LearnDash:

Learndash stöder PayPal eftersom det är standardbetalningsalternativet. Du kan lägga till dina e-postadresser, valuta, land och all annan nödvändig information i de givna fälten. Här är en skärmdump av betalningsalternativen –

LifterLMS:

LifterLMS har å andra sidan inget standardbetalningsalternativ. Du kan välja hur du vill acceptera betalningen.

Betalningar kan antingen göras manuellt (online eller offline) eller så kan du till och med integrera en betalningsport. Du kan fylla i valutalternativ och betalningsportalternativ enligt ditt krav.

Vinnare

Eftersom Learndash redan har en standardbetalningsport är det lättare att acceptera betalningar för kurserna. Du måste dock köpa ett tillägg om du vill acceptera betalning på LifterLMS, vilket lägger till priset på plugin.

Så igen, LearnDash är den tydliga vinnaren här.

LearnDash vs. LifterLMS – Prestanda

LearnDash:

Din webbplats prestanda är en av de viktigaste aspekterna av användarupplevelsen. Om det är långsamt kan det få verkliga konsekvenser.

För att förbättra WordPress-prestanda använder LearnDash de senaste tekniska verktygen inom både e-learning och WordPress-branschen!

Med hjälp av tillägg kan du även integrera innehåll skapat på din webbplats från Articulate Storyline eller Adobe Captivate.

LifterLMS:

Omvänt är LifterLMS också utmärkt med sin prestanda. Det är supersnabbt och lyhört om du använder ett lyhört tema. Även om plugin-programmet inte äventyrar hastigheten, är det i ditt bästa intresse att hålla ett öga på prestandaoptimering.

Vinnare

Båda plugins är supersnabba och är kompatibla med de flesta teman och plugins som du kanske vill använda tillsammans med dessa plugins. Det är oavgjort.

LearnDash vs. LifterLMS – Dokumentation

Både Learndash och LifterLMS kommer med omfattande dokumentation som guider dig genom alla aspekter av att bygga en onlinekurs med lätthet. Oavsett vilket plugin du väljer kommer du att hitta det enkelt att komma igång med plugin.

Vinnare

När det gäller dokumentation är båda dessa plugins väl dokumenterade och leder dig igenom varje steg för att bygga en onlinekurs.

LearnDash vs. LifterLMS – Prissättning

Learndash: Learndash ger dig tre olika prisplaner, från $ 159 till $ 329. Med den grundläggande planen får du kärnans plugin och licens för att använda den på en webbplats. Med pluspaketet kan du använda plugin på upp till 10 webbplatser och med Pro-licensen kan du använda plugin på upp till 25 webbplatser.

Pris Learndash

LifterLMS:

LifterLMS erbjuder också 3 olika prisplaner, från $ 99 till $ 999. Du kan använda $ 99-planen på 5 webbplatser, $ 299-planen på 5 webbplatser och $ 999 på ett obegränsat antal webbplatser.

Vinnare

Även om LifterLMS erbjuder en billigare grundläggande plan, när din LMS-webbplats växer, blir plugin dyr eftersom du kan behöva köpa många tillägg. Så LearnDash är vinnaren.

Slutsats: Vilken är det bästa valet för dina LMS-behov?

Genom att göra en jämförelse mellan ledningar mellan LearnDash och LifterLMS är det uppenbart att LearnDash är långt före kurvan..

Även om båda gränssnittet är användarvänliga, utmärker LearnDash vad gäller funktioner jämfört med LifterLMS.

Om du vill bygga en premiumkurswebbplats är LearnDash det bästa alternativet, medan LifterLMS kan vara rätt val för att tillhandahålla kurser gratis.

Om du vill veta mer alternativa LMS-plugins kan du läsa vårt inlägg på 9 Bästa WordPress LMS-plugins jämfört

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map