HostGator vs. Liquid Web Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare!

HostGator vs liquid-web


Undrar du vilken webbhotellleverantör som är bättre: Liquid Web eller HostGator? Liquid Web och HostGator är två av de mest populära värdleverantörerna på marknaden. Medan HostGator vaggar den delade webbhotellindustrin, är Liquid Web känt för sina hanterade webbhotellösningar.

Eftersom du väljer fel webbhotell kan sabotera ditt onlineföretag och rykte, tar vi tävlingar som detta mycket på allvar. Det är därför vi har skrivit en UNBIASED-webbhotelljämförelse mellan HostGator och Liquid Web, så att du kan bestämma vilken som är det bästa alternativet för din webbplats.

HostGator vs. Liquid Web – Översikt

hostgator-web-värd

HostGator är en av de populäraste webbhotellleverantörerna på marknaden. HostGator kommer med ett stort antal verktyg för användare på startnivå för att snabbt lansera en webbplats.

När du börjar kan du välja en av deras delade värdplaner. När du växer kan du växla över till moln, VPS eller dedikerad servervärd.

Du kan också prova deras värdtjänst riskfri i 45 dagar. Om du inte är helt nöjd kan du begära en full återbetalning inom dessa 45 dagar.

Exklusiv rabatt på flytande webb

Liquid Web, å andra sidan, är en av de bäst hanterade webbhotellösningarna på marknaden.

Trots att de är en hanterad webbhotellösning ger de dig full tillgång till både databasen och servern som är kopplad till ditt konto. De erbjuder också branschledande lösningar som automatiska WordPress-plugin-uppdateringar med sina hanterade WordPress-planer. På så sätt behöver du inte oroa dig för att hålla din webbplats uppdaterad.

Bäst av allt, till skillnad från andra hanterade värdföretag, äger Liquid Web sina datacenter. Fördelen är att de inte pekar fingrar mot andra leverantörer om något går fel.

HostGator vs. Liquid Web – Page Speed ​​och Uptime

Sidhastighet och servertid är de två mest kritiska faktorerna du måste tänka på när du väljer en webbhotelltjänst.

Ingen gillar en långsam webbplats. Faktum är att dina användare kommer att överge din webbplats om det tar för lång tid att ladda. Dessutom fortsätter Google att betona hastigheten i sina sökalgoritmer, så det är också en väsentlig faktor för SEO.

Uptime är en term som används för att beskriva den period som din webbplats är tillgänglig och operationell. Vanligtvis uttrycks drifttid i procent av den totala tillgängliga tiden; “99,95%”, till exempel.

För att testa hastigheten och uppetiderna för värdservrarna för vår HostGator jämfört med Liquid Web jämförelse registrerade vi oss med båda värdleverantörerna och byggde en testplats med WordPress. För att spegla produktionsmiljön installerade vi också ett standard WordPress-tema, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder.

Vi genomförde några tester med följande testverktyg på våra webbplatser:

 • Pingdom
 • Lastbelastning
 • Bitcatcha

speedtest hostgator

Enligt vårt Pingdom-hastighetstest tog vår HostGator-testplats 691 ms att ladda.

Test av vätskehastighet

Liquid Web, å andra sidan, tog 901ms att ladda, vilket är snabbare än 91% av alla testade webbplatser.

Sedan genomförde vi ett test på varje värdserver med Load Impact.

loadimpact hostgator

Enligt Load Impact svarade vår HostGator-server snabbt tills det var cirka 80 besökare åt gången. När trafiken växte började webbplatsen att sakta ner.

Effekt på flytande webbelastning

Antalet live-besökare på webbplatsen påverkade dock inte vår Liquid Web-server.

Vi använde också Bitcatcha för att spela in serverns svarstider för våra värdservrar från åtta olika geografiska platser: New York, LA, London, Brasilien, Indien, Singapore, Japan och Australien. Hastigheten för varje plats mättes tre separata gånger, och därefter var resultaten i genomsnitt.

bitcatcha-hostgator

Som ni kan se, medan vår HostGator-webbplats rankades C av Bitcatcha, fick vår Liquid-webbplats betyg C+.

Reaktionstid för flytande webb

Vinnare: Liquid Web

HostGator vs. Liquid Web – Användarvänlighet

hostgator-cpanel

Alla värdplaner från HostGator kommer med cPanel för att hantera sina webbhotellkonton. De erbjuder också 1-klicksinstallatörer för populära webbplatsskript, till exempel WordPress, Joomla och Drupal.

flytande webbplats moln webbplats

HostGator tillhandahåller en egenutvecklad webbplatsbyggare med sina värdplaner för användare som vill ha en snabb och enkel lösning för att starta en webbplats.

