SurveyMonkey Alternativ: WPForms vs SurveyMonkey (Jämfört)

wpforms vs surveyymonkey


Letar du efter ett SurveyMonkey-alternativ? Om du försöker hitta det bästa WordPress-undersökningspluginet för din webbplats måste du prova WPForms.

I den här artikeln kommer vi att jämföra WPForms och SurveyMonkey så att du kan bestämma vilket onlineundersökningsverktyg som är det bästa alternativet för dig.

Eftersom vi kommer att ge dig en detaljerad jämförelse av WPForms kontra SurveyMonkey, här är en snabb innehållsförteckning för att guida dig genom artikeln:

Allmän information: WPForms vs SurveyMonkey

Innan vi dyker in i vår jämförelse av WPForms och Surveymonkey, låt oss först titta på grunderna för varje enkätverktyg.

wpforms-översikt-contact-formen-plugin
WPForms är en av de bästa kontaktformulär-plugins som finns och en av de mest nybörjare-vänliga. Inom några minuter kan du skapa ett kraftfullt formulär för din webbplats utan att behöva veta något om kod med deras drag and drop-byggare.

Förutom det grundläggande kontaktformuläret, låter WPForms bygga mycket engagerande undersökningar och enkäter på din webbplats. Till skillnad från de flesta kontaktformulär-plugins ger WPForms vackra undersökningsrapporter med bästa visualisering. Detta innebär att du enkelt kan analysera dina undersökningsresultat i realtid. Och du kan exportera och dela enskilda diagram som PDF eller JPEG med bara ett klick.

Inte bara kan du se dina undersökningsresultat på ett visuellt fantastiskt sätt utan också dina webbplatsanvändare. När de har skickat in ett formulär kan du också visa realtidsresultat för dem. WPForms gör det också superlätt att förvandla alla befintliga former på din webbplats till en kraftfull undersökning eller enkät med bara ett klick på en knapp.

Survey-formen-builder-jämförelse
SurveyMonkey är å andra sidan ett populärt onlineundersökningsverktyg som används för att till exempel samla in åsikter från människor som dina webbplatsbesökare.

SurveyMonkey levereras med ett antal färdiga mallar och förskrivna enkätsfrågor skriven av experter för att hjälpa dig bygga en undersökning för webben, e-post eller sociala. De erbjuder en partiell drag-and-drop-funktion så att du kan anpassa mallar så att de passar ditt märke och för att ordna om och lägga till olika formfält.

Andra funktioner i SurveyMonkey inkluderar statistikrapportering för att analysera resultaten av din undersökning och förmågan att samla in enkätsvar och kreditkortsbetalningar samtidigt.

Nu när du känner till grunderna för varje undersökningsverktyg, låt oss ta en titt på detaljerna för var och en för att ta reda på om WPForms är ett bra SurveyMonkey-alternativ.

Enkel användning

WPForms är ett av de mest användarvänliga formulär-plugins på marknaden och det finns ingen kodning alls.

Den enkla dra och släpp-redigeraren gör det enkelt för nybörjare att skapa en kraftfull form inklusive enkät. Även om du aldrig har skapat en undersökning för din webbplats tidigare kan du göra det på några minuter med det här insticksprogrammet.

Med WPForms kan du använda deras fördesignade mallar för undersökningar eller undersökningar som har alla formulärfält du behöver för att komma igång. Du kan enkelt lägga till fält som dropdowns, Likert skalor, radioknappar, kryssrutor, stjärnbetyg och mer. Det är också mycket enkelt att ta bort, redigera och ordna om ordningen på fält med dra och släpp-funktionen.

WPForms visar också en direkt förhandsvisning av hur ditt formulär kommer att se ut när du bygger det så att du inte behöver fortsätta växla mellan redigeraren och förhandsgranska.

wpforms vs surveymonkey användarvänlighet

Dessutom, eftersom WPForms är ett WordPress-plugin, kan användare snabbt bygga en undersökning direkt från WordPress-instrumentpanelen, vilket underlättar hela processen. Du kan också samla in informationen från dina undersökningar på din egen webbplats istället för att behöva logga in någon annanstans som med SurveyMonkey.

Att bädda in din färdiga form eller undersökning på din webbplats är också mycket enkelt med WPForms. Med bara två klick kan du lägga till ditt formulär till valfri sida eller inlägg på din webbplats. Det kommer också med en WPForms-widget som låter dig visa din form i sidofältet, sidfoten eller andra widgetar på en webbplats.

Du kan också aktivera enkätrapportering med ett klick och WPForms genererar automatiskt en vacker rapport.

wpforms bädda in form på webbplatsen

Användarvänlighet: SurveyMonkey

SurveyMonkey är en onlineformulärsbyggare som låter dig skapa endast en typ av form: en onlineundersökning.

