Shopify vs. WooCommerce – Hvilken er den beste e-handelsplattformen (2020)

Shopify vs. WooCommerce


Ser du etter en eCommerce-plattform for nettbutikken din? Lurer du på hvilken plattform du skal velge fra Shopify og WooCommerce? Begge er populære e-handelsplattformer for å opprette en nettbutikk.

Å velge riktig e-handelsløsning for dine behov er avgjørende for virksomheten din, fordi det er vanskelig å slå tilbake fra den opprinnelige beslutningen hvis det viser seg å være en dårlig kamp.

I denne artikkelen sammenligner vi Shopify mot WooCommerce slik at du kan bestemme hvilken plattform som er best for deg.

Siden dette er en svært detaljert sammenligning av Shopify kontra WooCommerce, er her en hurtig innholdsfortegnelse for å lede deg gjennom det vi vil dekke:

 1. Oversikt
 2. Brukervennlighet
 3. Koste
 4. Payment Gateways
 5. Add-Ons
 6. skalerbarhet
 7. Konklusjon

1. Oversikt: Shopify vs. WooCommerce som topp e-handelsplattformer

Hva er Shopify?

Shopify er en populær e-handelsplattform som lar deg opprette en nettbutikk, motta betalinger fra kundene dine, administrere produktene dine og bygge en markedsplass alt sammen. Shopify administrerer webhotell, SSL-sertifikat, websikkerhet og alle andre aspekter av eCommerce-opplevelsen. Funksjonene som følger med din nettbutikk vil avhenge av planen du kjøper fra Shopify.

Les vår komplette Shopify-anmeldelse.

Hva er WooCommerce?

WooCommerce er derimot en eCommerce-plattform som fungerer side om side med WordPress som en plugin. Siden det er bygget for WordPress, kan du høste fordelene ved å lage et komplett nettsted for nettbutikken din ved å bruke det beste innholdsstyringssystemet (CMS) i verden. WooCommerce er en åpen kildekode-plugin, slik at du kan tilpasse nettbutikken din så mye du trenger, og det vil ikke være noen grenser for å legge til funksjoner på eCommerce-siden din.

Ikke gå glipp av sjansen til å sjekke ut populære CMS-markedsandeler.

Du kan også bruke de beste WordPress-temaene til å style din nettbutikk. For funksjoner kan du alltid se på de beste WordPress-pluginsene for å utforske ubegrensede alternativer for eCommerce-nettstedet.

For å hjelpe deg videre med å ta din beslutning, la oss fortsette å inspisere plattformenes funksjoner i sin helhet …

2. Brukervennlighet

Når du oppretter en nettbutikk, vil du ha en enkel og enkel løsning. En ideell plattform er en som lar deg opprette din nettbutikk på egen hånd uten å måtte ansette en utvikler.

Brukervennlighet – Shopify

Shopify er en plattform med ett vindu som tilbyr alt for deg som hosting, installasjon, oppdateringer og administrasjon av nettbutikken din. Shopify går ut av sin måte å sikre at nettstedet ditt for e-handel er sikkert, kompatibelt med alle nettlesere og mobilvennlig. Shopify administrerer også ytelse, sikkerhetskopiering og lastehastighet på nettbutikken din.

Shopify dashbord

Du kan ganske enkelt registrere deg og velge et maldesign for nettbutikken din, så er du klar til å rulle. En online guide vil hjelpe deg med tilpasning, legge til produkter og administrere salget.

Den har en dra og slipp-byggherre som hjelper deg med å legge til produkter, administrere rapporter og tilpasse butikken din. Du kan også administrere salg og varelager for nettstedet ditt.

Shopify har sine egne design- og utviklingsverktøy som begrenser kontrollen din på tilpasningsnivå. Du kan imidlertid bruke de tilgjengelige tilleggene fra Shopify markedsplass til å legge til funksjoner i butikken din.

Ikke gå glipp av denne artikkelen på de beste e-handelsplattformene for multivendor-markedsplasser.

De har en enorm samling addons og designmaler som lar deg lage en vakker nettbutikk. Shopify er en fantastisk plattform for nybegynnere å begynne med, og den er enkel å bruke.

