Primerjava Bluehost vs WP Engine (2020) – Tu je zmagovalec

Motor BlueHost Vs Wp


WP Engine vs Bluehost: kateri ponudnik ima resnično najboljše upravljane storitve gostovanja WordPress? Bluehost in WP Engine sta vodilni ponudnik gostovanja WordPress na trgu, vendar je čas, da izberemo pravega prvaka.

Medtem ko je WP Engine rešitev za gostovanje, usmerjena v WordPress, vam Bluehost ponuja široko paleto možnosti gostovanja, vključno z upravljanim gostovanjem WordPressa. V naši nepristranski primerjavi WordPress gostovanja med Bluehost in WP Engine bomo razložili, kako se med seboj razlikujejo. Pomagali vam bomo tudi pri odločitvi, katera je najboljša rešitev za vaše potrebe.

Bluehost vs WP Engine – Pregled

bluehost-register-domain-name-name

Bluehost je eden najbolj priljubljenih ponudnikov spletnega gostovanja na trgu. Prav tako je WordPress.org uradno priporočen gostiteljski servis WordPress.

Bluehost ponuja široko paleto načrtov gostovanja, osredotočenih na WordPress, kot so skupno gostovanje v WordPressu, upravljano gostovanje v WordPressu in gostovanje v WooCommerce. Poleg možnosti, usmerjene v WordPress, nudijo tudi storitve v skupni rabi, VPS in namensko gostovanje.

WP motor

Po drugi strani je WP Engine osredotočen izključno na zagotavljanje upravljanih rešitev za gostovanje WordPressa. Ne glede na to, ali ustvarjate blog ali vodite podjetje na ravni podjetja z rastjo zunaj grafikona, boste našli pravo rešitev za gostovanje, ki bo ustrezala vašim potrebam.

Poleg gostovanja v WordPressu boste brezplačno dobili tudi brezplačen dostop do 35+ StudioPress tem. Opremijo vas tudi s paketom uspešnosti in integracijskih rešitev za gradnjo in rast vašega podjetja.

Bluehost vs WP Engine – Hitrost in čas delovanja

Hitrost je eden najbolj kritičnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri izbiri gostovanja v WordPressu. Celo 1-sekundna zamuda lahko povzroči 7-odstotno zmanjšanje konverzij. Da ne omenjam, če hitrosti nalaganja spletnega mesta ne jemljete resno, boste pustili veliko denarja na mizi.

Da bi analizirali hitrost in čas delovanja strežnikov gostovanja za našo primerjavo WP Engine v primerjavi z Bluehostom, smo na obeh gostovalnih strežnikih ustvarili testno spletno mesto s prijavo na njihove načrte za skupno gostovanje.

Na naših testnih spletnih mestih smo izvedli nekaj različnih testov:

 • Pingdom test za spremljanje časov nalaganja in razpoložljivosti.
 • Naložite test vpliva, da analizirate delovanje strežnikov v času največjih obremenitev.
 • Bitcatcha test za določitev uspešnosti strežnikov na 8 različnih geografskih lokacijah z ignoriranjem vsebine.

Poglejmo rezultate.

preizkus hitrosti bluehost

Glede na test Pingdom je naše testno mesto Bluehost, ko so ga testirali iz New Yorka, trajalo 689 ms, kar je hitreje od 94% preizkušenih mest.

test hitrosti wpengina

Medtem ko je naše preskusno mesto za WP Engine naložilo le 582 ms, kar pomeni, da je spletno mesto hitrejše od 96% preizkušenih mest.

test hitrosti wpengina loadimpact

Pomembno je tudi analizirati, ali strežnik gostovanja lahko preživi prometni porast. Za preizkus prenapetosti prometa smo uporabili orodje z imenom Load Impact. Na naša spletna mesta smo poslali nekaj virtualnih uporabnikov in postopoma zbrali do 100 obiskovalcev naenkrat, da bi videli, kako delujejo strežniki.

Iz našega testa je razvidno, da število živih obiskovalcev nima nobenega negativnega vpliva na strežnike Bluehost ali WP Engine.

odzivni testi strežnika bluehost

Po našem testu Bitcatcha se je naš Bluehost strežnik odzval v manj kot sekundi po vsem svetu.

odzivni čas strežnika wpengine bitcatcha

Skupna zmogljivost je bila ocenjena s C po BitCatcha, WP Engine pa v razredu A z BitCatcha.

Zmagovalec: WP motor

Bluehost vs WP Engine – Enostavna uporaba

Bluehost cPanel

Bluehost nenehno izpopolnjuje svoje izkušnje na krovu, da lahko vsakdo zlahka zažene spletno mesto brez predhodnih izkušenj. Ponujajo brezplačno ime domene, brezplačen SSL, namestitve WordPress z enim klikom in vse ostalo, kar potrebujete, da spletno mesto zaženete in zaženete.

wpengine moj račun

Nasprotno pa je WP Engine osredotočen na spletna mesta z veliko prometa in podjetja na ravni podjetij. Obvladujejo vse tehnične lastnosti optimizacije vašega strežnika za izboljšanje delovanja. Dobiš natančno nastavljeno gostovanje, ki je narejeno posebej za delovanje mest WordPress. Ne dovoljujejo vam namestitve nobenih vtičnikov za povečanje hitrosti spletnega mesta, kot so CDN ali predpomnilniki.

