HostGator vs. iPage Comparison (2020) – Här är vinnaren!

HostGator vs ipage


Letar du efter den bästa webbhotellleverantören? iPage och HostGator är två av de mest välkända webbhotell där ute. Men som verkligen har den bästa webbhotelltjänsten: iPage eller HostGator?

Inte alla webbhotelltjänster skapas lika. Det är viktigt att förstå hur dessa två värdleverantörer skiljer sig från varandra när det gäller deras prissättningsplaner och funktioner. Med hjälp av vår opartiska jämförelse mellan HostGator och iPage hjälper vi dig att bestämma vilken som är det bästa valet för dina webbplatser.

HostGator vs. iPage – Översikt

hostgator

Både HostGator och iPage är värdvarumärken som drivs av Endurance International Group, ett extremt uppskattat webbhotellföretag.

HostGator är inriktad på att tillhandahålla ett brett utbud av olika värdalternativ och tjänster. De erbjuder flera värdalternativ som iPage inte erbjuder, inklusive molnhotell och återförsäljarhosting.

IPage-GoDaddy-värd-alternativ

Omvänt fokuserar iPage på att leverera de mest prisvärda värdplanerna i branschen för att passa alla budgetar. Deras webbhotellplaner börjar på $ 1,99 per månad, vilket inkluderar ett gratis domännamn och SSL.

HostGator vs. iPage – Sidhastighet och upptid

Utan tvekan är hastighet och drifttid de viktigaste faktorerna du måste tänka på när du väljer webbhotell.

För att testa om HostGator och iPage verkligen lever upp till deras hype, beslutade vi att analysera deras sidhastighet och upptidstidsgarantier genom att registrera dig med var och en av dem och skapa två testsajter.

För att spegla den levande miljön på våra testsajter installerade vi ett WordPress-tema och publicerade dummyinnehåll tillsammans med några bilder.

Sedan genomförde vi några olika experiment på dessa testplatser med följande verktyg:

 • Pingdom: För att analysera webbplatsens hastighet.
 • Lastbelastning: För att övervaka hur dessa värdservrar hanterar en trafikökning under en hög belastningstid.
 • Bitcatcha: För att avgöra hur dessa värdservrar fungerar från åtta olika geografiska platser.

speedtest hostgator

Enligt vårt Pingdom-hastighetstest tog vår HostGator-webbplats 691 ms att ladda när den testades från Dallas.

ipage pingdom hastighetstest

Men vår iPage-testwebbplats laddades på 2,6 sekunder vilket är snabbare än bara 60% av alla testade webbplatser, och långt långsammare än vår HostGator-webbplats.

loadimpact hostgator

Enligt Load Impact svarade vår HostGator-server snabbt tills det var cirka 80 besökare åt gången.

belastning på sidan

När det gäller iPage var responstiden långsam när det fanns cirka 50 användare på webbplatsen. Därefter förblev sidhastigheten stabil trots att de hade fler live-användare.

bitcatcha-hostgator

Enligt vårt Bitcatcha-test fick HostGators server C: medan vår iPage-webbplats fick betyg C+.

ipageserverens svarstid

Vinnare: HostGator

HostGator vs. iPage – Användarvänlighet

hostgator-cpanel

Alla värdplaner från HostGator kommer med cPanel för att hantera dina webbhotellkonton. De erbjuder också 1-klicksinstallatörer för populära webbplatsskript, till exempel WordPress, Joomla och Drupal.

iPage-kontrollpanelen

Å andra sidan erbjuder iPage inte cPanel. Istället erbjuder de sin egen anpassade version av en kontrollpanel som de kallar vDeck. Men om du är vana vid cPanel, som är den mest populära webbhotellens kontrollpanel i världen, kommer det att finnas lite lärande kurva att hantera innan du behärskar vDeck.

Båda tillhandahåller också en webbplatsbyggare utvecklad internt för användare som vill bygga en webbplats utan att behöva anställa en utvecklare.

Vinnare: HostGator

HostGator vs. iPage – Funktioner

Med HostGator får du allt du behöver för att starta din nya webbplats från grunden. Oavsett om du vill ha verktyg för webbplatsbyggare eller 1-klickar på applikationsinstallatörer, SEO-verktyg eller säkerhetskopieringslösningar, har HostGator fått dig täckt. De erbjuder också en 45-dagars återbetalningsgaranti för att testa sina värdtjänster riskfria.

Men när det gäller funktioner kör iPage cirklar runt HostGator.

En-storlek-passar-för-alla-plan: iPage erbjuder bara en delad värdplan, som gör att du kan vara värd för obegränsade webbplatser; Med HostGator måste du registrera dig för en dyr plan för att få obegränsad webbhotell.

Gratis domännamn: När du registrerar dig för en värdplan får du ett gratis domännamn med iPage.

Vinnare: iPage

HostGator vs. iPage –Support och dokumentation

Både HostGator och iPage erbjuder 24/7 experthjälp vid behov via telefon-, chat- och biljettbaserade e-postmeddelanden. Deras kunskapsbaser är ganska okomplicerade utan fluff, så att du enkelt kan lösa webbhotellfrågor också.

Vinnare: Det är oavgjort

HostGator vs. iPage – Prissättning

Här är en jämförelse mellan de olika priserna mellan olika värdalternativ från HostGator och iPage:

SharedWordPressCloudVPSDedicated
Hostgator$ 2,78 / mo.$ 5,95 / mo. (Moln)$ 4,95 / mo.$ 19,95 / mo.119,00 $ / mo.
iPage$ 1,99 / mo.$ 3,75 / mo.$ 19,99 / mo.119,99 USD / mån.

Som ni ser är iPages introduktionsplaner mycket billigare än HostGators. Om du letar efter prisvärda delade eller WordPress-värdplaner bör du överväga iPage.

iPage erbjuder inte Cloud eller återförsäljare värd. Men prissättningen för VPS-server och dedikerade servrar som erbjuds av HostGator och iPage är nästan desamma.

Du kan också använda vår HostGator-kupongkod för att få en STOR rabatt.

iPage gjordes också till vår lista över de bästa gratis webbhotellföretagen.

Vinnare: iPage

Recap – HostGator vs. iPage

Efter vår jämförelse tror vi att HostGator är ett bättre värdföretag än iPage totalt sett. HostGator erbjuder inte bara fler värdalternativ, utan de erbjuder också ett stort antal verktyg för att enkelt kunna lansera en webbplats från grunden.

HostGator strävar alltid efter spetskompetens genom att ständigt uppgradera sin infrastruktur och användarupplevelse.

Medan iPage kommer med 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, låter HostGator prova deras tjänst i 45 dagar utan risk.

Du kan också kolla in våra experts jämförelser mellan …

 • HostGator vs GreenGeeks
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs Liquid Web
 • HostGator vs A2 Hosting

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa webbhotellleverantören för din webbplats. Om du gillade denna jämförelse, kolla in vår kompletta HostGator-granskning och fullständiga iPage-granskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map