hostgator vs wp-motor


Letar du efter den bästa WordPress-värdleverantören? Försöker du bestämma mellan HostGator och WP Engine? Både HostGator och WP Engine låter dig enkelt vara värd för din WordPress-webbplats. Medan HostGator erbjuder några olika värdalternativ, inklusive WordPress-hosting i moln; WP Engine är en helt WordPress-centrerad hanterad webbhotell.

I den här artikeln kommer vi att ge en jämförelse mellan människor mellan WP Engine och HostGator så att du kan välja vilken som är rätt lösning för din budget och dina behov.

HostGator vs. WP Engine – Översikt

hostgator

HostGator är en av de mest populära värdleverantörerna på marknaden. Det grundades 2002 och driver för närvarande över 8 miljoner webbplatser från hela världen.

HostGator erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, inklusive WordPress-molnvärd. WordPress molnhosting är specifikt optimerad för att köra WordPress-webbplatser, och det påskyndar din värdprestanda med 2,5 gånger snabbare än en delad värdplattform. Med HostGator kan du prova deras värdtjänster riskfria i 45 dagar. Om du inte är helt nöjd kan du begära en full återbetalning.

WP-motor

WP Engine är å andra sidan en av de bäst hanterade WordPress-värdleverantörerna. De är ett av de första företagen som erbjuder WordPress-centrerade hanterade webbhotellösningar. De har en imponerande kundlista med Yelp, Asana, National Geographic, PBS och MyFitnessPal.

Oavsett om du driver en personlig blogg, eller ett företag på företagsnivå med tillväxt utanför diagrammet, hittar du det perfekta värdalternativet med WP Engine.

Båda är PCI-kompatibla webbhotellföretag.

HostGator vs. WP Engine – Speed ​​och Uptime

Hastighet och drifttid är de viktigaste faktorerna du måste tänka på när du väljer webbhotell. Nästan varje webbhotell garanterar supersnabb webbplatshastighet och hög webbplatstillgänglighet. För att testa om HostGator och WP Engine verkligen lever upp till deras hype, beslutade vi att analysera sidhastighet och drifttidsgarantier genom att registrera dig med var och en av dem och skapa två testsajter.

För att spegla produktionsmiljön på våra testsajter installerade vi WordPress, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder.

Vi genomförde några olika experiment på dessa testplatser med följande verktyg:

 • Pingdom: För att övervaka sidans laddningstid på våra webbplatser.
 • Lastbelastning: Att analysera hur servrarna hanterade en trafikökning på våra webbplatser under en hög belastningstid.
 • Bitcatcha: För att ta reda på hur servrarna skulle fungera från åtta olika geografiska platser.

speedtest hostgator

Enligt Pingdom tog vår HostGator-testplats 691 ms att ladda när den testades från Dallas.

wpengine hastighetstest

Men vår testplats för WP Engine tog bara 582ms att ladda, vilket är snabbare än 96% av alla testade webbplatser.

Efter Pingdom-testet analyserade vi om värdservrarna kunde överleva en trafikökning med ett verktyg som heter Load Impact. Vi skickade några virtuella användare till våra webbplatser och byggde gradvis upp till 100 besökare åt gången för att se hur servrarna skulle fungera.

wpengine loadimpact hastighetstest

Från vårt test är det uppenbart att antalet live besökare inte har någon negativ inverkan på WP Engine webbplats.

loadimpact hostgator

Medan vår HostGator-webbplats svarade snabbt tills det var cirka 80 besökare åt gången. När trafiken växte började den sakta något.

bitcatcha-hostgator

Enligt vårt Bitcatcha-test svarade vår HostGator-server på mindre än en sekund över hela världen. Den totala prestanda graderades C av BitCatcha, medan WP Engine betygsatt A av BitCatcha.

wpengine bitcatcha-server svarstid

Vinnare: WP Engine

HostGator vs. WP Engine – Användarvänlighet

Eftersom WP Engine är en hanterad WordPress-värdlösning, kan du vara säker på att din server kommer att optimeras för hög prestanda utan att behöva hantera teknikerna med serveroptimering. Det betyder att du kommer att ha sinnesfrid medan du fokuserar på vad du är riktigt bra på: publicera innehåll och marknadsföra det.

wpengine mitt konto

På baksidan fungerar WP Engine-plattformen lite annorlunda än en traditionell WordPress-värdplattform. Till exempel har du inte tillåtelse att installera några prestanda- eller säkerhetsplugins för att påskynda din webbplats eftersom de har inbyggda lösningar för prestanda och säkerhet.

