Bluehost vs. Liquid Web Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare!

bluehost vs liquid-web


Letar du efter den bästa hanterade WordPress-värdleverantören? Försöker du bestämma mellan Liquid Web och Bluehost? Både Liquid Web och Bluehost är två av världens ledande hanterade WordPress-värdleverantörer. Men vilket är bättre?

I den här artikeln kommer vi att jämföra Bluehost och Liquid Web på djupet så att du kan bestämma vilken som passar bäst för din budget och dina behov.

Bluehost vs. Liquid Web – Översikt

Bluehost registrera-domännamn fritt

Bluehost är ett värdmärke som ägs av Endurance International Group, ett känt webbhotellföretag. Det är också en officiellt rekommenderad webbhotellleverantör av WordPress.org.

Bluehosts hostingtjänster är inriktade på användare på nybörjarnivå och de vaggar särskilt den delade värd vertikalen. De erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, inklusive delade, WordPress, VPS och dedikerade värdservrar.

De erbjuder 3 olika WordPress-centrerade värdalternativ:

 • Delad WordPress-värd för användare på startnivå.
 • Hanterad WordPress-värd för användare som behöver optimerad serverprestanda.
 • WooCommerce-värd för e-handelsföretag.

Exklusiv rabatt på flytande webb

Liquid Web är ett oberoende drivet hanterat webbhotellföretag. Till skillnad från traditionella värdleverantörer, som Bluehost, erbjuder Liquid Web endast hanterade värdtjänster för VPS och dedikerade servrar. Deras värdalternativ är optimerade för populära appar, inklusive WordPress, WooCommerce, premiumföretags e-post och mer.

Den viktigaste skillnaden mellan värdtjänsterna för WordPress och WooCommerce hos Bluehost vs. Liquid Web är att medan Bluehost erbjuder värdlösningar för alla storlekar och budget, är Liquid Web riktad mot webbplatser med hög trafikvolym.

Bluehost vs. Liquid Web – Page Speed ​​och Uptime

För att genomföra ett prestandatest av värdservrarna för vår Liquid Web vs. Bluehost-jämförelse skapade vi en test WordPress-webbplats på båda värdservrarna genom att registrera dig för deras WordPress-värdplaner. Sedan installerade vi ett standard WordPress-tema, laddat upp dummyinnehåll, inklusive bilder, för att spegla produktionsmiljön på vår testplats.

Slutligen genomförde vi också ett par hastighetstester som:

Load Impact-test: För att registrera hur servern svarade under maximal belastningstid.

Bitcatcha-test: För att analysera serverns responstider på 8 olika internationella platser genom att ignorera testplatsens innehåll.

Och här är våra resultat:

lastimpact bluehost

Både Bluehost och Liquid Web utförs konsekvent under vårt Load Impact-test. Antalet live-besökare på webbplatsen påverkar inte serverns prestanda.

Effekt på flytande webbelastning

Vi använde också Bitcatcha för att spela in serverens responstid för våra värdservrar från 8 olika geografiska platser: New York, LA, London, Brasilien, Indien, Singapore, Japan och Australien. Hastigheten för varje plats mäts tre separata gånger, och sedan beräknas resultaten i genomsnitt.

bluehost-serverns svarstest

Som ni kan se, medan vår Liquid-webbplats fick C + av Bitcatcha, fick Bluehost-webbplatsen C.

Reaktionstid för flytande webb

Vinnare: Liquid Web

Bluehost vs. Liquid Web – Användarvänlighet

Bluehost cPanel

En av de bästa sakerna med Bluehost är att de ger en bra användarupplevelse för användare, vilket gör det oerhört bra att starta en webbplats även om du är en nybörjare. Med deras guidade onboarding kan du enkelt ställa in WordPress och installera ditt önskade tema även utan att logga in på din WordPress-webbplats.

De rekommenderar också några viktiga WordPress-plugins som hjälper dig att öka dina affärsmål. I ett nötskal kan du enkelt öppna en WordPress-webbplats även om du inte känner till WordPress-instrumentpanelen..

Bluehost ger också cPanel-åtkomst för att hantera din webbplats med lätthet.

