Primerjava Bluehost proti SiteGround (2020) – 1 jasen zmagovalec

Bluehost vs. SiteGround


Iščete najboljšo spletno gostovanje? Bluehost in SiteGround 2 najbolj priljubljenih storitev spletnega gostovanja, ki so na voljo na trgu. Toda to je res najboljša izbira: Bluehost ali SiteGround?

Izbira napačnega ponudnika spletnega gostovanja lahko poškoduje vaše uvrstitve in poslovanje. Zato smo napisali UNBIASED spletno gostovanje med Bluehost in SiteGround, tako da se lahko odločite, katera je najboljša možnost za vaše spletno mesto.

Oglejmo si primerjavo med seboj Bluehost in SiteGround.

Bluehost vs. SiteGround – Pregled

bluehost-register-domain-name-name

Bluehost je eden največjih ponudnikov spletnega gostovanja in ga uradno priporoča WordPress.org. Z začetkom leta 2005 imajo zdaj več kot 2 milijona spletnih strani po vsem svetu. Ponujajo široko paleto možnosti gostovanja, kot so gostovanje v skupni rabi, gostovanje v WordPressu, gostovanje v e-trgovini, VPS gostovanje, namenski strežniki itd..

Bluehost si nenehno prizadeva za odličnost z rednim izboljševanjem njihove strojne infrastrukture in izboljšanjem uporabniške izkušnje.

SiteGround

Po drugi strani je SiteGround eno redkih spletnih ponudnikov gostovanja, ki ponuja lokacijsko specifično gostovanje s tremi podatkovnimi centri, ki delujejo v ZDA, Evropi in Singapurju. Tako kot Bluehost tudi WordPress.org ponudnika spletnega gostovanja uradno priporočajo.

Njihove možnosti gostovanja vodijo tudi od osnovnega skupnega gostovanja vse do popolnoma opremljenega namenskega strežnika.

Bluehost vs. SiteGround – Hitrost in čas delovanja

Bluehost uporablja vodilne tehnologije, kot sta KVM in OpenStack, za zagotovitev, da je vaše spletno mesto čim hitrejše. Medtem ko SiteGround izstopa od konkurence, saj ponuja najnovejše hitrostne tehnologije, vključno z NGINX, HTTP / 2, PHP7 in brezplačnim CDN.

Da bi preizkusili delovanje strežniških strežnikov za primerjavo SiteGroud vs. Bluehost, smo se prijavili z obema spletnima ponudnikoma gostovanja in ustvarili testno spletno mesto z WordPressom. Za zrcaljenje produkcijskega okolja na našem testnem spletnem mestu smo namestili tudi privzeto temo WordPress, dodali navidezno vsebino in naložili nekaj slik.

Glede na hitrostni test Pingdomovega spletnega mesta je naše spletno mesto Bluehost preskusilo 689 ms da se naloži za strežnik v Dallasu v Teksasu. To je hitreje kot 94% vseh preizkušenih spletnih mest.

preizkus hitrosti bluehost

Isti test smo opravili tudi na testnem mestu SiteGround. Naše preskusno mesto je trajalo samo 649 ms da se naloži za strežnik v Dallasu v Teksasu. To je hitreje kot 95% vseh preizkušenih spletnih mest.

testno mesto za hitrost

Med preizkusi na nobenem od strežnikov nismo imeli izpadov. Oglejte si naš celoten pregled SiteGround.

Zmagovalec: SiteGround

Bluehost vs. SiteGround – Enostavna uporaba

Bluehost Nova skrbniška plošča

Bluehost ponuja odlično izkušnjo na krovu, zato je izjemno enostavno začeti novo spletno mesto WordPress tako za začetnike kot strokovnjake. Poleg tega so tudi izboljšali uporabniško nadzorno ploščo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo.

Z vsakim načrtom spletnega gostovanja Bluehost ponuja brezplačno ime domene, brezplačen SSL in namestitve WordPress z enim klikom. To pomeni, da z Bluehostom dobite vse, kar potrebujete, da se vaše spletno mesto zažene in zažene takoj.

CPanel spletnega mesta

Nasprotno, pri spletnem mestu SiteGround lahko zaženete novo spletno mesto le 3 klike. Medtem ko SiteGround ne ponuja brezplačnega imena domene, je začetek z novim spletnim mestom brez težav. Za razliko od Bluehosta, ponujajo ustvarjalcu spletnih strani povleci in spusti, da v nobenem trenutku ustvarijo novo spletno mesto.

Zmagovalec: Bluehost

Bluehost je dosegel tudi 1. mesto za najboljše kanadsko spletno gostovanje.

Čeprav SiteGround ponuja program za izdelavo spletnih strani in namestitve z enim klikom, po enostavni uporabi verjamemo, da je Bluehost v primerjavi s SiteGround odličen zaradi svoje zelo optimizirane izkušnje na krovu za uporabnike WordPressa.

