Primerjava Bluehosta proti HostGatorju (2020) – tu je zmagovalec!

hostgator vs. bluehost


Iščete najboljšo storitev gostovanja? Bluehost in HostGator sta 2 najboljših ponudnikov gostovanja. Kar pa je res najboljša spletna ponudba gostovanja: Bluehost ali HostGator?

Ni vsaka storitev spletnega gostovanja ustvarjena enako. Pomembno je, da razumete, kako se ta dva ponudnika gostovanja med seboj razlikujeta glede na cenovne načrte in funkcije. Z nepristransko primerjavo HostGatorja in Bluehosta vam bomo pomagali odločiti, katera je najboljša izbira za vas.

Bluehost vs. HostGator – Pregled

bluehost-register-domain-name-name

Bluehost je eden vodilnih najboljših poceni ponudnikov gostovanja na trgu. To je uradno priporočen WordPress.org ponudnik spletnega gostovanja. Trenutno gostijo več kot milijon spletnih strani z vsega sveta.

Bluehost ponuja brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in 65% popust pri spletnem gostovanju.

hostgator

Tako kot Bluehost je tudi HostGator eden najbolj priljubljenih ponudnikov spletnih gostovanj na svetu. Posebej se zvrstijo v skupno vertikalno gostovanje in gostijo milijone imen domen po vsem svetu.

Z vsakim načrtom HostGator dobite veliko orodij, s pomočjo katerih lahko spletno mesto zgradite tako, kot želite.

Bluehost vs. HostGator – Hitrost in čas delovanja

Za izvedbo preizkusa zmogljivosti gostovalnih strežnikov za našo primerjavo HostGator vs. Bluehost smo na obeh gostovalnih strežnikih ustvarili testno spletno mesto s podpisom na skupne načrte gostovanja. Nato smo namestili WordPress in dodali navidezno vsebino, vključno s slikami, da bi ogledali proizvodno okolje na našem testnem mestu.

Sorodno: Deljeno v primerjavi z upravljanim WordPress gostovanjem (v primerjavi)

Izvedli smo nekaj različnih testov, kot so:

  • Test Pingdom: Spremljanje hitrosti in razpoložljivosti spletnega mesta.
  • Test obremenitve: Zabeležite, kako se je strežnik odzval v času največje obremenitve.
  • Bitcatcha test: analizirati odzivne čase strežnika na 8 različnih mednarodnih lokacijah z ignoriranjem vsebine testnega mesta.

In tu so naši rezultati:

preizkus hitrosti bluehost

Po Pingdomu je naše spletno mesto Bluehost preskusilo 689 ms za nalaganje za strežnik v Dallasu v Teksasu. To je hitreje kot 94% vseh preizkušenih spletnih mest.

najhitrejši hostgator

Po drugi strani je HostGator potreboval 691 ms za nalaganje za strežnik v Dallasu. To pomeni, da je čas nalaganja skoraj enak tako za Bluehost kot HostGator, pravi Pingdom.

loadimpact hostgator

Po podatkih Load Impact se je naš strežnik HostGator hitro odzval, dokler ni bilo naenkrat približno 80 obiskovalcev.

loadimpact bluehost

Z rastjo prometa se je spletno mesto začelo upočasnjevati, medtem ko je uspešnost Bluehosta ostala enaka ne glede na število obiskovalcev.

odzivni testi strežnika bluehost

Po testih Bitcatcha se je naš Bluehost strežnik odzval v le delcih sekund v ZDA. Čeprav je bil odzivni čas razmeroma velik, se je vseeno odzval v manj kot sekundi

bitcatcha-hostgator

Podobno je strežnik HostGator z oceno C ocenil Bitcatcha. Odzivni čas je bil skoraj enak kot Bluehost z več lokacij.

Zmagovalec: Bluehost

Bluehost vs. HostGator – Enostavnost uporabe

Bluehost je prenovil njihovo uporabniško nadzorno ploščo, tako da je zdaj lažje kot kdaj koli prej odpreti spletno mesto od zgoraj. Uporabnikom nudijo odlično izkušnjo na krovu, zato je izjemno koristno, da začnete spletno mesto, tudi če ste absolutni začetnik.

Ko začnete, lahko z Bluehostom dobite brezplačno ime domene in brezplačen SSL. Za hitro zagon spletnega mesta lahko uporabite tudi njihovo namestitev WordPress z enim klikom.

HostGator po drugi strani ne ponuja brezplačnega imena domene skupaj z naročnino na vašo storitev gostovanja. Njihova izkušnja na krovu ni tako elegantna kot Bluehost. Glede na njihovo obsežno dokumentacijo ni težko začeti s HostGatorjem. Prav tako ponujajo odličnega ustvarjalca spletnih strani, da ustvari spletno mesto tako, kot želite, ne da bi zaposlil razvijalca.

