WPForms kontra Google-formulär – Vilken är bäst? (Jämfört)

wpforms kontra google-formulär


Vill du bygga ett onlineformulär på din WordPress-webbplats? Inte säker på om du ska använda WPForms eller Google Forms?

Både WPForms och Google Forms är två bra alternativ för små och medelstora företag. Men när du gräver djupare hittar du några viktiga skillnader mellan dessa två formbyggare.

För att hjälpa dig hitta rätt formulärbyggare för dina behov bestämde vi oss för att göra en head-to-head jämförelse mellan WPForms och Google Forms. Vi tittade främst på 6 olika aspekter:

 1. Popularitet
 2. Funktioner
 3. Enkel användning
 4. Dokumentation & Stöd
 5. Prissättning

Mot slutet berättar vi vilken som är det bästa alternativet för dig.

WPForms vs. Google Forms – Översikt

WPForms, blymagnet plugin

WPForms är ett allt-i-ett-formulär-plugin-plugin som låter dig skapa alla typer av formulär för din webbplats, inklusive kontaktformulär, registreringsformulär, enkätformulär och mer. Du kan använda formmallarna för att få ett försprång eller bygga din form från grunden beroende på dina behov.

Det stöder filuppladdningar, låter dig dela långa formulär i flera formulär, accepterar betalningar, integrerar ditt formulär med en e-postmarknadsföringstjänst och gör mycket mer.

Google-formulär

Till skillnad från WPForms är Google Forms mer en undersökningsformulärsbyggare. Men det kan också användas för att konfigurera andra former, till exempel kontaktformulär.

Eftersom det inte är en WordPress-centrerad formbyggare måste du bädda in koden manuellt på din webbplats; ingen plugin är tillgänglig för WordPress-integration. Även om det bäst används som en enkätformulärare kan du skapa enkäter, frågeformulär, datainsamlingsformulär eller andra former du kan tänka på. Det låter dig också ladda upp olika filformat som bilder, videor, länkar osv.

Formuläret sparas i Google Drive och kan också skickas till dina e-postmeddelanden.

1. WPForms kontra Google-formulär – Vilket är mer populärt?

Enligt Datanyze, ett webbdataföretag, används WPForms på minst 161k + webbplatser och Google Forms på 101k + webbplatser.

Det betyder att WPForms har en marknadsandel på 22,49% medan Google Forms har 14,05%.

WPForms vs Google Forms

Nu betyder inte denna information nödvändigtvis att det finns fler WPForms-formulär skapade än Google Forms. Tänk på att Google Forms ofta publiceras / värd på Google Forms webbplats.

Denna information betyder bara att fler antal webbplatser är värd för WPForms än Google Forms. Detta borde inte komma som en överraskning, speciellt eftersom över 30% av webben är värd på WordPress och WPForms är för närvarande det snabbast växande gratis kontaktformuläret i WordPress-förvaret.

2. WPForms vs. Google Forms – Funktioner

WPForms-funktioner

WPForms erbjuder fantastiska funktioner för att skapa en trevlig formuppbyggnadsupplevelse. Det bästa med detta plugin är att det till och med låter dig skapa formspecifika målsidor, som ser ut som Google Forms och också ger nästan samma funktioner.

Här är en lista över några funktioner som den erbjuder.

 • Dra och släpp byggmästare: Detta gör det enkelt för dig att skapa dina formulär utan kodning.
 • Formmallar: WPForms erbjuder olika fantastiska formmallar som hjälper dig att få ett försprång.
 • Spamskydd: Håll dina formulär säkra från skräppost.
 • Smart villkorlig logik: Visa och dölj fils och göra mer baserat på användarinmatning.
 • Betalningssupport: Samla enkelt betalningar, donationer etc. med PayPal och Stripe från dina formulär.
 • Entry Management: Visa alla dina leder på ett ställe och håll saker organiserade.
 • E-post marknadsföring: Anslut till olika e-postmarknadsföringstjänster och växa din lista.
 • Zapier Support: Anslut till hundratals appar för att stärka din webbplats med avancerade funktioner.
 • Lägg till geolokalisering: Anpassa dina formulär genom att upptäcka geolokalisering.
 • Flera Addons: Gör det möjligt för dig att utöka dina formfunktioner med flera kraftfulla tillägg.
 • Mobil responsiv: Gör att din form ser bra ut på mobila enheter.

Här är den detaljerade översynen av WPForms.

Google Forms erbjuder också fantastiska funktioner för att komma igång. Här är en lista med funktioner du kanske vill kolla in.

