Bluehost vs iPage Comparison (2020) – Här är vinnaren! (2020)

Vill du veta vem som är den bästa webbhotellleverantören: Bluehost eller iPage? Både Bluehost och iPage rockar webbhotell vertikalt med sina prisvärda värdplaner. Båda erbjuder också olika värdalternativ, inklusive VPS och dedikerade servrar. Men en leverantör måste vara bättre än den andra, rätt?


I vår UNBIASED-jämförelse mellan iPage och Bluehost hjälper vi dig ta reda på det bästa valet för din budget och dina behov. Låt striden börja!

Bluehost vs iPage – Översikt

Bluehost-wordpress-värd

Bluehost är en av de mest populära webbhotellleverantörerna på marknaden. De rekommenderas också officiellt av WordPress.org.

Bluehost lanserades 1996 och driver för närvarande över en miljon platser runt om i världen. Medan de erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, är de mest kända för sina billiga värdtjänster.

IPage-GoDaddy-värd-alternativ

Precis som Bluehost ägs iPage också av Endurance International Group. Det lanserades 1998 och serverar för närvarande över en miljon webbplatser mellan två datacenter i USA.

iPage är känd för prisvärda alternativ för sina webbhotelltjänster. iPage är det bästa valet för användare som letar efter en billig men ändå pålitlig webbhotell som inte äventyrar webbplatsens hastighet.

Bluehost vs iPage – Hastighet och upptid

Hastighet och drifttid är de mest kritiska faktorerna som du måste tänka på när du väljer webbhotell.

Hastighet är viktigt eftersom ingen gillar en långsam webbplats, och Google fortsätter att betona sidhastigheten i sin algoritm.

På liknande sätt är driftstid viktigt eftersom dina användare förväntar sig att din webbplats ska vara tillgänglig dygnet runt. Vanligtvis uttrycks drifttid i procent av den totala tillgängliga tiden; “99,95%”, till exempel.

För att testa webbplatsens hastighet och drifttid för webbhotelltjänsterna i vår iPage vs Bluehost-jämförelse registrerade vi oss med båda tjänsterna och skapade en testplats som drivs av WordPress. För att spegla den levande miljön, installerade vi också ett standard WordPress-tema, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder.

Vi använde följande verktyg för att utföra hastighets- och drifttidsexperiment på våra testplatser:

 • Pingdom
 • Lastbelastning
 • Bitcatcha

bluehost hastighetstest

Enligt Pingdom tog vår Bluehost-webbplats 689ms att ladda när den testades från New York City. Det är snabbare än 94% av testade webbplatser.

ipage pingdom hastighetstest

Vår iPage-testplats laddades på mindre än 3 sekunder och var snabbare än 60% av testade webbplatser.

Precis som hastighetstestet är det viktigt att analysera om din webbhotell kan överleva en trafikökning. För vårt trafiköverskridningstest använde vi ett populärt testverktyg, Load Impact. Med Load Impact skickade vi upp till 100 virtuella besökare åt gången till våra testplatser för att se hur servrarna skulle hantera trafiken.

lastimpact bluehost

Bluehosts prestanda förblev intakt oavsett antalet besökare.

belastning på sidan

När det gäller iPage var responstiden långsam när det fanns cirka 50 användare på webbplatsen. Därefter förblev sidhastigheten stabil trots att de hade fler live-användare.

bluehost-serverns svarstest

Enligt vårt Bitcatcha-test svarade vår Bluehost-server på bara en bråkdel av en sekund i USA. Medan responstiden var relativt hög på internationella platser svarade den fortfarande på mindre än en sekund.

ipageserverens svarstid

Vår iPage-server svarade på mindre än en sekund på alla platser, utom Japan. Om din målgrupp är huvudsakligen lokaliserad i Japan, kanske du vill leta efter en server närmare den regionen.

Vinnare: Bluehost

Bluehost vs iPage – Användarvänlighet

Bluehost cPanel

Bluehost erbjuder cPanel-åtkomst till alla användare. Med Bluehosts anpassade cPanel-gränssnitt kan du enkelt hantera din webbplats och värdresurser.

För att förbättra användarupplevelsen förbättrade de sin instrumentpanel, vilket gör det lättare än någonsin att lansera en webbplats med Bluehost.

