Sätt dina vilande domäner att använda med WordPress

För de av er domäner som har många oanvända domännamn som tjänar nominella intäkter på gammaldags domänparkeringstjänster eller bara samlar in damm och inte gör någonting, läs vidare. Utvecklade domäner överträffar nästan alltid bättre än ett klick landare på parkeringsplatser. Ett av de enklaste sätten att snabbt utveckla en domän är att skapa en automatiserad WordPress-blogg. I den här handledning kommer jag att gå igenom:


 • Var du kan vara värd för dina WordPress-autobloggar
 • Hur man installerar WordPress och konfigurerar det med SEO i åtanke
 • Ett gratis WordPress-plugin som du kan använda för att ställa in en autoblogg
 • Hur man använder RSS-feeds för att generera relevant innehåll
 • Hur du tjänar pengar på din webbplats med Adsense och andra inkomstströmmar

Nu är det dags att dumpa de stillastående parkerade sidorna och börja utveckla dina oanvända domäner till dynamiska och innehållsrika webbplatser.

Bara en liten lapp innan du fortsätter. Detta är inte en guide för att göra innehållsskrapning / omskrivning splogs. Jag går bara över ett mycket mer effektivt sätt att tjäna pengar på oanvända domäner, eller eventuellt utöka din nuvarande blogg med regelbundet uppdaterade nyheter från relevanta flöden. Att aggregera RSS-feeds lagligen är ett helt legitimt sätt att lägga till innehåll till din WordPress-blogg.

Var du kan vara värd för dina WordPress-autobloggar

Det finns en miljon webbhotell där ute, vissa är bra, andra inte så bra, andra bör undvikas helt. En värd som jag personligen skulle rekommendera för WordPress-värd är HostGator. Deras priser är billiga, deras servrar är pålitliga och deras support är tillgängligt 24 timmar om dygnet – 7 dagar i veckan. Det viktigaste är att deras värd är mycket WordPress-vänlig och gör att du kan vara värd för obegränsade domännamn i ett delat konto.

HostGator-banner

Naturligtvis om du redan känner till en bra webbhotell som uppfyller krav, känn dig fri att använda dem också. En värd med cPanel med Fantastico skulle definitivt föredras.

Hur man installerar WordPress med SEO i åtanke

Jag har redan skrivit om dessa ämnen några gånger i tidigare handledning. Det första steget (uppenbarligen) är att få ditt WordPress-värd ställa in, och installera WordPress. De flesta vill hellre välja att gå med en automatiserad och bekvämare lösning genom att installera genom Fantastico. Andra kanske vill installera WordPress manuellt.

När du har installerat WordPress, följ stegen till optimera WordPress för sökmotorer skulle vara trevligt. Åtminstone kan du ställa in ganska permalinks för att göra din webbadress mer sökmotorvänlig.

Efter att ha gjort alla ovanstående vill du förmodligen hitta ett snyggt WordPress-tema som är relevant för ämnet för din domän. Några bra ställen att hitta WordPress-teman listas på Resurser sida. Valet av gratis WordPress-teman här på Theme Lab är inte för illa.

FeedWordPress-plugin

Jag har sett några betalda WordPress-plugins som påstår sig göra exakt samma sak som FeedWordPress, vilket är helt gratis och förmodligen fungerar lika bra. Det kan laddas ner över kl WordPress.org. Hänvisning till vår tidigare handledning om installera WordPress-plugins om du inte är säker på hur du laddar upp och aktiverar ett plugin.

Hur man använder FeedWordPress

När du har aktiverat plugin-programmet bör du se en ny syndikationsmeny i din WordPress-administrationspanel. Här kan du lägga till / redigera / radera flödesinformation, uppdatera flöden manuellt eller göra initiala konfigurationer för standardinställningar som du vill använda för dina aggregerade inlägg.

Syndikerade matningar

Det är här du väljer om du vill leta efter nya flöden automatiskt i stället för när som helst – eller manuellt. Med tanke på att den här artikeln handlar om automatisering av dina webbplatser, kommer du förmodligen att ställa in den till automatisk. Ett rimligt tidsintervall skulle vara cirka 10 minuter.

