Primerjava HostGator vs WP Engine (2020): 1 čist zmagovalec!

motor hostgator vs wp


Iščete najboljšega ponudnika gostovanja za WordPress? Se poskušate odločiti med HostGator in WP Engine? Tako HostGator kot WP Engine omogočata preprosto gostovanje vašega spletnega mesta WordPress. Medtem ko HostGator ponuja nekaj različnih možnosti gostovanja, vključno z gostovanjem v oblaku WordPress; WP Engine je v celoti usmerjen na WordPress ponudnik gostovanja.

V tem članku bomo podali primerjavo med proizvajalci WP Engine in HostGator, tako da se boste lahko odločili, katera je prava rešitev za vaš proračun in potrebe.

HostGator vs. WP Engine – Pregled

hostgator

HostGator je eden najbolj priljubljenih ponudnikov gostovanja na trgu. Ustanovljena je bila leta 2002 in trenutno deluje preko 8 milijonov spletnih strani z vsega sveta.

HostGator ponuja široko paleto možnosti gostovanja, vključno z gostovanjem v oblaku WordPress. Gostovanje v oblaku WordPress je posebej optimizirano za delovanje spletnih mest WordPress in vaše zmogljivosti gostovanja pospeši za 2,5-krat hitreje kot platforma gostovanja v skupni rabi. Pri HostGatorju lahko preizkusite njihove storitve gostovanja 45 dni brez tveganja. Če niste popolnoma zadovoljni, lahko zahtevate povračilo v celoti.

WP motor

WP Engine je na drugi strani eden najbolje vodenih ponudnikov gostovanja WordPress. So eno prvih podjetij, ki so ponudile rešitve za gostovanje, usmerjene v WordPress. Ponašajo se z impresivnim seznamom strank, vključno z Yelp, Asana, National Geographic, PBS in MyFitnessPal.

Ne glede na to, ali imate osebni blog ali podjetje na ravni podjetja z rastjo zunaj grafikona, boste z WP Engine našli odlično možnost gostovanja.

Obe sta podjetji, ki združujeta PCI, za gostovanje.

HostGator vs. WP Engine – Hitrost in čas delovanja

Hitrost in uptime sta najpomembnejša dejavnika, ki ju morate upoštevati pri izbiri spletnega gostitelja. Skoraj vsak ponudnik gostovanja jamči zelo hitro hitrost spletnega mesta in visoko razpoložljivost spletnega mesta. Da bi preizkusili, ali HostGator in WP Engine dejansko izpolnjujeta hype, smo se odločili, da analiziramo hitrost strani in garancije za produkcijo, tako da se podpišete z njimi in ustvarite 2 testna mesta.

Za zrcaljenje proizvodnega okolja na naših testnih mestih smo namestili WordPress, dodali navidezno vsebino in naložili nekaj slik.

Na teh testnih mestih smo izvedli nekaj različnih poskusov z naslednjimi orodji:

 • Pingdom: Spremljanje časa nalaganja strani naših spletnih strani.
 • Učinek obremenitve: Analizirali smo, kako so strežniki ravnali po prometu na naših spletnih mestih v času največje obremenitve.
 • Bitcatcha: Ugotoviti, kako bi strežniki delovali na 8 različnih geografskih lokacijah.

najhitrejši hostgator

Po Pingdomu se je na preizkusnem mestu HostGator ob preizkusu iz Dallasa naložilo 691 ms.

test hitrosti wpengina

Vendar pa je naše preskusno mesto WP Engine naložilo le 582 ms, kar je hitreje kot 96% vseh preizkušenih mest.

Po testu Pingdom smo analizirali, ali bodo gostiteljski strežniki preživeli porast prometa z orodjem Load Impact. Na naša spletna mesta smo poslali nekaj virtualnih uporabnikov in postopoma zbrali do 100 obiskovalcev naenkrat, da bi videli, kako bodo strežniki delovali.

test hitrosti wpengina loadimpact

Iz našega testa je razvidno, da število obiskovalcev v živo nima nobenega negativnega vpliva na spletno mesto WP Engine.

loadimpact hostgator

Medtem ko se je naša spletna stran HostGator odzvala hitro, dokler naenkrat ni bilo približno 80 obiskovalcev. Ko je promet naraščal, se je začel nekoliko upočasnjevati.

bitcatcha-hostgator

Po našem testu Bitcatcha se je naš strežnik HostGator odzval manj kot sekundo po vsem svetu. Skupna zmogljivost je bila ocenjena s C po BitCatcha, WP Engine pa v razredu A z BitCatcha.

odzivni čas strežnika wpengine bitcatcha

Zmagovalec: WP motor

HostGator vs. WP Engine – Enostavna uporaba

Ker je WP Engine upravljana gostujoča rešitev WordPress, ste lahko prepričani, da bo vaš strežnik optimiziran za visoke zmogljivosti, ne da bi se mu morali ukvarjati s tehničnimi značilnostmi optimizacije strežnika. To pomeni, da boste imeli mir, medtem ko se boste osredotočili na tisto, v čemer ste res dobri: objavljanje vsebine in trženje.

wpengine moj račun

Na drugi strani platforma WP Engine deluje nekoliko drugače kot tradicionalna gostujoča platforma WordPress. Na primer, ni vam dovoljeno namestiti nobenih zmogljivosti ali varnostnih vtičnikov za pospešitev vašega spletnega mesta, ker imajo vgrajene rešitve za učinkovitost in varnost.

