Shopify vs. WooCommerce – Vilken är den bästa e-handelsplattformen (2020)

Shopify vs. WooCommerce


Letar du efter en e-handelsplattform för din onlinebutik? Undrar du vilken plattform du ska välja från Shopify och WooCommerce? Båda är populära e-handelsplattformar för att skapa en onlinebutik.

Att välja rätt e-handelslösning för dina behov är avgörande för ditt företag eftersom det är svårt att backa upp från ditt ursprungliga beslut om det visar sig vara en dålig matchning.

I denna artikel jämför vi Shopify mot WooCommerce så att du kan bestämma vilken plattform som är bäst för dig.

Eftersom detta är en mycket detaljerad jämförelse av Shopify kontra WooCommerce, här är en snabb innehållsförteckning för att leda dig genom vad vi kommer att täcka:

 1. Översikt
 2. Enkel användning
 3. Kosta
 4. Betalningsportar
 5. Add-ons
 6. skalbarhet
 7. Slutsats

1. Översikt: Shopify vs. WooCommerce som bästa e-handelsplattformar

Vad är Shopify?

Shopify är en populär e-handelsplattform som låter dig skapa en onlinebutik, ta emot betalningar från dina kunder, hantera dina produkter och bygga en marknadsplats allt i ett. Shopify hanterar webbhotell, SSL-certifikat, webbsäkerhet och alla andra aspekter av din e-handelsupplevelse. Funktioner som ingår i din onlinebutik beror på planen du köper från Shopify.

Läs vår kompletta Shopify-recension.

Vad är WooCommerce?

WooCommerce, å andra sidan, är en eCommerce-plattform som fungerar sida vid sida med WordPress som ett plugin. Eftersom det är byggt för WordPress kan du skörda fördelarna med att skapa en komplett webbplats för din onlinebutik med världens bästa innehållshanteringssystem (CMS). WooCommerce är ett open source-plugin, så du kan anpassa din onlinebutik så mycket du behöver och det finns inga begränsningar när det gäller att lägga till funktioner till din eCommerce-webbplats.

Missa inte chansen att kolla in populära CMS-marknadsandelar.

Du kan också använda de bästa WordPress-teman för att utforma din onlinebutik. För funktioner kan du alltid undersöka de bästa WordPress-pluginsna för att utforska obegränsade alternativ för din eCommerce-webbplats.

För att ytterligare hjälpa dig att fatta ditt beslut, låt oss fortsätta att granska plattformens funktioner i sin helhet …

2. Användarvänlighet

När du skapar en onlinebutik vill du ha en enkel och enkel lösning. En idealisk plattform är en som låter dig skapa din webbutik på egen hand utan att behöva anställa en utvecklare.

Användarvänlighet – Shopify

Shopify är en plattform med ett fönster som hanterar allt åt dig som hosting, installation, uppdateringar och hantering av din onlinebutik. Shopify går ur sitt sätt att se till att din e-handelswebbplats är säker, kompatibel med alla webbläsare och mobilvänlig. Shopify hanterar också webbplatsprestanda, säkerhetskopior och laddningshastigheten för din onlinebutik.

Shopify instrumentbräda

Du kan helt enkelt registrera dig och välja en malldesign för din onlinebutik, så är du redo att rulla. En online guide hjälper dig med anpassning, lägga till produkter och hantera din försäljning.

Den har en dra och släpp-byggare som hjälper dig att lägga till produkter, hantera rapporter och anpassa din butik. Du kan också hantera försäljningen och lagret för din webbplats.

Shopify har sina egna design- och utvecklingsverktyg som begränsar din kontroll på anpassningsnivå. Du kan dock använda tillgängliga tillägg från Shopify-marknaden för att lägga till funktioner i din butik.

Missa inte den här artikeln på de bästa e-handelsplattformarna för multivendor-marknadsplatser.

De har en enorm samling av tillägg och designmallar som gör att du kan skapa en vacker onlinebutik. Shopify är en fantastisk plattform för nybörjare att börja med och det är lätt att använda.