Brukervennlighet – WooCommerce

WooCommerce er en WordPress-plugin, som betyr at du må opprette et WordPress-nettsted for å installere WooCommerce på det. Du må oppdatere nettbutikken din manuelt og holde WordPress-nettstedet ditt sikkert mot hackere. Siden det fungerer med WordPress, kan du bruke plugins for å håndtere disse oppgavene for deg.

Velkomstmelding fra WooCommerce

Med WooCommerce kan du tilpasse butikken din for å legge til ubegrensede funksjoner. På toppen av det kan du også bruke over 50 000 WordPress-plugins og mange e-handelsprogrammer for å legge til all funksjonalitet du noen gang måtte ønske deg på nettstedet ditt.

Ulempen med WooCommerce er at det ikke er noen standard dra og slipp-byggherre for å designe nettstedet ditt. Imidlertid kan du bruke WordPress-plugins som Beaver Builder eller Divi Theme for å legge til en nettstedbyggerfunksjonalitet til nettbutikken din. Disse programtilleggene vil øke kostnadene ved å lage ditt e-handelssted.

Selv om det finnes en installasjonsveiviser for alt du trenger å gjøre på WooCommerce, er det fremdeles noe overveldende på grunn av ubegrensede alternativer og fleksibilitet det gir deg. Dette gjør ombordprosessen vanskelig når du sammenligner den med Shopify.

Vinneren: Shopify er en vinner her. Den fokuserer på nybegynnere som nettopp begynner sin online virksomhet. WooCommerce er svært fleksibel, men har litt av en læringskurve for å mestre fullt ut.

3. Kostnad

I de første stadiene av å starte en online virksomhet, må du starte med en plattform som tilbyr alle funksjonene du trenger til en lav pris. Det er en kostnad foran hovedprogramvaren eller e-handelsplattformen du velger, og deretter kostnadene for tilleggene og tjenestene som er nødvendige for å opprette nettbutikken din..

Kostnad – Shopify

Shopify kommer med flere planer som starter fra $ 29 per måned og går opp til $ 299 per måned. Hver av disse planene har sine alternativer vist på Shopify-nettstedet. Du kan velge Basic Shopify-plan for å starte nettbutikken din og oppgradere til andre premiumplaner etter hvert som bedriften vokser.

Shopify planer

Alle planer kommer med et domenenavn, et SSL-sertifikat og webhotell for eCommerce-nettstedet ditt.

Når du starter din virksomhet med Basic Shopify-planen, vil du få ubegrenset lagringsplass for filer, 2 brukerkontoer for å administrere nettbutikken, alternativer for å legge til ubegrensede produkter, 24/7 support og mer.

Den grunnleggende planen belaster deg for å legge til tredjepartsutvidelser og verktøy på nettstedet ditt. Du vil ende opp med å betale mer penger for å bruke tillegg som er nødvendig for å skalere nettbutikken din.

En annen faktor som tilfører kostnadene er betalingsløsningen. Shopify har en standard betalingsport (Shopify Payments) som belaster 2,9% + 30 øre for hver transaksjon i nettbutikken din.

Du kan alltid bruke en tredjeparts betalingsløsning. Shopify vil imidlertid kreve 2,0% fast avgift for alle transaksjoner fra en tredjepartsløsning. Hvis du velger Advanced Shopify-planen, må du betale 0,5% per transaksjon, men denne planen selv koster 299 dollar per måned.

I den innledende fasen kan du bruke Shopify Payments som er standardløsningen og relativt samme som andre plattformer som Stripe og Braintree.

Kostnad – WooCommerce

WooCommerce er en åpen kildekodeplattform og en av de beste WordPress eCommerce plugins. Du kan laste den ned gratis fra WordPress.org-depot.

Du bør sjekke denne sammenligningen mellom WordPress.com mot WordPress.org hvis du trenger informasjon angående de to WordPress ‘smakene’..

For å komme i gang med WooCommerce, må du kjøpe et domenenavn, et SSL-sertifikat og en webhotellkonto.

Normalt koster et domenenavn, et SSL-sertifikat og webhotell $ 13,99 per måned. Det kan føles som mye penger hvis du bare begynner.

Heldigvis har teknologien avansert, og det er nå spesifikke WooCommerce-vertsfirmaer som kutter ned initialkostnadene dine.

