HostGator vs. DreamHost (2020) – En detaljerad jämförelse!

HostGator vs. DreamHost


Undrar du vilket alternativ som är det bästa värdet: HostGator eller DreamHost? De är två av de populäraste webbhotellföretagen där ute. Men det ena måste vara bättre än det andra, rätt?

I vår UNBIASED-jämförelse mellan HostGator och DreamHost hjälper vi dig ta reda på det bästa valet för din budget och dina behov.

HostGator vs. DreamHost – Översikt

hostgator-web-värd

HostGator och DreamHost är två av de populäraste webbhotellleverantörerna på marknaden. HostGator grundades 2002 och är för närvarande värd för över 8 miljoner webbplatser. DreamHost, å andra sidan, grundades redan 1996, ett år före tillkomsten av Google. De serverar nu över 1,5 miljoner webbplatser, bloggar och applikationer med över 400 000 nöjda kunder. Båda är PCI-kompatibla webbhotellföretag.

Medan Endurance International Group förvärvade HostGator 2012, ägs och drivs DreamHost fortfarande självständigt.

Dreamhost

Både HostGator och DreamHost erbjuder ett brett utbud av värdalternativ inklusive delad, VPS och dedikerad server. Båda väcker särskilt det delade värdutrymmet med sina prisvärda värdplaner.

HostGator vs. DreamHost – Speed ​​and Uptime

De viktigaste faktorerna som du måste tänka på när du väljer webbhotell är webbplatsens hastighet och drifttid. Webbhotellföretag skryter ofta av höga svarstider på servern och deras drifttidsgarantier.

För att kontrollera om de lever upp till hype, registrerade vi oss för deras delade värdplaner och skapade en testplats på både HostGator och DreamHost. För att spegla den levande webbplatsmiljön på våra testsajter, installerade vi standard WordPress-tema och lade till dummyinnehåll tillsammans med några bilder.

Och sedan genomförde vi några olika prestandatest på våra testsajter:

 • Pingdomtest: För att övervaka laddningstiden för sidan.
 • Load Impact-test: För att se hur servern svarar under en trafiköverskridning.
 • Bitcatcha-test: Att spela in serverens responstid på 8 olika internationella platser genom att helt ignorera innehållet.

Och här är våra resultat:

speedtest hostgator

Enligt Pingdom tog HostGator 691ms att ladda när de testades från Dallas. Det är snabbare än 94% av alla testade webbplatser.

dreamhost hastighetstest

Vår DreamHost-testplats laddas på mindre än en halv sekund, vilket är snabbare än 97% av alla testade webbplatser.

loadimpact hostgator

Enligt Load Impact svarade vår HostGator-server snabbt tills det var cirka 80 besökare åt gången. När trafiken växte började webbplatsen att sakta ner.

dreamhost loadimpact test

Som ni ser i diagrammet förblev vår DreamHost-webbplats stabil under trafiköverskridningstestet. Antalet live besökare påverkade inte responstiden.

bitcatcha-hostgator

Enligt vårt Bitcatcha-test svarade vår HostGator-server på bara en bråkdel av sekunder i USA. Medan responstiden var relativt hög på internationella platser svarade den fortfarande på mindre än en sekund. HostGators server fick betyg av C av Bitcatcha, medan vår DreamHost-webbplats fick betyg A+.

dreamhost bitcatcha

Vinnare: DreamHost

HostGator vs. DreamHost – Användarvänlighet

hostgator-cpanel

Till skillnad från HostGator kommer DreamHost inte med en cPanel-instrumentbräda. Istället har de en egen webbaserad kontrollpanel.

dreamhost hantera domäner

Det betyder att om du redan är bekant med den mest populära webbhotellens kontrollpanel (cPanel), så finns det lite lärningskurva att hantera innan du använder DreamHosts kontrollpanel.

Vinnare: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Funktioner

Det bästa med HostGator är att de ger dig fler värdfunktioner än någon av deras konkurrenter.

Innan vi hoppar in och börjar titta på hur HostGator staplar mot DreamHost när det gäller funktioner, låt oss ta en titt på det tvärtom – några områden där DreamHost utmärker sig i jämförelse med HostGator.

SSD-lagring:

DreamHost erbjuder lagring av Solid State Drive-enheter medan HostGator erbjuder hårddisklagring (HDD). SSD har visat sig vara snabbare än hårddiskar i upp till två gånger.