V bistvu je treba premakniti krivuljo učenja, preden lahko uporabite WP Engine.

hostgator-cpanel

Po drugi strani pa HostGator načrtuje, da lahko spletno mesto gostujete po želji. Za razliko od WP Engine ni omejitev vtičnikov. Vsi načrti gostovanja HostGator-ja so opremljeni s cPanel za upravljanje datotek gostovanja in računa. Ker ne gre za specifično rešitev za WordPress, lahko s HostGatorjem sestavite katero koli spletno mesto.

Njihov namestitveni program z enim klikom olajša namestitev želene programske opreme za spletno gostovanje.

Zmagovalec: HostGator

HostGator vs. WP Engine – Lastnosti

HostGator je v prvi vrsti namenjen uporabnikom na začetni ravni, zato lahko pričakujete, da bodo vse bistvene funkcije, ki jih potrebujejo začetniki, začeli s spletnim mestom; vključno z neomejeno pasovno širino, nameščenji z enim klikom, oblikovalcem spletnega mesta, brezplačnimi trženjskimi posojili v vrednosti 200 dolarjev itd.

Z njihovim začetnim skupnim gostiteljskim načrtom lahko gostite 1 spletno mesto, z nekoliko dražjim načrtom pa lahko gosti neomejene spletne strani.

Nasprotno pa WP Engine ponuja vse, kar potrebujete za poenostavitev potreb po razvoju WordPressa, trženja in migracije. Poglejmo njihove edinstvene lastnosti:

 • Prost dostop do tem StudioPress: Dobili boste popoln dostop do 35+ visokokakovostnih tem StudioPress brez dodatnih stroškov.
 • Orodje z enim klikom: Dobili boste tudi orodje z enim klikom za nastavitev razvojnih, proizvodnih in uprizoritvenih okolij.
 • Zagotovljena visoka zmogljivost: Platformo WP Engine poganjata Amazon Web Services in Google Cloud Platform, ki zagotavljata visoke zmogljivosti.

Zmagovalec: WP motor

HostGator vs. WP Engine – podpora in dokumentacija

HostGator ponuja 24/7 podporo prek klepeta v živo, telefona in e-pošte. Njihova obsežna dokumentacija vsebuje 680+ člankov pomoči in 500+ video vadnic, ki vam bodo pomagali raziskati vse vidike spletnega gostovanja, korak za korakom.

Vendar WP Engine s svojim začetnim načrtom ponuja samo podporo v klepetu v živo. Telefonska podpora je na voljo z njihovimi višjimi načrti. Podpora na osnovi vozovnic je na voljo s posebnimi načrti strežnika po meri.

Zmagovalec: HostGator

HostGator vs WP Engine – cene

Redna cena za spletno gostovanje HostGator se začne pri 6,95 USD na mesec. Ko ste začetnik spletnega mesta, se zdi, da so stroški za zagon spletnega mesta precej veliki. Stroški nakupa gostovanja in imena domene se lahko hitro seštejejo. Zato smo sklenili pogodbo z HostGatorjem, da uporabnikom ponudimo 60% popust pri spletnem gostovanju. To pomeni, da morate plačati le 2,78 dolarja na mesec.

HostGator ponuja tudi najboljše načrte gostovanja preprodajalcev.

Redna cena za WP Engine se začne pri 35 USD na mesec. Če želite mesečno naročnino, lahko na WP Engine dobite 30% popust, zato boste morali plačevati le 24,50 USD na mesec.

Z letno naročnino lahko z našo kodo kupona WP Engine dobite 5 mesecev brezplačno: WPBeginner30

Za BIG popust lahko uporabite tudi našo kodo kupona HostGator.

Zmagovalec: HostGator

Rekap- HostGator vs. WP Engine

Idealna baza strank za HostGator in WP Engine je povsem drugačna. Medtem ko se HostGator osredotoča na uporabnike začetnega nivoja, WP Engine cilja na posebne segmente kupcev, kot so razvijalci, tržniki, mala in srednja podjetja, agencije in podjetja.

Na primer, pri WP Engine se lahko razvijalci osredotočijo le na razvoj in oblikovanje, ne da bi morali prevzeti odgovornosti za vzdrževanje gostovanja. Podobno lahko tržniki hitro izdelajo in prilagodijo svoje spletno mesto s pomočjo svojih obsežnih vgrajenih orodij.

Po drugi strani je HostGator idealen za širšo bazo uporabnikov in ponuja široko paleto možnosti gostovanja. Ne glede na to, ali ste začinjeni internetni strokovnjak ali novinec, boste našli popoln nabor funkcij, s katerimi lahko svoje spletno mesto začnete s HostGatorjem.

Prav tako želite preveriti primerjave našega strokovnjaka,

 • HostGator vs GreenGeeks
 • HostGator vs gostovanje InMotion
 • HostGator vs iPage
 • HostGator proti tekočemu spletu
 • HostGator vs A2 gostovanje

Upamo, da vam je ta članek pomagal izbrati pravo storitev gostovanja za vaše spletno mesto. Če ste uživali v tem članku, boste morda želeli preveriti tudi naš celoten pregled HostGatorja in naš poglobljen pregled WP Engine..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map