Bluehost for WordPress og WooCommerce

Vi anbefaler Bluehost for hosting for din nettbutikk. Det anbefales også av WordPress-kjernen og WooCommerce-tjenestemenn. Bluehost gikk med på å tilby våre brukere et gratis domenenavn, et gratis SSL-sertifikat og en enorm rabatt på webhotell.

Etter å ha akseptert dette tilbudet, trenger du bare å betale $ 6,95 per måned, noe som er mye rimeligere for nye eiere av nettbutikker.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Hvis du vil ha flere hostingløsninger, kan du sjekke ekspertenes utvalg av de beste e-handelshotellfirmaene.

Hvis du sammenligner de opprinnelige kostnadene for Shopify kontra WooCommerce, er WooCommerce et godt kjøp. Det er ingen transaksjonsgebyrer med WooCommerce, noe som betyr at du ikke trenger å dele overskuddet ditt på salg og at du kan tjene gode penger på butikken din.

På den negative siden er premieutvidelser med WooCommerce dyre, og du må betale et heftig beløp for å legge til spesielle funksjoner i nettbutikken din.

Den gode nyheten er at du kan finne et gratis alternativ for hver betalte løsning i WordPress ‘plugins-lagring. En annen kostnadsbesparende faktor er at du har muligheten til å bare kjøpe verktøyene og tilleggene som er nødvendige for nettbutikken din. WooCommerce lar deg velge og velge funksjonene dine i henhold til dine spesifikke behov.

Vinneren: WooCommerce er den klare vinneren ettersom den sparer penger til maksimalt nivå. Med støtte fra WordPress slår det Shopify enkelt med tanke på gratis tillegg og tredjepartsverktøy. Ingen avgifter på transaksjoner er også en massiv ‘vinn’ faktor for WooCommerce.

4. Payment Gateways

Både Shopify og WooCommerce har mange betalingsløsninger som gjør det enkelt for deg å motta betalinger fra kundene dine. Det anbefales at du legger til flere betalingsmetoder som passer for deg å samle inn betalinger, og som også er tilgjengelige for kundene dine å foreta betalinger i butikken din.

Betalingsløsninger – Shopify

På Shopify er det et standard betalingsalternativ som kalles Shopify Payments (drevet av Stripe) som du kan bruke til å godta betalinger fra kundene dine. Det lar deg integrere mange andre betalingsløsninger enkelt.

Shopify betalinger

Den store ulempen med Shopify er at du må betale dem ytterligere 2,0% transaksjonsgebyr for hver transaksjon. Denne kostnaden kommer i tillegg til standardkostnadene som blir trukket av tredjepartstjenesten du bruker på nettstedet ditt. Imidlertid, hvis du bruker Advanced Shopify-planen, må du betale 0,5% per transaksjon; men denne planen koster $ 299 per måned, noe som er ganske dyrt.

Deres standard betalingsport, Shopify Payments, har ingen transaksjonsgebyrer. Skjønt et grunnleggende kredittkortgebyr belastes for hver transaksjon. Shopify har sine egne kredittkortpriser som starter fra 2,9% + 30 cent på hver transaksjon. Når du oppgraderer til en større plan, reduseres transaksjonskostnadene automatisk.

Betalingsløsninger – WooCommerce

Som standard integrerer WooCommerce Paypal og Stripe betalingsportaler. Imidlertid kan du enkelt legge til hvilken som helst betalingsløsning i WooCommerce-butikken ved å bruke addons og WordPress-plugins.

WooCommerce-betalinger

WordPress-plugins gjør det også enkelt å bruke tusenvis av regionale betalingsløsninger på nettstedet ditt, noe som betyr at du kan be om en betalingstjeneste, og det er en god sjanse for at den vil være tilgjengelig som en plugin. Du kan også lage dine egne tilpassede betalingsløsninger og legge dem til i nettbutikken din.

WooCommerce belaster aldri en eneste krone på noen transaksjon. Du trenger bare å betale standardavgiftene for tredjepartsløsningene du bruker for å godta online betalinger. På den måten kan du beholde det du tjener.

Store nettbutikker som bruker en tredjeparts betalingstjeneste, kan bruke WooCommerce og spare mye penger takket være at du ikke har transaksjonsgebyr. Imidlertid, hvis du er en oppstart og vil bruke Shopify til å opprette din nettbutikk, har standardbetalingsporten deres den laveste startkostnaden.