När du skapar en undersökning kan du välja en fältformat som du väljer från en rullgardinsmeny som flerval, kommentarbox, stjärnbetyg och mer. Om du har problem med att tänka på frågor finns det en frågefunktion i panelen till vänster för att ge dig några idéer. När du ser en fråga du gillar kan du lägga till den i ditt formulär med ett klick på en knapp.

Gränssnittet för SurveyMonkey är inte särskilt användarvänligt. Vid första anblicken verkar det lätt att använda men det tar flera klick för att ta reda på hur du lägger till en fråga, lägger till ett formulärfält och får det att se ut som du vill ha det.

Survey-formen-builder

Du kan inte ordna frågor i din form genom att dra och släppa eftersom deras dra och släpp-funktionalitet bara är delvis. Du måste klicka på flera knappar för att välja arrangemanget för dina fält vilket innebär att du skapar ett formulär tar dig mycket längre tid jämfört med WPForms.

När du skapar ett formulär med SurveyMonkey måste du skriva in en fråga innan du kan lägga till fler fält i ditt formulär. Det betyder att du inte kan utforma ett onlineformulär utan att lägga till frågor som inte är till hjälp för att skapa kontaktformulär.

Dessutom, om du bara vill skapa undersökningar, finns det fortfarande fler steg för att göra det med SurveyMonkey än med WPForms. Eftersom SurveyMonkey är en onlineformulärsbyggare måste användare logga in på SurveyMonkey för att bygga en undersökning och sedan bädda in den på WordPress, istället för att kunna bygga den rätt i WordPress-instrumentpanelen..

Vinnare: WPForms

Funktioner

WPForms kommer med ett brett utbud av funktioner direkt ur lådan. Dessa funktioner låter dig ta dina enkla undersökningar och kontaktformer och förvandla dem till kraftfulla former för företag.

Som vi nämnde tidigare, Poll / Survey-tillägg från WPForms låter dig enkelt skapa en enkät eller enkät att lägga till på din WordPress-webbplats. Poll / Survey-tillägget har alla funktioner du behöver för att skapa fantastiska enkäter / undersökningar för dina besökare på webbplatsen.

WPForms har ett antal fantastiska undersöknings- och undersökningsfält inklusive flerval, kryssrutor, stjärnbetyg, Likert skala, Net Promoter Score och mer.

wpforms-undersökning-poll-formen

Med WPForms smarta villkorade logik kan du anpassa undersökningen baserat på svar från användare. Du får också interaktiva undersökningsrapporter med realtidsinsikter och möjligheten att visa realtidsresultat från enkäter på din webbplats.

Du kan komma åt många andra coola funktioner i WPForms för att ytterligare förbättra dina undersökningar, enkäter eller kontaktformer som tillägget till användarregistreringen. Detta ger användarna möjlighet att registrera sig och logga in på din webbplats. Du kan bädda in användarregistreringsformuläret på valfri sida, inlägg eller widget-område på din webbplats.

användarregistreringsformulär

Användarregistreringsformuläret är utmärkt för e-handelsbutiker, medlemswebbplatser, forum och mer.

Du kan också skapa flersidiga formulär. Om du har en riktigt lång undersökning eller formulär som du vill att användare ska fylla i, med WPForms-flersidiga formulär, kan du dela upp den i flera sidor. Detta hjälper till att förbättra användarupplevelsen, så istället för oändlig bläddring kan användare enkelt gå från en sida till nästa, vilket i slutändan minskar formuläret att överge.

WPForms levereras med andra fantastiska funktioner och tillägg inklusive ytterligare formmallar, captcha, geolokalisering, automatiska formulärbekräftelser, betalningsportaler, e-postmarknadsföringstjänster och mer. Alla dessa funktioner gör WPForms till ett kraftfullt formulär-plugin.

Funktioner: SurveyMonkey

SurveyMonkey erbjuder ett antal tillagda funktioner för att sprida upp dina onlineformulär inklusive uppladdning av filer, A / B-test, möjligheten att acceptera betalningar, frågesporter med anpassad feedback och mer. Men jämfört med WPForms är funktionsuppsättningen som SurveyMonkey erbjuder begränsad.

Exempelvis erbjuder SurveyMonkey inga specialfält som Captcha, lösenordsfält eller WPForms BNP-avtal. Villkorade logikfrågor måste också finnas på sin egen separata sida, vilket gör undersökningar längre än nödvändigt och minskar användarupplevelsen.

Medan de erbjuder filöverföring som vi nämnde är fältet för uppladdning av filer begränsat till de två högsta priserna. Samma med betalningsintegrationer; du kan bara acceptera betalningar med dina formulär på de två högst prissatta planerna. Och du kan bara översätta ditt formulär till flera språk om du köper den högsta prissättningen.

