Primerjava strani SiteGround proti HostGatorju (2020) – 1 jasen zmagovalec

siteground vs hostgator


Se sprašujete, kateri ponudnik spletnega gostovanja je boljši: SiteGround ali HostGator? To bo težak klic! SiteGround in HostGator sta 2 najbolj priljubljenih ponudnikov gostovanja na trgu. Medtem ko HostGator prenavlja industrijo spletnega gostovanja, je SiteGround znan po svojem zelo hitrem WordPress gostovanju. Lahko pa je samo en TRUE prvak …

Ker bi izbira napačnega spletnega gostitelja lahko sabotirala vaše spletno poslovanje in ugled, takšna tekmovanja jemljemo zelo resno. Zato smo napisali UNBIASED spletno gostovanje med HostGatorjem in SiteGround, tako da se lahko odločite, katera je najboljša možnost za vaše spletno mesto. Naj se boj začne!

SiteGround vs HostGator – Pregled

alternative-site-godaddy-hosting-alternative

SiteGround je uradno priporočljiva storitev spletnega gostovanja v WordPress.org. So eno redkih podjetij, ki vam omogoča, da izberete, kateri podatkovni centri boste uporabljali, ko se prijavite za njihovo gostovanje.

Ker ima podatkovne centre na treh različnih celinah, SiteGround obiskovalcem ponuja vrhunsko izkušnjo spletnega mesta, ne glede na to, kje se nahajajo. Ponujajo 30-dnevno garancijo vračila denarja za preizkusno vožnjo svoje storitve gostovanja.

hostgator-spletno gostovanje

HostGator je še en izjemno priljubljen ponudnik spletnega gostovanja. HostGator je bil ustanovljen leta 2002 in zdaj gosti več kot 8 milijonov spletnih strani po vsem svetu. HostGator je še posebej zanimiv, ko gre za storitve skupnega gostovanja.

Načrti HostGator so opremljeni z vsemi bistvenimi lastnostmi gostovanja in nudijo vam 45-dnevno garancijo vračila denarja za preizkus njihove storitve brez tveganja..

SiteGround vs HostGator – Hitrost strani in čas delovanja

Hitrost in uptime strani sta najpomembnejša dejavnika pri izbiri storitve spletnega gostovanja.

Po raziskavah lahko celo 1-sekundna zamuda povzroči 7-odstotno zmanjšanje konverzij. Google še naprej poudarja hitrost strani v svojem algoritmu, zato je samoumevno, da hitrost strani močno vpliva na SEO lestvico za vaše spletno mesto.

Uptime je pomemben, ker obiskovalci pričakujejo, da bo vaše spletno mesto na voljo ves dan. Prosti čas je ponavadi izražen kot odstotek celotnega razpoložljivega časa, na primer 99,9%.

Pogosto se ponudniki spletnega gostovanja pohvalijo, da so najhitrejši spletni gostitelj, in obljubljajo visoko razpoložljivost s svojimi gostovalnimi storitvami. Da bi preverili, ali izpolnjujejo hype, smo se prijavili z SiteGround in HostGator in na vsaki od njih ustvarili testno WordPress spletno mesto. Prav tako smo namestili privzeto temo, dodali navidezno vsebino in na naše testne strani naložili nekaj slik, da bi ogledali živo okolje.

Nato smo na njih opravili nekaj različnih hitrostnih in nadomestnih testov.

Tu so naši rezultati:

testno mesto za hitrost

Glede na test Pingdom je naša testna stran SiteGround trajala samo 649 ms da se naloži za strežnik v Dallasu v Teksasu. To je hitreje kot 95% vseh preizkušenih spletnih mest.

najhitrejši hostgator

Ko smo na HostGatorju opravili isti test, se je na našem preizkusnem mestu naložilo 691 ms.

Med preizkusi na nobenem od strežnikov nismo imeli izpadov.

Zmagovalec: SiteGround

SiteGround vs HostGator – Enostavna uporaba

hostgator-cpanel

Vsi načrti za gostovanje pri SiteGround in HostGator prihajajo s cPanel za upravljanje njihovih računov za spletno gostovanje. Ponujajo tudi namestitvene programe z enim klikom za priljubljene skripte spletnih strani, kot so WordPress, Joomla in Drupal.

Oba ponujata tudi graditelju spletnih strani svoje načrte gostovanja za uporabnike, ki želijo hitro in enostavno rešitev za začetek spletnega mesta.