Vinneren: Det er uavgjort. Både Shopify og WooCommerce har mange muligheter for betalingsløsninger, og de kan endres avhengig av kravene til nettbutikken din..

5. Addons

Du kan bruke hvilken som helst e-handelsplattform for å opprette din nettbutikk, men det vil ikke være en komplett løsning uten hjelp av tillegg og utvidelser. Før eller siden må du legge til flere funksjoner på nettstedet ditt, og det er her addons spiller inn.

Noen av disse tilleggene inkluderer e-postmarkedsføringstjenester, blygenereringsverktøy, SEO-verktøy, analyseløsninger, kundestøtteprogramvare og mer.

Enten du bruker Shopify eller WooCommerce, kan du legge til mange tredjeparts tillegg og verktøy til nettbutikken din for å ta nettstedet ditt til neste nivå.

Addons – Shopify

Shopify har en App Store som ligner på Google Play for Android-telefoner. Du kan laste ned og installere hvilken som helst app fra Shopify App store for å legge den til som en funksjon i nettbutikken din. Det er hundretusener av apper tilgjengelig i Shopify App store. Det lar deg også bruke API-nøkkelen til ethvert tillegg for å integrere den med Shopify.

Shopify App Store

Et flott eksempel på et blygenereringsverktøy er OptinMonster. Det er det mest populære e-postmarkedsføringsverktøyet som hjelper deg med å lage en e-postliste og redusere avvikelse av vogn. Appene deres er kraftige for å hjelpe deg med å administrere SEO, anmeldelser, kupongkoder, nedtelling og mer.

Du kan bruke gratis og premium tillegg fra Shopify-butikken for å legge til funksjoner og funksjonaliteter på nettstedet ditt. Gratisappene integreres med butikken din gjennom API-nøkler, og premiumappene kommer med månedlige og årlige abonnementer.

Addons – WooCommerce

WooCommerce er en WordPress-plugin som gjør den fleksibel. Det fungerer enkelt med de andre 50 000 gratis plugins fra WordPress. Den integreres også enkelt med premium WordPress-plugins.

WooCommerce-utvidelser

Det er enkelt å bruke disse programtilleggene for å legge til fantastiske funksjoner i nettbutikken din, for eksempel betalingsløsninger, SEO- og analyseløsninger, hastighetsoptimaliseringsverktøy, innholdsverktøy, tillegg til produktgjennomgang og mye mer.

Når bedriften vokser, kan du leie et eget utviklingsteam for å lage tilpassede plugins og utvidelser for å integrere med WooCommerce. På den måten kan du enkelt legge til hvilken som helst funksjonalitet til eCommerce-nettstedet ditt uten problemer.

Vinneren: WooCommerce er vinneren. Vi prøvde å legge til tilpassede apper på Shopify, og det er ekstremt vanskelig. Imidlertid integreres WooCommerce enkelt med alle tilpassede plugins, og du kan også laste opp dine egne tilpassede tilleggsprogrammer via WordPress. Å være en åpen kildekode-programvare, er fleksibiliteten den tilbyr makeløs.

6. Skalerbarhet

Enhver virksomhet, enten det er online eller ikke, vokser med tiden. Med vekst kommer nye utfordringer, og du trenger mer ressurser for å hjelpe deg med å styre virksomheten.

Både Shopify og WooCommerce ble bygget for å håndtere tunge trafikknettsteder og ubegrensede kundeordrer. Imidlertid er det alltid forskjeller å vurdere i plattformen du velger å opprette nettbutikken din. Du trenger en plattform som lar deg skalere virksomheten jevn.

Skalerbarhet – Shopify

Shopify er en enkel plattform som hjelper deg å starte din online virksomhet med deres grunnleggende plan. Når virksomheten din vokser, kan du oppgradere til en plan med flere alternativer og funksjoner. Den beste delen av Shopify er at du ikke trenger å administrere oppdateringer, sikkerhet eller ytelsen til nettbutikken din.

Shopify skalerbarhet

Du kan stole på Shopify for din voksende virksomhet når de tar seg av oppetid, sikkerhetskopiering av nettsteder, hastighetsoptimalisering og mer. Hvis du vil være ekstra forsiktig med nettbutikken din, kan du bruke enterprise-tjenesten deres som følger med Shopifys Plus-plan.