Malldesignen som SurveyMonkey erbjuder är också ganska grundläggande. Dessutom är varumärkes- och anpassningsfunktioner begränsade. En av de största nackdelarna är att alla planer utom den dyraste har SurveyMonkey-logotypen i sidfoten. Du kan inte förhandsgranska hur din undersökning kommer att se ut utan att skriva in ett svar på varje fråga.

Förutom allt detta kan du med SurveyMonkey bara skapa en typ av form, en onlineundersökning. Medan WPForms har många fler funktioner tillgängliga för användare som vill skapa en undersökning eller många andra typer av onlineformulär.

Vinnare:WPForms

Stöd

WPForms erbjuder ett brett utbud av support för sina användare i ett antal olika format. Så oavsett hur du föredrar att hitta lösningar på dina problem har WPForms täckt.

Du kan komma åt deras supportbiljett-system direkt från ditt konto och få hjälp från deras kunniga och vänliga supportteam. Supportteamet är snabbt och har bra betyg från sina användare.

wpforms-support

Du kan också läsa igenom deras omfattande dokumentation som är organiserad i kategorier som Komma igång, Funktionalitet, Styling, Addons och mer. Slutligen kan du också hänvisa till WPForms-bloggen där du hittar handledning och instruktioner som innehåller skärmdumpar och video för att hjälpa dig när du stöter på problem.

Support: SurveyMonkey

SurveyMonkey erbjuder kundsupport dygnet runt, men för att få prioriterad e-postsupport måste du uppgradera till en dyrare plan. Du uppgraderar din plan om du också vill få tillgång till telefonstöd.

Survey-support

SurveyMonkey erbjuder också support via hjälpavsnittet på deras webbplats, men det betyder att du måste bläddra igenom frågor och hoppas att du hittar en som matchar ditt problem. De erbjuder inga blogginlägg eller självstudier för användare att följa.

Vinnare:WPForms

Pris

WPForms har flera prissättningsplaner som ger dig möjlighet att stanna på budgeten om du precis börjar eller får tillgång till alla funktioner du behöver om du är en etablerad verksamhet.

wpforms-prissättning

Deras grundläggande plan börjar på $ 39,50 per år vilket är ett bra alternativ för de flesta bloggar och personliga webbplatser. Dessutom med grundläggande plan får du fortfarande möjligheten att skapa och ta emot obegränsade formulär, villkorad logik, avancerade fält och mer.

De erbjuder också en Plus-, Pro- och Elite-plan om du när som helst behöver uppgradera för att få mer robusta funktioner som integration av e-postmarknadsföringstjänster eller betalningsintegration med PayPal eller Stripe till exempel. Oavsett storleken på ditt företag eller din budget, hittar du en WPForms prisplan som matchar dina behov.

Pris: SurveyMonkey

SurveyMonkey har 3 individuella premiumpriser för att välja mellan och priserna varierar från $ 32 per månad till $ 99 per månad. Jämfört med WPForms får du mycket mindre smäll för pengarna när det gäller funktioner med SurveyMonkey.

Survey-pris

Du får ett obegränsat antal undersökningar, frågor och svar med varje betald plan men de flesta av de bästa funktionerna erbjuds endast med de två dyraste planerna som betalningssamling, filuppladdning, avancerad logik och prioritetsstöd. Och med alla planer med undantag för den dyraste, måste du ta med SurveyMonkey-logotypen i sidfoten.

Det finns en gratis version för SurveyMonkey, men du kan bara samla in 100 svar per undersökning. Så det blir ganska dyrt om du vill samla in fler svar och genomföra en undersökning under lång tid.

Vinnare:WPForms

Vem ska köpa det? WPForms vs. SurveyMonkey

WPForms är det bästa valet för alla som vill göra en undersökning från en WordPress-webbplats, oavsett budget. Det är inte bara mer överkomligt utan det är mer användarvänligt och det kommer sylt med funktioner som hjälper dig att skapa ett antal olika typer av kraftfulla formulär för din webbplats inklusive kontaktformulär. Med WPForms kan du skapa fantastiska undersökningar för dina besökare på webbplatsen och så mycket mer.

Kom igång med WPForms idag!

SurveyMonkey passar bäst för användare som vill samla avancerade undersökningar från flera plattformar som webbplatser, sociala medieplattformar och e-postlistor. Innan du hoppar in, dubbelkolla om du har budgeten att ha råd med det eftersom du måste välja den dyraste planen för att få tillgång till de bästa funktionerna.

Du vill också kolla in dessa jämförelser mellan,

  • WPForms vs TypeForm
  • WPForms vs FormStack

Vi hoppas att du gillade den här artikeln om WPForms vs SurveyMonkey och att du nu vet vilken lösning som är det bästa valet för dig.

Om du gillade det här inlägget kan du också njuta av vår djupgående granskning av WPForms-insticksprogrammet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map