Precis som Bluehost kommer iPage också med ett klick på WordPress för att snabbt starta en WordPress-webbplats. Till skillnad från Bluehost erbjuder de också en grundläggande drag and drop-byggare med sina värdplaner. Detta är ett bra val för användare som vill ha en snabb och enkel lösning att bygga och designa sin webbplats utan att anställa en utvecklare.

iPage-kontrollpanelen

Den huvudsakliga nackdelen är att iPage inte erbjuder cPanel. Istället erbjuder de sin egen anpassade version av en kontrollpanel som de kallar vDeck. Men om du är van vid att cPanel, som är den mest populära kontrollpanelen för webbhotell, kommer det att finnas lite inlärningskurva att hantera innan du använder vDeck.

Vinnare: Bluehost

Bluehost vs iPage – Funktioner

Både Bluehost och iPage har sannolikt rätt värdalternativ för din webbplats, oavsett storlek och budget för ditt onlineaffär. Deras värdalternativ kör allt från billig värd till en fullgod dedikerad server.

Med både Bluehost och iPage får du ett gratis domännamn, gratis SSL och ett 1-klick installationsprogram. Men när det gäller funktioner, slår iPage ut Bluehost …

 • iPage kommer med en gratis drag and drop-byggare medan Bluehost inte erbjuder en.
 • Med iPage får du gratis annonskrediter värda $ 200, medan Bluehost inte erbjuder något med deras startplan.
 • iPage tillhandahåller bara en enda delad värdplan. iPage tillåter obegränsad webbhotell med den planen. Du måste dock uppgradera till en dyr delad värdplan om du vill vara värd för obegränsade webbplatser.

Vinnare: iPage

Bluehost vs iPage – Support och dokumentation

Bluehosts vänliga supportteam är tillgängligt dygnet runt via livechatt och telefon. De avbröt biljettbaserat support för att fokusera enbart på att ge personlig, direkt support via livechatt och telefon. Detta beslut kan vara frustrerande för användare med mer avancerade problem som det kan ta lite längre tid att lösa.

iPage å andra sidan ger 24/7 support via telefon, e-post och livechatt. Du kan också lita på deras dokumentation, som förklarar allt du behöver veta om att starta en ny webbplats.

Vinnare: iPage

Bluehost vs iPage – Prissättning

Utan tvekan klarar iPage helt enkelt den billiga värd vertikalen med sina prisvärda alternativ. Du kan starta en webbplats på iPage för så lågt som $ 1,99 per månad.

Men med undantag för delad / billig värd blåser Bluehost iPage ur vattnet med sina prisvärda värdplaner.

Här är en fullständig jämförelse mellan de olika kostnaderna för att starta en webbplats på Bluehost och iPage:

SharedWordPressVPSDedicated
Bluehost$ 2,75 / mo.$ 2,75 / mo.$ 19,99 / mo.79,99 dollar / mån.
iPage$ 1,99 / mo.$ 3,75 / mo.$ 19,99 / mo.119,99 USD / mån.

Vinnare: Bluehost

Sammanfattning: Bluehost vs iPage

Efter vår jämförelse tror vi Bluehost är det bästa värdalternativet du kan välja för din webbplats. Bluehost erbjuder inte bara snabb webbhotell, utan deras webbhotell är superintuitiv så att du snabbt kan bygga en webbplats även om du är en nybörjare.

Bluehost erbjuder också fler värdalternativ än iPage, inklusive hanterad WordPress-värd och WooCommerce-värd. Dessutom rekommenderas de av WordPress.org, vilket ökar deras trovärdighet som WordPress-värd.

Dessutom uppgraderar Bluehost kontinuerligt sin serverinfrastruktur för att öka prestandan och förbättra användarupplevelsen.

Du vill också läsa våra experters åsikter mellan:

 • Bluehost vs HostGator
 • Bluehost vs WP Engine
 • Bluehost vs Dreamhost
 • Bluehost vs InMotion-värd
 • Bluehost vs GreenGeeks
 • Bluehost vs A2 Hosting
 • Bluehost vs Liquid Web

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja mellan Bluehost och iPage. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill läsa vår fullständiga Bluehost-granskning och fullständiga iPage-granskning.

BlueHost Review

Bluehost
Betyg
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 4,9 / 5,0

Besök Bluehost »

ipage-logo

iPage
Betyg
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Besök iPage »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map