Wufoo Alternativ – WPForms vs Wufoo (Vilken är bättre?)

wpforms vs wufoo byggare av kontaktformulär


Letar du efter ett Wufoo-alternativ? Om du vill lägga till ett kontaktformulär till din WordPress-webbplats är det viktigt att du väljer det kontaktformulär-plugin som är det bästa valet för dig. Så om du är nyfiken på vilken som är den bättre kontaktformuläraren, WPForms vs Wufoo, är du på rätt plats.

I den här artikeln jämför vi WPForms vs Wufoo så att du kan avgöra vilket plugin som är bäst för din webbplats.

Vi kommer att dela upp varje plugin för kontaktformulär och se hur de mäter sig i var och en av följande kategorier:

 • Enkel användning
 • Funktioner
 • Stöd
 • Pris

Är du redo att dyka in i jämförelsen mellan WPForms och Wufoo? Okej, låt oss komma igång!

Användarvänlighet: WPForms vs Wufoo

Att enkelt kunna skapa formulär med ditt val av kontaktformulär-plugin är viktigt, särskilt för nybörjare. Om du har svårt att skapa ett formulär slösar du dyrbar tid och du kommer att gå miste om att ansluta till kunder och omvandla webbplatsbesökare till potentiella kunder och försäljningar. När allt kommer omkring, vad är det med ett kontaktformulär-plugin om du inte ens vet hur du använder det.

Wufoo: Användarvänlighet

Wufoo är en onlineformulärsbyggare av SurveyMonkey som hävdar att användare kan skapa ett vackert kontaktformulär på några minuter med sin drag and drop builder.

För att lägga till ett formulärfält i ditt kontaktformulär drar du bara formulärfältet från listan med val till vänster till ditt kontaktformulär till höger. Du kan också använda en av deras förlagda mallar för att komma igång.

wufoo-jämförelse

Medan att lägga till formulärfält till ditt kontaktformulär verkar enkelt, ser resten av Wufoo-gränssnittet ut daterat och är inte särskilt användarvänligt. Fältinställningarna och forminställningarna är begränsade vad du kan anpassa också.

Wufoo ger dig möjlighet att välja ett tema i formulärbyggaren också. Men du kan inte förhandsgranska hur varje tema kommer att se ut. Du måste välja ett tema blint och sedan trycka på knappen Visa form som öppnar en ny flik.

wufoo-vs-wpforms-themes

När du använder deras Theme Designer är gränssnittet inte att dra och släppa som de antydde att det var. Det finns också massor av anpassningsalternativ som kan vara överväldigande. Om du väljer kan några av dessa stilar verkligen skada ditt märke mer än att hjälpa det.

wufoo-vs-wpforms-dra-och-släpp

Dessutom finns det ett annat problem när du bädda in ett formulär på din webbplats. Bakgrund, sidhuvud och kantstil försvinner alla för att se till att formuläret integreras perfekt på din webbplats. Det betyder att om du vill behålla allt du precis har designat måste du gå tillbaka och tillämpa dessa element med HTML eller CSS. Vilket kan vara en komplicerad uppgift för nybörjare.

Så medan Wufoo påstår att du kan skapa ett formulär på nolltid alls tar det faktiskt mycket A / B-test, experimentera och klicka runt för att skapa ett formulär.

WPForms: Användarvänlighet

Å andra sidan, WPForms är den mest användarvänliga kontaktformuläraren som finns tillgänglig. WPForms fokuserar på användbarhet och enkelhet och det är verkligen en drag och släpp kontaktformulärare som inte kräver någon kodning alls.

WPForms levereras med ett antal förkonstruerade mallar för alla typer av formulär som du vill skapa. Medan Wufoo erbjuder fler mallar är de mycket svåra att hitta i ditt konto. Men du kan komma åt alla WPForms mallar direkt i WPForms Form Editor.

wpforms vs wufoo-mallar

Att lägga till nya formulärfält till ditt kontaktformulär är superlätt med WPForms. Dra och släpp det formulärfält du vill ha till ditt kontaktformulär. Du kan klicka på formulärfält för att göra ändringar och du kan se dina ändringar i realtid på ditt formulär med förhandsgranskningspanelen.

wpforms-dra-och-släpp-vs-wufoo

Dessutom erbjuder WPForms olika formulärfält för ditt kontaktformulär direkt. Till exempel inkluderar några av deras unika formfält:

 • Filuppladdning
 • Stjärnbetyg
 • Kryssrutor
 • GDPR-avtalet
 • CAPTCHA
 • Lösenord
 • Nätpromotörscore

Med WPForms kan du också tjäna pengar online på ett enkelt sätt med sina inbyggda betalningsformulärfält som Enstaka och flera objekt, Dropdown-objekt, Kreditkort, Totalt och mer så att du kan acceptera betalningar online direkt från din WordPress-webbplats.

Ovanpå alla fantastiska element som du kan lägga till i ditt kontaktformulär, när du är klar med att designa kan du bädda in ditt kontaktformulär på din webbplats med ett klick.

