Primerjava strani SiteGround proti iPageu (2020) – 1 jasen zmagovalec!

siteground vs ipage


Iščete najboljšo poceni storitev gostovanja? iPage in SiteGround sta dve izmed najbolj priljubljenih storitev spletnega gostovanja, ki sta na voljo na trgu. Kar je res najboljša izbira: iPage ali SiteGround?

Izbira napačnega ponudnika spletnega gostovanja lahko poškoduje vaše uvrstitve in poslovanje. Zato smo napisali UNBIASED spletno gostovanje med iPage in SiteGround, tako da se lahko odločite, katera je najboljša možnost za vaše spletno mesto.

Oglejmo si našo primerjavo med proizvajalci iPage in SiteGround.

SiteGround vs. iPage – Pregled

siteground

SiteGround je eden izmed uradno priporočenih ponudnikov spletnih gostovanj za WordPress.org. Ponujajo enega najboljših podpornih centrov 24/7 v panogi in ohranjajo visoko raven zadovoljstva strank.

Njihove možnosti gostovanja se ponašajo s poceni gostovanjem vse do namenskih strežnikov gostovanja. S svojo storitvijo gostovanja WordPress zagotavljajo samodejne nadgradnje WordPressa, vgrajeno predpomnjenje WP, CDN, uprizoritev z enim klikom in nadzor različic GIT.

So eno redkih podjetij, ki vam ob prijavi na storitev gostovanja izberejo želeni podatkovni center. Njihovi podatkovni centri so v ZDA, Evropi in Singapurju.

alternative za ipage-godaddy-hosting

iPage je gostiteljska blagovna znamka v lasti Endurance International Group. Znani so po dostopnih gostovalnih možnostih, ki se začnejo že od 1,99 USD na mesec.

iPage je bil ustanovljen leta 1998 in zdaj služi več kot milijon spletnih strani po vsem svetu. Tako kot SiteGround tudi ti ponujajo vrsto možnosti gostovanja, vključno z deljenimi, WordPress, VPS in namenskim gostovanjem.

iPage je partner z zeleno močjo EPA, kar pomeni, da njihove podatkovne centre poganja vetrna energija, kar močno zmanjšuje njihov ogljični odtis.

SiteGround vs. iPage – hitrost strani in čas delovanja

Hitrost strani in čas delovanja sta najpomembnejša dejavnika, ki ju morate upoštevati pri izbiri storitve spletnega gostovanja.

Po študijah lahko celo 1-sekundna zamuda povzroči 7-odstotno zmanjšanje konverzij. Poleg tega Google še naprej poudarja hitrost strani v svojih algoritmih.

Da ne omenjam, če hitrosti strani ne jemljete resno, boste verjetno izgubili SEO uvrstitev in vaše stranke bodo opustile vaše spletno mesto.

Uptime je pomemben, ker obiskovalci pričakujejo, da bo vaše spletno mesto na voljo ves dan. Prosti čas je ponavadi izražen kot odstotek celotnega razpoložljivega časa, na primer 99,9%.

Pogosto se ponudniki spletnega gostovanja pohvalijo, da so najhitrejši in obljubljajo visoko razpoložljivost s svojimi gostovalnimi storitvami. Da bi preizkusili, ali izpolnjujejo hype, smo se prijavili z SiteGround in iPage in na vsaki od njih ustvarili testno WordPress spletno mesto. Prav tako smo namestili privzeto temo, dodali navidezno vsebino in na naše testne strani naložili nekaj slik, da bi ogledali živo okolje.

Nato smo na njih opravili nekaj različnih hitrostnih in nadomestnih testov.

Tu so naši rezultati:

testno mesto za hitrost

Glede na test Pingdom je naše testno mesto SiteGround naložilo le 649 ms, ko smo ga testirali iz Dallasa v Teksasu. To je hitreje kot 95% vseh preizkušenih spletnih mest.

ipage pingdom test hitrosti

Ko smo na iPageu opravili enak test; naše preskusno mesto je naložilo 2,6 sekunde.

Poleg našega testa Pingdom smo uporabili tudi orodje za testiranje, imenovano Load Impact, da določimo, kako bodo SiteGround in iPage obravnavali zahteve strežnika med naletom prometa.

Za preizkus je Load Impact poslal nekaj virtualnih uporabnikov (VU-jev) na naša spletna mesta in postopoma do 100 obiskovalcev hkrati.

loadimpact-siteground

Kot je razvidno iz testa SiteGround, je bilo v grafu časa nalaganja nekaj konic. To je precej pogosto v skupnem gostovanju. Vendar pa naše spletno mesto med testom ni nikoli propadlo.

ipage obremenitev

Naše spletno mesto iPage se je upočasnilo, ko je bilo 50 uporabnikov. Spletno mesto si je v nekaj trenutkih in časih nalaganja strani hitro opomoglo, vendar je ostalo vedno nizko tudi pri večjem številu uporabnikov. Vendar je vredno opozoriti, da spletno mesto med našim testom hitrosti ni nikoli padlo.

Zmagovalec: SiteGround

SiteGround vs. iPage – Enostavna uporaba

Namestitev SiteGround WordPress

SiteGround vam omogoča upravljanje spletnega mesta in računa za gostovanje s cPanel.

Ponujajo tudi desetine namestitvenih programov v enem kliku za priljubljene skripte spletnih strani, kot so WordPress, Joomla in Drupal.

Z vsakim načrtom boste ustvarili osnovno orodje za izdelavo povleci in spusti, da ustvarite svoje spletno mesto tako, kot želite.