Gratis domännamn:

När du registrerar dig ger DreamHost dig ett gratis domännamn medan HostGator inte erbjuder ett. Emellertid är erbjudandet om gratis domännamn mer av en marknadsföringsgimmick än en användbar funktion eftersom om du registrerar ett domännamn med DreamHost gratis, måste du betala cirka 15 dollar per år efter det första året. Istället kan du registrera ett domännamn hos en domänregistrator som Domain.com för så låga som $ 12 per år.

Om du vill spara på domänkostnader på lång sikt föreslår vi att du använder en domännamnsregistrator.

Med undantag för SSD-lagring och ett gratis domännamn drar HostGator miles före DreamHost när det gäller funktioner …

 • Obegränsad e-post: Med HostGator får du obegränsade e-postkonton med någon av deras värdplaner. Du måste dock välja den dyraste planen för att ställa in e-postmeddelanden med ditt DreamHost-värdkonto.
 • Avancerad webbplatsbyggare: Både DreamHost och HostGator erbjuder webbplatsbyggare med sina värdplaner, men HostGators byggare ligger före kurvan med sina avancerade funktioner, inklusive en e-handelsbutik.
 • Gratis dedikerad IP: Med HostGators avancerade delade värdplan får du ett gratis dedikerat IP- och SEO-verktyg, medan DreamHost inte erbjuder någon av deras delade värdplaner.
 • Gratis annonskrediter: Med varje HostGator-värdplan får du annonskrediter på 200 USD för att locka trafik till din webbplats. DreamHosts värdplaner ingår inte i några gratis annonskrediter.

Vinnare: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Support och dokumentation

HostGator har över 850 anställda för att erbjuda överlägset support dygnet runt via livechatt, telefon och e-post. Deras onlinesupportportal täcker alla aspekter av att bygga en webbplats med HostGator. Den innehåller över 500 videohandledning och 680 hjälpartiklar.

Omvänt är DreamHosts support patetiskt. Medan de ofta annonserar 24/7 support, är verkligheten att de bara erbjuder 24/7 e-postbaserat support. Det tar dock nästan en dag att få din supportförfrågan löst via e-post.

Livechattstöd är endast tillgängligt mellan 5:00 – 22:00 PST, 7 dagar i veckan. Även om återuppringningsförfrågningar är tillgängliga måste du göra en engångsbetalning eller prenumerera på en månatlig plan. Kom ihåg att återuppringningar inte kan göras för nummer utanför USA och Kanada.

Vinnare: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Prissättning

Här är en detaljerad jämförelse mellan prissättningen för olika värdalternativ från DreamHost och HostGator.

SharedWordPressCloudVPSDedicated
Hostgator$ 2,78 / mo.$ 5,95 / mo. (Moln)$ 4,95 / mo.$ 19,95 / mo.119,00 $ / mo.
Dream$ 2,59 / mo.$ 16,95 / mo. (Hanterad)$ 4,50 / mo.$ 13,75 / mo.169,00 $ / mo.

Det ordinarie priset för DreamHosts delade värdplan börjar på $ 10,95 per månad. Vi har dock gjort ett exklusivt avtal med DreamHost så att du bara måste betala $ 2,59 per månad.

DreamHost erbjuder hanterad WordPress-värd, så du behöver inte veta tekniska egenskaper för att optimera servern för att öka din webbplats prestanda eftersom DreamHost hanterar den åt dig.

Å andra sidan erbjuder HostGator WordPress-molnvärd, vilket ger en snabbare webbplatsupplevelse än deras delade värdplan.

Du kan också använda vår HostGator-kupongkod för att få en STOR rabatt.

HostGator erbjuder också de bästa återförsäljarhotellplanerna.

Om du letar efter de billigaste inledande planerna för värd, letar du inte längre än DreamHost. Tänk på att du måste betala deras ordinarie priser efter den första betalningsperioden.

Vinnare: DreamHost

Sammanfattning: HostGator vs. DreamHost

Efter vår jämförelse är det uppenbart att HostGator är det bästa valet för din webbplats. Inte bara ger de massor av användbara värdfunktioner, deras kontrollpanel är superlätt att använda.

HostGators prisbelönta support har alltid fått din rygg. Till skillnad från DreamHost ger de 24/7 support via livechatt, telefon och e-post.

Med DreamHost måste du göra en separat betalning för telefonstöd. Medan gratis återuppringningssupport finns tillgängligt ingår det bara i deras dyraste prissättningsnivå.

Du vill också kolla in vår experts jämförelser mellan,

 • HostGator vs GreenGeeks
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Liquid Web
 • HostGator vs A2 Hosting

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja mellan HostGator och DreamHost. För mer information, kolla in vår kompletta HostGator-granskning och djupgående DreamHost-granskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me