Primerjava gostovanja HostGator vs A2 (2020) – 1 jasen zmagovalec

HostGator vs a2 gostovanje


Iščete najboljšo storitev gostovanja? A2 gostovanje in HostGator sta najboljša ponudnika gostovanja. Toda to je resnično najboljša storitev spletnega gostovanja: A2 gostovanje ali HostGator?

Ni vsaka storitev spletnega gostovanja ustvarjena enako. Pomembno je, da razumete, kako se ta dva ponudnika gostovanja med seboj razlikujeta glede na cenovne načrte in funkcije. Z našo nepristransko primerjavo med HostGatorjem in A2 gostovanjem vam bomo pomagali odločiti, katera je najboljša izbira za vas.

HostGator vs A2 gostovanje – pregled

Hostgator

HostGator je izjemno priljubljen ponudnik spletnega gostovanja. HostGator je bil ustanovljen leta 2002 in zdaj gosti več kot 8 milijonov spletnih strani po vsem svetu. Pridobil jih je Endurance International Group, priljubljeno podjetje za spletno gostovanje, ki ima v lasti in upravlja več znanih gostilskih blagovnih znamk, vključno z Bluehost in iPage.

Načrti HostGator so opremljeni z vsemi bistvenimi lastnostmi gostovanja in nudijo vam 45-dnevno garancijo vračila denarja za preizkus njihove storitve brez tveganja..

a2-gostovanje-gostovanje-alternative

A2 gostovanje je tudi vodilno razvijalcem prijazno gostiteljsko podjetje, ki ponuja vse funkcije, ki jih potrebujete za pripravo in delovanje svojega spletnega mesta. Prav tako vam omogočajo, da ob prijavi na njihove storitve gostovanja izberete želeni podatkovni center.

Za razliko od HostGator je A2 gostovanje neodvisno v lasti in upravljanju.

Najboljše od vsega je, da A2 gostovanje kadar koli zagotavlja garancijo za povrat denarja, če niste v celoti zadovoljni

HostGator vs A2 gostovanje – hitrost strani in čas delovanja

Hitrost in uptime sta najpomembnejša dejavnika, ki ju boste morali upoštevati pri izbiri storitve spletnega gostovanja.

Hitrost je pomembna, ker nihče ne mara počasnega spletnega mesta in Google še naprej poudarja hitrost strani v svojem algoritmu.

Podobno je uptime pomembno, ker uporabniki pričakujejo, da bo vaše spletno mesto na voljo ves čas. Ponavadi je čas za upanje izražen kot odstotek celotnega razpoložljivega časa; Na primer “99,95%”.

Da bi v naši primerjavi A2 Hosting vs HostGator preskusili hitrost in čas spletnega gostovanja za storitve spletnega gostovanja, smo se prijavili z obema servisoma in ustvarili testno spletno mesto, ki ga poganja WordPress. Za zrcaljenje okolja v živo smo namestili tudi privzeto temo WordPress, dodali muhasto vsebino in naložili nekaj slik.

Na preizkusnih mestih smo uporabili naslednja orodja za poskuse s hitrostjo in nadaljujete:

 • Pingdom
 • Učinek obremenitve
 • Bitcatcha

najhitrejši hostgator

Po podatkih Pingdom je naše spletno mesto HostGator ob testiranju iz Dallasa naložilo 691 ms.

a2 gostovanje test test pingdom

Vendar pa je naše spletno mesto A2 gostovanje naložilo 1,28 sekunde, kar pomeni tudi, da je bilo spletno mesto le hitrejše od 84% vseh preizkušenih mest.

Pomembno je tudi analizirati, ali strežniki gostovanja lahko preživijo prometno povečanje. Za preizkus prenapetosti prometa smo uporabili orodje z imenom Load Impact. Na naša spletna mesta smo poslali nekaj virtualnih uporabnikov in postopoma zbrali do 100 obiskovalcev naenkrat, da bi videli, kako delujejo strežniki.

loadimpact hostgator

Po podatkih Load Impact se je naš strežnik HostGator hitro odzval, dokler ni bilo naenkrat približno 80 obiskovalcev. Ko se je promet povečeval, se je spletno mesto po nekaj trenutkih začelo nekoliko upočasnjevati in se vrnilo v normalno stanje.

