Primerjava gostovanja HostGator vs InMotion (2020) – 1 zmagovalec!

Hostgator vs gostovanje zaljubljenih


Želite vedeti, katera je boljša storitev gostovanja: InMotion Hosting vs. HostGator? Tako HostGator kot InMotion Hosting sta priljubljena ponudnika gostovanja, toda iskanje popolne storitve gostovanja za vaše posebne potrebe je lahko težavno. Ponudnik mora biti veliko več kot le “popularen”, da se lahko uvrsti med najboljše.

Zato smo napisali nepristransko primerjavo HostGatorja in InMotion Hosting, tako da lahko najdete storitev gostovanja, ki ustreza vašemu proračunu in potrebam.

HostGator vs InMotion gostovanje – pregled

hostgator-spletno gostovanje

HostGator je eden najbolj priljubljenih ponudnikov gostovanja na trgu. Leta 2002 jo je ustanovil Brent Oxley, študent z univerze Florida Atlantic. Pred nekaj leti jo je pridobila skupina Endurance International, zdaj pa pooblasti več kot 8 milijonov spletnih strani z vsega sveta.

Medtem ko ponujajo najrazličnejše možnosti gostovanja, so še posebej priljubljene storitve gostovanja, ki so usmerjene v uporabnike na začetni ravni.

gostovanje inmotion-web

InMotion Hosting je še ena zanesljiva storitev spletnega gostovanja. Ustanovljeno je bilo leta 2001 in je samostojni lastnik in upravljavec ponudnika gostovanja. Njihovo spletno gostovanje temelji na operacijskih sistemih Linux in Unix.

V prizadevanju za izravnavo njihovega ogljičnega odtisa so partnerji z neprofitno organizacijo Trees for the Future. S partnerstvom so zasadili 5000 dreves po vsem svetu v razvoju.

Obe sta podjetji, ki združujeta PCI, za gostovanje.

HostGator vs gostovanje InMotion – hitrost in čas delovanja

Hitrost in uptime sta najpomembnejša dejavnika, ki ju morate upoštevati pri izbiri storitve spletnega gostovanja.

Skoraj vsak ponudnik spletnega gostovanja zagotavlja hiter čas nalaganja in veliko uptime. Da bi preverili, ali HostGator in InMotion Hosting izpolnjujeta svoje obljube glede hitrosti in uptime, smo se prijavili z njihovimi skupnimi načrti gostovanja in ustvarili testno spletno mesto na vsakem od računov gostovanja. Za zrcaljenje proizvodnega okolja na naših testnih spletnih mestih smo namestili WordPress, dodali navidezno vsebino in naložili nekaj slik.

Nato smo na preizkusnih mestih izvedli nekaj različnih poskusov hitrosti in nadgradnje.

 • Pingdom test: Spremljanje časa nalaganja strani na naših testnih mestih.
 • Obremenitveni test: Če želite preveriti, kako strežniki upravljajo s povečanjem prometa na naših spletnih mestih v času največje obremenitve.
 • Bitcatcha test: Za beleženje odzivnega časa strežnika z 8 različnih geografskih lokacij.

najhitrejši hostgator

Po našem testu Pingdom se je na spletnem mestu HostGator ob testiranju iz Dallasa naložilo 691 ms. Po drugi strani pa se je na našo spletno stran InMotion Hosting naložilo 982 ms.

InMotion Hosting test pingdom

Po testu Pingdom smo izvedli teste Load Impact, da bi videli, kako bodo strežniki ravnali s prometnim skokom v času največje obremenitve. Za ta test smo na naša spletna mesta poslali nekaj virtualnih uporabnikov in naenkrat zbrali do 100 obiskovalcev.

loadimpact hostgator

Po podatkih Load Impact se je naš strežnik HostGator hitro odzval, dokler ni bilo naenkrat približno 80 obiskovalcev. Nasprotno, naše spletno mesto InMotion Hosting je uspešno delovalo le, dokler ni doseglo 25 uporabnikov. Po tem se je močno upočasnilo. Učinkovitost njihovega strežnika ni bila dosledna ves čas testa.

inmotion

Po testu Load Impact smo na naših testnih spletnih mestih izvedli test Bitcatcha.

Bitcatcha analizira odzivne čase strežnikov po vsem svetu, tako da ignorira vsebino na spletnem mestu. Povprečna hitrost nalaganja je iz 8 različnih svetovnih lokacij: New York, LA, London, Brazilija, Indija, Singapur, Japonska in Avstralija. Hitrost za vsako lokacijo se meri 3 ločeno, nato pa se rezultati povprečijo.

bitcatcha-hostgator

Tako InMotion Hosting kot HostGatorjevi strežniki so z Bitcatcha dobili oceno C. Oba strežnika sta se v ZDA odzvala v le nekaj sekundah, odzivni časi pa so bili na mednarodnih lokacijah razmeroma visoki.