Så om du vill ha ett kontaktformulär-plugin som gör det enkelt att skapa ett kontaktformulär direkt och kommer med massor av extra inbyggda funktioner, är WPForms vägen att gå.

Vinnare: WPForms

Funktioner: WPForms vs Wufoo

Inte bara behöver ett kontaktformulär plugin vara lätt att använda, utan det bör också levereras med alla funktioner du behöver för att skapa ett kraftfullt kontaktformulär för din webbplats. Om du väljer ett kontaktformulär-plugin och får reda på att du bara kan utföra grunderna med det, eller måste gaffla över ett gäng mer pengar för de extra funktioner du behöver, är det inte ett bra val. Det är därför det är så viktigt att ha en mängd olika funktioner.

Wufoo: Funktioner

Jämfört med WPForms är Wufoos funktionsuppsättning mycket begränsad. Även om Wufoo har ett antal grundläggande formfält som namn, adress, betyg och filuppladdning, erbjuder de inte så många unika formulärfält som WPForms gör.

I själva verket är här en lista över några av funktionerna som Wufoo saknas jämfört med WPForms:

 • Inga specialfält som WPForms GDPR-avtal, Net Promoter Score och andra
 • Varje Wufoo-plan begränsar antalet formulärposter du kan få, även med det högsta priset
 • Eftersom Wufoo är värd för dina formulär åt dig, finns det lagringsbegränsningar för uppladdning
 • Du kan bara spåra din analys med de två dyraste planerna
 • Du kan bara acceptera onlinebetalningar med de två högsta planerna
 • Det finns villkorade logiska begränsningar, även på betalda konton

Så det är inte bara svårare att skapa ett formulär på Wufoo utan de erbjuder inte många av de funktioner du behöver för ditt kontaktformulär när ditt företag växer. Och när begränsningarna uppväger funktionerna är det dags att överväga en annan kontaktformulärare.

WPForms: Funktioner

I jämförelse med de begränsade funktionerna i Wufoo, WPForms spricker i sömmarna med inbyggda funktioner. Du har tillgång till alla element du behöver för att göra ditt kontaktformulär så kraftfullt och unikt som du behöver för att det ska vara.

Följande är en lista med bara några av de framstående funktioner som WPForms erbjuder:

 • Smart villkorlig logik – Du kan skapa så många villkorade regler du vill
 • Obegränsade formulär – Du kan skapa ett obegränsat antal formulär och ta emot ett obegränsat antal poster, på vilken plan som helst
 • Obegränsad fillagring – Ladda upp ett obegränsat antal filer och spara och hitta dem enkelt i ditt mediebibliotek
 • Entry Management – Hantera alla dina poster direkt från WPForms instrumentpanelen på ett organiserat sätt
 • Spamskydd – Skydda dina formulär från skräppost med inbyggt honeypot-skräppost, CAPTCHA, anpassa din egen CAPTCHA eller använd Google reCAPTCHA
 • Automatiska formulärbekräftelser – Låt användarna veta att du har fått deras post med tre olika former för bekräftelse av formulär – Meddelande, Visa sida och omdirigering
 • Undersökning och undersökningar – Skapa undersökningar och enkäter för din webbplats och få rapporter som visar dina resultat för enkel analys av data
 • Partiell formbesparing – Missa inte leads med förmågan att fånga in information om delvis form
 • Geolocation spårning – Ta reda på var dina kunder finns med geolocation-spårning så att du kan skicka dem meddelanden som är relevanta för dem och deras plats
 • Skicka inlägg – Acceptera gästinläggsinlämningar för din WordPress-blogg genom framsidan av din webbplats med inläggsinlämningar för formulär
 • Online-signaturförmåga – Samla in signaturer direkt på dina formulär för avtal och kontrakt
 • Formbehörigheter och åtkomstkontroller – Du kan skydda dina formulär med lösenord, schemalägga start- och stoppdatum för dina formulär och begränsa antalet poster du kommer att acceptera
 • E-postmarknadsintegration – Anslut ditt formulär till e-postmarknadsföringstjänster som SendinBlue, Constant Contact som är ett bra alternativ till MailChimp och andra.

Med det enastående antalet WPForms-funktioner du får för nästan vilken som helst av deras planer, är dina alternativ för att skapa högkonverterande formulär obegränsade.

Vinnare: WPForms

Support: WPForms vs Wufoo

Även om du har erfarenhet av formulärbyggare eller webbplatser kan saker gå fel ibland och du vill veta att du har hjälp närhelst ett problem uppstår. När du väljer en ny kontaktformulärare behöver du gott stöd om du stöter på problem när du skapar dina formulär eller hanterar ditt konto.

Wufoo: Support

Med Wufoo har du bara två sätt att få åtkomst till support: Du kan antingen skicka dem ett meddelande via deras generiska kontaktformulär eller så kan du söka igenom artiklar i hjälpcentret.

stöd för wufoo vs wpforms

Wufoo ger inga garantier eller försäkringar för när de kommer att besvara ditt meddelande om du använder deras kontaktformulär för support. Det kan ta några timmar att svara eller några dagar, du vet bara inte.

