WPML vs. Polylang – Hvilken er bedre? (Sammenligning)


Ønsker du å opprette et flerspråklig nettsted? Å sette opp et flerspråklig nettsted er den beste måten å utvide rekkevidden til et globalt publikum.

Mens det finnes dusinvis av WordPress-oversettelsesplugins på markedet, skiller to av dem seg ut fra resten – WPML og Polylang.

I denne artikkelen vil vi gjøre en sammenligning mellom disse to populære oversettelsespluginene og hjelpe deg med å bestemme hvilken som er det beste valget for dine unike behov..

WPML vs. Polylang – Innholdsfortegnelse

Målet med denne sammenligningen er å utforske funksjonene til begge programtilleggene i detalj og sammenligne funksjonene deres, hvordan de er forskjellige og hvilken som virkelig passer dine behov..

Vi dekker hovedsakelig følgende punkter.

 • Brukervennlighet
 • Oversettelse ledelse
 • Oversettelsestjeneste
 • Antall språk som støttes
 • Tekstoversettelser
 • e-handelsstøtte
 • Medieintegrasjon
 • Support og dokumentasjon

Men før vi dykker inn de faktiske funksjonene til plugin-ene, har vi en rask oversikt. Det vil hjelpe deg å forstå programtilleggene bedre hvis du ikke er kjent med dem ennå.

WPML vs. Polylang – Oversikt

WPML er en kraftig flerspråklig plugin med forenklede kontroller og konfigurasjoner. Med over 40K aktive installasjoner er det absolutt ingen tvil, WPML er en av de mest populære flerspråklige WordPress-plugins på WordPress-markedet.

WPML gjør det superenkelt å oversette innholdet ditt til forskjellige språk uten å måtte ofre noen funksjoner på nettstedet ditt.

wpml vs polylang

WPML er et betalt plugin. Prisene for denne pluginen starter på $ 29.

Polylang er en annen robust oversettelsesplugin som står som WPMLs største konkurrent. Brukergrensesnittet til Polylang er superenkelt. Alt du trenger å gjøre er å legge til innholdet ditt, opprette sider, kategorier og koder og deretter definere språkene for hvert av dem.

polylang, polylang VS WPML

Du kan gi så mange språkanbefalinger du vil til brukerne dine. Du kan også bruke RTL-språkskripter med Polylang. Plugin-filen laster ned WordPress-språkpakken automatisk og oppdaterer dem deretter på nettstedet ditt. Så uansett hvilket språk du vil, kan du være trygg på at du har riktig språkpakke med Polylang.

Polylang tilbyr også en premiumversjon med utvidede funksjoner og tilpasningsmuligheter. Prisene for den kommersielle versjonen av Polylang starter på € 99 (rundt $ 111).

Funksjonssammenligning: WPML vs. Polylang

Å være to av de mest populære oversettelsespluginene, begge pluginene er spekket med fantastiske funksjoner. Siden dette er et sammenligningsinnlegg, vil vi se nærmere på hver av funksjonene.

Når det er sagt, la oss komme i gang.

1. WPML vs. Polylang – Brukervennlighet

Med WPML kan du konvertere et enkelt språk nettsted til et flerspråklig nettsted på bare et par minutter. .

WPML brukervennlighet

Når du installerer og aktiverer WPML Flerspråklig CMS (core plugin), blir du ledet til en installasjonsveiviser hvor du kan spesifisere de viktige innstillingene, for eksempel et alternativ for å sette opp standardspråket, legge til flere språk, spesifisere hvor du vil stille inn opp språk switchers. Språkbryterne kan vises på meny, bunntekst og sidefelt.

Den lar deg også konfigurere strukturen til nettadressene dine for flere språk for underdomener, kataloger og URL-parametere.

På den andre siden, Polylang har ikke en hurtigstartveiledning eller installasjonsveiviser for å gjøre livet ditt enklere med plugin-konfigurasjonen.

For å konfigurere språk på nettstedet ditt, må du navigere til Språk alternativet inne i Polylang-innstillingene i WordPress-dashbordet.

Brukervennlighet Polylang. WPML vs Polylang

Derfra kan du finne alternativer for å legge til et nytt språk. Etter å ha lagt til de nødvendige språkene, er det ganske enkelt å håndtere legge til og oversette innholdet ditt fra innlegget og siden redigereren. Alt du trenger å gjøre er å gjøre det å velge riktig språk og lagre siden din.

I likhet med WPML er det med Polylang mulig å endre eller oppdatere språkinnstillinger fra WordPress-oversikten. Du kan også bruke strengspråkinnstillinger og mediespråkinnstillinger.

Vinner

Begge programtilleggene gjør det enkelt å oversette innholdet ditt, men med installasjonsveiviseren er oversettelsen enda enklere med WPML. Så WPML er vinneren når det gjelder brukervennlighet.

2. WPML vs. Polylang – Oversettelsesadministrasjon

Både Polylang og WPML støtter automatisk og manuell oversettelse. Med automatisk oversettelse kan du spare tid. For å sikre at oversettelsen er nøyaktig og forsvarlig menneskelig, anbefales det å oversette manuelt av deg selv eller ved å ansette en oversettelsesekspert. La oss se på hvordan disse programtilleggene lar deg administrere hele den manuelle oversettelsesprosessen.

Med WPML tilbys oversettelsesadministrasjonsfunksjonen som et tillegg. Når du har aktivert tillegget, kan du sende innhold for oversettelse rett fra dashbordet.