Med alla flytande webbplaner, exklusive hanterad WordPress-värd, får du tillgång till cPanel / WHM eller Plesk.

flytande webbplats moln webbplats

Med Liquid Web’s förvaltade WordPress-värdplan får du tillgång till iThemes Sync Pro. Det hjälper dig att hantera alla webbplatser du kör från en enda plats. Med iThemes Sync Pro kan du övervaka upptid och drifttid, spåra SEO-status för ditt innehåll och kontrollera vad dina kunder ser i WP-admin.

Om du precis börjar börjar vi välja Bluehost eftersom deras onboarding-upplevelse är anpassad för användare som du.

Vinnare: Bluehost

Bluehost vs. Liquid Web – Funktioner

Bluehost är främst inriktad på användare på nybörjare. Det kommer med alla väsentliga funktioner du behöver för att få din webbplats igång. Med alla delade värdplaner får du

 • Ometerad bandbredd
 • SSD-lagring
 • Gratis SSL
 • 1-klick installatörer

Med en lite dyr delad webbhotellplan får du obegränsad SSD-lagring, obegränsad e-postkonton, obegränsad lagring, marknadsföring av värden på 200 $, säkerhetskopiering av webbplatser och mer.

Som en hanterad värdleverantör garanterar Liquid Web snabb snabb laddningstid, med branschledande funktioner, som:

 • Auto-plugin-uppdateringar: Förutom WordPress-kärnuppdateringar erbjuder Liquid Web också automatiska plugin-uppdateringar med visuella jämförelser.
 • Full serveråtkomst: Till skillnad från andra hanterade värdföretag erbjuder Liquid Web full serveråtkomst.
 • Stencil: Spara din tid när du bygger nya webbplatser med samma plugins och tema.
 • Enkel iscensättning: Skapa enkelt en iscenesättningssida som låter dig testa dina koder innan du distribuerar den till den levande webbplatsmiljön.

Vinnare: Liquid Web

Bluehost vs. Liquid Web – Support och dokumentation

Bluehost erbjuder dygnet runt support via telefon och livechatt. I ett försök att fokusera på att ge direkt support avbröt de e-postbaserad biljettstöd.

Nackdelen är att om du bara är för upptagen och inte kan vänta på att en agent ska svara via livechatt så kommer du inte att få din supportfråga löst. Detta kan också vara frustrerande för användare med mer avancerade problem som det kan ta lite längre tid att lösa.

Till skillnad från Bluehost, ger Liquid Web teknisk hjälp via tre lägen: telefonsamtal, livechatt och e-post.

Om du når ut via telefon eller chatt svarar de inom en minut, och om du når e-post får du svar på mindre än 30 minuter.

Både Bluehost och Liquid har omfattande kunskapsbaser på sina webbplatser som täcker alla aspekter av att bygga en webbplats från grunden med sina webbhotellplaner.

Vinnare: Bluehost

Bluehost toppade också position 1 för Top UK Web Hosting Services.

Bluehost vs. Liquid Web – Prissättning

Den vanliga prissättningen för Bluehost-delad webbhotell börjar på $ 7,99 per månad. Eftersom vi har förhandlat fram en överenskommelse med Bluehost måste IsItWP-användare bara betala 2,75 dollar per månad. Bäst av allt, med varje nytt Bluehost-konto får du ett gratis domännamn och gratis SSL-certifikat.

Prissättningen för flytande webbhanterad WordPress-värd börjar på $ 29 per månad.

Bluehost är också en av de bästa gratis webbhotelltjänsterna i världen.

Vinnare: Bluehost

Recap – Bluehost vs. Liquid Web

Om du precis börjar och letar efter en prisvärd webbhotellleverantör för WordPress, letar du inte längre än Bluehost. Bluehost erbjuder också flera olika värdalternativ för användare på startnivå.

Bluehost erbjuder också en prisvärd WooCommerce-värdstjänst som ger dig alla grundläggande funktioner som du behöver för att köra en eCommerce-webbplats, till exempel ett domännamn, gratis SSL och dedicerad IP-adress.

Liquid Web å andra sidan är för användare som vill ha snabba webbplatser. Liquid Web’s hanterade WooCommerce-värdhjälp hjälper dig att bygga resurstung eCommerce-butik utan att behöva anställa en professionell utvecklare för att optimera dina servrar.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bäst hanterade WordPress-värdleverantören. Om du gillade den här artikeln, kolla gärna vår Bluehost-granskning och Liquid Web-recension.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me