HostGator vs. DreamHost (2020) – podrobna primerjava!

HostGator vs. DreamHost


Se sprašujete, katera je boljša možnost gostovanja: HostGator ali DreamHost? So dve najbolj priljubljeni podjetji za spletno gostovanje tam. Toda eden mora biti boljši od drugega, kajne?

V naši UNBIASED primerjavi med HostGatorjem in DreamHostom vam bomo pomagali ugotoviti najboljšo izbiro za vaš proračun in potrebe.

HostGator vs. DreamHost – Pregled

hostgator-spletno gostovanje

HostGator in DreamHost sta 2 najbolj priljubljenih ponudnikov spletnega gostovanja na trgu. HostGator je bil ustanovljen leta 2002 in trenutno gosti več kot 8 milijonov spletnih strani. Po drugi strani je bil DreamHost ustanovljen leta 1996, leto pred pojavom Googla. Zdaj strežejo več kot 1,5 milijona spletnih mest, blogov in aplikacij z več kot 400 tisoč srečnimi strankami. Obe sta podjetji, ki združujeta spletno gostovanje, PCI.

Medtem ko je Endurance International Group leta 2012 kupil HostGator, je DreamHost še vedno neodvisno lastništvo in upravljanje.

sanjski gost

Tako HostGator kot DreamHost ponujata široko paleto možnosti gostovanja, vključno z deljenim, VPS in namenskim strežnikom. Oba sta še posebej zbrala skupni gostovalni prostor s svojimi cenovno ugodnimi gostovalnimi načrti.

HostGator vs. DreamHost – Hitrost in čas delovanja

Najpomembnejši dejavniki, ki jih morate upoštevati pri izbiri storitve spletnega gostovanja, so hitrost in uptime spletnega mesta. Podjetja, ki gostijo spletno gostovanje, se pogosto hvalijo z visokimi odzivnimi časi strežnika in s svojimi garancijami za uptime.

Če želite preveriti, ali živijo do hype-a, smo se prijavili na njihove načrte za skupno gostovanje in ustvarili testno spletno mesto za HostGator in DreamHost. Za zrcaljenje okolja spletnega mesta v živo na naših preizkusnih mestih smo namestili privzeto temo WordPress in dodali vsebino lutke skupaj z nekaj slikami.

Nato smo na naših testnih mestih izvedli nekaj različnih testov uspešnosti:

 • Pingdom test: Spremljanje časa nalaganja strani.
 • Naložite test vpliva: Če želite videti, kako se strežnik odziva med hitrim prometom.
 • Bitcatcha test: Beleženje odzivnega časa strežnika na 8 različnih mednarodnih lokacijah s popolnim ignoriranjem vsebine.

In tu so naši rezultati:

najhitrejši hostgator

Po podatkih Pingdom je HostGator pri preizkusu iz Dallasa naložil 691 ms. To je hitreje kot 94% vseh preizkušenih spletnih mest.

sanjski test hitrosti

Naše preizkusno mesto DreamHost se je naložilo v manj kot pol sekunde, kar je hitreje kot 97% vseh preizkušenih mest.

loadimpact hostgator

Po podatkih Load Impact se je naš strežnik HostGator hitro odzval, dokler ni bilo naenkrat približno 80 obiskovalcev. Ko je promet rastel, se je spletno mesto začelo upočasnjevati.

dreamhost loadimpact test

Kot lahko vidite na grafikonu, je naše spletno mesto DreamHost med testom porasta prometa ostalo stabilno. Število obiskovalcev v živo ni vplivalo na odzivni čas.

bitcatcha-hostgator

Po našem testu Bitcatcha se je naš strežnik HostGator v ZDA odzval le v nekaj sekundah. Medtem ko je bil odzivni čas na mednarodnih lokacijah razmeroma velik, se je vseeno odzval v manj kot sekundi. HostGatorjev strežnik je z oceno Bitcatcha ocenil C, medtem ko je bilo naše spletno mesto DreamHost ocenjeno z A+.

dreamhost bitcatcha

Zmagovalec: DreamHost

HostGator vs. DreamHost – Enostavna uporaba

hostgator-cpanel

Za razliko od HostGator DreamHost ne vsebuje nadzorne plošče cPanel. Namesto tega imajo lastno spletno nadzorno ploščo.

dreamhost upravlja domene

To pomeni, da če ste že seznanjeni z najbolj priljubljeno nadzorno ploščo spletnega gostovanja (cPanel), se morate pred uporabo nadzorne plošče DreamHosta še malo naučiti..

Zmagovalec: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Značilnosti

Najboljša stvar pri HostGatorju je, da vam nudi več gostovalnih funkcij kot kateri koli njihov tekmec.

Preden vstopimo in začnemo gledati, kako se HostGator postavlja proti DreamHostu glede funkcij, si oglejmo obratno – nekaj področij, kjer DreamHost odmeva v primerjavi s HostGatorjem.

SSD Storage:

DreamHost ponuja trdi disk za shranjevanje, medtem ko HostGator ponuja trdi disk (HDD) za shranjevanje. Dokazano je, da je SSD do 2-krat hitrejši od trdih diskov.

Brezplačno ime domene:

Ob prijavi vam DreamHost podeli brezplačno ime domene, medtem ko HostGator tega ne ponuja. Ponudba brezplačnega imena domen je bolj tržen trik kot koristna funkcija, ker če registrirate ime domene v DreamHost brezplačno, boste morali po prvem letu plačati približno 15 USD na leto. Namesto tega bi lahko registrirali ime domene pri registratorju domene, kot je Domain.com, za samo 12 USD letno.