På den andre siden, Polylang lar deg integrere et skybasert oversettelsesstyringssystem kjent som Lingotek. Med Lingotek kan du få tilgang til gratis maskinoversettelse eller ansette en profesjonell for å gjøre det for deg. Ulempen er at du må installere en tredjeparts plugin, Lingotek, og du må sette opp en konto hos Lingotek.

Vinner

WPMLs oversettelsesadministrasjon er tilgjengelig som addon, mens Polylang krever at du installerer Lingotek, en tredjeparts plugin.

3. WPML vs. Polylang – Antall støttede språk

WPML leveres med oversettelsesfiler på 64 språk som du kan bruke rett etter installasjonen av plugin-modulen. Men i tilfelle du trenger flere språk, kan du legge dem til i tillegg ved hjelp av språkredigereren.

WPML-språk, WPML vs Polylang

Polylang også gjør en god jobb i denne forbindelse.

Polylang språk, WPML vs Polylang

Den støtter mer enn hundre språk for oversettelser, og du kan legge til mer også.

Vinner

Når det gjelder antall støttede språk, stabler Polylang seg mot alle konkurranser.

4. WPML vs. Polylang – Alternativer for lokalisering

Både WPML og Polylang lar deg oversette tekstene dine fra temaer og plugins du bruker på nettstedet ditt. Med denne funksjonen kan du også bygge et flerspråklig administratorområde.

WPML støtter temaer og plugin-lokalisering på tre måter:

 • Bruk bare strengoversettelse
 • Bruk strengoversettelse, men last inn .mo-filer som sikkerhetskopi
 • Last bare .mo-filene.

Imidlertid, hvis en spesifikk oversettelse ikke er til stede i filen WPML og Polylang lar deg gi din egen oversettelse av et spesifikt språk for ethvert tema eller plugin.

I WPML styres oversettelsen av nettstedets tema og plugin-tekst av String Oversettelse trekk. Den søker faktisk etter det oversettbare innholdet i temaet og pluginen, og lar deg deretter legge til den alternative teksten.

Polylang, bruker Poedit og Loco Translate å oversette tema og plugin-tekster.

Vinner

Begge programtilleggene tilbyr en ganske god jobb når det gjelder å oversette temaene og pluginene.

5. WPML vs. Polylang – e-handelsstøtte

Vel, hvis du ønsker å bygge et flerspråklig e-handelsnettsted, kan disse programtilleggene være veldig nyttige. Nettsted for e-handel trenger mer arbeid i forhold til å sette opp hele butikken sammenlignet med enkle blogger.

Og så lenge du bruker disse to programtilleggene, er det ingenting å bekymre seg for. Den dyrere WPML cms-lisensen vil dekke alt som trengs for å oversette hele eCommerce-nettstedet. Cms-lisensen koster deg rundt $ 79 og støttes også av andre e-handelsintegrasjoner.

I tilfelle du vil bruke Polylang til å designe en flerspråklig e-handelsbutikk, bør du enten oppgradere til Polylang Pro eller kjøp WooCommerce-tillegget til Polylang.

Vinner

Igjen tilbyr begge programtilleggene gode alternativer, men WPML kan være det mer optimale valget for brukere, ettersom det koster mindre.

6. Medieintegrasjoner

Det er mye å jobbe med når det gjelder å oversette mediefiler som bilder og videoer. Hvis du viser bildetekstene og jobber med de interne konfigurasjonene som alt-tags, navngivning osv., Bør du gå etter plugin som har større støtte til mediefilen.

WPML kommer med medieoversettelsesmodulen som må aktiveres før du kan oversette mediefiler.

WPML vs Polylang, WPML media oversettelser

Å bruke en mediefil for flere språk er et flott alternativ siden det vil spare mye arbeid og plass på nettstedet.

Polylang gjør stort sett det samme arbeidet som WPML.

Polylang mediaoversettelser, WPLM vs Polylang

Du trenger bare å aktivere en modul i plugin-modulen, og deretter kan du konfigurere mediefilene med respektive bildetekst og navn på flere språk.

Vinner

Siden både WPML og Polylang gjør den samme jobben, kan du bruke en av dem gi deg den samme opplevelsen for mediefilene dine.

7. Støtte og dokumentasjon

En av fordelene med å velge et premium WordPress-plugin framfor en gratis plugin er at premium plugin kommer med premium support. Dette kan være ekstremt gunstig, fordi hvis du sitter fast når som helst mens du bruker eller konfigurerer plugin-modulen, kan du komme i kontakt med brukerstøtteteamet eller se i dokumentasjonen og fikse problemene dine.

Som et premium-plugin, slår WPML-pluginen buksene i all sin konkurranse når det kommer til support. Online-dokumentasjonen er veldig detaljert, og det forklarer alt tydelig fra å sette opp plugin til å bruke funksjonene for best resultat.

Polylang tilbyr ikke støtte for gratis plugin-modulen. Dokumentasjonen deres er ikke så omfattende som WPML-pluginen.

Vinner

WPML er en klar vinner når det kommer til support

Konklusjon: Hvilken er bedre – WPML eller Polylang?

Både WPML og Polylang er gode valg for å lage et flerspråklig nettsted. Vi tror WPML er en bedre oversettelsesplugin enn Polylang på grunn av den brukervennlige installasjonsveiviseren og utmerkede støtten.

Hvis du heller vil gå med en gratis plugin, er Polylang det riktige valget for deg. Vi håper denne artikkelen hjelper deg med å finne ut riktig oversettelsesplugin for dine behov.

Hvis du er interessert, kan du gå inn på detaljene om å opprette et flerspråklig nettsted med WPML og med Polylang .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map