Primerjava strani SiteGround vs. DreamHost (2020) – 1 jasen zmagovalec!

siteground vs dreamhost


Se sprašujete, katera je boljša možnost gostovanja: SiteGround ali DreamHost? So dve najbolj priljubljeni podjetji za spletno gostovanje tam. Toda eden mora biti boljši od drugega, kajne?

V NEOBVEŽNI primerjavi med SiteGround in DreamHost vam bomo pomagali ugotoviti najboljšo izbiro za vaš proračun in potrebe.

SiteGround vs. DreamHost – Pregled

alternative-site-godaddy-hosting-alternative

Tako SiteGround kot DreamHost imata veliko skupnega. Na primer, WordPress.org uradno priporoča oba ponudnika gostovanja. Oba ponujata različne rešitve gostovanja, usmerjene v WordPress, kot sta upravljano gostovanje WordPress in gostovanje WooCommerce.

SiteGround je eno redkih gostovalnih podjetij, ki uporabnikom omogoča, da ob prijavi na storitev gostovanja izberejo želeni podatkovni center. Ponujajo 30-dnevno garancijo vračila denarja za preizkus njihove storitve, brez tveganja.

sanjski gost

DreamHost je bil ustanovljen leta 1996 in trenutno gosti približno 1,5 milijona domen. Nudijo 97-dnevno jamstvo za vračilo denarja, da preizkusite svojo storitev, brez tveganja.

SiteGround vs. DreamHost – Hitrost in čas delovanja

Hitrost in uptime sta najpomembnejša dejavnika, ki ju morate upoštevati pri izbiri storitve spletnega gostovanja.

Tako SiteGround kot DreamHost se ponašata s svojo izjemno hitro zmogljivostjo strežnika in visoko razpoložljivostjo. Odločili smo se, da bomo njihove obljube preizkusili, ali bomo videli, ali njihovi strežniki dejansko izpolnjujejo njihov hype.

Za analizo uspešnosti njihovih gostovalnih strežnikov smo se prijavili z obema ponudnikoma gostovanja in na vsakem od njih zgradili spletno mesto WordPress. Za zrcaljenje okolja v živo smo namestili tudi privzeto temo WordPress, dodali vsebino lutk in naložili nekaj slik.

Nato smo na vsakem gostovalnem strežniku izvedli nekaj različnih hitrostnih testov z naslednjimi orodji za testiranje:

 • Pingdom
 • Učinek obremenitve
 • Bitcatcha

testno mesto za hitrost

Glede na orodje za testiranje hitrosti Pingdom je pri preizkušanju iz Dallasa v Teksasu naše spletno mesto SiteGround naložilo 649 ms. To je hitreje kot 95% vseh preizkušenih spletnih mest.

sanjski test hitrosti

Po drugi strani se je na našem testnem mestu DreamHost naložilo le 445 ms, kar je hitreje kot 97% vseh preizkušenih mest.

Po našem testu Pingdom smo preizkusili spletna mesta z Load Impact, da bi videli, kako bodo strežniki obvladovali prometni promet v času največje obremenitve..

loadimpact-siteground

Iz grafikona vidite, da je bilo nekaj konic, ko je bilo hkrati na našem spletnem mestu SiteGround približno 50 uporabnikov. To pomeni, da se je spletno mesto za nekaj trenutkov upočasnilo, nato pa se je po nekaj sekundah preusmerilo.

dreamhost loadimpact test

Vendar je DreamHost ves čas testiranja izvajal dosledno. Število obiskovalcev v živo na spletnem mestu ni vplivalo na uspešnost.

Prav tako smo spletna mesta preizkusili z Bitcatcha, da bi videli, kako uspešna so ta mesta na različnih geografskih lokacijah. Snemali smo čas nalaganja strani z 8 različnih svetovnih lokacij: New York, LA, London, Brazilija, Indija, Singapur, Japonska in Avstralija.

odzivno mesto

Glede na Bitcatcha je bila naša testna stran SiteGround ocenjena s C; ker je spletno mesto DreamHost ocenjeno z A+.

dreamhost bitcatcha

Zmagovalec: DreamHost

SiteGround vs. DreamHost – Enostavna uporaba

CPanel spletnega mesta

Medtem ko vsi načrti SiteGround prihajajo skupaj s cPanel za upravljanje vašega računa za spletno gostovanje, DreamHost ponuja prilagojeno spletno nadzorno ploščo, ki je bila razvita znotraj podjetja. Nadzorna plošča DreamHosta je intuitivna. Če pa ste navajeni uporabljati cPanel, najbolj priljubljeno nadzorno ploščo spletnega gostovanja v industriji, se boste morali pred uporabo vmesnika DreamHost nekoliko naučiti, kako se lotiti.

dreamhost upravlja domene

Tako SiteGround kot DreamHost ponujata namestitvene programe z enim klikom, da hitro zaženete želene skripte spletnega mesta, kot so WordPress, Joomla in Drupal.