 • Flerformat format: Skapa enkelt flera frågeformformer.
 • Stöder olika filformat: Skapa undersökningsformulär med olika filformatstöd som bilder, videor, länkar osv.
 • Olika formmallar: Det erbjuder flera formmallar, så du behöver inte alltid börja från början
 • E-postpåminnelser: Skicka e-postpåminnelser till dina användare om dina formulär.
 • Smart förslag: Det föreslår svar på frågor i dina formulär för användarvänliga formulär.
 • Anpassningsbar varumärke: Anpassa dina formulär för att smälta in i ditt märke.
 • Coditional Logic:Skapa avancerade formulär med dess villkorade logikfunktion.
 • Svarstabell i realtid: Visa realtidsresultat för enkäter, frågesporter osv.

De viktigaste skillnaderna mellan dem är att WPForms är en allt-i-ett-form-plugin-plugin, medan Google Forms är mer en enkätform.

Med WPForms kan du till exempel bygga alla formulär, till exempel e-postregistreringsformulär, registreringsformulär, enkätformulär, beställningsformulär, donationsformulär etc. Med Google Formulär kan du å andra sidan bara bygga kontaktformulär och enkätsformulär.

Vinnare

Efter att ha tittat på båda alternativen är WPForms helt klart vinnaren med alla sina avancerade funktioner.

3. Google Forms vs. WPForms – Användarvänlighet

WPForms är designad speciellt med nybörjare och icke-tekniker i åtanke. Detta gör gränssnittet super enkelt och flexibelt för alla att hantera. Allt du behöver göra är att välja din mall, lägga till dina fält med dess drag and drop builder och bädda in din form på din WordPress-webbplats. Du kan hitta hundratals mallar som bäst passar alla nischer.

Att anpassa fälten är också extremt enkelt och plugin-programmet erbjuder full flexibilitet för att anpassa varje mall för att uppfylla dina krav. Klicka bara på dem och börja redigera dina fält till vänster.

WPForms Builder

Även om plugin-enheten har många funktioner så är kärnversionen inte uppblåst alls. För att utöka funktionerna i kärnplugins måste du installera tillägg.

Google Forms erbjuder också ett enkelt gränssnitt för att skapa dina formulär. Gå bara till Google Forms, klicka på + -knappen och börja skapa ditt formulär. Du har alla alternativen på din högra sida och du ser realtidsvyen direkt på skärmen.

Google-formulär

Google Forms tillhandahåller endast 17 premade mallar, i motsats till 150+ mallar av WPForms.

Vinnare

Både WPForms och Google Forms är enkla att använda. När det gäller antalet mallar blåser WPForms dock Google Forms ur vattnet.

4. WPForms vs. Google Forms – Dokumentation & Stöd

Både WPForms och Google Forms är mycket väl dokumenterade. Om du fastnade kunde du enkelt hitta en lösning från deras omfattande kunskapsbas.

WPForms erbjuder utmärkt support till sina kunder. Du kan nå ut till deras vänliga supportteam genom att höja en biljett och någon från teamet kommer att nå ut till dig tidigast med en lösning på ditt problem.

Google Forms har ett hjälpcenter med en uppsättning frågor och svar, som fungerar som ett forum, som stöds av ett globalt samhälle. Svaren garanteras dock inte.

Vinnare

WPForms

5. Google Forms vs. WPForms – Prissättning

WPForms har en gratis version som låter dig skapa vackra och professionella former utan någon kod. För fler formfunktioner kan du uppgradera den till en av dess premiumplaner.

wpforms-prissättning

Omvänt är Google Forms en 100% gratis app.

Vinnare

Det är oavgjort.

Vilken är bättre – WPForms eller Google Forms?

Efter vår jämförelse är det ganska uppenbart att det WPForms är långt före Google Forms. Vad vi tror att den viktigaste skillnaden mellan dessa två plugins är att det är lätt att komma åt / hantera.

Eftersom WPForms är ett WordPress-plugin kan du enkelt hantera dina formulär och poster direkt i din WordPress-instrumentpanel. Du måste dock logga in på ditt Google-konto varje gång du vill redigera formulärerna och se dina enkätsvar.

Som sagt, om du letar efter en allt-i-ett-formlösning som ger dig alla möjliga funktioner, då WPForms är det bästa valet.

Google Forms kan vara det bästa valet för dig om du vill publicera samma formulär på flera webbplatser som körs på flera plattformar (som WordPress, Joomla, etc.), till exempel en enkätformulär eller jobbansökningsformulär, etc. och organisera alla formulärposter på en enda plats.

Det är allt. Vi hoppas att du gillade vår artikel om WPForms kontra Google Forms och hjälpte dig att hitta rätt val för dina behov. Du kanske också vill kolla in hur du bygger ett kontaktformulär i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map