WP Engine vs. Tečna spletna primerjava (2020) – 1 čisti zmagovalec

wp motor proti tekočemu spletu


Iščete najbolje upravljanega ponudnika gostovanja WordPress? Poskušate odločiti med tekočim spletom in WP Engine? Tako Liquid Web kot WP Engine sta dva vodilnih svetovnih ponudnikov gostovanja WordPress.

V tem članku bomo primerjali WP Engine in Liquid Web, tako da se boste lahko odločili, kateri je najbolj primeren za vaš proračun in potrebe.

WP Engine vs. Tekoči splet – Pregled

WP motor

Tako WP Engine kot Liquid Web upravljata gostiteljska podjetja. Medtem ko je WP Engine osredotočen izključno na upravljano gostovanje, usmerjeno v WordPress, Liquid Web ponuja upravljano gostovanje za prilagojene rešitve in aplikacije.

Tekoči popust na spletu

Ključna razlika med storitvami WordPress gostovanja WP Engine in Liquid Web je, da WP Engine ponuja rešitve za gostovanje za vse velikosti in proračune, medtem ko je tekoči splet usmerjen na spletna mesta z veliko prometa.

WP Engine vs. Tekoča spletna stran – Hitrost in čas delovanja

Brez dvoma sta hitrost in čas delovanja najpomembnejši dejavniki, ki jih morate upoštevati pri izbiri spletnega gostitelja.

Da bi preizkusili, ali Liquid Web in WP Engine dejansko dosegata hype, smo se odločili, da analiziramo njihove strani za hitrost in začasne garancije, tako da se podpišemo z vsako od njih in ustvarimo 2 testna mesta.

Za zrcaljenje okolja v živo na naših testnih mestih smo namestili temo WordPress in skupaj z nekaj slikami objavili tudi navidezno vsebino.

Nato smo na teh testnih mestih izvedli nekaj različnih poskusov z naslednjimi orodji:

 • Pingdom: Za analizo hitrosti spletnega mesta.
 • Učinek obremenitve: Spremljanje, kako ti gostiteljski strežniki v času največjega bremena obvladujejo prometni porast na naših testnih mestih.
 • Bitcatcha: Ugotoviti, kako naj bi ti strežniki gostovali na 8 različnih geografskih lokacijah.

test hitrosti wpengina

Glede na hitrostni test na spletnem mestu Pingdom je naše spletno mesto za testiranje WP Engine naložilo le 582 ms, kar je hitreje kot 96% vseh preizkušenih mest.

Tekoči spletni hitrostni test

Na drugi strani je tekoči splet naložil 901 ms, kar je hitreje od 91% vseh preizkušenih mest. Ni slabo, vendar veliko počasneje kot na našem testnem mestu WP Engine.

test hitrosti wpengina loadimpact

Nato smo izvedli test na obeh gostovalnih strežnikih z Load Impact. Tako WPEngine kot Liquid Web sta med testom delovala dosledno. Število obiskovalcev v živo na spletnem mestu ni vplivalo na uspešnost nobenega strežnika.

Tekoči vpliv obremenitve s spletom

Bitcatcha smo uporabili tudi za beleženje odzivnega časa strežnikov za naše strežnike gostovanja iz 8 različnih geografskih lokacij: New York, Los Angeles, London, Brazilija, Indija, Singapur, Japonska in Avstralija. Hitrost za vsako lokacijo smo merili 3 ločeno in nato rezultate povprečili.

odzivni čas strežnika wpengine bitcatcha

Kot lahko vidite, medtem ko je naše spletno mesto WP Engine ocenilo A s strani Bitcatcha, je bilo naše spletno mesto s tekočino ocenjeno s C+.

Tekoči odzivni čas v spletu

Zmagovalec: WP motor

WP Engine vs. Tekoči splet – Enostavna uporaba

WP motor

wpengine moj račun

Ker je WP Engine upravljana rešitev za gostovanje v WordPressu, ste lahko prepričani, da bo vaš strežnik optimiziran za bliskovit čas nalaganja, ne da bi vam bilo treba skrbeti za optimizacijo strežnika. Počutili se boste tako, da se boste osredotočili na tisto, v čemer ste res dobri: objavljanje vsebine in trženje spletnega mesta.

Če se želite izogniti konfliktom vtičnikov, vam ni dovoljeno namestiti določenih vtičnikov na platformo WP Engine, vključno z zmogljivostmi in varnostnimi vtičniki.

V bistvu je treba premakniti krivuljo učenja, preden lahko uporabite WP Engine.

Tekoči splet

tekoče spletno mesto v oblaku

Z vsakim tekočim spletnim načrtom, razen upravljanega gostovanja WordPressa, boste imeli dostop do cPanel / WHM ali Plesk.

S programom gostovanja WordPress, ki ga upravlja Liquid Web, boste imeli dostop do iThemes Sync Pro. Pomaga vam upravljati vsa spletna mesta, ki jih zaženete z ene lokacije. S programom iThemes Sync Pro boste lahko spremljali čas delovanja in izpadov, spremljali status SEO v svoji vsebini in nadzirali, kaj vaše stranke vidijo v WP-administratorju.

