Så här lägger du till ett kontaktformulär till din WordPress-webbplats

skapa kontaktformulär på wordpress


Behöver du lära dig att skapa ett kontaktformulär på WordPress? Bra! Vi lever i sådana stunder. Det skulle vara vårt absolut nöje att lära dig den enklaste, mest effektiva metoden för att få ett fullt fungerande kontaktformulär på din webbplats.

I den här artikeln har vi skrivit en enkel steg-för-steg handledning om hur du skapar ett kontaktformulär på WordPress. I fyra enkla steg kommer du att ha ett kontaktformulär igång på din webbplats på bara några minuter!

Varför behöver du ett kontaktformulär??

Innan vi går in i handledningssektionen: är du verkligen säker på att du vill skapa ett kontaktformulär på WordPress för din webbplats? Är du fortfarande på staketet om det? Om så är fallet, låt oss ytterligare försäkra dig om att du fattar rätt beslut? Så här är:

Kontaktformer ser bra ut. Din webbplats kommer att se så mycket mer professionell och estetiskt tilltalande med ett kontaktformulär på plats. Inte alla e-postadresser är visuellt imponerande och kan få tonen i ditt företag; emellertid kan ett väl gjort kontaktformulär tillföra en touch av klassen till även den minsta online-verksamheten.

Plus, vill du verkligen att din e-postadress skrivs ut på din webbplats? Att göra det är praktiskt taget tigger om att spambots skickar skräppost. Till och med “legitima” människor kan dra nytta av utskrivna e-postadresser för att skicka meddelanden med stora bilagor, signaturfiler, e-postläskvitton eller till och med ett virus. Ett kontaktformulär, å andra sidan, skyddar din inkorg.

Kontaktformer förbättrar också användarupplevelsen på din webbplats. Det är helt enkelt lättare för dina webbplatsbesökare att fylla i ett enkelt formulär än det är från dem att jaga din e-postadress, kopiera / klistra in den, öppna en separat flik med sin e-postsvit, skriva ett e-postmeddelande från början och så vidare …

Bonus: med det bästa WordPress-formuläret plugin kan du också använda ditt kontaktformulär för att öka din abonnentlista! Lägg bara till en prenumerationsruta för att begära tillåtelse från dina användare att lägga till dem i din lista.

Det bästa sättet att lägga till ett kontaktformulär till WordPress

WPForms

Om du ska skapa ett kontaktformulär på WordPress, bör du använda marknadens bästa plugin. DET äR WPForms, helt klart.

WPForms passar din budget, oavsett hur stort eller litet ditt företag är. Med 4 olika premiumplaner, du har många alternativ för hur mycket du ska betala. Eller så kan du välja WPForms Lite, som “säljs” till det pris som alla har råd med: GRATIS!

Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du att kunna dra fördel av WPForms intuitiva drag-and-drop-formbyggare. Användarvänlighet är högsta prioritet för WPForms-teamet och det visar. Det kan inte vara enklare att lägga till ett kontaktformulär till WordPress, särskilt om du också väljer att använda en av de dussintals förbyggda formmallarna.

Men enkelt betyder inte att det inte är fullständigt. WPForms har flera avancerade funktioner som deras bästa klassrapporteringsrapporter, betalningsformulär, användarregistreringsformulär, smart villkorad logik, formulär efter inlämning och så mycket mer.

Är du redo att komma igång? Bra! Du är fyra enkelt steg bort från att ha det ultimata kontaktformuläret på din WordPress-webbplats.

Steg 1: Skapa en ny form i WordPress

Börja med att ladda ner WPForms-plugin. Installera och aktivera det sedan. Är du inte säker på hur? Inga problem. Du kan hoppa över till vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin för att få ut det hela. Jamen vänta.

Redo? Perfekt.

Gå sedan till vänster på din instrumentbräda och klicka på WPForms »Lägg till nytt för att skapa ett kontaktformulär på WordPress.

Ge ditt formulär ett namn och välj enkel kontaktformulärmall.

Enkel kontaktformulärmall

Liksom magi kommer WPForms att skapa en mall för ett enkelt kontaktformulär som du kan leka med:

Kontaktformulärmall

Som standard kommer formuläret att innehålla följande fält:

 • Namn (första och sista)
 • E-postadress
 • Kommentar / meddelande

Om det är allt du behöver klickar du på Spara och går till nästa steg. Om du behöver ytterligare anpassning, känn dig fri att fika med dra och släpp-fälten på vänster sida.

Allt du behöver göra för att lägga till anpassade fält till ditt formulär är att klicka på dem, dra dem över till ditt formulär och släppa dem där du vill att de ska visas. Röra till? Inga problem. Du kan ordna om ordningen snabbt och enkelt genom att klicka på valfritt fält och dra den till vart du vill.