Användarvänlighet – WooCommerce

WooCommerce är ett WordPress-plugin, vilket innebär att du måste skapa en WordPress-webbplats för att installera WooCommerce på den. Du måste uppdatera din onlinebutik manuellt och hålla din WordPress-webbplats säker från hackare. Eftersom det fungerar med WordPress kan du använda plugins för att hantera dessa uppgifter åt dig.

Välkomstmeddelande från WooCommerce

Med WooCommerce kan du anpassa din butik för att lägga till obegränsade funktioner. Därutöver kan du också använda över 50 000 WordPress-plugins och en massa eCommerce-plugins för att lägga till alla funktioner du någonsin kan önska dig på din webbplats.

Nackdelen med WooCommerce är att det inte finns någon standard dra och släpp-byggare för att designa din webbplats. Du kan dock använda WordPress-plugins som Beaver Builder eller Divi Theme för att lägga till en webbplatsbyggare-funktionalitet i din onlinebutik. Dessa plugins lägger till den totala kostnaden för att skapa din e-handelswebbplats.

Även om det finns en installationsguide för allt du behöver göra på WooCommerce, är det fortfarande något överväldigande på grund av de obegränsade alternativen och flexibiliteten det erbjuder dig. Detta gör ombordprocessen svår när du jämför den med Shopify.

Vinnaren: Shopify är en vinnare här. Den fokuserar på nybörjare som just har startat sin online-verksamhet. WooCommerce är mycket flexibel men har lite av en inlärningskurva för att behärska fullt ut.

3. Kostnad

I de inledande stadierna för att starta en online-verksamhet måste du börja med en plattform som erbjuder alla funktioner du behöver till en låg kostnad. Det finns en kostnad framför huvudprogramvaran eller e-handelsplattformen du väljer, och sedan kostnaden för dess tillägg och tjänster som är nödvändiga för att skapa din onlinebutik.

Kostnad – Shopify

Shopify kommer med flera planer från $ 29 per månad och går upp till $ 299 per månad. Var och en av dessa planer har sina alternativ som visas på Shopify-webbplatsen. Du kan välja den grundläggande Shopify-planen för att starta din onlinebutik och uppgradera till andra premiumplaner när ditt företag växer.

Shopify planer

Alla planer har ett domännamn, ett SSL-certifikat och webbhotell för din eCommerce-webbplats.

När du startar ditt företag med Basic Shopify-planen får du obegränsat fillagringsutrymme, 2 användarkonton för att hantera din onlinebutik, alternativ för att lägga till obegränsade produkter, support dygnet runt och mer.

Den grundläggande planen debiterar dig för att lägga till tredje parts tillägg och verktyg på din webbplats. Du kommer i slutändan att betala mer pengar för att använda tillägg som behövs för att skala din onlinebutik.

En annan faktor som lägger till kostnaden är betalningslösningen. Shopify har en standardbetalningsport (Shopify Payments) som debiterar 2,9% + 30 cent för varje transaktion i din onlinebutik.

Du kan alltid använda en tredjeparts betalningslösning. Men Shopify tar ut 2,0% schablonavgift för alla transaktioner från en tredjepartslösning. Om du väljer Advanced Shopify-planen måste du betala 0,5% per transaktion, men själva denna plan kostar 299 USD per månad.

I det första steget kan du använda Shopify Payments som är standardlösningen och relativt samma som andra plattformar som Stripe och Braintree.

Kostnad – WooCommerce

WooCommerce är en öppen källkodsplattform och en av de bästa WordPress eCommerce plugins. Du kan ladda ner det gratis från WordPress.org-arkivet.

Du bör kolla in denna jämförelse mellan WordPress.com kontra WordPress.org om du behöver information angående de två WordPress-smakerna.

För att komma igång med WooCommerce, måste du köpa ett domännamn, ett SSL-certifikat och ett webbhotellkonto.

Normalt kostar ett domännamn, ett SSL-certifikat och webbhotell $ 13,99 / månad. Det kan kännas som mycket pengar om du precis börjar.

Lyckligtvis har tekniken avancerat och det finns nu specifika WooCommerce-värdföretag som sänker dina initialkostnader.