Zmagovalec: Tekoči splet

WP Engine vs. Tekoči splet – Funkcije

WP motor

Spodaj je nekaj edinstvenih lastnosti WP Engine:

 • Prost dostop do tem StudioPress: Dobili boste popoln dostop do 35+ visokokakovostnih tem StudioPress brez dodatnih stroškov.
 • Orodje z enim klikom: Dobili boste tudi orodje z enim klikom za nastavitev razvojnih, proizvodnih in uprizoritvenih okolij.
 • Geo-usmerjena personalizacija: Preprosto prilagodite svojo vsebino glede na geografsko lego in potrebe vaše občinstva.
 • Posodobitve jedra programa WordPress: Ni treba skrbeti, da bi bili na tekočem, ker vas WP Engine zajema.
 • Zagotovljena visoka zmogljivost: Platformo WP Engine napajajo spletne storitve Amazon in Google Cloud Platform, da se zagotovijo visoke zmogljivosti.

Tekoči splet

Zdaj pa si oglejmo nekaj edinstvenih lastnosti tekočega spleta:

 • Posodobitve samodejnega vtičnika: Za razliko od WP Engine Liquid Web poleg samodejnih posodobitev programa WordPress zagotavlja samodejne posodobitve vtičnikov.
 • Stencil: Prihranite čas med ustvarjanjem novih spletnih mest z uporabo istih vtičnikov in tem za več spletnih mest.
 • Vgrajena kompresija slike: Povečajte hitrost strani z vgrajenim stiskanjem slik.
 • Samodejno dnevno varnostno kopiranje: Tekoči splet dnevno ustvarja varnostne kopije in jih shranjuje 30 dni.
 • Enostavna uprizoritev: Spletna mesta za urejanje lahko preprosto ustvarite, kar vam omogoča, da preizkusite svoje kode, preden jih namestite v okolje spletnega mesta v živo.

Naredimo hitro primerjavo splošnih funkcij WP Engine in Liquid Web …

WP Engine ponuja nabor funkcij, ki vam pomagajo poenostaviti procese objavljanja vsebine in trženja. Vendar je tekoči splet osredotočen na zagotavljanje zelo hitre spletne izkušnje.

Tekoči splet ponuja celo samodejne posodobitve vtičnikov, tako da boste lahko brezskrbni, saj veste, da vaše spletno mesto gostuje na zanesljivi platformi.

Zmagovalec: Tekoči splet

WP Engine vs. Tekoči splet – Podpora in dokumentacija

WP Engine s svojim začetnim načrtom ponuja samo podporo za klepet v živo. Telefonska podpora je na voljo z njihovimi višjimi načrti. Podpora na osnovi vozovnic je na voljo s posebnimi načrti strežnika po meri.

Za razliko od WP Engine Liquid Web nudi tehnično pomoč prek treh načinov: telefonskega klica, klepeta v živo in e-poštnih sporočil.

Če se obrnete po telefonu ali klepetu, se bodo odzvali v manj kot minuti; in če se obrnete po e-pošti, boste odgovor prejeli v manj kot 30 minutah.

Tako WP Engine kot Liquid Web imata na svojih spletnih mestih robustne baze znanja, ki strankam omogočajo enostavno uporabo njihove platforme.

Zmagovalec: Tekoči splet

WP Engine v primerjavi s tekočimi spletnimi cenami

Redna cena za WP Engine se začne pri 35 USD na mesec. Dogovorili smo se za pogodbo z WP Engine, zato naši uporabniki dobijo 20% popust na načrte WP Engine, kar pomeni, da morate plačati le 28 USD na mesec.

Redne cene za tekoči splet se začnejo pri 99 USD na mesec, kar je precej veliko, ko začnete. Na srečo smo se tudi dogovorili za posel z družbo Liquid Web. Za prve tri mesece boste imeli 69% popusta. V celoti upravlja gostovanje WordPress-a za kar 21,39 USD na mesec.

Zmagovalec: WP motor

Recap – WP Engine v primerjavi s tekočim spletom

Verjamemo, da je WP Engine zaradi bolj dostopnih načrtov gostovanja boljši ponudnik gostovanja od tekočega spleta. Z WP Engine boste od začetka dobili vse, kar potrebujete za izdelavo svojega WordPress spletnega mesta, vključno z brezplačnim dostopom do 35+ premium tematik StudioPress, orodji z enim klikom za upravljanje spletnega mesta in še več.

WP Engine je sodeloval tudi z Googlovo platformo za oblak in spletnimi storitvami Amazon, da bi zagotovil hitro spletno gostovanje.

Morda bi radi pogledali tudi naše primerjave med …

 • WP Engine vs DreamHost
 • WP Engine vs gostovanje InMotion
 • WP Engine vs iPage
 • WP Engine vs A2 gostovanje
 • WP Engine vs iPage
 • WP Engine vs GreenGeeks

Upamo, da vam je ta članek pomagal poiskati najbolje upravljanega ponudnika gostovanja WordPress za vaše potrebe. Če vam je bil ta članek všeč, si oglejte celoten pregled WP Engine ali celoten pregled tekočega spleta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map