Dragi dispozitive cu temă, opriți lipirea fragmentelor aleatorii ale codului în funcții.php

Imaginați-vă acest scenariu, găsiți un fragment de cod cu adevărat interesant pe unul dintre numeroasele site-uri de tutorial WordPress de acolo și lipiți-l în fișierul funcției dvs. tema.php.


Snippet-ul de cod funcționează ca reclamă, iar apoi îți eliberezi tema de vânzare pe o piață cu teme cunoscute. Să alegem unul la întâmplare dintr-o pălărie și să mergem cu … ThemeForest.

Dintr-o dată tema dvs. devine foarte populară, se poate datora listei masive de „funcții” aparent utile pe care le-ați enumerat pe pagina de vânzări a temei. Odată cu succesul temei dvs., apar și o serie de interogări de asistență, în mare parte în legătură cu spargerea pluginurilor în timp ce folosiți tema.

Cum s-a întâmplat asta, vă întrebați? Poate că se datorează faptului că ați inserat orb globuri aleatorii de cod WordPress în fișierul funcții.php fără a vă gândi sau a anticipa eventualele probleme de compatibilitate.

Un exemplu de viață reală

Așadar, încercam să găsesc un fragment de cod care să tragă toate imaginile atașate dintr-o postare și apoi să le afișeze automat pe acea postare. Până la urmă am găsit o bucată de cod pe Stack Overflow, a lipit-o în fișierul funcțiilor mele și a părut să rezolve problema.

Prima linie de cod a fost următoarea:

add_filter (‘the_content’, ‘strip_shortcodes’);

Oh, bine, a funcționat, nu am crezut nimic. Ulterior am încercat să încorporez un formular de contact cu un cod scurt. Surpriză, nu a mers și am petrecut aproximativ o oră încercând să îmi dau seama de ce. Dacă aș citi efectiv codul pe care îl lipeam, aș fi știut.

Acest lucru a fost pentru un site client, nu pentru o temă lansată, așa că, din fericire, nu a trebuit să mă ocup de o scurgere de întrebări de asistență din cauza greșeala mea stupidă.

Ce cred dezvoltatorii de pluginuri comerciale

Iată un citat de la Carl Hancock (dezvoltatorul Gravity Forms) pe acest subiect:

Sprijinirea popularului plugin Gravity Forms înseamnă că vedem mai mult decât partea noastră corectă de teme slab codificate. Una dintre problemele principale legate de asistență în care ne ocupăm sunt teme care nu sunt dezvoltate folosind cele mai bune practici, ceea ce duce la probleme de styling Forms Gravity și, în unele cazuri, conflicte care duc la formele Gravity care nu funcționează corect..

Cel mai mare vinovat în aceste situații sunt teme care includ fragmente de cod copiate-n-lipite de pe site-urile tutoriale. Dezvoltatorii temei par să creadă că doar pentru că fragmentul de cod a fost pe un site de tutorial, trebuie să fie bun. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul, iar aceste decizii slabe duc la probleme de cap și de asistență pentru utilizatori.

Doriți să limitați potențialul de a avea probleme cu plugin-uri cauzate de o temă slab dezvoltată? Lipiți dezvoltatorii tematici de renume, cum ar fi Press75, iThemes, Teme de drum, Teme organice, WooThemes și StudioPress pentru a numi câteva. Feriți-vă de piețele tematice în care lipsesc experiența și abilitățile autorului. În majoritatea cazurilor, primiți ceea ce plătiți.

Codificarea celor mai bune practici

Multe dintre aceste probleme pot fi evitate urmând Standarde de codare WordPress. De exemplu, ar trebui să fii prefixarea numelor de funcții pentru a evita eventualele conflicte.

În cazul problemelor de styling cu Gravity Forms, este posibil să doriți să evitați anumite stiluri pătură pe elementele de formă și de introducere și să utilizați în schimb selectoarele de identificare implicite WordPress pentru cea mai mare parte a modelelor dvs. de formă..

Acestea includ #searchform, #s, #searchsubmit în caseta de căutare. De asemenea #commentform #author, #url, #email, #comment, #submit pentru formularul de comentarii.

Concluzie

Dacă sunteți un dezvoltator de teme și nu sunteți prea bine versat la PHP, aveți grijă când copiați și lipiți aceste fragmente de cod în tema dvs. Chiar dacă nu sunteți atât de grozav la PHP, puteți citi cel puțin codul și puteți încerca să-l înțelegeți înainte de a-l utiliza.

Ca și dacă descoperiți că codurile dvs. scurte nu funcționează corect, o linie de cod care menționează „strip_shortcodes” ar putea avea ceva de-a face cu asta.

Uneori am senzația că dezvoltatorii de teme WordPress doar lipesc fragmente aleatorii în fișierul funcții.php, pentru a putea lista o altă „caracteristică” pe paginile de vânzări ale temei lor..

Cu toate că nu sunt un mare fan al acestui gen de idei, ea intră într-un alt argument despre rolul temelor și pluginurilor pe site-urile WordPress, pe care le voi salva pentru o postare viitoare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map