Bluehost för WordPress och WooCommerce

Vi rekommenderar Bluehost för webbhotell. Det rekommenderas också av WordPress-kärnans och WooCommerce-tjänstemän. Bluehost gick med på att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, ett gratis SSL-certifikat och en enorm rabatt på webbhotell.

Efter att ha accepterat detta erbjudande behöver du bara betala $ 6,95 per månad, vilket är mycket mer överkomligt för nya online-butiksägare.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Om du vill ha fler värdlösningar kan du kolla in våra experter på de bästa webbhotellföretagen.

Om du jämför den initiala kostnaden för Shopify kontra WooCommerce, är WooCommerce en ganska bra affär. Det finns inga transaktionsavgifter med WooCommerce, vilket innebär att du inte behöver dela din vinst på försäljningen och att du kan tjäna bra pengar från din butik.

På den negativa sidan är premiumförlängningar för WooCommerce dyra och du måste betala ett rejält belopp för att lägga till specialfunktioner i din onlinebutik.

Den goda nyheten är att du kan hitta ett gratis alternativ för alla betalade lösningar i WordPress plugins-arkiv. En annan kostnadsbesparande faktor är att du bara har möjlighet att bara köpa de verktyg och tillägg som är nödvändiga för din onlinebutik. Med WooCommerce kan du välja och välja dina funktioner enligt dina specifika behov.

Vinnaren: WooCommerce är den tydliga vinnaren eftersom det sparar pengar till maximal nivå. Med stöd från WordPress slår det Shopify enkelt när det gäller gratis tillägg och tredjepartsverktyg. Inga avgifter för transaktioner är också en massiv “win” -faktor för WooCommerce.

4. Betalningsportar

Både Shopify och WooCommerce har massor av betalningslösningar som gör det enkelt för dig att ta emot betalningar från dina kunder. Det rekommenderas att du lägger till flera betalningsmetoder som är lämpliga för dig att samla in betalningar, och som också är tillgängliga för dina kunder att göra betalningar i din butik.

Betalningslösningar – Shopify

På Shopify finns det ett standardbetalningsalternativ som kallas Shopify Betalningar (drivs av Stripe) som du kan använda för att acceptera betalningar från dina kunder. Det låter dig enkelt integrera många andra betalningslösningar.

Shopify betalningar

Den stora nackdelen med Shopify är att du måste betala dem ytterligare 2,0% transaktionsavgift för varje transaktion. Denna kostnad är utöver standardkostnaden som dras av den tredje parts tjänst som du använder på din webbplats. Men om du använder Advanced Shopify-planen måste du betala 0,5% per transaktion. men denna plan kostar 299 $ per månad vilket är mycket dyrt.

Deras standardbetalningsport, Shopify Payments, har inga transaktionsavgifter. Även om en grundläggande kreditkortsavgift tas ut för varje transaktion. Shopify har sina egna kreditkortsräntor som börjar från 2,9% + 30 cent för varje transaktion. När du uppgraderar till en större plan minskar transaktionskostnaden automatiskt.

Betalningslösningar – WooCommerce

Som standard integrerar WooCommerce Paypal och Stripe betalningsportaler. Du kan dock lägga till valfri betalningslösning till din WooCommerce-butik med hjälp av tillägg och WordPress-plugins.

WooCommerce-betalningar

WordPress-plugins gör det också lätt att använda tusentals regionala betalningslösningar på din webbplats, vilket innebär att du kan be om en betaltjänst och det finns en rimlig chans att den kommer att finnas tillgänglig som ett plugin. Du kan också skapa dina egna anpassade betalningslösningar och lägga till dem i din webbutik.

WooCommerce debiterar aldrig ett enda öre för någon transaktion. Du behöver bara betala standardavgifterna för tredjepartslösningar du använder för att acceptera onlinebetalningar. På så sätt kan du behålla det du tjänar.

Stora onlinebutiker som använder en tredjepartsbetalningstjänst kan använda WooCommerce och spara mycket pengar tack vare inga transaktionsavgifter. Men om du är en start och vill använda Shopify för att skapa din onlinebutik, har deras standardbetalningsgateway den lägsta initiala kostnaden.

