HostGator vs. GreenGeeks v primerjavi (2020) – 1 jasen zmagovalec!

HostGator vs GreenGeeks


Se sprašujete, katera je boljša izbira med HostGatorjem proti GreenGeeksom? Tako HostGator kot GreenGeeks služijo na milijone domen z vsega sveta. Toda zapleteno je analizirati, katera je s toliko nasprotujočih si mnenj najboljša izbira.

V naši UNBIASED primerjavi med HostGatorjem in GreenGeeksom vam bomo pomagali razumeti, kateri ponudnik ima pravo spletno gostovanje za vaš proračun in potrebe.

HostGator vs. GreenGeeks – Pregled

hostgator-spletno gostovanje

HostGator in GreenGeeks sta 2 najbolj priljubljenih ponudnikov gostovanja na trgu. Medtem ko ponujajo vrsto različnih možnosti gostovanja, vključno z VPS in namenskimi strežniki, še posebej navdušujejo industrijo deljenega gostovanja.

HostGator ponuja tudi najboljše načrte gostovanja preprodajalcev.

HostGator je bil ustanovljen leta 2002 in trenutno gosti približno 8 milijonov spletnih strani, ki obsegajo stranke po vsem svetu. HostGator je kupila Endurance International Group v letu 2012. Od prevzema nenehno rastejo kot eden vodilnih svetovnih ponudnikov spletnih gostovanj.

greengeeks-spletno gostovanje

Na drugi strani je bil GreenGeeks ustanovljen leta 2008 s strankami iz več kot 150 držav. Pogosto poudarjajo svojo zavezanost okolju in se predstavljajo kot okolju prijazen ponudnik spletnega gostovanja na trgu.

HostGator vs. GreenGeeks – Hitrost in čas delovanja

Hitrost strani in Uptime sta najpomembnejša dejavnika, ki jih morate upoštevati pri izbiri spletnega gostitelja.

Nikomur ni všeč počasno spletno mesto. Celo 1-sekundna zamuda lahko vaše konverzije škodi za 7%. Poleg tega Google še naprej poudarja hitrost v svojih algoritmih.

Prav tako je uptime pomembna tudi zato, ker obiskovalci pričakujejo, da bo vaše spletno mesto na voljo ves dan.

Da bi preizkusili hitrost in čas delovanja HostGatorja in GreenGeeksa za naš primerjalni članek, smo se prijavili za skupni račun gostovanja z obema ponudnikoma gostovanja. Proizvodno okolje smo si ogledali tudi v teh računih za skupno gostovanje tako, da smo ustvarili spletno mesto WordPress, namestili privzeto temo WordPress, dodali navidezno vsebino in naložili nekaj slik.

Nato smo na teh testnih mestih izvedli nekaj različnih poskusov hitrosti in nadgradnje z naslednjimi orodji za testiranje:

 • Pingdom
 • Učinek obremenitve
 • Bitcatcha

najhitrejši hostgator

Po podatkih Pingdom je naše spletno mesto HostGator naložilo 691 ms, naše spletno mesto GreenGeeks pa 697 ms.

GreenGeeks test hitrosti

Po testih v Pingdomu smo analizirali, kako so naša preizkuševalna mesta ravnala s prometnimi porastmi v času največjih ur s priljubljenim orodjem za testiranje Load Impact in na naša spletna mesta poslala nekaj virtualnih uporabnikov..

loadimpact hostgator

Po podatkih Load Impact se je naš strežnik HostGator hitro odzval, dokler ni bilo naenkrat približno 80 obiskovalcev. Ko je promet naraščal, se je spletno mesto začelo nekoliko upočasnjevati.

GreenGeeks loadimpact

Vendar pa je med testom Load Impact naše spletno mesto GreenGeeks delovalo skoraj dosledno, ne glede na obremenitev. Med testom ni bilo zastojev.

Želeli smo tudi analizirati odzivne čase strežnikov po vsem svetu, tako da ignoriramo vsebino spletnih mest. Za ta test smo uporabili Bitcatcha. Povprečna hitrost nalaganja je iz 8 različnih svetovnih lokacij: New York, LA, London, Brazilija, Indija, Singapur, Japonska in Avstralija.

bitcatcha-hostgator

Po testu Bitcatcha se je naš strežnik HostGator v ZDA odzval le v nekaj sekundah. Medtem ko je bil odzivni čas na mednarodnih lokacijah razmeroma velik, se je strežnik vseeno odzval v manj kot sekundi.

