Bluehost vs HostGator-jämförelse (2020) – Här är vinnaren!

hostgator vs. bluehost


Letar du efter den bästa värdtjänsten? Bluehost och HostGator är två av de bästa värdleverantörerna där ute. Men som verkligen är den bästa webbhotelltjänsten: Bluehost eller HostGator?

Inte alla webbhotelltjänster skapas lika. Det är viktigt för dig att förstå hur dessa två värdleverantörer skiljer sig från varandra när det gäller deras prissättningsplaner och funktioner. Med vår opartiska jämförelse mellan HostGator och Bluehost hjälper vi dig att bestämma vilken som är det bästa valet för dig.

Bluehost vs. HostGator – Översikt

Bluehost registrera-domännamn fritt

Bluehost är en av de ledande bästa billiga värdleverantörerna på marknaden. Det är en officiellt rekommenderad webbhotellleverantör av WordPress.org. De är för närvarande värd för över en miljon webbplatser från hela världen.

Bluehost erbjuder ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och 65% rabatt på webbhotell.

hostgator

Precis som Bluehost är HostGator också en av världens mest populära webbhotellleverantörer. De gynnar särskilt den delade värd vertikalen och värd miljontals domännamn runt om i världen.

Med varje HostGator-plan får du ett stort antal verktyg som hjälper dig att bygga din webbplats så som du vill.

Bluehost vs. HostGator – Speed ​​och Uptime

För att utföra ett prestandatest av värdservrarna för vår HostGator jämfört med Bluehost jämförelse skapade vi en testwebbplats på båda värdservrarna genom att registrera dig för deras delade värdplaner. Sedan installerade vi WordPress och lade till dummyinnehåll, inklusive bilder, för att spegla produktionsmiljön på vår testplats.

Relaterad: Delad kontra hanterad WordPress Hosting (Jämfört)

Vi genomförde några olika tester som:

 • Pingdom-test: För att övervaka webbplatsens hastighet och tillgänglighet.
 • Load Impact-test: För att registrera hur servern svarade under maximal belastningstid.
 • Bitcatcha-test: För att analysera serverns responstider på 8 olika internationella platser genom att ignorera testplatsens innehåll.

Och här är våra resultat:

bluehost hastighetstest

Enligt Pingdom tog vår Bluehost-testplats 689 ms att ladda för en server i Dallas, Texas. Det är snabbare än 94% av alla testade webbplatser.

speedtest hostgator

Å andra sidan tog HostGator 691 ms att ladda för en server i Dallas. Det betyder att lasttiden är nästan densamma för både Bluehost och HostGator, enligt Pingdom.

loadimpact hostgator

Enligt Load Impact svarade vår HostGator-server snabbt tills det var cirka 80 besökare åt gången.

lastimpact bluehost

När trafiken växte började webbplatsen att sakta ner, medan Bluehosts prestanda förblev densamma oavsett antalet besökare.

bluehost-serverns svarstest

Enligt Bitcatcha-test svarade vår Bluehost-server på bara en bråkdel av sekunder i USA. Medan responstiden var relativt hög svarade den fortfarande på mindre än en sekund

bitcatcha-hostgator

På liknande sätt rankades HostGator-server C av Bitcatcha. Svarstiden var nästan lika stor som Bluehost från flera platser.

Vinnare: Bluehost

Bluehost vs. HostGator – Användarvänlighet

Bluehost har renoverat deras användardashboard, så nu är det lättare än någonsin att lansera en webbplats från grunden. De ger en fantastisk ombordupplevelse för användare, vilket gör det oerhört bra att starta en webbplats även om du är en nybörjare.

När du börjar kan du få ett gratis domännamn och gratis SSL med Bluehost. Du kan också använda deras 1-klick WordPress-installation för att snabbt starta en webbplats.

HostGator erbjuder å andra sidan inte ett gratis domännamn tillsammans med ditt abonnemang för webbhotell. Deras ombordupplevelse är inte så elegant som Bluehost. Med det sagt är det inte svårt att komma igång med HostGator tack vare deras omfattande dokumentation. De erbjuder också en fantastisk webbplatsbyggare för att skapa en webbplats som du vill utan att anställa en utvecklare.