A2 Gostovalni test

Po drugi strani pa je naša testna stran A2 gostovanje dosledno delovala, dokler ni bilo okoli 40 obiskovalcev. Spletno mesto se je za nekaj časa upočasnilo, nato pa se je vrnilo v normalno stanje.

Po našem testu Load Impact smo z Bitcatcha izvedli test za spremljanje odzivnega časa strežnika z 8 različnih geografskih lokacij: New York, LA, London, Brazilija, Indija, Singapur, Japonska in Avstralija. Hitrost za vsako lokacijo smo izmerili 3 ločeno, nato pa rezultate povprečili.

bitcatcha-hostgator

Po našem testu Bitcatcha je bila skupna zmogljivost HostGatorja in A2 gostovanja ocenjena s C.

a2 gostovanje test bitcatcha

HostGator vs A2 gostovanje – enostavnost uporabe

hostgator-cpanel

Za upravljanje računov spletnega gostovanja tako HostGator kot A2 Hosting uporabnikom zagotavljata dostop cPanel. Poleg tega jim namestitveni program z enim klikom hitro namesti priljubljene skripte spletnega mesta, kot so WordPress, Joomla, Drupal itd..

A2 gostovanje cPanel

Če se odločite za gostovanje v operacijskem sistemu Windows z A2 gostovanjem, boste imeli dostop do Pleska za upravljanje računa za spletno gostovanje.

HostGator vs A2 gostovanje – funkcije

HostGator vam ponuja vse bistvene funkcije, ki jih boste potrebovali za začetek svojega spletnega mesta; vključno z neomejeno pasovno širino, nameščenji z enim klikom, oblikovalcem spletnih mest, brezplačnimi trženjskimi krediti itd.

Z začetnim načrtom HostGatorja lahko gostite 1 spletno mesto in z nekoliko dragim načrtom lahko gostite toliko spletnih mest, kot želite.

Za primerjavo A2 gostovanje ostaja dlje pred krivuljo v smislu funkcij. Oglejmo si nekaj področij, na katerih A2 gostovanje presega v primerjavi s HostGatorjem:

Garancija za vračilo denarja kadarkoli: Če z A2 gostovanjem niste zadovoljni, lahko v 30 dneh po prijavi zahtevate povračilo v celoti. Omogočajo tudi povračilo za neizkoriščene storitve gostovanja.

Več možnosti gostovanja: Za razliko od HostGator, A2 gostovanje ponuja široko paleto možnosti gostovanja. S svojimi načrti VPS na primer ponujajo nenadzorovan strežnik, upravljani strežnik, SSD strežnik, osnovni strežnik itd..

HostGator vs A2 gostovanje – podpora in dokumentacija

Tako HostGator kot A2 gostovanje ponujata 24-urno podporo s tremi načini: klepet v živo, telefon in e-pošta. Obe njuni obsežni zbirki znanja pojasnjujeta vse, kar morate vedeti o uporabi njihovih gostovalnih platform, korak za korakom.

HostGator vs A2 gostovanje – cene

Oglejmo si medsebojno primerjavo cen za različne možnosti gostovanja od HostGatorja in A2 gostovanja:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
HostGator2,78 $ / mesečno.5,95 USD / mesec. (Oblak)19,95 USD / mesečno.19,95 USD / mesečno.119,00 USD / mesečno.
A2 gostovanje3,92 $ / mesečno.3,92 $ / mesečno.13,19 USD / mesečno.13,75 USD / mesečno.99,59 USD / mesečno.

Če začenjate in želite izbrati skupno / poceni spletno gostovanje, so načrti HostGatorja cenovno dostopni. A2 gostovanje ponuja cenejše načrte za vse druge možnosti gostovanja.

Tako HostGator kot A2 gostovanje ponujata najboljše načrte gostovanja prodajalcev.

Za BIG popust lahko uporabite tudi našo kodo kupona HostGator.

Rekap: HostGator vs A2 gostovanje

Po primerjavi med HostGator in A2 Hosting menimo, da je HostGator boljše gostovanje. Ne samo, da so njihove storitve gostovanja hitrejše, ampak so tudi bolj zanesljive glede na njihov ugled v panogi.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti pravo storitev gostovanja, ki bo ustrezala vašemu proračunu in potrebam. Če ste uživali v tem članku, boste morda želeli preveriti tudi celoten pregled HostGatorja ali poglobljen pregled A2 gostovanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map