Top 10 CMS populare după cota de piață (pentru a începe un site web)

Cele mai populare CMS-


Vă întrebați care este cel mai popular CMS? Dacă doriți să construiți un site web sau blog, există siguranță în număr. Cu cât sunt mai mulți oameni care utilizează un anumit sistem de gestionare a conținutului (CMS), cu atât este mai probabil ca acel CMS să fie o opțiune bună și pentru tine. Deci, cum afli care este cel mai popular CMS?

În acest articol, vom împărtăși cu dvs. cea mai populară CMS în funcție de cota de piață. Vom folosi instrumente precum W3Techs și BuiltWith pentru a determina ce iese CMS deasupra.

Să începem.

Ce este un sistem de gestionare a conținutului (CMS)?

Un sistem de gestionare a conținutului (CMS) este un software (cel mai frecvent bazat pe web) care permite utilizatorilor să creeze, să gestioneze și să modifice conținut pe un site web, fără a fi nevoie să știe nimic despre cod..

Cu alte cuvinte, un sistem de gestionare a conținutului face ușor pentru oricine să își construiască propriul site web sau blog. În loc să trebuiască să construiți un site web de la zero, un CMS se ocupă de toate infrastructurile pentru dvs. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați conținut în partea frontală a site-ului dvs., cum ar fi copie, imagini, formulare și așa mai departe.

Conform Internet Live Stats, în prezent există 1.676.199.250 de site-uri (și numără!) online acum.

live site-ul statistici

Motivul pentru care numărul este atât de mare se datorează în parte sistemelor de gestionare a conținutului. Un sistem de gestionare a conținutului permite chiar și începătorilor să realizeze cu ușurință un site web în cel mai scurt timp.

Ce este cota de piață?

Cota de piață este porțiunea unei piețe controlate de un anumit produs sau companie. În termeni mai simpli, cota de piață arată câte persoane folosesc un produs în timpul concurenței. Analizând cota de piață, putem determina cu ușurință care este cel mai popular CMS.

În sensul acestui articol, cota de piață este determinată de procentele site-urilor web care utilizează diverse sisteme de gestionare a conținutului.

Acum, să trecem pe lista celor mai populare CMS în funcție de cota de piață!

1. WordPress

WordPress-cele mai populare CMS

Cotă de piață: 60,4%
Total site-uri live: 24808989
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 318828
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Regatul Unit, Rusia
Cele mai populare site-uri: TechCrunch, The New Yorker, Beyonce, Blogul oficial al Star Wars, Microsoft News Center

WordPress este de departe cel mai popular CMS, cu 60,4% din cota de piață. Aceasta înseamnă că WordPress este utilizat de 33,5% din toate site-urile online. Este uriaș! Și WordPress este folosit de brandurile populare din întreaga lume.

WordPress este un software open-source și gratuit pentru a fi descărcat de pe site-ul WordPress.org. Tot ce trebuie să cumpărați este un nume de domeniu și găzduire WordPress pentru a rula site-ul dvs. și a-l pune la dispoziția utilizatorilor online.

WordPress este prietenos pentru începători; puteți face cu ușurință un site web, blog sau magazin online cu acest CMS. În plus, personalizarea site-ului dvs. WordPress este ușor și accesibil, deoarece WordPress oferă mii de teme și pluginuri gratuite din care să alegeți.

Pentru mai multe informații, consultați celălalt articol al nostru despre 9 motive pentru care WordPress este cel mai bun constructor de site-uri.

De asemenea, este important să rețineți că există 2 tipuri diferite de WordPress: WordPress.org și WordPress.org. Pentru o comparație detaliată, citiți celălalt articol de pe WordPress.com vs. WordPress.org pentru a afla dacă unul este mai bun decât celălalt.

2. Joomla

joomla-cotei de piață

Cotă de piață: 5,2%
Total site-uri live: 1844993
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 18172
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Rusia, Germania
Cele mai populare site-uri: Linux, IKEA, Holiday Inn, Lipton Ice Tea

Joomla este al doilea cel mai popular CMS cu cota de piață, cu 5,2%. După cum puteți vedea, există o diferență mare între WordPress pe locul 1 și Joomla pe locul 2.

Joomla este, de asemenea, un software gratuit și deschis, cum ar fi WordPress. Descărcarea Joomla este simplă și mulți furnizori de găzduire oferă instalări cu 1 clic. Cu Joomla, puteți porni rapid un blog, un site web de afaceri, un site web al comunității și multe altele folosind temele și extensiile acestora.