Zmagovalec: SiteGround

SiteGround vs. DreamHost – Funkcije

Tako SiteGround kot DreamHost izvajata paleto možnosti gostovanja od poceni gostovanja do gostovanja WordPressa, vse do namenskih strežnikov.

Oglejmo si nekaj področij, kjer SiteGround v primerjavi s DreamHostom presega:

 • Geeky lastnosti: Pridobite geeky funkcije s svojim GoGeek skupnim načrtom gostovanja, kot so enostavna integracija git, uprizoritvena okolja z enim klikom, varnostno kopiranje na zahtevo, PCI-skladni strežniki itd..
 • Izbira podatkovnega centra: Ob prijavi na svoj gostovalni načrt izberite 3 različne podatkovne centre.
 • Visokozmogljivo: SiteGround ponuja edinstveno uspešnost WordPressa s svojimi edinstvenimi možnostmi predpomnjenja.

Zdaj, ko smo si ogledali nekatere prednosti SiteGround, je čas, da preučimo nekaj področij, na katerih DreamHost izstopa:

 • 97-dnevno jamstvo za vračilo denarja: DreamHost premaga hlače vse svoje konkurence s svojo vodilno panogo 97-dnevnega vračila denarja v panogi.
 • Več možnosti gostovanja: DreamHost ponuja več možnosti gostovanja, usmerjenih v WordPress, vključno z gostovanjem WordPressa, upravljanim WordPress gostovanjem in gostovanjem WooCommerce. Za razliko od SiteGround DreamHost ponuja tudi VPS gostovanje.
 • Samodejne posodobitve programa WordPress: DreamHost ponuja samodejne posodobitve, da boste lahko brezskrbno vedeli, da je vaše gostovanje v varnih rokah.

Za primerjavo menimo, da SiteGround ponuja bolj napredne lastnosti gostovanja zaradi svojih Geeky funkcij in edinstvenih možnosti predpomnjenja.

Zmagovalec: SiteGround

SiteGround vs. DreamHost – Podpora in dokumentacija

SiteGround ponuja 24-urno podporo strankam prek klepetanja v živo, e-pošte in telefona. Imajo obširno dokumentacijo, ki uporabnikom pomaga skozi vse vidike gradnje spletnega mesta s SiteGround.

DreamHost ponuja samo podporo prek klepetanja v živo med 5. in 22. uro po PST, 7 dni v tednu. Čeprav so zahteve za povratni klic na voljo, se boste morali nanj naročiti ločeno z enkratnim plačilom ali mesečno naročnino.

Zmagovalec: SiteGround

SiteGround vs. DreamHost – Cene

Oglejmo si medsebojno primerjavo stroškov med SiteGround in DreamHost:

SharedWordPressResellerCloudDedicated
SiteGround3,95 USD / mesec.3,95 USD / mesec.42 USD na leto80,00 USD / mesečno.269,00 USD / mesec.
DreamHost2,59 USD / mesečno.2,59 USD / mesečno.169,00 USD / mesečno.

DreamHost prvotnim uporabnikom ponuja ekskluzivne kode kuponov DreamHost na njihove uvodne načrte. Na splošno so načrti DreamHosta veliko cenejši od načrtov SiteGround.

Za kupovanje VELIKIH popustov lahko uporabite tudi naš kupon SiteGround.

Zmagovalec: DreamHost

Recap – SiteGround vs. DreamHost

Po naši primerjavi smo prepričani, da je SiteGround boljša izbira gostovanja kot DreamHost.

Ena glavnih pomanjkljivosti podjetja DreamHost je njihova uporabniška podpora. DreamHost ne ponuja 24-urne podpore v živo. To pomeni, da če ste v drugem časovnem pasu, bi bilo lahko odpravljanje težav s gostovanjem velika težava. Še huje, telefonska podpora vas bo stala dodatnega denarja.

Medtem SiteGround ponuja vse bistvene funkcije, ki jih potrebujete za pripravo in delovanje svojega spletnega mesta. Jasni zmagovalec je.

Še vedno niste prepričani? Oglejte si naše druge primerjalne članke SiteGround…

 • SiteGround proti GreenGeeks
 • SiteGround proti gostovanju InMotion
 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs iPage
 • SiteGround proti tekočemu spletu

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo storitev gostovanja za vaša spletna mesta. Za več podrobnosti si oglejte celoten pregled SiteGround ali celoten pregled DreamHost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map