Medtem ko lahko na WP Engine upravljate spletno mesto WordPress, ne da bi morali skrbeti za optimizacijo in varnost WordPressa, je v resnici to neprimerna rešitev za vse. Poleg tega obstaja nekaj krivulje učenja, da se lotimo, če svoje spletno mesto gostujete v WP Engine.

Zmagovalec: Bluehost

Bluehost vs WP Engine – Lastnosti

Gostovanje Bluehost je usmerjeno predvsem na uporabnike na začetni ravni, zato lahko pričakujete, da bodo vse funkcije na začetni ravni zagnale spletni dnevnik ali spletno mesto, vključno z neomejeno pasovno širino, shrambo SSD-ja, brezplačnim SSL-om, nameščenji z enim klikom itd..

Z nekoliko dražjim načrtom boste dobili neomejene e-poštne račune, neomejeno shranjevanje SSD, varnostno kopiranje spletnih mest, tržne ponudbe v vrednosti 200 USD itd..

Kot upravljana rešitev za gostovanje WordPress, WP Engine obljublja visoko razpoložljivost, ki jo poganjajo Amazon Web Services in Google Cloud Platform.

Njihovi načrti za gostovanje so opremljeni z najrazličnejšimi vgrajenimi orodji, ki vam pomagajo pri gradnji, preizkušanju in selitvi spletnega mesta. Z vsakim načrtom gostovanja boste imeli brezplačni dostop do 35+ tem StudioPress brezplačno. Poleg tega boste imeli tudi orodja z enim klikom za nastavitev razvojnega, uprizoritvenega in proizvodnega okolja.

Zmagovalec: WP motor

Bluehost vs WP Engine – Podpora in dokumentacija

Bluehost nudi 24/7 podporo prek klepeta v živo in telefona. Da bi se osredotočili na neposredno podporo prek klepeta v živo in telefona, so prekinili podporo, ki temelji na e-pošti. Slaba stran je, da če ste le preveč zaposleni in ne morete čakati, da se agent odzove prek klepeta v živo, ne boste mogli rešiti poizvedbe o podpori. To lahko moti tudi uporabnike, ki želijo rešiti napredne težave, kar lahko traja še nekaj časa.

WP Engine s svojim začetnim načrtom ponuja samo podporo 24/7 klepeta. Telefonska podpora je na voljo le pri njihovih dražjih načrtih, ki se začnejo pri 115 USD na mesec.

Zmagovalec: Bluehost

Bluehost vs WP Engine – cene

Redna cena za spletno gostovanje Bluehost se začne pri 7,99 USD na mesec. Zagon novega spletnega mesta (ki vključuje ime domene in spletno gostovanje) je lahko drag, če šele začnete. Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili 65% popust pri spletnem gostovanju. Pri Bluehostu morate plačati le 2,75 dolarja na mesec. Poleg velikega popusta boste ob nakupu spletnega gostovalnega načrta pri Bluehostu dobili še brezplačno ime domene in brezplačno SSL potrdilo..

Redne cene za WP Engine se začnejo pri 35 USD na mesec. Če želite mesečno naročnino, lahko na WP Engine dobite 30% popust, zato boste morali plačati samo 24,50 USD na mesec.

Z letno naročnino lahko z našo kodo kupona WP Engine dobite 5 mesecev brezplačno: WPBeginner30

Zmagovalec: Bluehost

Bluehost je tudi številka 1 za najboljšo spletno gostovanje v Veliki Britaniji.

Povzetek: Bluehost proti WP Engine

Za začetnike je Bluehost najboljša izbira, saj ponuja široko paleto načrtov gostovanja WordPress. Ko začnete, lahko izberete njihov program gostovanja WordPress, ki stane le 2,75 dolarja na mesec. Ponujajo tudi upravljano storitev gostovanja WordPress, ki se začne pri 19,95 USD na mesec.

WP Engine je po drugi strani ena najbolje vodenih rešitev gostovanja WordPress, ki je na voljo na trgu. Če ne želite sami optimizirati svojega gostovanja v WordPressu, boste morda želeli razmisliti o WP Engine za gostovanje vašega spletnega mesta.

Prav tako želite prebrati mnenje naših strokovnjakov med:

 • Bluehost proti HostGatorju
 • Bluehost proti Dreamhostu
 • Bluehost proti iPage
 • Gostovanje Bluehost vs InMotion
 • Bluehost proti GreenGeeks
 • Bluehost proti A2 gostovanju
 • Bluehost proti tekočemu spletu

Če vam je všeč naša primerjava, toplo priporočamo, da preberete celoten pregled Bluehosta in celoten pregled WP Engine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map