3. Drupal

drupal-cotei de piață

Cotă de piață: 3,4%
Total site-uri live: 581174
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 31403
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Rusia, Germania
Cele mai populare site-uri: Tesla, Timex, Bruno Mars, Lady Gaga, Princess Cruises

Drupal ocupă locul 3 pe lista celor mai populare CMS, cu 3,4% din cota de piață.

Acest CMS este un alt software gratuit și open-source pe care îl puteți utiliza pentru a construi un site web. Drupal oferă teme și module pentru a ajuta utilizatorii să proiecteze un site, dar le este mai dificil de găsit și instalat în comparație cu WordPress. În plus, adăugarea de conținut în Drupal este simplă, dar schimbarea aspectului site-ului dvs. este un proces mai complicat decât alte sisteme de gestionare a conținutului..

4. Shopify

Shopify-cotei de piață

Cotă de piață: 2,7%
Total site-uri live: 785397
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 22196
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Regatul Unit, Australia
Cele mai populare site-uri: Fashion Nova, Penguin Books, Red Bull, Kylie Cosmetics

Shopify intră pe această listă pe locul 4, cu 2,7% din cota de piață, ceea ce reprezintă 1,5% din toate site-urile de pe internet..

Shopify este un CMS care a fost creat special ținând cont de comerțul electronic. Cu Shopify, crearea unui magazin online, primirea plăților de la clienți, gestionarea produselor și construirea unei piețe este foarte ușoară. În același timp, Shopify se ocupă de celelalte aspecte ale magazinului dvs. online, precum găzduire web, certificat SSL, securitate web și multe altele.

În plus, puteți integra Shopify cu WordPress, astfel încât să puteți utiliza cel mai popular CMS cu cel mai popular CMS de comerț electronic împreună, pentru o ușurință de utilizare suplimentară, reducerea cheltuielilor aeriene și personalizare crescută.

De asemenea, este important să rețineți că Shopify este unul dintre primele 3 sisteme de gestionare a conținutului cu cea mai rapidă creștere. Primele 3, în ordine, sunt:

1. WordPress
2. WooCommerce
3. Shopify

5. Spațiu

Squarespace-cotei de piață

Cotă de piață: 2,7%
Total site-uri live: 1870777
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 9995
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Regatul Unit, Canada
Cele mai populare site-uri: Keanu Reeves, Idris Elba, John Malkovich

Intrarea la numărul 5 este Squarespace cu 2,7% din cota de piață. Squarespace este una dintre cele mai ușor de utilizat platforme pentru a construi un site web. Acest lucru se datorează parțial, deoarece Squarespace este un constructor de site-uri web cu o interfață drag and drop, mai degrabă decât o platformă de publicare completă precum WordPress.

Acestea oferă șabloane moderne, editor de stil, fonturi Typekit și Google gratuite, machete de conținut personalizabile și multe altele.

Pentru mai multe informații, consultați articolul nostru despre Squarespace vs. WordPress.

6. Wix

Wix-cotei de piață

Cotă de piață: 1,9%
Total site-uri live: 3373287
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 4.800
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Brazilia, Regatul Unit
Cele mai populare site-uri: Karlie Kloss, AdMost, Tobias Becs

Pe locul 6 pe lista celor mai populare CS pe cota de piață se află Wix, cu 1,9%.

Wix a crescut în popularitate în ultimii ani, deoarece este foarte ușor de utilizat și este, de asemenea, o platformă complet găzduită. Puteți crea cu ușurință o varietate de site-uri web, inclusiv un site de afaceri, blog, portofoliu, magazin online și multe altele.

De asemenea, aveți opțiunea de a crea un site web gratuit cu un nume de domeniu care include branding Wix, de exemplu: username.wixsite.com/sitename.

Vrei să vezi cum Wix se ridică împotriva WordPress? Vezi articolul nostru despre Wix vs. WordPress.

7. Magento

Magento-cotei de piață

Cotă de piață: 1,8%
Total site-uri live: 230606
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 15022
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Regatul Unit, Olanda
Cele mai populare site-uri: Nike, Liverpool FC, Land Rover, Ford

Urmatorul, Magento, cu 1,8% din cota de piață. Magento este o platformă de comerț electronic de tip open-source care permite utilizatorilor să construiască cu ușurință un magazin online, să accepte plăți online, să își gestioneze produsele și multe altele.