Če želite na dolgi rok prihraniti od stroškov domene, predlagamo, da uporabite registratorja domen.

Razen za shranjevanje SSD in brezplačno ime domene, HostGator v smislu funkcij potegne kilometre pred DreamHostom …

 • Neomejeno e-poštnih sporočil: Z HostGator dobivate neomejene e-poštne račune s katerim koli od njihovih načrtov gostovanja. Vendar pa bi se morali odločiti za najdražji načrt za nastavitev e-poštnih sporočil s svojim gostiteljskim računom DreamHost.
 • Napredni graditelj spletnih strani: DreamHost in HostGator ponujata graditeljem spletnih strani svoje načrte za gostovanje, vendar HostGatorjev graditelj ostaja pred krivuljo s svojimi naprednimi funkcionalnostmi, vključno s prodajalno v e-trgovini..
 • Brezplačni namenski IP: S HostGatorjevim vrhunskim načrtom gostovanja v skupni rabi dobite brezplačna namenska orodja za IP in SEO, medtem ko DreamHost ne ponuja nobenega od svojih skupnih gostovalnih načrtov.
 • Brezplačni krediti za oglase: Z vsakim gostiteljskim načrtom HostGator prejmete 200 USD vredne oglasne dobropise, da privabite promet na svoje spletno mesto. Gostovalni načrti podjetja DreamHost niso v paketu z nobenim brezplačnim kreditnim oglasom.

Zmagovalec: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Podpora in dokumentacija

HostGator ima več kot 850 zaposlenih, ki nudijo vrhunsko podporo 24/7 prek klepeta v živo, telefona in e-pošte. Njihov spletni portal za podporo zajema vse vidike oblikovanja spletnega mesta s HostGatorjem. Vsebuje več kot 500 video vadnic in 680 člankov pomoči.

Nasprotno, podpora DreamHosta je patetična. Medtem ko pogosto oglašujejo podporo 24/7, je v resnici ta, da nudijo samo 24/7 podporo na podlagi e-pošte. Vendar traja skoraj en dan, da prošnjo za podporo rešite po e-pošti.

Podpora za klepet v živo je na voljo samo med 5. in 22. uro po PST, 7 dni v tednu. Čeprav so zahteve za povratni klic na voljo, morate plačati enkratno plačilo ali se naročiti na mesečni načrt. Upoštevajte, da povratnih klicev ni mogoče opraviti za številke zunaj ZDA in Kanade.

Zmagovalec: HostGator

HostGator vs DreamHost – Cene

Tu je podrobna primerjava med cenami za različne možnosti gostovanja od DreamHost in HostGator.

SharedWordPressCloudVPSDedicated
HostGator2,78 $ / mesečno.5,95 USD / mesec. (Oblak)4,95 USD / mesec.19,95 USD / mesečno.119,00 USD / mesečno.
DreamHost2,59 USD / mesečno.16,95 USD / mesečno (Upravlja)4,50 USD / mesečno.13,75 USD / mesečno.169,00 USD / mesečno.

Redna cena načrta za skupno gostovanje podjetja DreamHost se začne pri 10,95 USD na mesec. Vendar smo sklenili ekskluzivno pogodbo s podjetjem DreamHost, tako da bi morali plačati le 2,59 USD na mesec.

DreamHost ponuja upravljano gostovanje WordPress-a, zato vam ni treba poznati tehničnih lastnosti optimiziranja strežnika za povečanje uspešnosti vašega spletnega mesta, ker DreamHost upravlja z vami.

Po drugi strani HostGator ponuja gostovanje v oblaku WordPress, ki omogoča hitrejšo izkušnjo spletnega mesta kot njihov načrt gostovanja v skupni rabi.

Za BIG popust lahko uporabite tudi našo kodo kupona HostGator.

HostGator ponuja tudi najboljše načrte gostovanja preprodajalcev.

Če iščete najcenejše uvodne načrte za gostovanje, potem ne iščite več kot DreamHost. Upoštevajte, da boste po začetnem plačilnem obdobju morali plačati njihove redne cene.

Zmagovalec: DreamHost

Rekap: HostGator vs. DreamHost

Po naši primerjavi smo opazili, da je HostGator najboljša izbira za vaše spletno mesto. Ne le, da nudijo številne uporabne gostovalne funkcije, njihova nadzorna plošča je zelo enostavna za uporabo.

Nagrajena podpora HostGator-ja je vedno dobila vaš hrbet. Za razliko od DreamHosta zagotavljajo 24/7 podporo prek klepetanja v živo, telefona in e-pošte.

V DreamHostu bi morali za telefonsko podporo opraviti ločeno plačilo. Čeprav je na voljo brezplačna podpora za povratne klice, je le ta vključena v njihovo najdražjo cenovno stopnjo.

Želite preveriti tudi primerjave našega strokovnjaka,

 • HostGator vs GreenGeeks
 • HostGator vs gostovanje InMotion
 • HostGator vs iPage
 • HostGator proti tekočemu spletu
 • HostGator vs A2 gostovanje

Upamo, da vam je ta članek pomagal izbrati med HostGator in DreamHost. Za več podrobnosti si oglejte naš celoten pregled HostGatorja in poglobljen pregled DreamHost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map