HostGator vs. A2 Hosting Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare

HostGator vs a2-värd


Letar du efter den bästa värdtjänsten? A2 Hosting och HostGator är två av de bästa värdleverantörerna där ute. Men som verkligen är den bästa webbhotelltjänsten: A2 Hosting eller HostGator?

Inte alla webbhotelltjänster skapas lika. Det är viktigt för dig att förstå hur dessa två värdleverantörer skiljer sig från varandra när det gäller deras prissättningsplaner och funktioner. Med vår opartiska jämförelse mellan HostGator och A2 Hosting hjälper vi dig att bestämma vilken som är det bästa valet för dig.

HostGator vs. A2 Hosting – Översikt

Hostgator

HostGator är en extremt populär webbhotellleverantör. HostGator grundades 2002 och är nu värd för över 8 miljoner webbplatser runt om i världen. De har förvärvats av Endurance International Group, ett populärt webbhotellföretag, som också äger och driver flera kända värdmärken, inklusive Bluehost och iPage.

HostGator-planer kommer med alla väsentliga värdfunktioner och de ger dig en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti för att prova sina tjänster riskfria.

A2-hosting-hosting-alternativ

A2 Hosting är också ett ledande utvecklingsvänligt värdföretag som tillhandahåller alla funktioner du behöver för att få din webbplats igång. De låter dig också välja ditt datacenter när du registrerar dig för deras webbhotell.

Till skillnad från HostGator, ägs och drivs A2 Hosting självständigt.

Bäst av allt: A2 Hosting ger när som helst pro-rankad återbetalningsgaranti om du inte är helt nöjd

HostGator vs. A2 Hosting – Sidhastighet och upptid

Hastighet och drifttid är de mest kritiska faktorerna som du måste tänka på när du väljer webbhotell.

Hastighet är viktigt eftersom ingen gillar en långsam webbplats, och Google fortsätter att betona sidhastigheten i sin algoritm.

På liknande sätt är driftstid viktigt eftersom dina användare förväntar sig att din webbplats ska vara tillgänglig dygnet runt. Vanligtvis uttrycks drifttid i procent av den totala tillgängliga tiden; “99,95%”, till exempel.

För att testa webbplatsens hastighet och drifttid för webbhotelltjänsterna i vår A2 Hosting vs HostGator jämförelse registrerade vi oss med båda tjänsterna och skapade en testplats som drivs av WordPress. För att spegla den levande miljön, installerade vi också ett standard WordPress-tema, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder.

Vi använde följande verktyg för att utföra hastighets- och drifttidsexperiment på våra testplatser:

 • Pingdom
 • Lastbelastning
 • Bitcatcha

speedtest hostgator

Enligt Pingdom tog vår HostGator-webbplats 691 ms att ladda när den testades från Dallas.

a2 värdhastighetstest pingdom

Men vår A2 Hosting-webbplats tog 1,28 sekunder att ladda, vilket också betyder att webbplatsen bara var snabbare än 84% av alla testade webbplatser.

Det är också viktigt att analysera om värdservrar kan överleva en trafikökning. För vårt trafiköverspänningstest använde vi ett verktyg som heter Load Impact. Vi skickade några virtuella användare till våra webbplatser och byggde gradvis upp till 100 besökare åt gången för att se hur servrarna presterade.

loadimpact hostgator

Enligt Load Impact svarade vår HostGator-server snabbt tills det var cirka 80 besökare åt gången. När trafiken växte började webbplatsen att sakta ner något och återgått till det normala efter några ögonblick.

A2 Hosting loadimpact test

Å andra sidan utförde vår A2 Hosting-testsida konsekvent tills det var cirka 40 besökare på sajten. Webbplatsen bromsade upp ett tag och återgick sedan till sitt normala tillstånd.

Efter vårt Load Impact-test genomförde vi ett test med Bitcatcha för att övervaka serverns svarstider från 8 olika geografiska platser: New York, LA, London, Brasilien, Indien, Singapore, Japan och Australien. Hastigheten för varje plats mättes tre separata gånger, och därefter var resultaten i genomsnitt.

bitcatcha-hostgator

Enligt vårt Bitcatcha-test bedömdes båda resultatet för HostGator och A2 Hosting båda C.

a2 värd bitcatcha test

HostGator vs. A2 Hosting – Användarvänlighet

hostgator-cpanel

För att hantera webbhotellkonton ger både HostGator och A2 Hosting cPanel-åtkomst till användare. Dessutom hjälper deras 1-klick-installatörer dig snabbt att installera populära webbplatsskript som WordPress, Joomla, Drupal, etc..

A2 Hosting cPanel

Om du väljer Windows-värd med A2 Hosting får du tillgång till Plesk för att hantera ditt webbhotellkonto.

HostGator vs. A2 Hosting – Funktioner

HostGator ger dig alla viktiga funktioner du behöver för att starta din webbplats; inklusive obegränsad bandbredd, 1-klick installatörer, webbplats byggare, gratis marknadsföringskrediter osv.

Med HostGators startplan kan du vara värd för en webbplats och med en lite dyr plan kan du vara värd för så många webbplatser du vill.

Som jämförelse ligger A2 Hosting längre framför kurvan när det gäller funktioner. Låt oss titta på några områden där A2 Hosting är utmärkt jämfört med HostGator:

När som helst återbetalningsgaranti: Om du inte är nöjd med A2 Hosting kan du begära en full återbetalning inom 30 dagar från registreringen. De tillhandahåller också en profilerad återbetalning för oanvända värdtjänster.

Flera värdalternativ: Till skillnad från HostGator, erbjuder A2 Hosting en mängd olika värdalternativ. Till exempel, med sina VPS-planer, erbjuder de en okontrollerad server, hanterad server, rabatt SSD-server, kärnserver, etc..

HostGator vs. A2 Hosting – Support och dokumentation

Både HostGator och A2 Hosting erbjuder 24/7 support via 3 lägen: livechatt, telefon och e-post. Båda deras omfattande kunskapsbaser förklarar allt du behöver veta om att använda deras värdplattformar steg för steg.

HostGator vs. A2 Hosting – Prissättning

Låt oss ta en titt på en jämförelse mellan priserna mellan olika värdalternativ från HostGator och A2 Hosting:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
Hostgator$ 2,78 / mo.$ 5,95 / mo. (Moln)$ 19,95 / mo.$ 19,95 / mo.119,00 $ / mo.
A2 Hosting$ 3,92 / mo.$ 3,92 / mo.$ 13,19 / mo.$ 13,75 / mo.$ 99,59 / mo.

Om du börjar och vill välja delad / billig webbhotell är HostGators planer överkomliga. A2 Hosting erbjuder billigare planer för alla andra värdalternativ.

Både HostGator och A2 Hosting erbjuder de bästa återförsäljarhotellplanerna.

Du kan också använda vår HostGator-kupongkod för att få en STOR rabatt.

Recap: HostGator vs. A2 Hosting

Efter jämförelsen mellan HostGator och A2 Hosting tror vi att HostGator är en bättre värdtjänst. Inte bara är deras värdtjänster snabbare, utan de är också mer pålitliga med tanke på deras rykte i branschen.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta rätt webbhotell som uppfyller din budget och dina behov. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in vår fullständiga HostGator-granskning eller en djupgående A2 Hosting-granskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map