HostGator vs. GreenGeeks jämfört (2020) – 1 tydlig vinnare!

Hostgator-vs-GreenGeeks


Undrar du vilket är det bästa valet mellan HostGator kontra GreenGeeks? Både HostGator och GreenGeeks serverar miljontals domäner från hela världen. Men det är svårt att analysera vilken som är det bästa valet med så många motstridiga åsikter.

I vår UNBIASED-jämförelse mellan HostGator och GreenGeeks hjälper vi dig att förstå vilken leverantör som har rätt webbhotell för din budget och dina behov.

HostGator vs. GreenGeeks – Översikt

hostgator-web-värd

HostGator och GreenGeeks är två av de mest populära värdleverantörerna på marknaden. Medan de erbjuder en rad olika värdalternativ, inklusive VPS och dedikerade servrar, vaggar de särskilt den delade värdindustrin.

HostGator erbjuder också de bästa återförsäljarhotellplanerna.

HostGator grundades 2002 och har idag cirka 8 miljoner webbplatser med kunder över hela världen. HostGator förvärvades av Endurance International Group 2012. Sedan förvärvet har de vuxit kontinuerligt som en av världens ledande webbhotellleverantörer.

GreenGeeks-web-värd

GreenGeeks grundades däremot 2008 med kunder från över 150 länder. De betonar ofta sitt engagemang för miljön och märker sig som den miljövänliga webbhotellleverantören på marknaden.

HostGator vs. GreenGeeks – Speed ​​och Uptime

Sidhastighet och Uptime är de viktigaste faktorerna du måste tänka på när du väljer webbhotell.

Ingen gillar en långsam webbplats. Till och med en sekunders fördröjning kan skada dina konverteringar med 7%. Dessutom fortsätter Google att betona hastigheten i sina algoritmer.

På liknande sätt är drifttid också viktigt eftersom dina besökare förväntar sig att din webbplats ska vara tillgänglig dygnet runt.

För att testa HostGator och GreenGeeks hastighet och drifttid för vår jämförelseartikel registrerade vi oss för ett delat webbhotell med båda värdleverantörer. Vi speglade också en produktionsmiljö på dessa delade värdkonton genom att skapa en WordPress-webbplats, installera ett standard WordPress-tema, lägga till dummyinnehåll och ladda upp några bilder.

Sedan genomförde vi några olika hastighets- och driftstidsexperiment på dessa testplatser med hjälp av följande testverktyg:

 • Pingdom
 • Lastbelastning
 • Bitcatcha

speedtest hostgator

Enligt Pingdom tog vår HostGator-webbplats 691 ms att ladda, medan vår GreenGeeks-webbplats tog 697 ms.

GreenGeeks hastighetstest

Efter våra Pingdom-test analyserade vi hur våra testsajter hanterade trafikökningar under topptimmarna med ett populärt testverktyg, Load Impact, och skickade några virtuella användare till våra webbplatser.

loadimpact hostgator

Enligt Load Impact svarade vår HostGator-server snabbt tills det var cirka 80 besökare åt gången. När trafiken ökade började webbplatsen sakta något.

GreenGeeks lastimpact

Under Load Impact-testet utfördes dock vår GreenGeeks-webbplats nästan konsekvent oavsett last. Ingen driftstopp registrerades under testet.

Vi ville också analysera serverns svarstider från hela världen genom att ignorera webbplatsens innehåll. För detta test använde vi Bitcatcha. Det genomsnittliga laddningshastigheten från 8 olika globala platser: New York, LA, London, Brasilien, Indien, Singapore, Japan och Australien.

bitcatcha-hostgator

Enligt Bitcatcha-testet svarade vår HostGator-server på bara en bråkdel av sekunder i USA. Medan responstiden var relativt hög på internationella platser svarade servern fortfarande på mindre än en sekund.

GreenGeeks svarstid

På liknande sätt fick GreenGeeks ‘server betyg av C av Bitcatcha. Svarstiden var nästan densamma som HostGator från flera platser.

Vinnare: GreenGeeks

HostGator vs. GreenGeeks – Användarvänlighet

hostgator-marketplace

Både HostGator och GreenGeeks ger cPanel-åtkomst för att hantera ditt webbhotellkonto. Med varje värdplan får du också ett WordPress-installationsprogram med ett klick för att snabbt starta din webbplats.

Med HostGator kan du bygga en webbplats som du vill med en dra och släpp-byggare som är utvecklad internt. Byggaren låter dig även integrera en e-handelsbutik med din webbplats.

GreenGeeks cpanel

Å andra sidan ger GreenGeeks en mycket grundläggande byggare med sina värdplaner.

Vinnare: HostGator

HostGator vs. GreenGeeks – Funktioner

När det gäller funktioner förblir GreenGeeks före kurvan. Låt oss ta en titt på hur GreenGeeks staplar mot HostGator:

 • Obegränsad domäner värd: Med varje värdplan erbjuder GreenGeeks obegränsade domäner värd medan HostGators delade startplan bara låter dig vara värd för en enda webbplats.
 • SSD (Solid State Drive) lagring: Alla GreenGeeks-planer har SSD-lagring, medan HostGator erbjuder HDD-lagring (hårddiskenhet). SSD har visat sig prestera 2X bättre än HDD.
 • Gratis domänregistrering: Till skillnad från HostGator kan du avstå från domänregistreringsavgiften när du registrerar dig för en GreenGeeks-värdplan.

Vinnare: GreenGeeks

HostGator vs. GreenGeeks – Support och dokumentation

Både HostGator och GreenGeeks erbjuder 24/7 teknisk support via livechatt, telefon och e-post.

Det som gör att HostGator sticker ut är deras robusta kunskapsbas. Den innehåller 680+ hjälpartiklar och 500+ videohandledning för att hjälpa dig utforska alla aspekter av webbhotell, steg för steg.

Vinnare: HostGator

HostGator vs. GreenGeeks – Prissättning

Låt oss göra en jämförelse mot varandra av värdpriserna för GreenGeeks och HostGator-planer.

SharedWordPressCloudVPSDedicated
Hostgator$ 2,78 / mo.$ 5,95 / mo. (Moln)$ 4,95 / mo.$ 19,95 / mo.119,00 $ / mo.
GreenGeeks$ 2,95 / mo.$ 2,95 / mo.$ 39,95 / mo.169,00 $ / mo.

HostGator finns också i vår lista över de bästa gratis webbhotellföretag som erbjuder billigaste lösningar.

Som du kan se från tabellen är HostGator-planer billigare än GreenGeeks-planer. HostGator erbjuder också fler värdalternativ, inklusive molnvärd och WordPress-molnvärd.

Du kan också använda vår HostGator-kupongkod för att få en STOR rabatt.

Vinnare: HostGator

Recap: HostGator vs. GreenGeeks

Efter vår jämförelse tror vi att HostGator är ett bättre värdval än GreenGeeks. HostGator ger dig fler värdalternativ än GreenGeeks. Deras hostingtjänster är billiga och prisvärda.

Om du precis börjar och inte vill anställa en utvecklare för att skapa en webbplats kan du kanske prova HostGators webbplatsbyggare.

Missa inte våra jämförelser mellan,

 • HostGator vs DreamHost
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs WP Engine
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Liquid Web
 • HostGator vs A2 Hosting

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa värdlösningen. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kontrollera vår kompletta HostGator-granskning och GreenGeeks-granskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map