FeedWordPress syndikerade flödesalternativ

Syndikerade postalternativ

Det är här du ställer in standardkategorierna för att tilldela dina syndikerade inlägg också. Du kan ställa in olika kategorier för specifika flöden senare. Beroende på dina önskemål kanske du kanske inte vill aktivera kommentarer eller trackbacks på syndikerade inlägg. Du vill se till att permalänkarna pekar på din webbplats och inte originalet. På det här sättet har du fler sökbara innehållssidor på din webbplats. Jag visar dig senare hur du länkar till den ursprungliga källan i ditt inlägg.

FeedWordPress syndikerade postalternativ

Platser att hitta nyhetsflöden

Att konfigurera din WordPress-installation för att arbeta med automatisk bloggning är bara halva striden. Du måste veta var du hittar bra flöden som kommer att vara relevanta för ditt ämne. Här är några bra ställen att få feeds:

Ett försiktighetsord: Se till att du läser och förstår användarvillkoren förknippade med dessa RSS-flöden. En del tillåter inte att publiceras innehåll på bloggar som detta. Att bryta villkor när du använder dessa RSS-flöden på dina webbplatser kan leda till a upphöra och avstå uppmärksamhet eller värre.

Inmatning av flöden i FeedWordPress

Hoppas att mitt försiktighetsord inte skrämde dig. Om du följer användningsvillkoren för varje flöde, bör du inte ha något att oroa dig för. I exemplet kommer jag att använda Livsstil – Tech RSS-flöde från Reuters.

FeedWordPress - Lägg till en ny syndikerad webbplats

När du har matat in önskad feed-URL klickar du på Syndikat knapp.

Feed Finder: New Syndicated Feed

Om allt är bra på den här skärmen, använd flödet. Vid denna punkt bör det valda flödet läggas till som en bidragande webbplats. Innan du uppdaterar flödet, kanske du vill kontrollera de specifika foderinställningarna i förväg. Detta inkluderar att se till att inlägg som syndikeras från flödet tilldelas rätt kategori, oavsett om du vill ha kommentarer och / eller trackbacks aktiverade, etc. Gå vidare och tryck på Uppdatering för att börja fylla din WordPress-databas med flödesobjekt.

FeedWordPress-uppdateringen är klar

Förhoppningsvis får du ett framgångsrikt meddelande som det här säger xx eller så inlägg uppdaterades. Om du får något slags felmeddelande som säger att 0 inlägg har lagts till finns det troligtvis något fel med det flöde du valde.

Sista steg

Låt oss ta en titt på hur vår exempelblogg ser ut.

FeedWordPress i handling

Ser ganska bra antar jag. Lägg märke till hur den faktiska historien går kvar i takt, inte den dag du publicerar dem på din blogg. Lägg också märke till den nya länken för bidragsgivare och går tillbaka till den ursprungliga Reuters-webbplatsen. Så nu har vi 11 nya nyheter, men var är länken till den ursprungliga berättelsen? Det här är något du måste lägga till manuellt i mallfilen. Öppna din index.php och förmodligen din single.php (beroende på strukturen för ditt tema) och sätt in följande kod efter_kontinen ().

“title =”“> Läs resten av historien…

FeedWordPress Syndication Permalink

Gör samma sak i single.php (om du har en) och spara. Låt oss ta en titt på exempelbloggen nu.

grattis! Du kan skapa autobloggar

Som ni ser finns det nu en länk tillbaka till den ursprungliga berättelsen. De flesta RSS-nyhetsflöden kräver en länk tillbaka till hela historien så här, tillsammans med någon typ av attribut, så det är mycket viktigt. När allt fungerar smidigt kommer du förmodligen att vilja visa annonser på webbplatsen också.

Det handlar om det. Känn dig fri att kommentera och dela om du gillade den här självstudien. Och kom ihåg – använd RSS-flöden klokt, läs villkoren och skrapa inte innehåll. Tack för att du läser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map