Гоогле КСМЛ Ситемапови

Забринути сте због исправног индексирања ваше ВордПресс странице? Тада бисте могли да користите Ворд-ов додатак Гоогле КСМЛ Ситемапс за ВордПресс. У нашем прегледу Гоогле КСМЛ Ситемапова, сазнаћете све о томе како вам овај бесплатан додатак може помоћи да направите посебан ситемап и обавестите све главне претраживаче када год се ваш блог ажурира, осигуравајући да се ваша веб локација правилно индексира..


Гоогле КСМЛ преглед ситемапова

Зашто вам треба Ситемап?

Претраживачи попут Гоогле-а користе ботове за претраживање интернета и проналажење нових веб локација и страница. Ботови не користе веб тачно као што то чине људи, тако да могу имати проблема при састављању комплетне слике веб локације у зависности од тога како је она структуирана.

На пример, ако на вашој веб локацији постоји страница која у одређеном броју кликова није доступна од ваше почетне странице или уопште није повезана са другим страницама, Гоогле је можда неће индексирати.

Ето где КСМЛ ситемапови Уђите.

КСМЛ ситемап је посебна датотека у формату КСМЛ (Ектенсибле Маркуп Лангуаге) која садржи све странице на вашем блогу. Гоогле-ови ботови траже датотеку под називом ситемап.кмл у вашем роот директоријуму док претражују веб локацију. Кад га пронађу, користе листу страница у датотеци да индексирају све странице на вашој веб локацији осигуравајући да ништа важно не пропусти.

Гоогле КСМЛ додатак за ситемапове такође ће обавестити („пинг“) Гоогле и друге главне претраживаче када год се ваш ситемап ажурира, нагнавши их да поново претраже вашу веб локацију и индексирају нове странице.

Иако користите додатак за ситемап, не гарантује побољшање рангирање претраживача, он ће помоћи да вашу веб локацију правилно индексира Гоогле и други претраживачи.

Ситемапови су такође посебно корисни ако:

 • Ваша веб страница има стотине страница. Гоогле ће можда имати проблема са индексирањем свих њих, у зависности од структуре вашег веб локације.
 • Ваша веб локација има необичну структуру а нису све странице повезане заједно.
 • Ваша веб локација је нова и / или нема много веза показујући на њу са широм веба.

Како поставити Гоогле КСМЛ додатак за Ситемапове

Након инсталирања додатка, можете се кретати до нове ставке менија Подешавања > КСМЛ-Ситемап.

У већини случајева, подразумевана подешавања ће бити довољна да креирате ефикасан ситемап. Једна од сјајних ствари о овом додатку је та што га можете буквално инсталирати и активирати, а он једноставно функционише!

Међутим, можда ћете морати да прегледате неке опције.

Преглед Гоогле КСМЛ Ситемапова - основне опције

У одјељку „Основне опције“ додатак ће бити постављен тако да обавештава Гоогле и Бинг о ажурирањима вашег Ситемап-а, аутоматски ће компримовати ваш ситемап и укључити ситемап у ХТМЛ формату као и ваш КСМЛ ситемап.

Преглед Гоогле КСМЛ Ситемапова - Напредне опције

У „Напредним опцијама“ опцију за повећање ограничења меморије или временског ограничења извршења требало би испробати само ако добијете грешку „ван меморије“ док покушавате да генеришете ваш ситемап.

КССЛТ таблица стилова може се користити за прилагођавање изгледа вашег мапа сајта. Нормално да КСМЛ ситемап људи не треба читати, већ само ботови. Али ако желите да можете да прегледате ваш ситемап, можете је стилски користити са КССЛТ таблицом стилова, слично као што ЦСС стилира ХТМЛ страницу.

Ако је ваш ВордПресс блог инсталиран у поддиректоријуму (као што је ввв.екампле.цом/блог) и желите да укључите странице које се налазе у главном директоријуму (као што је ввв.екампле.цом/паге), мораћете да користите опцију да надјачате основни УРЛ и ставите Ситемап у роот домен. Упутства о томе како то учинити можете видети туториал на Померите свој ситемап на корен домене на веб локацији програмера.

Такође можете да одаберете ХТМЛ ситемап.

По жељи можете да искључите опцију да дозволите да се анонимно пошаље програмеру статистика употребе, тако да они могу да оптимизирају додатак за најчешће коришћену верзију ВордПресс-а и побољшају преводе за најчешће језике.

Прилагођавање вашег Ситемапа

Док се Гоогле КСМЛ Ситемапови могу ефикасно користити ван оквира, додатак можете прилагодити и тако да укључи или искључи одређени садржај са вашег Ситемапа или да га одредите на различите начине.

У одељку „Додатне странице“ можете на ваш ситемап додати одређене странице које већ нису на вашем блогу. На пример, ако је ваш блог у поддиректоријуму и желите да додате страницу из матичног директорија, можете је додати овде.

Такође можете одабрати да из свог Ситемапа изузмете одређене странице или чак целе категорије блога у одељку „Изузети предмети“.

Да ли је битно како су странице вашег блога приоритетне?

Неколико опција Гоогле додатка за КСМЛ Ситемапс омогућава вам да рангирате садржај по приоритету.

приоритети гоогле-кмл-ситемап-прегледа

Ово само говори Гооглеу и другим претраживачима колико је важна једна страница на вашем блогу у поређењу с другима. На пример, вероватно бисте желели да оцените своју почетну страницу као приоритетну у односу на страницу са контактима.

Не утиче на то како Гоогле рангира вашу веб локацију у односу на друге веб локације на вебу.

Подешавање поставки вашег приоритета можда би била добра идеја ако се чини да Гоогле одређује садржај на другом сличном садржају на вашем блогу који бисте радије рангирали. На пример, ако имате две странице које су сличне по садржају и кључним речима, али погрешна страница наставља рангирање за претрагу, можда ћете желети да важнију страницу рангирате као вишу у приоритету.

У „Приоритету постова“ можете да изаберете како да рангирате објаве по приоритету, и ако јесте, да ли желите да их рангирате појединачно према броју коментара или у збиру по просеку коментара свих ваших постова..

Пресуда

Гоогле КСМЛ Ситемапс је додатак једноставан за употребу који је користан за било који блог. Неће успорити вашу веб локацију или заузети пуно простора, али ће помоћи Гооглеу и другим претраживачима да разумеју како је ваша веб локација структурирана и да је индексира правилно. Плус, бесплатно је!

Додатак је врло једноставан и обично не захтева подршку. Програмер има документацију и водиче за решавање најчешћих проблема на својој веб локацији. Међутим, подршка један на један може бити спора или недостаје, јер додатак, један од најпопуларнијих у целом ВордПресс директоријуму, развија и подржава само једна особа.

Дајемо Гоогле КСМЛ Ситемапове 4 од 5 звездица. Ево рашчламбе наших прегледа:

Све у свему
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда празно 4.0 / 5.0

Карактеристике
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пуна 5.0 / 5.0

Перформансе
Оцена Звезда празноОцена Звезда празноОцена Звезда празноОцена Звезда празноОцена Звезда празно 0.0 / 5.0

Подршка
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда празноОцена Звезда празноОцена Звезда празно 2,0 / 5,0

Лакоћа коришћења
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пуна 5.0 / 5.0

Цене
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пуна 5.0 / 5.0

Набавите Гоогле КСМЛ Ситемапове одмах »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map