Nadzorna plošča iPage

Zdaj pa si poglejmo iPage in kako enostavno je upravljanje spletnega mesta na njihovi platformi.

Vsi paketi gostovanja iPage so priloženi enostavnemu orodju za gradnjo povleci in spusti spletnega mesta in namestitvenemu programu WordPress z enim klikom..

Glavna slabost je, da iPage ne ponuja cPanel. Namesto tega ponujajo svojo prilagojeno različico nadzorne plošče, ki jo imenujejo vDeck. Če pa ste navajeni na cPanel, ki je najbolj priljubljena nadzorna plošča spletnega gostovanja na svetu, potem se boste morali naučiti, kako se lotiti, preden obvladite vDeck.

SiteGround vs. iPage – Funkcije

Tako SiteGround kot iPage imata verjetno možnost gostovanja, ki deluje za vaše spletno mesto, ne glede na velikost in proračun vašega spletnega podjetja. Medtem ko se SiteGround osredotoča na zagotavljanje hitrega doživetja gostovanja z vodilnimi hitrostnimi tehnologijami, vam iPage ponuja vse funkcije začetne ravni, ki jih začetniki enostavno zaženejo.

Oglejmo si nekaj področij, kjer iPage izstopa od konkurence:

 • Neomejeno število spletnih strani: iPage ponuja samo 1 poceni hosting načrt. S tem načrtom lahko gostite neomejeno spletno mesto brez dodatnih stroškov; ker SiteGround zahteva, da se prijavite za nekoliko dražji načrt za neomejeno gostovanje spletnih mest.
 • Vleči in spusti graditelja spletnih mest: Medtem ko iPage ponuja lastno razvitega graditelja spletnih mest, SiteGround ponuja Wix Builder z vsakim načrtom spletnega gostovanja.
 • Brezplačni krediti za oglase: Z vsakim načrtom spletnega gostovanja iPage pridobite brezplačne dobropise za oglase v vrednosti 200 USD.

Zdaj, ko poznamo prednosti iPagea, si oglejmo nekaj področij, na katerih SiteGround v primerjavi s tem presega:

 • Tehnologije hitrosti: SiteGround ponuja CloudFlare CDN z vsakim načrtom spletnega gostovanja. S časom SuperCacher lahko podaljšate čas nalaganja z nekoliko dražjim načrtom.
 • Varnostno kopiranje in obnovitev: Z vsakim načrtom prejmete brezplačne dnevne varnostne kopije. Z nekoliko dražjim načrtom lahko izkoristite brezplačne prenose strani in obnovite varnostne kopije.
 • Geeky lastnosti: Če potrebujete čudovite napredne funkcije, kot so strežniki, združljivi s PCI, in ustvarjanje Gito repo z enim klikom s skupnim spletnim gostovanjem, se lahko naročite na njihov načrt GoGeek.

Zmagovalec: SiteGround

SiteGround vs. iPage – Podpora in dokumentacija

Tako SiteGround kot iPage ponujata 24-urno podporo prek telefona, e-pošte in klepetanja v živo.

Prav tako lahko računate na njihove baze znanja, ki s svojimi načrti za spletno gostovanje zajemajo vse vidike gradnje spletnega mesta.

Zmagovalec: To je neodločen rezultat

SiteGround vs. iPage – Cene

Brez dvoma so možnosti gostovanja iPage precej cenejše od strani SiteGround. iPage ponuja načrt poceni gostovanja v velikosti za vse. Ponujajo samo 1 poceni hosting načrt, ki stane samo 1,99 USD na mesec; ker se poceni gostovanje spletnega mesta SiteGround začne pri 3,95 USD na mesec.

SiteGround ne ponuja VPS načrtov za gostovanje. Vendar pa ponujajo gostovanje v oblaku in prodajalcih.

Lahko pa uporabite naš kupon SiteGround in pridobite VELIKE popuste.

Tu je podrobna primerjava med cenami različnih možnosti gostovanja od SiteGround in iPage:

SharedWordPressVPSDedicated
SiteGround3,95 USD / mesec.3,95 USD / mesec.269,00 USD / mesec.
iPage1,99 USD / mesečno.3,75 USD / mesečno.19,99 USD / mesečno.119,99 USD / mesečno.

Zmagovalec: iPage

Recap – SiteGround vs. iPage

SiteGround se osredotoča na zagotavljanje zelo hitre izkušnje gostovanja strankam. So eno redkih podjetij za gostovanje, ki strankam omogoča, da ob prijavi na načrt gostovanja izberejo svoje najprimernejše podatkovne centre.

Kot priporočeni ponudnik gostovanja WordPress ponujajo upravljano gostovanje WordPressa, pa tudi gostovanje WooComerce.

iPage na drugi strani ponuja cenovno ugodne možnosti gostovanja za spletna mesta vseh velikosti in proračunov. Če ste že gostili drugega ponudnika gostovanja, lahko izkoristite njihove brezplačne prenose spletnih mest. Najboljše od vsega je, da njihov brezplačni ustvarjalec spletnih strani omogoča enostavno ustvarjanje čudovitega spletnega mesta.

 • SiteGround proti GreenGeeks
 • SiteGround proti gostovanju InMotion
 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround proti tekočemu spletu

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo storitev spletnega gostovanja za vaše potrebe. Če vam je bil ta članek všeč, si oglejte celoten pregled SiteGround ali celoten pregled iPage.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map