Disse Shopify-planene er dyre, men de reduserer arbeidet fra din side, og du kan fokusere utelukkende på virksomhetens vekst. Du trenger heller ikke å ansette et team for å administrere nettstedet ditt, noe som betyr ingen ekstra kostnader for å lage et skikkelig oppsett for nettstedadministrasjon. Imidlertid må du planlegge langsiktig vekst for å dekke utgiftene du betaler til Shopify hver måned.

Skalerbarhet – WooCommerce

WooCommerce er totalt forskjellig når det gjelder administrasjon av nettsteder. Det er en plattform som er hostet og du må administrere alt på egen hånd, inkludert oppdateringer på nettstedet, sikkerhetskopier, sikkerhet og mer.

WooCommerce skalerbarhet

Imidlertid er WooCommerce ekstremt fleksibel, slik at du enkelt kan administrere veksten i nettbutikken din. Du vil også ha full kontroll over administrasjonen av ressursene dine, og bare legge til de betalte utvidelsene du faktisk trenger og bruke på nettstedet ditt.

Når trafikken din vokser, må du også oppgradere hostingplanen din for å overleve skalerbarheten oppover. Noen ganger øker hostingkostnaden mye, og du må se etter andre WordPress-hostingleverandører som WP Engine eller LiquidWeb for å få administrert hosting for ditt WooCommerce-nettsted.

Vinneren: Shopify er vinneren her, da det er enkelt å skalere nettbutikken din med dem. Imidlertid, hvis du trenger fleksibilitet og er villig til å betale for administrert webhotell, bør du vurdere å bruke WooCommerce.

7. Konklusjon – Shopify vs. WooCommerce

Vi har sammenlignet kostnadene, brukervennligheten, betalingsløsninger og mer for disse to e-handelsplattformene. Totalt sett kommer det helt an på din bruk og krav. Shopify og WooCommerce skiller seg ut på forskjellige områder.

Her er de viktigste punktene fra sammenligningen ovenfor for å hjelpe deg med å bestemme hvilken plattform du skal velge mellom Shopify og WooCommerce.

Fordeler – Shopify

 1. Det er enkelt å starte og brukervennlig.
 2. Du trenger ikke å administrere nettbutikken din i det hele tatt.
 3. Du kan bruke en standard betalingsløsning eller legge til en tredjepartsløsning.
 4. Enkelt å skalere nettstedet ditt når det er nødvendig.

Ulemper – Shopify

 1. Du har ikke full kontroll over nettbutikken din.
 2. Transaksjonsgebyrer kan redusere fortjenesten ved salg.
 3. Du må velge en plan for å oppgradere i Shopify.
 4. Det er ingen fleksibilitet til å velge bare funksjoner du trenger.

Hvis du leter etter en løsning som ikke trenger noen styring på slutten som du enkelt kan skalere når bedriften vokser, bør du velge Shopify for å opprette din nettbutikk.

Fordeler – WooCommerce

 1. Det er en åpen kildekode-programvare og integrerer alle tilpassede tillegg du ønsker.
 2. Du har full kontroll over nettstedet ditt.
 3. Startkostnadene er billige å sette opp nettbutikken din.
 4. Det er WooCommerce-spesifikke hostingfirmaer som kutter ned kostnadene ved webhotell.

Ulemper – WooCommerce

 1. Du må administrere nettstedet ditt på egen hånd, og det inkluderer oppdateringer, sikkerhetskopieringer, sikkerhet og mer.
 2. Du må lære programvaren fullt ut fordi den har ubegrensede funksjoner, og det kan være overveldende hvis du ikke vet nøyaktig hva du leter etter.
 3. Skalerbarhetskostnadene kan spise inn i budsjettet.

Hvis du vil starte til en lavere pris og trenger full kontroll for å administrere eCommerce-siden din, er WooCommerce en fantastisk plattform for deg.

Du vil sjekke ut denne artikkelen på BigCommerce vs WooCommerce. Det kan også være lurt å lese vår komplette liste over Shopify-alternativer og konkurrenter.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å sammenligne Shopify mot WooCommerce og at du kan velge den beste plattformen for dine behov.

Det kan også være lurt å sjekke ut vår trinnvise tutorial om hvordan du lager et nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map