När du har blivit perfekt så klickar du på Spara.

Steg 2: Konfigurera dina kontaktformulärsinställningar

När du fortfarande är i WPForms-redigeraren klickar du på Inställningar »Allmänt.

Allmänna Inställningar

Från det här avsnittet kommer du att kunna:

 • Byt namn på formuläret.
 • Lägg till en formulärbeskrivning.
 • Ändra Skicka-knappens text.
 • Lägg till förbättringar av GDPR för att hålla dina formulär överens med gällande policyer.
 • Aktivera skräppostfunktioner för att förhindra att spambots skickar formulär.

När du är klar klickar du på Spara och gå till nästa steg.

Relaterad: Hur man skickar in ett formulär utan siduppdatering i WordPress

Steg 3: Aktivera aviseringar för ditt kontaktformulär

Bege dig till Inställningar »Meddelanden från WPForms-redigeraren. På den här sidan ska du se till att dina aviseringar har bytts till “På” från rullgardinsmenyn.

Sätt på notifikationer

Det bör ställas in på “On” automatiskt, men det gör aldrig ont att dubbelkontrollera. Och naturligtvis, om du föredrar att inte få aviseringar, kan du välja att stänga av dem. Vi rekommenderar dock starkt att de är aktiverade så att du kommer att hålla dig i slingan och aldrig missa ett meddelande.

Från den här sidan kan du också leka med funktioner som att skicka dina användare ett meddelande efter att de har skickat ett meddelande till dig. Och om du vill kan du lägga till ytterligare varumärkesfunktioner som anpassade rubriker till dina meddelanden.

När du är klar klickar du på Spara.

Steg 4.1 Lägg till kontaktformuläret till WordPress (Gutenberg)

WPForms är ett gutenbergvänligt formulär-plugin, så det är superlätt att lägga till ett kontaktformulär till ditt inlägg eller sida med Gutenberg-redaktör.

En gång har du öppnat inlägget eller sidredigeraren, lägg till ett nytt WPForms-block genom att klicka på + (plus) -ikonen i det övre vänstra hörnet.

lägg till kontaktformulär till Gutenberg wordpress

Nu får du några olika menyalternativ. Sök WPForms för att hitta blocket och klicka på det.

Nu ser du WPForms-blocket på redigeringsskärmen. Gå sedan vidare och välj det formulär du vill ha i rullgardinsmenyn Välj en form.

Välj ett formulär som ska visas i WordPress Gutenberg-block

Nu kan du se det kompletta formuläret i din redaktör.

Steg 4.2: Lägg till kontaktformuläret på din WordPress-webbplats (klassisk)

Med WPForms kan du lägga till ditt nyligen gjorda kontaktformulär till ett inlägg, en sida eller din sidofält (eller vilket som helst widget-klara område).

För att lägga till det i ett inlägg eller en sida, skapa ett nytt inlägg / en sida (eller redigera ett befintligt) och klicka helt enkelt på Lägg till formulär knappen ovanför verktygsfältet.

Lägg till formulär i inlägget

En popup-meny visas. Välj kontaktformuläret du skapade på rullgardinsmenyn. Klicka sedan Lägg till formulär.

Infoga formulär

Tryck på Publicera (eller uppdatera, om du redigerar ett befintligt inlägg / sida), så kommer ditt formulär att visas live på din webbplats, redo att rocka och rulla.

Steg 4.3: Lägg till kontaktformuläret i din sidofält

Du kan också lägga till kontaktformuläret i din sidofältwidget. För det gå till Utseende »Widget. Klicka nu på tillgängliga widgetar WPForms.

WPForms widget

Välj nu sidfältet där du vill att ditt formulär ska läggas till. Låt oss välja Vänster sidofält. Klicka nu på Lägg till widget knapp.

Vänster sidofältwidget, WPForms

Nu ser du WPForms läggas till i den vänstra sidofältet. Du kan lägga till en titel och välja ditt formulär genom att klicka på rullgardinspilen under Form alternativ. Om du vill visa namnet och beskrivningen av ditt formulär markerar du kryssrutan under det.

När du är klar klicka på Spara knapp. Ditt formulär börjar nu visas på vänster sidofält på skärmen.

Det är allt! Du har nu ett kontaktformulär direkt på sidans sidfält. Kolla in den här guiden om hur du skapar ett AMP-formulär i WordPress.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att skapa ett kontaktformulär på WordPress. Om du gillade den här lektionen kanske du också gillar vår steg-för-steg-guide om hur du enkelt kan skapa en undersökning i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map