Vinnaren: Det är oavgjort. Både Shopify och WooCommerce har massor av alternativ för betalningslösningar och de kan ändras beroende på kraven i din onlinebutik.

5. Addons

Du kan använda vilken e-handelsplattform som helst för att skapa din onlinebutik, men det kommer inte att vara en komplett lösning utan hjälp av tillägg och tillägg. Förr eller senare måste du lägga till fler funktioner på din webbplats, och det är där addons kommer in.

Några av dessa tillägg inkluderar e-postmarknadsföringstjänster, blygenereringsverktyg, SEO-verktyg, analyslösningar, kundsupportprogramvara och mer.

Oavsett om du använder Shopify eller WooCommerce, kan du lägga till massor av tredje parts tillägg och verktyg till din onlinebutik för att ta din webbplats till nästa nivå.

Addons – Shopify

Shopify har en App Store som liknar Google Play för Android-telefoner. Du kan ladda ner och installera vilken app som helst från Shopify App store för att lägga till den som en funktion i din onlinebutik. Det finns hundratusentals appar tillgängliga i Shopify App store. Det låter dig också använda API-nyckeln för alla tillägg för att integrera den med Shopify.

Shopify App Store

Ett bra exempel på ett blygenerationsverktyg är OptinMonster. Det är det mest populära e-postmarknadsföringsverktyget som hjälper dig att skapa en e-postlista och minska kundvagnens övergivande. Deras appar är kraftfulla för att hjälpa dig hantera SEO, recensioner, kupongkoder, nedräkningar och mer.

Du kan använda gratis och premiumtillägg från Shopify-butiken för att lägga till funktioner och funktioner på din webbplats. De kostnadsfria apparna integreras med din butik via API-nycklar, och premiumapparna kommer med månads- och årsabonnemang.

Addons – WooCommerce

WooCommerce är ett WordPress-plugin som gör det flexibelt. Det fungerar enkelt med de andra 50 000 gratis plugins från WordPress. Det integreras också enkelt med premium WordPress-plugins.

WooCommerce-tillägg

Det är enkelt att använda dessa plugins för att lägga till fantastiska funktioner i din onlinebutik som betalningslösningar, SEO- och analyslösningar, hastighetsoptimeringsverktyg, innehållsverktyg, tillägg till produktgranskning och mycket mer.

När ditt företag växer kan du anställa ett internt utvecklingslag för att skapa anpassade plugins och tillägg som kan integreras med WooCommerce. På så sätt kan du enkelt lägga till alla funktioner på din e-handelswebbplats utan problem.

Vinnaren: WooCommerce är vinnaren. Vi försökte lägga till anpassade appar på Shopify och det är extremt svårt. Emellertid integreras WooCommerce enkelt med alla anpassade plugins och du kan också ladda upp dina egna anpassade tillägg via WordPress. Som en öppen källkodsprogramvara är flexibiliteten som den erbjuder ojämförbar.

6. Skalbarhet

Alla företag, oavsett om det är online eller inte, växer med tiden. Med tillväxt kommer nya utmaningar och du behöver mer resurser för att hjälpa dig att hantera verksamheten.

Både Shopify och WooCommerce byggdes för att hantera tung trafiksajter och obegränsade kundorder. Men det finns alltid skillnader att tänka på i den plattform du väljer att skapa din onlinebutik. Du behöver en plattform som gör att du kan skala ditt företag smidigt.

Skalbarhet – Shopify

Shopify är en enkel plattform som hjälper dig att starta din online-verksamhet med deras grundläggande plan. När ditt företag växer kan du uppgradera till en plan med fler alternativ och funktioner. Det bästa med Shopify är att du inte behöver hantera uppdateringar, säkerhet eller prestanda för din onlinebutik.

Shopify skalbarhet

Du kan lita på Shopify för ditt växande företag när de tar hand om din drifttid, säkerhetskopiering av webbplatser, hastighetsoptimering och mer. Om du vill vara extra försiktig med din onlinebutik kan du använda deras företagstjänst som följer med Shopifys Plus-plan.