Vinnare: Bluehost

Bluehost vs. HostGator – Funktioner

Medan du får allt du behöver för att få din webbplats igång med någon Bluehost-värdplan, är den inte lika funktionsrik som HostGator. Så här staplar HostGator upp mot Bluehost när det gäller värdfunktioner:

 • HostGator kommer med en lättanvänd drag-och-släpp-byggare medan Bluehost inte erbjuder en.
 • Med HostGator får du 200 USD av annonskrediter med någon plan, medan Bluehost inte erbjuder det med deras startplan.
 • HostGator kommer med en 45-dagars pengarna tillbaka-garanti. Å andra sidan, med Bluehost, får du bara en 30-dagars garanti för att prova deras service riskfri.
 • Du kan skapa obegränsade underdomäner med HostGator, medan Bluehost bara låter dig ställa in 25 underdomäner.
 • Du kan fakturera varje månad om du vill med HostGator, men med Bluehost måste du prenumerera på årsplanen.

Vinnare: HostGator

Bluehost vs. HostGator – Support & Dokumentation

Både Bluehost och HostGator erbjuder stort stöd till sina kunder.

HostGator erbjuder 24/7 support via livechatt, telefon och e-post. Bluehost erbjuder emellertid inte längre e-postbaserat support i ett försök att fokusera på direkt support via telefon och livechatt. Detta kan vara frustrerande för användare med mer avancerade problem som det kan ta lite längre tid att lösa.

HostGators robusta hjälpcenter innehåller 680+ hjälpartiklar och 500+ videohandledning som hjälper dig att utforska alla aspekter av webbhotell, steg för steg.

Vinnare: HostGator

Bluehost vs. HostGator – Prissättning

Både Bluehosts och HostGators värdalternativ kör allt från billigt värd till en fullständig dedikerad server. Om du kommer igång med en ny webbplats kan du välja deras delade / billiga värdplan. Deras billiga värdplan ger dig allt du behöver för att bygga en webbplats från grunden, inklusive WordPress-installationsprogram med 1 klick, gratis domän, SSL, etc..

Låt oss ta en detaljerad titt på priserna på deras olika värdalternativ:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
Bluehost$ 2,75 / mo.$ 2,75 / mo.$ 19,99 / mo.79,99 dollar / mån.
Hostgator$ 2,78 / mo.$ 5,95 / mo.$ 19,95 / mo.$ 19,95 / mo.119,00 $ / mo.

Jämfört med Bluehost är HostGator något dyrt. Om du letar efter en prisvärd lösning kan Bluehost passa bättre. Om du vill använda HostGator, kolla in vår HostGator-kupong för att få bästa pris.

HostGator erbjuder de bästa återförsäljarhotellplanerna. Missa inte att kolla in.

Vinnare: Bluehost

Sammanfattning: Bluehost vs. HostGator

Bluehost och HostGator är två ledande webbhotellleverantörer på marknaden. Bluehost erbjuder prisvärda värdplaner för webbplatser i alla storlekar. Deras värdalternativ är inriktade på användare på nybörjare.

Bluehost ger en fantastisk onboarding-upplevelse, vilket är oerhört bra för både nybörjare och avancerade användare. De erbjuder också ett gratis domännamn och gratis SSL med sina värdplaner.

HostGator erbjuder å andra sidan ett brett utbud av värdplaner skräddarsydda för alla användarnivåer. De fokuserar på att tillhandahålla fler funktioner med alla sina värdplaner.

Sammantaget tror vi att Bluehost slår sina konkurrenter, inklusive HostGator, med sina prisvärda värdplaner. De uppgraderar ständigt sin serverinfrastruktur för att öka prestanda och förbättra användarupplevelsen.

Du vill också kolla in vår jämförelse mellan Bluehost vs iPage.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja mellan Bluehost och HostGator. Om du startar en ny webbplats, kolla in vår guide om hur du startar en webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map