Zmagovalec: Bluehost

Bluehost vs. HostGator – Značilnosti

Čeprav dobite vse, kar potrebujete za pripravo in delovanje spletnega mesta s katerim koli načrtom gostovanja Bluehost, ni tako bogat kot funkcije HostGator. Spodaj je opisano, kako se HostGator postavlja proti Bluehostu v smislu gostovanja:

  • HostGator je opremljen s preprostim orodjem za vgradnjo, medtem ko Bluehost ne ponuja.
  • Pri HostGatorju dobite 200 USD vreden oglasni dobropis pri katerem koli načrtu, Bluehost pa ga ne ponuja s svojim začetnim načrtom.
  • HostGator ima 45-dnevno garancijo vračila denarja. Po drugi strani pa pri Bluehostu dobite le 30-dnevno garancijo za preizkus njihove storitve brez tveganja.
  • S HostGatorjem lahko ustvarite neomejeno poddomena, medtem ko Bluehost omogoča samo nastavitev 25 poddomena.
  • Lahko plačujete mesečno, če želite s HostGatorjem, vendar se morate pri Bluehostu naročiti na letni načrt.

Zmagovalec: HostGator

Bluehost vs. HostGator – podpora & Dokumentacija

Tako Bluehost kot HostGator svojim strankam ponujata veliko podporo.

HostGator ponuja 24/7 podporo prek klepeta v živo, telefona in e-pošte. Vendar Bluehost ne nudi več podpore na e-pošti, da bi se osredotočil na neposredno podporo prek telefona in klepetanja v živo. To lahko moti uporabnike z bolj naprednimi težavami, ki lahko trajajo še nekaj časa.

Močan center za pomoč HostGator vključuje 680+ člankov pomoči in 500+ video vadnic, ki vam pomagajo raziskati vse vidike spletnega gostovanja, korak za korakom.

Zmagovalec: HostGator

Bluehost vs HostGator – cene

Možnosti gostovanja Bluehosta in HostGatorja poganjajo ponudbo od poceni gostovanja do popolnega namenskega strežnika. Če začnete z novim spletnim mestom, lahko izberete njihov skupni / poceni gostovalni načrt. Njihov poceni gostovalni načrt vam ponuja vse, kar potrebujete za pripravo spletnega mesta od začetka, vključno z namestitvenim programom WordPress z enim klikom, brezplačno domeno, SSL itd..

Oglejmo si podrobno cene njihovih različnih gostovalnih možnosti:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
Bluehost2,75 USD / mesečno.2,75 USD / mesečno.19,99 USD / mesečno.79,99 USD / mesečno.
HostGator2,78 $ / mesečno.5,95 USD / mesec.19,95 USD / mesečno.19,95 USD / mesečno.119,00 USD / mesečno.

V primerjavi z Bluehostom je HostGator nekoliko drag. Če iščete cenovno ugodno rešitev, bi bil Bluehost morda bolj primeren. Če želite uporabljati HostGator, si oglejte naš kupon HostGator in si zagotovite najboljšo ceno.

HostGator ponuja najboljše načrte gostovanja preprodajalcev. Ne zamudite, da se odjavite.

Zmagovalec: Bluehost

Rekap: Bluehost proti HostGator

Bluehost in HostGator sta 2 vodilni ponudnik spletnega gostovanja na trgu. Bluehost ponuja cenovno ugodne načrte za gostovanje spletnih strani vseh velikosti. Njihove možnosti gostovanja so usmerjene v uporabnike na začetni ravni.

Bluehost ponuja odlično izkušnjo na krovu, kar je neizmerno koristno tako za začetnike kot tudi za napredne uporabnike. Ponujajo tudi brezplačno ime domene in brezplačen SSL s svojimi načrti gostovanja.

Po drugi strani HostGator ponuja široko paleto načrtov gostovanja, prilagojenih vsem nivojem uporabnikov. Osredotočajo se na zagotavljanje več funkcij z vsemi načrti gostovanja.

Na splošno verjamemo, da Bluehost premaga svoje konkurente, vključno s HostGatorjem, s cenovno dostopnimi gostovalnimi načrti. Nenehno nadgrajujejo strežniško infrastrukturo, da izboljšajo zmogljivost in izboljšajo uporabniško izkušnjo.

Prav tako želite preveriti našo primerjavo med Bluehostom in iPageom.

Upamo, da vam je ta članek pomagal izbrati Bluehost in HostGator. Če začenjate novo spletno mesto, si oglejte naš vodič o tem, kako zagnati spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me