Dessa Shopify-planer är dyra men de minskar arbetet från din sida och du kan bara fokusera på företagets tillväxt. Du behöver inte heller anställa ett team för att hantera din webbplats, vilket innebär inga extra kostnader för att bygga en korrekt uppsättning för webbplatshantering. Du måste dock planera långsiktig tillväxt för att täcka de utgifter du betalar till Shopify varje månad.

Skalbarhet – WooCommerce

WooCommerce är helt annorlunda vad gäller webbplatshantering. Det är en plattform som är värd för själv och du måste hantera allt själv, inklusive uppdateringar av webbplatser, säkerhetskopior, säkerhet och mer.

WooCommerce skalbarhet

Men WooCommerce är extremt flexibel, så att du enkelt kan hantera tillväxten i din onlinebutik. Du har också full kontroll över att hantera dina resurser och lägger bara till de betalda tillägg du faktiskt behöver och använda på din webbplats.

När din trafik växer måste du också uppgradera din värdplan för att överleva den uppåtgående skalbarheten. Ibland ökar värdkostnaden mycket, och du måste leta efter andra WordPress-värdleverantörer som WP Engine eller LiquidWeb för att få hanterad värd för din WooCommerce-webbplats.

Vinnaren: Shopify är vinnaren här eftersom det är lätt att skala din onlinebutik med dem. Men om du behöver flexibilitet och är villig att betala för hanterad webbhotell, bör du överväga att använda WooCommerce.

7. Slutsats – Shopify vs. WooCommerce

Vi har jämfört kostnaden, användarvänligheten, betalningslösningar och mer för dessa två e-handelsplattformar. Sammantaget beror det helt på din användning och dina krav. Shopify och WooCommerce sticker ut båda i olika områden.

Här är de viktigaste punkterna från ovanstående jämförelse för att hjälpa dig bestämma vilken plattform du ska välja mellan Shopify och WooCommerce.

Fördelar – Shopify

 1. Det är lätt att starta och användarvänligt.
 2. Du behöver inte hantera din onlinebutik alls.
 3. Du kan använda en standardbetalningslösning eller lägga till en tredjepartslösning.
 4. Lätt att skala din webbplats när det behövs.

Nackdelar – Shopify

 1. Du har inte full kontroll över din onlinebutik.
 2. Transaktionsavgifter kan minska dina vinster på försäljningen.
 3. Du måste välja en plan för att uppgradera i Shopify.
 4. Det finns ingen flexibilitet att välja bara funktioner du behöver.

Om du letar efter en lösning som inte behöver hanteras i slutändan som du enkelt kan skala när ditt företag växer, bör du välja Shopify för att skapa din onlinebutik.

Fördelar – WooCommerce

 1. Det är en öppen källkodsprogramvara och integrerar alla anpassade tillägg du önskar.
 2. Du har full kontroll över din webbplats.
 3. Den initiala kostnaden är billig att inrätta din onlinebutik.
 4. Det finns WooCommerce-specifika webbhotell som sänker dina kostnader för webbhotell.

Nackdelar – WooCommerce

 1. Du måste hantera din webbplats på egen hand, och det inkluderar uppdateringar, säkerhetskopior, säkerhet och mer.
 2. Du måste lära dig mjukvaran fullt ut eftersom den har obegränsade funktioner, och det kan vara överväldigande om du inte vet exakt vad du letar efter.
 3. Skalbarhetskostnaderna kan matas in i din budget.

Om du vill börja till en lägre kostnad och behöver full kontroll för att hantera din eCommerce-webbplats är WooCommerce en fantastisk plattform för dig.

Du vill kolla in den här artikeln om BigCommerce vs WooCommerce. Du kanske också vill läsa vår kompletta lista över Shopify-alternativ och konkurrenter.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att jämföra Shopify mot WooCommerce och att du kan välja den bästa plattformen för dina behov.

Du kanske också vill kolla in vår steg-för-steg-tutorial om hur du skapar en webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map