Det finns faktiskt lite inlärningskurva att hantera innan du kan använda WP Engine.

hostgator-cpanel

Å andra sidan, HostGator planer låter dig vara värd för din webbplats som du vill. Det finns inga pluginbegränsningar, till skillnad från WP Engine. Alla HostGators värdplaner har cPanel för att hantera dina värdfiler och konto. Eftersom det inte är en WordPress-specifik lösning kan du bygga alla typer av webbplatser med HostGator.

Deras 1-klick-installationsprogram gör det enkelt att installera ditt föredragna webbhotellprogram.

Vinnare: HostGator

HostGator vs. WP Engine – Funktioner

HostGator är främst inriktad på användare på nybörjarnivå, så du kan förvänta dig alla viktiga funktioner som nybörjare behöver för att starta en webbplats; inklusive obegränsad bandbredd, installatörer med 1 klick, en webbplatsbyggare, gratis marknadsföringskrediter värda $ 200 osv.

Med deras startade delade värdplan kan du vara värd för en webbplats och med en lite dyrare plan kan du vara värd för obegränsade webbplatser.

Omvänt erbjuder WP Engine allt du behöver för att effektivisera dina WordPress-utvecklings-, marknadsförings- och migrationsbehov. Låt oss titta på deras unika funktioner:

 • Gratis tillgång till StudioPress-teman: Du får full tillgång till 35+ högkvalitativa StudioPress-teman utan extra kostnad.
 • 1-klickverktyg: Du får också ett 1-klickverktyg för att ställa in miljöer för utveckling, produktion och iscensättning.
 • Hög prestanda garanterad: WP Engine-plattformen drivs av Amazon Web Services och Google Cloud Platform för att säkerställa hög prestanda.

Vinnare: WP Engine

HostGator vs. WP Engine – Support och dokumentation

HostGator erbjuder 24/7 support via livechatt, telefon och e-post. Deras omfattande dokumentation innehåller 680+ hjälpartiklar och 500+ videohandledning för att hjälpa dig utforska alla aspekter av webbhotell, steg för steg.

Men med deras startplan erbjuder WP Engine endast livechatsupport. Telefonstöd tillhandahålls med deras högre planer. Och biljettbaserat support ges med deras anpassade dedikerade serverplaner.

Vinnare: HostGator

HostGator vs. WP Engine – Prissättning

Det vanliga priset för HostGator delad webbhotell börjar på $ 6,95 per månad. När du är nybörjare på en webbplats känns kostnaden för att starta en webbplats ganska mycket. Kostnaderna för att köpa webbhotell och ett domännamn kan snabbt läggas till. Det är därför vi har förhandlat fram en affär med HostGator för att erbjuda våra användare 60% rabatt på webbhotell. Det betyder att du bara måste betala $ 2,78 per månad.

HostGator erbjuder också de bästa återförsäljarhotellplanerna.

Det ordinarie priset för WP Engine börjar på $ 35 per månad. Om du vill ha ett månadsabonnemang kan du få 30% rabatt på WP Engine så att du bara behöver betala $ 24,50 per månad.

Med en årlig prenumeration kan du få fem månader gratis med vår WP Engine-kuponkod: WPBeginner30

Du kan också använda vår HostGator-kupongkod för att få en STOR rabatt.

Vinnare: HostGator

Recap- HostGator vs. WP Engine

Den perfekta kundbasen för HostGator och WP Engine är helt annorlunda. Medan HostGator fokuserar på användare på startnivå, riktar WP Engine sig till specifika kundsegment som utvecklare, marknadsförare, små och medelstora företag, byråer och företag.

Med WP Engine kan till exempel utvecklarna endast fokusera på utveckling och design utan att behöva ta del av ansvaret för underhåll av värden. På liknande sätt kan marknadsförare snabbt bygga och anpassa sin webbplats med sina omfattande inbyggda verktyg.

HostGator, å andra sidan, är idealisk för en bredare användarbas och erbjuder ett brett utbud av värdalternativ. Oavsett om du är en rutin internetproff eller en nybörjare så hittar du den perfekta uppsättningen funktioner för att starta din webbplats med HostGator.

Du vill också kolla in vår experts jämförelser mellan,

 • HostGator vs GreenGeeks
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Liquid Web
 • HostGator vs A2 Hosting

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja rätt webbhotell för din webbplats. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in vår fullständiga HostGator-granskning och vår djupgående WP-motorgranskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me