Med alla flytande webbplaner, exklusive hanterad WordPress-värd, får du tillgång till cPanel / WHM eller Plesk.

Med Liquid Web’s förvaltade WordPress-värdplan får du tillgång till iThemes Sync Pro. Det hjälper dig att hantera alla webbplatser du kör från en enda plats. Med iThemes Sync Pro kan du övervaka drifttid och drifttid, spåra SEO-status för ditt innehåll och kontrollera vad dina kunder ser i WP-admin.

Vinnare: Det är oavgjort

HostGator vs. Liquid Web – Funktioner

HostGator kommer med alla väsentliga funktioner du behöver för att få din webbplats igång, till exempel obegränsad lagring och bandbredd, 1-klicksinstallatörer, en webbplatsbyggare, etc. Om du behöver en WordPress-centrerad lösning kan du välja deras WordPress moln värd plan.

På grund av superladdningsarkitektur ger WordPress molnhotell dig 2,5 gånger snabbare belastningstider.

Omvänt kommer Liquid Web med en komplett uppsättning funktioner för att leverera en supersnabb värdupplevelse. Dessutom kommer de att hantera programuppdateringar och säkerhetsuppdateringar, så du behöver inte oroa dig för att hålla din webbplats säker och uppdaterad.

Deras värdlösningar är optimerade för olika appar, till exempel WordPress och WooCommerce. Det innebär att du inte behöver veta tekniska egenskaper för att optimera din server för att påskynda din webbplats.

Här är några flytande webbfunktioner som du kan hitta:

 • Auto-plugin-uppdateringar: Medan de flesta hanterade WordPress-värdlösningar bara erbjuder automatiska kärnuppdateringar, gick Liquid Web utöver genom att erbjuda automatiska plugin-uppdateringar.
 • Stencil: Spara tid medan du skapar nya webbplatser med samma plugins och teman för flera webbplatser.
 • Enkel iscensättning: Testa dina koder enkelt innan du distribuerar dem till produktionsmiljön genom att skapa en iscenesättningssida.
 • Bildkomprimering: Liquid Web: s inbyggda bildkomprimering garanterar en snabb snabb webbplatsupplevelse.

Vinnare: Liquid Web

HostGator vs. Liquid Web – Support och dokumentation

Både HostGator och Liquid Web erbjuder 24/7 support via livechatt, e-post och telefon.

De har också robusta hjälpcenter som innehåller användbara tutorials och videor som hjälper dig att utforska alla aspekter av webbhotell, steg för steg.

Vinnare: Det är oavgjort

HostGator mot Liquid Web – Prissättning

Den vanliga prissättningen för HostGator delad webbhotell börjar på $ 6,95 per månad. Vi har förhandlat fram en affär med HostGator, så IsItWP-användare måste bara betala $ 2,78 per månad.

Priset för Liquid Web Management WordPress-värd börjar på $ 99 per månad, vilket är ganska mycket när du börjar. Lyckligtvis har vi förhandlat fram en affär med Liquid Web också för att ge 69% rabatt de första tre månaderna till IsItWP-användare. Det är fullt hanterade WordPress-värd för så låga som $ 21,39 per månad.

Om du letar efter en prisvärd webbhotellösning är HostGator det bästa valet.

HostGator erbjuder också de bästa återförsäljarhotellplanerna.

Du kan också använda vår HostGator-kupongkod för att få en STOR rabatt.

Vinnare: HostGator

Recap – HostGator vs. Liquid Web

Om du börjar och letar efter en prisvärd webbhotell, tror vi att HostGator är rätt val för dig. Det är sant att både HostGator och Liquid Web erbjuder hanterade WordPress-värdlösningar, men Liquid Web är mer en företagslösning. Å andra sidan är HostGators förvaltade WordPress-värdstjänst riktad mot användare på startnivå med exklusiva HostGator-kampanjkoder för de som startar.

Om du vill ha snabbt snabb webbhotell med överlägsen teknik kan du överväga Liquid Web.

Kolla in dessa jämförelser mellan,

 • HostGator vs DreamHost
 • HostGator vs. GreenGeeks
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs WP Engine
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs A2 Hosting

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta rätt värdlösning för dina behov och budget. Om du gillade den här artikeln, kolla in vår kompletta HostGator-granskning eller vår fullständiga Liquid Web-recension.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me