GreenGeeks odzivni čas

Podobno je strežnik GreenGeeks ocenil C s Bitcatcha. Odzivni čas je bil skoraj enak kot HostGator z več lokacij.

Zmagovalec: GreenGeeks

HostGator vs. GreenGeeks – Enostavna uporaba

hostgator-tržnica

Tako HostGator kot GreenGeeks zagotavljata dostop cPanel za upravljanje vašega računa za spletno gostovanje. Z vsakim načrtom gostovanja boste dobili tudi namestitveni program WordPress z enim klikom za hitro zagon vašega spletnega mesta.

HostGator vam omogoča izdelavo spletnega mesta po želji s pomočjo gradbenika za povleci in spusti, ki je razvit v podjetju. Sestavljalec vam celo omogoča, da s svojim spletnim mestom integrirate prodajalno e-trgovine.

GreenGeeks cpanel

Po drugi strani GreenGeeks ponuja zelo osnovne gradbenike s svojimi načrti gostovanja.

Zmagovalec: HostGator

HostGator vs. GreenGeeks – Lastnosti

Kar zadeva funkcije, GreenGeeks ostane pred krivuljo. Oglejmo si, kako se GreenGeeks postavlja proti HostGatorju:

 • Neomejeno gostovanje domen: Z vsakim načrtom gostovanja GreenGeeks ponuja neomejeno gostovanje domen, medtem ko HostGatorjev skupni začetni načrt omogoča le gostovanje enega spletnega mesta.
 • SSD (SSD): Vsi načrti GreenGeeks prihajajo s SSD-om, medtem ko HostGator ponuja HDD (trdi disk). Dokazano je, da SSD deluje 2X bolje kot HDD.
 • Brezplačna registracija domene: Za razliko od HostGator se ob prijavi na načrt gostovanja GreenGeeks ne morete odvezati od pristojbine za registracijo domene.

Zmagovalec: GreenGeeks

HostGator vs. GreenGeeks – Podpora in dokumentacija

Tako HostGator kot GreenGeeks ponujata 24/7 tehnično podporo prek klepetanja v živo, telefona in e-pošte.

Med HostGatorjem se izstopa njihova trdna baza znanja. Vsebuje 680+ člankov pomoči in 500+ video vadnic, ki vam bodo pomagali raziskati vse vidike spletnega gostovanja, korak za korakom.

Zmagovalec: HostGator

HostGator vs GreenGeeks – Cene

Naredimo natančno primerjavo cen gostovanja za načrte GreenGeeks in HostGator.

SharedWordPressCloudVPSDedicated
HostGator2,78 $ / mesečno.5,95 USD / mesec. (Oblak)4,95 USD / mesec.19,95 USD / mesečno.119,00 USD / mesečno.
GreenGeeks2,95 USD / mesec.2,95 USD / mesec.39,95 USD / mesečno.169,00 USD / mesečno.

HostGator je tudi na našem seznamu najboljših brezplačnih spletnih ponudnikov gostovanja, ki ponujajo najcenejše rešitve.

Kot je razvidno iz tabele, so načrti HostGator cenejši od načrtov GreenGeeks. HostGator ponuja tudi več možnosti gostovanja, vključno z gostovanjem v oblaku in gostovanjem v oblaku WordPress.

Za BIG popust lahko uporabite tudi našo kodo kupona HostGator.

Zmagovalec: HostGator

Rekap: HostGator proti GreenGeeks

Po naši primerjavi smo prepričani, da je HostGator boljša izbira gostovanja kot GreenGeeks. HostGator vam ponuja več možnosti gostovanja kot GreenGeeks. Njihove storitve gostovanja so poceni in cenovno ugodne.

Če šele začenjate in ne želite najeti razvijalca, da bi ustvaril spletno mesto, lahko poskusite graditelja spletnega mesta HostGator.

Ne zamudite naših primerjav med,

 • HostGator vs DreamHost
 • HostGator vs gostovanje InMotion
 • HostGator vs WP Engine
 • HostGator vs iPage
 • HostGator proti tekočemu spletu
 • HostGator vs A2 gostovanje

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo rešitev za gostovanje. Če vam je bil ta članek všeč, boste morda želeli preveriti tudi naš celoten pregled HostGatorja in GreenGeeks pregled.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map