Hjälpcentret är inte alltid användbart heller. När vi till exempel skrev “inte får e-postmeddelanden” i sökordsfältet, kom inga artiklar upp för att felsöka problemet. Under liknande omständigheter tvingas kunder att kontakta Wufoo via sitt kontaktformulär och hoppas på ett snabbt svar.

WPForms: Support

Å andra sidan erbjuder WPForms olika supportkanaler för sina kunder. WPForms erbjuder inte bara mer stöd utan du kan vara säker på att dina frågor kommer att besvaras så snart som möjligt.

wpforms-support

Du kan komma åt supportbiljetsystemet för att få dina frågor besvarade. WPForms-teamet låter kunderna veta att de svarar på supportbiljetter inom 24 timmar på vardagar. Så du behöver inte undra när du kommer att få en lösning på ditt problem.

De ger dig också ett dokumentationsavsnitt som innehåller dokumentation, referensmaterial och handledning i kategorier som:

 • Komma igång
 • Funktionalitet
 • styling
 • Utöka
 • addons
 • Kontohantering

WPForms erbjuder också en annan fantastisk resurs för support, deras blogg. Du kan hitta massor av artiklar och självstudier, inklusive skärmdumpar, som visar hur man gör ganska mycket vad som helst med WPForms. Dessutom ger deras blogg tips och tricks om hur du skapar högkonverterande, vackra former.

Om du letar efter mer omfattande support för en formulärbyggare, leta inte längre än WPForms.

Vinnare: WPForms

Pris: WPForms vs Wufoo

Kostnaden för online-formbyggare du väljer är vanligtvis en av de viktigaste faktorerna, särskilt om du precis börjar och budgeten är en fråga. Du vill aldrig betala för mycket och få för lite i gengäld, så kom ihåg att göra din forskning för att jämföra pris kontra vad du får.

Wufoo: Pris

Wufoo har 5 olika planer att välja mellan. De erbjuder en gratis plan, men som vi nämnde tidigare kan du bara skapa 5 formulär och ta emot 100 poster. Det är uppenbart att den kostnadsfria planen inte passar för något företag.

De erbjuder fyra dyra premiumplaner, från $ 14.08 / månad till $ 183,25 / månad. När den faktureras årligen fungerar den professionella planen som en total $ 349,00 (mer om du betalar varje månad), och du har fortfarande bara tillåtelse att få 5000 poster. Den avancerade planen kostar en häpnadsväckande $ 889 per år för 25 000 poster och tillgång till alla funktioner de erbjuder. Och för att kunna få 200 000 poster måste du gaffla över en häpnadsväckande $ 2199 per år.

wufoo-prissättning

Wufoo debiterar dig också om du överskrider antalet tillåtna poster för månaden. Du debiteras $ 0,05 för varje post du får som är över gränsen, vilket verkligen kan sätta dig i rött.

Så med Wufoo betalar du massor av pengar och får inte mycket att visa för det.

WPForms: Pris

WPForms å andra sidan är mycket mer prisvärd och du får mycket mer smäll för pengarna. De erbjuder en gratisversion och fyra olika premiumplaner som sträcker sig från $ 39,50 / år för Basic-planen till $ 299,50 / år för Elite-planen.

Som ni ser är alla WPForms premiumplaner mycket billigare än till och med Wufoos grundläggande plan med massor av begränsningar.

Alla premiumplaner för WPForms är obegränsade. Du kan skapa så många olika former du vill och få ett obegränsat antal formulärposter.

wpforms-prissättning

Med WPForms mest populära plan, Pro, betalar du bara $ 199,50 / år och du får tillgång till nästan alla funktioner som de erbjuder inklusive integration av e-postmarknadsföringstjänster. Men med motsvarande Wufoo-plan betalar du $ 349,00 per år.

Sammantaget kommer du med WPForms att betala mycket mindre för ett fantastiskt, lättanvänt verktyg som är fylligt med massor av funktioner. Och med Wufoo kommer du att betala en arm och ett ben för mindre än hälften av de funktioner som WPForms erbjuder.

Vinnare: WPForms

Slutsats: WPForms vs Wufoo: Vilket är bättre?

Även om Wufoo verkar vara en användarvänlig kontaktformulärbyggare, är det vid närmare granskning mycket svårare att använda. Det finns inte bara problem med gränssnittet utan Wufoo har bara inte en funktion att skriva hem om. Du måste också ta ut en stor handfull ur din plånbok varje månad för att använda den och du behöver inte ens få så många formulärposter du vill. Och vem vill sätta en gräns för de leads och försäljning du kan få?

WPForms är den tydliga vinnaren. Du vill ha en kontaktformulärare som är enkel att använda och har många funktioner som gör ditt kontaktformulär ännu starkare. Du kan få allt det med WPForms, och för ett rimligt pris också. Kom igång med WPForms idag!

Vi hoppas att vi har hjälpt dig att hitta ett fantastiskt alternativ till Wufoo i WPForms. Om du gillade den här artikeln och vill kolla in mer av våra jämförelser för kontaktformulär plugins, kolla in vår artikel om de 7 bästa kontaktformulärens plugins jämfört.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me