Če pa potrebujete program za izdelavo povleci in spusti z načrtom spletnega gostovanja, boste morda želeli razmisliti o SiteGround.

Bluehost vs. SiteGround – Funkcije

Bluehost vam nudi vse standardne funkcije gostovanja, ki jih od ponudnika pričakujete, vključno z neomejeno pasovno širino, shrambo SSD-ja, brezplačnim SSL-om, namestitvami z enim klikom itd. Z nekoliko dragim spletnim načrtom spletnega gostovanja boste dobili neomejeno shrambo SSD-ja, neomejeni e-poštni računi, neomejeno shranjevanje, 200 USD vredne tržne ponudbe, varnostne kopije spletnega mesta in še več.

Vendar pa pri primerjavi funkcij SiteGround izpuhti Bluehost iz vode. Spodaj je nekaj edinstvenih funkcij, ki SiteGround postavijo pred krivuljo:

 • Brezplačno dnevno varnostno kopiranje, ustvarjalec spletnih strani in CloudFlare CDN z vsakim načrtom spletnega gostovanja.
 • Z nekoliko dragim načrtom lahko izkoristite brezplačne prenose strani in obnovite varnostne kopije. Čas nalaganja lahko povečate tudi s programom SuperCacher.
 • Če potrebujete geeky napredne funkcije, kot so strežniki, združljivi s PCI, in ustvarjanje Gito repo z enim klikom na skupnem spletnem gostovanju, se lahko naročite na njihov načrt GoGeek.

Zmagovalec: SiteGround

Brez dvoma SiteGround združi vse svoje konkurente, tudi Bluehost, zahvaljujoč njihovim bistvenim in naprednim funkcijam WordPress.

Bluehost vs. SiteGround – Podpora in dokumentacija

Bluehost ponuja 24-urno podporo prek telefona in klepeta v živo za hitro odpravljanje težav, povezanih z gostovanjem. Najboljše od vsega je, da lahko njihova lastna ekipa strokovnjakov za WordPress pomaga pri reševanju kakršnih koli poizvedb v zvezi z WordPressom.

Kljub temu je Bluehost v prizadevanju, da bi se bolj osredotočil na zagotavljanje osebne in neposredne podpore prek telefona ali klepeta, prenehal s podporo za vozovnice na podlagi e-pošte. To lahko moti uporabnike z bolj naprednimi težavami, ki lahko trajajo še nekaj časa.

Po drugi strani SiteGround ponuja 24-urno podporo prek telefona, e-pošte in klepetanja v živo. Lahko računate tudi na njihovo bazo znanja, ki zajema vse vidike gradnje spletnega mesta od zgoraj navzgor z uporabo njihovih načrtov za spletno gostovanje.

Zmagovalec: SiteGround

Bluehost vs. SiteGround – Cene

Ena najboljših stvari o Bluehostu je, da nudijo veliko možnosti gostovanja, ki so najbolj primerne za vaš proračun in potrebe. Če potrebujete cenovno ugodno gostovanje, se lahko odločite za enega od njihovih skupnih gostovalnih načrtov. Z vsakim skupnim načrtom gostovanja dobite brezplačno domeno, brezplačen SSL, namestitve z enim klikom in vse ostalo, kar potrebujete za zagon spletnega mesta. Ko prerastete dovoljenje za promet na skupnem gostovanju, lahko enostavno nadgradite na njihove VPS in namenske možnosti strežnika.

V primerjavi z Bluehostom so načrti gostovanja SiteGround nekoliko dragi.

SharedCloudWooCommerceVPSDedicated
Bluehost2,75 USD / mesečno.6,95 USD / mesečno.6,95 USD / mesečno.19,99 USD / mesečno.79,99 USD / mesečno.
SiteGround3,95 USD / mesec.80,00 USD / mesečno.3,95 USD / mesec.269,00 USD / mesec.

Lahko pa uporabite naš kupon SiteGround in pridobite VELIKE popuste.

Zmagovalec: Bluehost

Rekap: Bluehost vs. SiteGround

Bluehost je najboljša izbira za vas, če začenjate novo spletno mesto in potrebujete cenovno ugodno rešitev za gostovanje. Izjemno enostavno zaženejo novo WordPress spletno mesto, tudi za absolutnega začetnika. Njihova široka paleta možnosti gostovanja je primerna za vsak proračun in potrebe po gostovanju.

Če pa nimate nič proti temu, da bi porabili malo več za izjemno hitro spletno gostovanje, boste morda želeli razmisliti o SiteGround. SiteGround premaga konkurenco z zagotavljanjem najnovejših tehnologij hitrosti. Ponujajo tudi 24/7 podporo prek telefona, klepeta v živo in vstopnic. Prav tako želite preveriti kupon Siteground za več popustov.

Oglejte si tudi to primerjavo med Bluehost in iPage.

Upamo, da vam je ta članek pomagal izbrati med Bluehostom in SiteGround. Če začenjate novo spletno mesto, si oglejte naš korak za korakom navodila za zagon spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map