HostGator vs. InMotion Hosting-jämförelse (2020) – 1 vinnare!

Hostgator vs inmotion hosting


Vill du veta vilken som är den bästa värdtjänsten: InMotion Hosting kontra HostGator? Både HostGator och InMotion Hosting är populära värdleverantörer, men det kan vara svårt att hitta den perfekta värdtjänsten för dina specifika behov. En leverantör måste vara mycket mer än bara “populär” för att bli den BÄSTA.

Det är därför vi har skrivit en opartisk jämförelse mellan HostGator och InMotion Hosting, så att du kan hitta den webbhotell som passar din budget och dina behov.

HostGator vs. InMotion Hosting – Översikt

hostgator-web-värd

HostGator är en av de mest populära värdleverantörerna på marknaden. Det grundades 2002 av Brent Oxley, en student från Florida Atlantic University. För några år sedan förvärvades det av Endurance International Group och driver nu över 8 miljoner webbplatser från hela världen.

Medan de erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, vaggar de särskilt den delade värdtjänsten, som är inriktad på nybörjare.

Inmotion-web-värd

InMotion Hosting är ännu en pålitlig webbhotelltjänst. Det grundades 2001 och är en oberoende ägda och drivna värdleverantör. Deras webbhotellnätverk är baserat på operativsystem Linux och Unix.

I ett försök att kompensera sitt koldioxidavtryck har de samarbetat med Trees for the Future, en ideell organisation. Genom partnerskapet har de planterat 5000 träd i hela utvecklingsländerna.

Båda är PCI-kompatibla webbhotellföretag.

HostGator vs. InMotion Hosting – Hastighet och upptid

Hastighet och drifttid är de viktigaste faktorerna du måste tänka på när du väljer webbhotell.

Nästan varje webbhotellleverantör garanterar snabba laddningstider och hög drifttid. För att testa om HostGator och InMotion Hosting uppfyller sina löften om hastighet och drifttid registrerade vi oss med deras delade värdplaner och skapade en testplats på vart och ett av värdkontona. För att spegla produktionsmiljön på våra testwebbplatser installerade vi WordPress, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder.

Sedan genomförde vi några olika hastighets- och drifttimmar på testplatserna.

 • Pingdomtest: För att övervaka laddningstiden för våra testplatser.
 • Load Impact-test: För att kontrollera hur servrarna hanterar en trafikökning på våra webbplatser under hög belastningstid.
 • Bitcatcha-test: Att spela in serverns responstid från 8 olika geografiska platser.

speedtest hostgator

Enligt vårt Pingdom-test tog vår HostGator-webbplats 691 ms att ladda när den testades från Dallas. Å andra sidan tog vår InMotion Hosting-webbplats 982ms att ladda.

InMotion Hosting test pingdom

Efter Pingdom-testet genomförde vi Load Impact-test för att se hur servrarna skulle hantera en trafikökning under en hög belastningstid. För detta test skickade vi några virtuella användare till våra webbplatser och byggde upp till 100 besökare åt gången.

loadimpact hostgator

Enligt Load Impact svarade vår HostGator-server snabbt tills det var cirka 80 besökare åt gången. Omvänt presterade vår InMotion Hosting-webbplats bara bra tills den nådde 25 användare. Efter det avtog det betydligt. Deras serverns prestanda var inte konsekvent under hela testet.

loadimpact-känsla

Efter Load Impact-testet genomförde vi ett Bitcatcha-test på våra testwebbplatser.

Bitcatcha analyserar serverns svarstider runt om i världen genom att ignorera innehållet på webbplatsen. Det genomsnittliga laddningshastigheten från 8 olika globala platser: New York, LA, London, Brasilien, Indien, Singapore, Japan och Australien. Hastigheten för varje plats mäts 3 separata tider och sedan medelvärdena.

bitcatcha-hostgator

Både InMotion Hosting och HostGators servrar fick betyg av C av Bitcatcha. Båda servrarna svarade på bara en bråkdel av sekunder i USA, men responstiderna var relativt höga på internationella platser.

bitcatcha InMotion Hosting-test

Vinnare: HostGator

HostGator vs. InMotion Hosting – Användarvänlighet

hostgator-cpanel

Både InMotion Hosting och HostGator har cPanel-åtkomst som låter dig enkelt hantera dina webbplatsfiler, databaser och e-postmeddelanden.

