MonsterInsights vs Jetpack Stats – Vilket är bättre?

MonsterInsights vs Jetpack Stats


MonsterInsights vs Jetpack Stats: vem skulle vinna? Om du frågar det så letar du förmodligen efter det bästa pluginet för att spåra dina webbplatsbesökare och upptäcka statistik om deras interaktioner på din webbplats.

WordPress erbjuder flera analytiska plugins för att utföra dessa funktioner, men MonsterInsights och Jetpack Stats är överlägset de mest populära; och med goda skäl. Men vilken är verkligen bäst för Dina behov?

I den här artikeln kommer vi att jämföra statistik över MonsterInsights vs Jetpack, så att du kan fatta ditt slutliga beslut.

Allmän översikt: MonsterInsights vs Jetpack Stats

Vad är MonsterInsights?

De MonsterInsights plugin fungerar på din WordPress-webbplats eller blogg för att göra integration enkelt med Google Analytics. Som det mest kraftfulla och mest populära, webbplatsanalysverktyget som finns tillgängligt, kan utnyttja kraften från Google Analytics på din webbplats ge dig detaljerad information och statistik om webbplatsens besökare och hur de interagerar med ditt innehåll.

Medan Google Analytics kan vara svårt att installera på egen hand, gör MonsterInsights det alldeles för enkelt, även för absoluta nybörjare. Installationsprocessen blir en problemfri upplevelse som tar bara några minuter ur din dag snarare än timmar; noll kodningskompetens krävs.

Dessutom kan du inte bara se alla standardstatistik som Google Analytics har att erbjuda utan också sofistikerade statistik. Händelser, e-handelsstatistik och så mycket mer kommer att vara till hands och redo för visning.

MonsterInsights är överlägset överlägset att använda Google Analytics ensam och sätter användarupplevelsen som sin högsta prioritet. MonsterInsights är nybörjarvänlig och lättanvänd och är en stigande stjärna som inte slutar klättra.

Vad är Jetpack-statistik?

Jetpack är ett sammansatt plugin som innehåller ett antal funktioner som du kan hitta praktiskt för din webbplats; inklusive säkerhet, skräppostskydd och säkerhetskopiering av webbplatser. Jetpack Stats är en av modulerna som du kan lägga till Jetpack-plugin som en extra funktion.

När du aktiverar Jetpack Stats, efter installation och aktivering av Jetpack-plugin kan du använda den för att se rapporter på dina webbplatsbesökare och hur de interagerar med din WordPress-webbplats.

Än så länge är allt bra? Vid denna punkt i analysen verkar MonsterInsights vs Jetpack Stats nästan samma, eller hur? Nåväl, allt som håller på att förändras i nästa avsnitt …

Så fungerar det: MonsterInsights vs Jetpack Stats

MonsterInsights

MonsterInsights är först och främst ett Google Analytics-integrationsplugin. Allt du behöver göra för att det ska fungera är att ansluta ditt Google Analytics-konto till MonsterInsights. Förutsatt att du har använt Google Analytics för att spåra dina webbplatsdata ett tag kommer du att få resultat ganska mycket direkt. Din instrumentpanel ser ut så här:

MonsterInsights Dashboard

Om du är ny inom Google Analytics kan det ta upp till 48 timmar innan resultaten visas på din MonsterInsights instrumentpanel.

Om du skulle använda Google Analytics (GA) utan MonsterInsights, måste du manuellt infoga GAs kod i dina temafiler. Detta är en särskilt skrämmande uppgift för nybörjare eller någon utan kodningsfärdigheter; och kommer med många risker. Det minsta kodningsfelet kan skeva dina Analytics-data eller, ännu värre, bryta din webbplats.

Med MonsterInsights kan du konfigurera även den mest avancerade Google Analytics-spårningen med bara några musklick. Det är otroligt enkelt att installera och ligger bekvämt på din WordPress-webbplats. Det finns inget behov att gå från din webbplats till en tredjepartsplattform för att se dina rapporter.

Det bästa av allt är att du använder kraften i Google Analytics – det starkaste och mest exakta webbplatsanalysverktyget som finns tillgängligt idag.

Ryggraket

Jetpack Stats är en del av Jetpack-plugin. Vilket innebär att Jetpack Stats är bara en fotnot på en lång lista med andra funktioner som ingår i det övergripande Jetpack-pluginet. Medan MonsterInsights endast byggdes med analytics i åtanke, är Jetpack Stats analysfunktioner bara sidotanke.