Gostovalni test bitcatcha InMotion

Zmagovalec: HostGator

HostGator vs InMotion gostovanje – enostavnost uporabe

hostgator-cpanel

InMotion Hosting in HostGator imata dostop do cPanela, ki vam omogoča enostavno upravljanje datotek, baz podatkov in e-poštnih sporočil na spletnem mestu.

InMotion nadzorna plošča

Dobili boste tudi namestitveni program v enem kliku, ki vam omogoča hitro namestitev WordPress, Joomla, Drupal in drugih priljubljenih skriptov spletnega mesta na strežnik gostovanja.

Zmagovalec: To je neodločen rezultat

HostGator vs InMotion gostovanje – funkcije

Kar zadeva funkcije, InMotion Hosting premaga vso konkurenco. Seveda vam HostGator ponuja vse bistvene lastnosti gostovanja, da lahko spletno stran enostavno sestavite. Vendar InMotion Hosting samo presega in presega.

Tu je nekaj funkcij gostovanja InMotion, ki jih ne boste našli pri HostGatorju:

 • 2X boljša garancija za vračilo denarja: Medtem ko HostGator zagotavlja 45-dnevno garancijo za preizkus njihove storitve gostovanja brez tveganja, pa InMotion Hosting prihaja z 90-dnevno garancijo vračila denarja.
 • Izberite podatkovni center: Za razliko od HostGatorja InMotion omogoča, da ob prijavi na njihov načrt gostovanja izberete podatkovni center za svoje spletno mesto.
 • Shramba SSD: Vsi načrti gostovanja InMotion prihajajo s SSD (SSD), ki je dokazano hitrejši od pomnilnika HDD, ki ga uporablja HostGator.

Zmagovalec: Gostovanje InMotion

HostGator vs. InMotion gostovanje – podpora in dokumentacija

HostGator ponuja 24/7 podporo prek 3 načinov: telefona, klepeta v živo in e-pošte. Njihov obsežen podporni portal vključuje 680+ člankov pomoči in 500+ video vadnic, ki vam pomagajo raziskati vse vidike spletnega gostovanja, korak za korakom.

InMotion Hosting na drugi strani nudi tehnično podporo 24/7/365 s sedežem v ZDA prek telefona, klepeta v živo, e-pošte / vstopnice in celo Skype! Imajo tudi trdno bazo znanja, ki pojasnjuje vse, kar morate vedeti o gradnji spletnega mesta z InMotion Hostingom.

Zmagovalec: To je neodločen rezultat

HostGator vs gostovanje InMotion – cene

Oglejmo si medsebojno primerjavo cen dveh ponudnikov gostovanja: HostGator in InMotion Hosting:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
HostGator2,78 $ / mesečno.5,95 USD / mesec. (Oblak)19,95 / mo.19,95 USD / mesečno.119,00 USD / mesečno.
Gostovanje InMotion3,99 USD / mesečno.4,99 USD / mesečno.13,99 USD / mesečno.19,99 USD / mesečno.105,69 USD / mesec.

HostGator ima boljše možnosti oblikovanja cen za uporabnike, ki šele začenjajo. Načrtujejo le 2,78 USD na mesec za skupni načrt gostovanja. Vendar InMotion Hosting ponuja cenejše načrte za WordPress, namensko in prodajno gostovanje.

Za pridobitev VELIKEGA popusta lahko uporabite našo kodo kupona HostGator.

Zmagovalec: Gostovanje InMotion

Recap: HostGator vs. InMotion gostovanje

Po naši primerjavi smo prepričani, da je HostGator boljša možnost kot InMotion Hosting. Iz našega testa je razvidno, da HostGator, kar se tiče hitrosti in podaljška delovanja, odpelje hlače vso konkurenco.

Ponujajo tudi cenejše načrte za skupno gostovanje. Kadar koli potrebujete pomoč, lahko računate na njihovo prijazno podporno ekipo.

Prav tako želite preveriti te primerjave med,

 • HostGator vs DreamHost
 • HostGator vs. GreenGeeks
 • HostGator vs WP Engine
 • HostGator vs iPage
 • HostGator proti tekočemu spletu
 • HostGator vs A2 gostovanje

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti pravo možnost gostovanja za vaše potrebe. Za več podrobnosti si oglejte celoten pregled HostGatorja in naš poglobljen pregled gostovanja InMotion.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me