InMotion-kontrollpanelen

Du får också ett installationsprogram med 1 klick som gör att du snabbt kan installera WordPress, Joomla, Drupal och andra populära webbplatsskript på din webbhotell.

Vinnare: Det är oavgjort

HostGator vs. InMotion Hosting – Funktioner

När det gäller funktioner slår InMotion Hosting all sin konkurrens. Naturligtvis ger HostGator dig alla viktiga värdfunktioner för att bygga en webbplats med lätthet. Men InMotion Hosting går bara utöver.

Här är några InMotion Hosting-funktioner som du inte hittar på HostGator:

 • 2X bättre pengarna tillbaka-garanti: Medan HostGator tillhandahåller en 45-dagars garanti för att pröva sin värdtjänst riskfri, kommer InMotion Hosting med en 90-dagars pengarna tillbaka-garanti.
 • Välj ett datacenter: Till skillnad från HostGator låter InMotion dig välja datacenter för din webbplats när du registrerar dig för deras värdplan.
 • SSD-lagring: Alla InMotion Hosting-planer har SSD-lagring (Solid State Drive), vilket har visat sig vara snabbare än HDD-lagring, som HostGator använder.

Vinnare: InMotion Hosting

HostGator vs. InMotion Hosting – Support och dokumentation

HostGator erbjuder 24/7 support via 3 lägen: telefon, livechatt och e-post. Deras omfattande supportportal innehåller 680+ hjälpartiklar och 500+ videohandledning som hjälper dig att utforska alla aspekter av webbhotell, steg för steg.

InMotion Hosting ger å andra sidan 24/7/365 USA-baserad teknisk support via telefon, livechatt, e-post / biljetter och till och med Skype! De har också en robust kunskapsbas som förklarar allt du behöver veta om att bygga en webbplats med InMotion Hosting.

Vinnare: Det är oavgjort

HostGator vs. InMotion Hosting – Prissättning

Låt oss titta på en jämförelse mellan de två värdleverantörerna: HostGator och InMotion Hosting:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
Hostgator$ 2,78 / mo.$ 5,95 / mo. (Moln)19,95 / mo.$ 19,95 / mo.119,00 $ / mo.
InMotion Hosting$ 3,99 / mo.$ 4,99 / mo.$ 13,99 / mo.$ 19,99 / mo.105,69 $ / mo.

HostGator har bättre prisalternativ för användare som just har börjat. De debiterar endast $ 2,78 per månad för en delad värdplan. InMotion Hosting erbjuder dock billigare planer för WordPress, dedikerad och återförsäljarhosting.

Du kan använda vår HostGator-kupongkod för att få STORT rabatt.

Vinnare: InMotion Hosting

Recap: HostGator vs. InMotion Hosting

Efter vår jämförelse tror vi att HostGator är ett bättre alternativ än InMotion Hosting. Från vårt test är det uppenbart att HostGator, när det gäller hastighet och drifttid, slår byxorna av all deras konkurrens.

De erbjuder också billigare delade värdplaner. När du behöver hjälp kan du räkna med deras vänliga supportteam.

Du vill också kolla in dessa jämförelser mellan,

 • HostGator vs DreamHost
 • HostGator vs. GreenGeeks
 • HostGator vs WP Engine
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Liquid Web
 • HostGator vs A2 Hosting

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta rätt värdalternativ för dina behov. För mer information, kan du kolla in vår kompletta HostGator-granskning och vår djupgående InMotion Hosting-granskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map