Bluehost vs SiteGround-jämförelse (2020) – 1 klar vinnare

Bluehost vs. SiteGround


Letar du efter den bästa webbhotelltjänsten? Bluehost och SiteGround 2 av de populäraste webbhotelltjänsterna som finns på marknaden. Men vilket är verkligen det bästa valet: Bluehost eller SiteGround?

Att välja fel webbhotellleverantör kan skada din sökrankning och ditt företag. Och det är därför vi har skrivit en UNBIASED jämförelse av webbhotell mellan Bluehost och SiteGround, så att du kan bestämma vilken som är det bästa alternativet för din webbplats.

Låt oss titta på vår jämförelse mellan Bluehost och SiteGround.

Bluehost vs. SiteGround – Översikt

Bluehost registrera-domännamn fritt

Bluehost är en av de största webbhotellleverantörerna och rekommenderas officiellt av WordPress.org. Började 2005 och driver nu över 2 miljoner webbplatser över hela världen. De erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, såsom delad värd, WordPress-värd, e-handelshotell, VPS-värd, dedikerade servrar, etc..

Bluehost strävar konsekvent efter spetskompetens genom att regelbundet förbättra sin infrastruktur för serverhårdvara och förbättra användarupplevelsen.

Siteground

SiteGround, å andra sidan, är ett av få webbhotellföretag som erbjuder platsspecifik webbhotell med 3 datacentra som är verksamma i USA, Europa och Singapore. Precis som Bluehost är de också en officiellt rekommenderad webbhotellleverantör av WordPress.org.

Deras värdalternativ kör också gamut från grundläggande delad värd hela vägen upp till en fullt utrustad dedikerad server.

Bluehost vs. SiteGround – Speed ​​och Uptime

Bluehost använder branschledande tekniker som KVM och OpenStack för att se till att din webbplats är så snabb som den kan få. Medan SiteGround skiljer sig från konkurrensen genom att tillhandahålla de senaste hastighetsteknologierna inklusive NGINX, HTTP / 2, PHP7 och gratis CDN.

För att testa webbserverns prestanda för vår SiteGroud jämfört med Bluehost jämförelse registrerade vi oss med båda webbhotelltjänsterna och skapade en testplats med WordPress. För att spegla produktionsmiljön på vår testwebbplats, installerade vi också ett standard WordPress-tema, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder.

Enligt Pingdoms hastighetstest på webbplatsen tog vår Bluehost-testwebbplats 689 ms att ladda för en server i Dallas, Texas. Det är snabbare än 94% av alla testade webbplatser.

bluehost hastighetstest

Vi utförde samma test på vår SiteGround-testwebbplats. Vår testplats tog bara 649 ms att ladda för en server i Dallas, Texas. Det är snabbare än 95% av alla testade webbplatser.

hastighetstest siteground

Vi har inte upplevt driftstopp under våra tester på någon av servrarna. Kolla in vår fullständiga granskning av SiteGround.

Vinnare: SiteGround

Bluehost vs. SiteGround – Användarvänlighet

Bluehost New Admin Panel

Bluehost erbjuder en fantastisk onboarding-upplevelse, vilket gör det extremt enkelt att starta en ny WordPress-webbplats både för nybörjare och experter. Dessutom har de också renoverat sin användarpanel för att förbättra användarupplevelsen.

Med alla webbhotellplan erbjuder Bluehost ett gratis domännamn, gratis SSL och 1-klick WordPress-installationer. Det betyder att med Bluehost får du allt du behöver för att få din webbplats igång direkt utanför fladdermus.

Siteground cPanel

Omvänt, med SiteGround tar det bara tre klick för att starta din nya webbplats. Medan SiteGround inte erbjuder ett gratis domännamn, är det problemfri att komma igång med en ny webbplats. Till skillnad från Bluehost erbjuder de en dra och släpp webbplatsbyggare för att skapa en ny webbplats på nolltid.

Vinnare: Bluehost

Bluehost fick också plats 1 för bästa kanadensiska webbhotell.

Trots att SiteGround erbjuder en webbplatsbyggare och 1-klickinstallatörer, tror vi att Bluehost utmärker sig i jämförelse med SiteGround på grund av deras mycket optimerade onboarding-upplevelse för WordPress-användare.

