Primerjava gostovanja Bluehost proti A2 (2020) – 1 jasen zmagovalec!

Gostovanje BlueHost-Vs-a2


Iščete najboljšega ponudnika gostovanja za WordPress? Se poskušate odločiti med Bluehost in A2 gostovanjem? Tako Bluehost kot A2 gostovanje vam omogočata, da gostite svoje spletno mesto WordPress z lahkoto. Toda eden mora biti boljši od drugega, kajne?

V tem članku vam bomo predstavili popolno primerjavo med A2 gostovanjem in Bluehostom, tako da se boste lahko odločili, katera je prava rešitev za vaš proračun in potrebe.

Bluehost vs. A2 gostovanje – pregled

bluehost-register-domain-name-name

Bluehost je uradno priporočen ponudnik gostovanja s strani WordPress.org. Ustanovljena je bila leta 2003 in trenutno gosti več kot milijon spletnih strani z vsega sveta.

Z vsakim načrtom gostovanja Bluehost ponuja brezplačno ime domene in brezplačen SSL certifikat. Ponujajo tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja za preizkus njihove storitve, brez tveganja.

A2 gostovanje

A2 gostovanje je vodilno spletno mesto za razvijalce, ki ponuja vse funkcije, ki jih potrebujete, da spletno mesto zaženete in zaženete. Prav tako vam omogočajo, da ob prijavi na njihove storitve gostovanja izberete želeni podatkovni center.

Najboljše od vsega je, da A2 gostovanje zagotovi kadarkoli ocenjeno vračilo denarja, če niste v celoti zadovoljni.

Bluehost vs. A2 gostovanje – hitrost strani in čas delovanja

Hitrost in čas delovanja sta najpomembnejša dejavnika, ki ju boste morali upoštevati pri izbiri spletnega gostitelja. Skoraj vsak ponudnik gostovanja jamči zelo visoke hitrosti spletnega mesta in visoko razpoložljivost spletnega mesta. Da bi preizkusili, ali Bluehost in A2 gostovanje dejansko dosegata hype, smo se odločili, da analiziramo hitrost strani in garancije za produkcijo, tako da se podpišemo z vsako od njih in ustvarimo 2 testna mesta.

Prav tako smo namestili WordPress temo, dodali navidezno vsebino in na naše spletne strani naložili nekaj slik, da bi ogledali živo okolje. Nato smo izvedli nekaj različnih hitrostnih testov z naslednjimi orodji:

 • Pingdom
 • Učinek obremenitve
 • Bitcatcha

preizkus hitrosti bluehost

Glede na test Pingdom je naše testno mesto Bluehost, ko so ga testirali iz New Yorka, trajalo 689 ms, kar je hitreje od 94% preizkušenih mest.

a2 gostovanje test test pingdom

Vendar pa je naše spletno mesto A2 gostovanje naložilo 1,28 sekunde, kar pomeni, da je bilo spletno mesto le hitrejše od 84% vseh preizkušenih mest.

Pomembno je tudi analizirati, ali strežniki gostovanja lahko preživijo prometno povečanje. Za preizkus prenapetosti prometa smo uporabili orodje z imenom Load Impact. Na naša spletna mesta smo poslali nekaj virtualnih uporabnikov in postopoma zbrali do 100 obiskovalcev naenkrat, da bi videli, kako delujejo strežniki.

loadimpact bluehost

Po našem testu Load Impact število živih obiskovalcev ni vplivalo na Bluehost.

A2 Gostovalni test

Po drugi strani pa je naša testna stran A2 gostovanje dosledno delovala, dokler ni bilo okoli 40 obiskovalcev. Spletno mesto se je za nekaj časa upočasnilo, nato pa se je vrnilo v normalno stanje.

Po našem testu Load Impact smo z Bitcatcha izvedli test za spremljanje odzivnega časa strežnika z 8 različnih geografskih lokacij: New York, LA, London, Brazilija, Indija, Singapur, Japonska in Avstralija. Hitrost za vsako lokacijo smo izmerili 3 ločeno, nato pa rezultate povprečili.

odzivni testi strežnika bluehost

Po našem testu Bitcatcha je bila skupna zmogljivost Bluehosta in A2 gostovanja ocenjena s C.

a2 gostovanje test bitcatcha

Zmagovalec: Bluehost

Bluehost vs. A2 gostovanje – enostavnost uporabe

Bluehost Nova skrbniška plošča

Za upravljanje računov spletnega gostovanja tako Bluehost kot A2 gostovanje uporabnikom zagotavljata dostop cPanel. Poleg tega jim namestitveni program z enim klikom hitro namesti priljubljene skripte spletnega mesta, kot so WordPress, Joomla, Drupal itd..

A2 gostovanje cPanel

Če se odločite za gostovanje v operacijskem sistemu Windows z A2 gostovanjem, boste imeli dostop do Pleska za upravljanje računa za spletno gostovanje.