För att aktivera Jetpack på din webbplats eller din personliga blogg måste du skapa ett WordPress.com-konto och ansluta din webbplats till det kontot. Eftersom Jetpack använder sitt eget märke av analysverktyg, snarare än att integrera med Google Analytics, kan det ta ett tag innan information börjar dyka upp. Din instrumentpanel ser ut så här:

Jetpack Stats Dashboard

Tyvärr är bara en liten bråkdel av statistiken för din webbplats tillgänglig på din WordPress-instrumentpanel. Om du vill se din “fullständiga” analys måste du logga in och hoppa över till ditt WordPress.com-konto. Redan då kommer rapporterna inte att vara så fullständiga eller omfattande som om du skulle ha använt Google Analytics eller MonsterInsights.

Spårningsfunktioner: MonsterInsights vs Jetpack Stats

MonsterInsights

Med MonsterInsights har du tillgång till alla typer av avancerad spårningsfunktion du kan föreställa dig. Menyfältet, bekvämt beläget på din WordPress-webbplats, ser ut så här:

MonsterInsights menyfält

Från den menyraden kan du komma åt:

 • Ladda ner spårning
 • e-handelsspårning
 • Anpassade dimensioner
 • Spårning av annonser
 • Referensspårning
 • Realtidsstatistik
 • Formulärspårning
 • Och mycket mer …

Eftersom MonsterInsights byggdes med analytics i åtanke är spårning dess enda funktion; och det gör det med spetskompetens.

Jetpack Stats

Menyfältet för Jetpack Stats berättar ganska mycket om allt du behöver veta om dess funktioner:

Jetpack Stats menyfält

Eftersom Jetpack Stats bara är en liten bit av det övergripande Jetpack-pluginet ger det bara de mest grundläggande spårningsrapporterna. Du kan se dina totala besök, totala kommentarer och några andra grundläggande statistik; Det finns dock inga avancerade spårningsfunktioner tillgängliga.

Bloat: MonsterInsights vs Jetpack Stats

MonsterInsights

MonsterInsights kommer med alla väsentliga funktioner du vill få den webbplatsanalys du behöver. Det har ett syfte: att få dig de data du behöver på ett sätt som är bekvämt för dig.

Den är lätt och fri från uppblåsning. Och även om du kan implementera ytterligare funktioner genom att installera tillägg, kan du vara säker på att alla funktioner fungerar tillsammans mot ett gemensamt mål. Även med varje tillägg installerad är MonsterInsights enda fokus på att samla in data och vidarebefordra dem till dig på ett lättbegripligt sätt.

Jetpack Stats

Eftersom Jetpack Stats bara är en sidofunktion i Jetpack-pluginet finns det inget sätt för dig att komma åt Jetpack Stats utan att installera Jetpack och alla dess funktioner.

Jetpack levereras med över 100 teman, säkerhetsfunktioner, alternativ för säkerhetskopiering, värd för bilder och en mängd andra funktioner. Alla är anständiga för vad de är; men om du enbart söker efter ett analytiskt spårningsverktyg kommer du att bli besviken.

Jetpack kan känna sig extremt uppblåst, särskilt om den enda funktionen du är intresserad av är Jetpack Stats.

Prissättning

Både MonsterInsights och Jetpack har sina grundläggande versioner tillgängliga gratis i WordPress-pluginförvaret.

För ytterligare funktioner kan du köpa MonsterInsights från $ 99,50 per år. Eller så kan du få Jetpack från 39,00 $ per år.

Kundsupport

För de gratis versionerna av plugins erbjuder både MonsterInsights och Jetpack support via WordPress-forumen.

För alla betalda versioner av MonsterInsights får du prioriterat support och professionella installationsalternativ. Det spelar ingen roll om du köper det billigaste alternativet eller det mest, du får samma uppmärksamhet och omsorg.

Med Jetpack får endast de som gafflar mest pengar mest stöd. Kunder med lägre nivå regleras endast via e-poststöd, medan de högst betalande kunderna får e-postsupport, prioritetsstöd och installationstjänster.

Slutsats

När det gäller användarvänlighet, noggrannhet och funktioner; MonsterInsights är den tydliga vinnaren i kampen mellan MonsterInsights vs Jetpack Stats.

Du kan ladda ner MonsterInsights och börja använda det omedelbart genom att besöka deras webbplats.

Missa inte den här artikeln om Grammarly vs Hemingway vs Jetpack.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja mellan MonsterInsights vs Jetpack Stats. Om du gillade det här inlägget kan du också njuta av vår djupgående granskning av plugin-programmet MonsterInsights.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map