Men om du behöver en dra och släpp-byggare med din webbhotellplan kanske du vill överväga SiteGround.

Bluehost vs. SiteGround – funktioner

Bluehost förser dig med alla standardhotelfunktioner som du kan förvänta dig av en leverantör, inklusive obegränsad bandbredd, SSD-lagring, gratis SSL, 1-klick-installatörer, etc. Med en lite dyr delad webbhotellplan får du obegränsad SSD-lagring, obegränsade e-postkonton, obegränsad lagring, marknadsföringserbjudanden på $ 200, säkerhetskopiering av webbplatser och mer.

Men vid jämförelse av funktioner blåser SiteGround Bluehost ur vattnet. Nedan finns några unika funktioner som sätter SiteGround långt före kurvan:

 • Gratis daglig backup, webbplatsbyggare och CloudFlare CDN med varje webbhotellplan.
 • Med en lite dyr plan kan du använda gratis webbplatsöverföringar och säkerhetskopieringar. Du kan också öka din laddningstid med SuperCacher.
 • Om du behöver geeky avancerade funktioner som PCI-kompatibla servrar och 1-klick Git repo skapande på din delade webbhotell kan du prenumerera på deras GoGeek-plan.

Vinnare: SiteGround

Utan tvekan krossar SiteGround alla sina konkurrenter, inklusive Bluehost, tack vare deras viktiga och avancerade funktioner i WordPress.

Bluehost vs. SiteGround – Support och dokumentation

Bluehost erbjuder 24/7 support via telefon och livechatt för att snabbt lösa dina värdrelaterade problem. Bäst av allt, deras interna team av WordPress-experter kan hjälpa dig att lösa alla WordPress-relaterade förfrågningar.

Som sagt, i ett försök att fokusera mer på att ge personlig och direkt support via telefon eller chat, har Bluehost avslutat e-postbaserad biljettstöd. Detta kan vara frustrerande för användare med mer avancerade problem som det kan ta lite längre tid att lösa.

SiteGround erbjuder å andra sidan 24/7 support via telefon, e-post och livechatt. Du kan också räkna med deras kunskapsbas, som täcker alla aspekter av att bygga en webbplats från grunden med sina webbhotellplaner.

Vinnare: SiteGround

Bluehost vs. SiteGround – Prissättning

En av de bästa sakerna med Bluehost är att de erbjuder ett stort utbud av värdalternativ som passar bäst för din budget och dina krav. Om du behöver ett prisvärt värdalternativ kan du välja en av deras delade värdplaner. Med varje delad värdplan får du en gratis domän, gratis SSL, 1-klick installatörer och allt annat du behöver för att starta en webbplats. När du har vuxit ut trafikbidraget för delad hosting kan du enkelt uppgradera till deras VPS och dedikerade serveralternativ.

Jämfört med Bluehost är SiteGround värdplaner något dyra.

SharedCloudWooCommerceVPSDedicated
Bluehost$ 2,75 / mo.$ 6,95 / mo.$ 6,95 / mo.$ 19,99 / mo.79,99 dollar / mån.
Siteground$ 3,95 / mo.$ 80,00 / mo.$ 3,95 / mo.$ 269,00 / mo.

Du kan dock använda vår SiteGround-kupong för att få STORA rabatter.

Vinnare: Bluehost

Sammanfattning: Bluehost vs. SiteGround

Bluehost är det bästa valet för dig om du startar en ny webbplats och behöver en prisvärd webbhotellösning. De gör det extremt enkelt att lansera en ny WordPress-webbplats, även för en nybörjare. Deras stora utbud av värdalternativ passar för varje budget och värdkrav.

Men om du inte bryr dig om att spendera lite mer för en supersnabb webbhotell, kanske du vill överväga SiteGround. SiteGround slår konkurrensen genom att tillhandahålla de senaste hastighetsteknologierna. De erbjuder också support dygnet runt via telefon, livechatt och biljetter. Du vill också kolla in Siteground-kupongen för mer rabatt.

Kolla också denna jämförelse mellan Bluehost vs iPage.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja mellan Bluehost och SiteGround. Om du startar en ny webbplats, kolla in vår steg-för-steg-guide för hur du startar en webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map