Bluehost vs. A2 gostovanje – funkcije

Z Bluehostom lahko pričakujete vse bistvene funkcije, ki jih boste potrebovali za začetek svojega spletnega mesta; vključno z neomejeno pasovno širino, nameščenji z enim klikom, brezplačno ime domene in SSL.

Z njihovim začetnim gostiteljskim načrtom lahko gostite 1 spletno mesto, z nekoliko dražjim načrtom pa lahko gostite neomejeno spletna mesta in izkoristite brezplačne trženjske kredite.

Za primerjavo A2 gostovanje ostaja dlje pred krivuljo v smislu funkcij. Oglejmo si nekaj področij, na katerih A2 gostovanje presega v primerjavi z Bluehostom:

 • Garancija za vračilo denarja kadarkoli: Če z A2 gostovanjem niste zadovoljni, lahko v 30 dneh po prijavi zahtevate povračilo v celoti. Omogočajo tudi povračilo za neizkoriščene storitve gostovanja.
 • Več možnosti gostovanja: Za razliko od Bluehosta, A2 gostovanje ponuja široko paleto možnosti gostovanja. S svojimi načrti VPS na primer ponujajo nenadzorovan strežnik, upravljani strežnik, SSD strežnik, osnovni strežnik itd..
 • Brezplačen prenos spletnega mesta: A2 Hosting z vsakim načrtom spletnega gostovanja omogoča brezplačno migracijo spletnega mesta.

Zmagovalec: Gostovanje A2

Bluehost vs. A2 gostovanje – podpora in dokumentacija

Bluehost nudi 24/7 podporo prek klepeta v živo in telefona. Da bi se osredotočili na neposredno podporo prek klepeta v živo in telefona, so prekinili podporo, ki temelji na e-pošti. To pomeni, da če ste preveč zaposleni, da bi čakali, da se agent odzove prek klepeta v živo, ne boste mogli rešiti poizvedbe o podpori.

A2 gostovanje ponuja 24/7 podporo s tremi načini: klepet v živo, telefon in e-pošta. Njihova robustna baza znanja razlaga vse, kar morate vedeti o izdelavi spletnega mesta z A2 gostovanjem, korak za korakom.

Zmagovalec: Gostovanje A2

Bluehost vs. A2 gostovanje – cene

Oglejmo si medsebojno primerjavo med cenami za različne možnosti gostovanja od Bluehosta in A2 gostovanja:

SharedWordPressManaged WPVPSDedicated
Bluehost2,75 USD / mesečno.2,75 USD / mesečno.19,95 / mo.19,99 USD / mesečno.79,99 USD / mesečno.
A2 gostovanje3,92 $ / mesečno.3,92 $ / mesečno.11,99 USD / mesečno.5 USD / mesečno.99,59 USD / mesečno.

Iz tabele lahko vidite, da Bluehost ponuja cenovno dostopne načrte gostovanja za skupne strežnike, WordPress in namenske strežnike. Za VPS so načrti A2 gostovanja cenejši zaradi svoje storitve upravljanja brez gostovanja.

Načrti WordPressa, ki jih upravlja A2 Hosting, so tudi cenejši od načrtov Bluehosta. Toda na splošno Bluehost ponuja cenovno ugodnejše storitve gostovanja, še posebej za novince.

Bluehost se je uvrstil tudi na naš seznam najboljših brezplačnih spletnih ponudnikov gostovanja.

Zmagovalec: Bluehost

Rekap – Bluehost proti A2 gostovanju

Verjamemo, da je Bluehost boljši ponudnik gostovanja kot A2 gostovanje. Bluehost ne zagotavlja samo vsega, kar potrebujete, da se vaše spletno mesto zažene in deluje, ampak tudi celoten postopek vkrcanja zelo enostavno.

Tudi če ste popolnoma novi v spletnem gostovanju, lahko spletno mesto hitro zaženete v nekaj minutah, ne da bi se morali sklicevati na njihovo dokumentacijo.

Ko začnete, se vam zdi, da je izdelava spletnega mesta precej draga. Vendar pa lahko z nizkimi uvodnimi cenami Bluehosta zaženete spletno mesto za samo 2,75 USD. Uporabite lahko tudi brezplačno ime domene in SSL potrdilo.

 • Bluehost proti HostGatorju
 • Bluehost vs WP Engine
 • Bluehost proti Dreamhostu
 • Bluehost proti iPage
 • Gostovanje Bluehost vs InMotion
 • Bluehost proti GreenGeeks
 • Bluehost proti tekočemu spletu

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo storitev spletnega gostovanja, ki ustreza vašemu proračunu in poslovnim ciljem. Če ste uživali v tem članku, boste morda želeli preveriti tudi celoten pregled Bluehosta ali poglobljen pregled A2 gostovanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map