Medtem ko SiteGround ponuja Weebly Builderju vse svoje načrte za gostovanje, se vsi računi gostovanja HostGator pošiljajo z graditeljem Gator, enostavnim za uporabo graditelja spletnih mest, ki ga je razvila ekipa HostGator. Oba graditelja vam omogočata, da z lahkoto zaženete katero koli spletno mesto, vključno z blogom, trgovino za e-trgovino, portfeljem itd.

Zmagovalec: To je neodločen rezultat

SiteGround vs HostGator – Funkcije

HostGator ponuja vse standardne funkcije gostovanja, ki bi jih pričakovali od podjetja, ki gosti spletno gostovanje, vključno z neomejeno pasovno širino, brezplačnim SSL-om, monterji z enim klikom, tržnimi ponudbami v vrednosti 200 dolarjev in še več. Z nekoliko dražjim načrtom spletnega gostovanja boste imeli dostop do neomejenega gostovanja spletnih strani, brezplačnega namenskega IP-ja in brezplačnih orodij za SEO.

Vendar pa pri primerjavi funkcij SiteGround vleče kilometre pred HostGatorjem. Vzemimo nekaj funkcij, ki SiteGround postavijo pred krivuljo:

 • Shramba SSD: Vsi načrti gostovanja v HostGatorju ponujajo shranjevanje trdega diska (HDD), medtem ko SiteGround zagotavlja hrambo SSD (Solid State Drive), za katero je dokazano, da deluje vsaj 2x hitreje kot HDD.
 • Tehnologije hitrosti: Poleg shrambe SSD, SiteGround ponuja brezplačen CloudFlare CDN, PHP 7 z OpCache.
 • Proaktivna varnost: Z vsemi načrti spletnega gostovanja SiteGround lahko izkoristite brezplačne dnevne varnostne kopije. Z nekoliko dražjim načrtom boste dobili tudi brezplačne obnovitve varnostnih kopij.
 • Napredne geeky funkcije: Za napredne funkcije se lahko odločite za njihov načrt GoGeek, ki vam omogoča strežnike, ki so združljivi s PCI in ustvarjanje Git repo z enim klikom.

Zmagovalec: SiteGround

SiteGround vs HostGator – Podpora in dokumentacija

Tako SiteGround kot HostGator zagotavljata podporo 24/7 prek klepeta v živo, telefona in e-pošte. Oba ponudnika gostovanja imata obsežne baze znanja, sestavljene iz sto uporabnih vadnic, ki pokrivajo vse vidike gradnje spletnega mesta s svojimi računi gostovanja.

Zmagovalec: To je neodločen rezultat

SiteGround vs HostGator – Cene

Naredimo primerjavo med stroški različnih možnosti gostovanja od HostGatorja in SiteGround:

SharedWordPressResellerCloudDedicated
SiteGround3,95 USD / mesec.3,95 USD / mesec.42 USD na leto80,00 USD / mesečno.269,00 USD / mesec.
HostGator2,78 $ / mesečno.5,95 USD / mesec.19,95 USD / mesečno.4,95 USD / mesec.119,00 USD / mesečno.

Kot lahko vidite, so načrti SiteGround v primerjavi z načrti HostGatorja nekoliko dragi. Če iščete cenovno ugodno rešitev za gostovanje, je HostGator lahko najboljša ponudba.

HostGator ponuja tudi najboljše načrte gostovanja preprodajalcev.

Za BIG popust lahko uporabite tudi našo kodo kupona HostGator.

Zmagovalec: HostGator

Recap: SiteGround proti HostGator

Po naši poglobljeni primerjavi menimo, da je SiteGround boljši ponudnik spletnega gostovanja kot HostGator. SiteGround razvija lastna orodja, s katerimi svojim uporabnikom WordPress-a zagotavlja zelo hitro izkušnjo gostovanja. S svojo storitvijo Super Cache lahko izjemno povečate čas nalaganja strani in delovanje svojega spletnega mesta.

S storitvijo SiteGround ste lahko prepričani, da bodo ustvarili dnevno varnostno kopijo spletnega mesta. Obnovo je mogoče enostavno opraviti s svojim orodjem za klikanje in obnovo.

Oglejte si še druge uporabne primerjave gostovanja:

 • SiteGround proti GreenGeeks
 • SiteGround proti gostovanju InMotion
 • SiteGround proti WPEngine
 • SiteGround proti A2 gostovanju
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs iPage
 • SiteGround proti tekočemu spletu

Upamo, da vam je ta članek pomagal izbrati med SiteGround in HostGator. Za več podrobnosti si oglejte naš celoten pregled SiteGround in celoten pregled HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map