Puteți descărca gratuit ediția comunitară a Magento sau puteți achiziționa un plan care include cloud hosting, asistență și alte funcții suplimentare. Totuși, Magento este greu de instalat și de configurat și mulți furnizori de găzduire nu oferă o instalare cu 1 clic, așa cum se întâmplă cu WordPress și alte soluții CMS.

8. PrestaShop

PrestaShop-cotei de piață

Cotă de piață: 1,4%
Total site-uri live: 240990
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 4129
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Franța, Spania
Cele mai populare site-uri: K-Way, La Redoute, Veja

Pe locul 7 se află PrestaShop. PrestaShop este o soluție de comerț electronic liber open source, bazată pe Paris, Franța. Puteți descărca și utiliza PrestaShop gratuit, dar va trebui să achiziționați găzduire web pentru ca site-ul dvs. să fie live pe web. Sau puteți achiziționa PrestaShop Ready, care este versiunea găzduită, gata de utilizare.

Cu PrestaShop puteți construi cu ușurință un magazin online, vă puteți personaliza magazinul cu teme, vă puteți gestiona produsele, vă puteți urmări statisticile și multe altele.

9. Blogger

blogger-market-parts

Cotă de piață: 1,3%
Total site-uri live: 346553
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 8,051
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Statele Unite, Noua Zeelandă, India
Cele mai populare site-uri: Hyperbole și jumătate, The Hacker News, Planeta amuzantă

Venind la numărul 9 este unul dintre cele mai populare CMS pentru blogging, Blogger. Blogger este un serviciu de publicare de bloguri și este complet gratuit.

Blogger este o platformă excelentă și gratuită de blogging pentru începători sau bloggeri casual, dar nu este o opțiune grozavă dacă doriți să porniți un site web de afaceri. În plus, cu Blogger, nu dețineți de fapt propriul dvs. blog; Google îl poate șterge oricând. Însă, cu un site WordPress de sine stătător, dețineți proprietatea și controlul complet.

10. TYPO3

TYPO3-cotei de piață

Cotă de piață: 1,2%
Total site-uri live: 285281
Numărul de site-uri din Top 1 milion: 5143
Top 3 țări cu cele mai multe site-uri: Germania, Statele Unite, Elveția
Cele mai populare site-uri: Win-rar, Airbus, AeroSpace și Defense Industries Association of Europe

Ultimul din lista celor mai populare CMS este TYPO3. TYPO3 este un sistem gratuit și deschis de gestionare a conținutului web.

Această soluție nu este însă recomandată pentru începători. TYPO3 este destinat programatorilor avansați, deoarece este dificil de instalat și necesită mult mai mult timp pentru a învăța cum să îl folosească decât WordPress sau Joomla, de exemplu.

Care este cea mai bună platformă CMS pentru a porni un site web?

După cum puteți vedea din această listă a celor mai populare CMS în funcție de cota de piață, WordPress iese la pas. Cu o cotă de piață extraordinară de 60,4%, este clar că WordPress este cel mai popular constructor de site-uri și cel mai bun CMS de pe piață.

Nu numai că WordPress este cel mai popular CMS pentru construirea de site-uri web în general, este de departe cea mai populară alegere pentru crearea unui blog. Conform statisticilor de la BuiltWith, 97% dintre blogurile online folosesc WordPress.

WordPress-blog-statistici

În plus, WordPress este popular dintr-un motiv. Este ușor de utilizat, chiar și pentru începători, aveți un control complet asupra site-ului dvs. web și există opțiuni interminabile pentru personalizare și adăugare de putere suplimentară site-ului dvs..

Este ușor de văzut de ce WordPress este cel mai popular CMS de utilizat pentru crearea unui site web sau blog. Puteți, de asemenea, să vă îndreptați spre recenzia noastră pentru a obține o informație detaliată.

Sperăm că v-a plăcut acest articol pe cel mai popular CMS în funcție de cota de piață și că aceste informații vă ajută să alegeți cel mai bun sistem de gestionare a conținutului pentru nevoile dvs. Dacă v-a plăcut acest articol, consultați cealaltă postare a noastră pe 100+ statistici WordPress interesante & Fapte pe care trebuie să le cunoașteți și, de asemenea, statistici de blogging uimitoare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map