SiteGround vs. A2 Hosting (2020) – Här är vinnaren!

siteground vs a2 hosting


Undrar du vilken webbhotell som är bättre: SiteGround eller A2 Hosting? SiteGround och A2 Hosting är två av de populäraste webbhotellleverantörerna på marknaden. Men man måste vara överlägsen, rätt?

Utan tvekan, att välja fel webbhotell kan sabotera ditt onlineföretag och rykte. Det är därför vi har skrivit en UNBIASED jämförelse av webbhotell mellan A2 Hosting och SiteGround, så att du kan bestämma vilken som passar bäst för din webbplats.

SiteGround vs. A2 Hosting – Översikt

Siteground-GoDaddy-värd-alternativ

SiteGround är en officiellt rekommenderad webbhotellleverantör av WordPress.org. De har ett av de bästa 24/7 WordPress supportteamen i branschen. De erbjuder automatiska uppgraderingar, inbyggd WP-cache, CDN, 1-klick-iscensättning och GIT-versionskontroll.

De är ett av få värdföretag som låter dig välja önskad datacenterplats när du registrerar dig för en webbhotell. De erbjuder också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti för att testa deras webbhotell.

A2-hosting-hosting-alternativ

A2 Hosting märker sig själva som den bästa utvecklarvänliga webbhotellleverantören. Deras webbhotellalternativ är mycket mångsidiga. Till exempel låter de dig välja mellan Linux- och Windows-värdplaner för delad värd. Du kan också välja värdhanteringsnivå när du antingen registrerar dig för VPS eller dedikerad servervärd.

Precis som SiteGround kan A2 Hosting också välja ditt datacenter. Om du avbryter ditt A2 Hosting-konto inom 30 dagar är du berättigad till full återbetalning. Du kan begära ett förhållande till återbetalning för oanvänd tjänst efter 30 dagar.

SiteGround vs. A2 Hosting – Sidhastighet och upptid

SiteGround tillhandahåller branschledande hastighetstekniker som NGINX, HTTP / 2, PHP7 och gratis CDN för att påskynda webbplatsens prestanda. Å andra sidan tillåter A2 Hosting att du väljer Turbo-servrar när du registrerar dig, vilket ger en drop-in Apache-ersättning för att påskynda webbplatsens prestanda med 20 gånger.

För att testa webbserverns prestanda för vår SiteGroud jämfört med A2 Hosting jämförelse registrerade vi oss med båda webbhotelltjänsterna och skapade en testplats på var och en med WordPress. För att spegla produktionsmiljön på vår testwebbplats, installerade vi också ett standard WordPress-tema, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder.

hastighetstest siteground

Enligt vår hastighetstest på Pingdom-webbplatsen laddades vår SiteGround-testplats på mindre än en sekund när den testades från Dallas, Texas. Det är snabbare än 95% av alla testade webbplatser.

a2 värdhastighetstest pingdom

Omvänt tog vår A2 Hosting-webbplats 1,28 sekunder att ladda. Det betyder att webbplatsen bara är snabbare än 84% av alla testade webbplatser.

Vi genomförde ytterligare ett prestandatest med Load Impact för att se hur våra testservrar skulle prestera under en trafikökning. Under vår analys skickade vi några virtuella användare (VU) till våra webbplatser.

loadimpact-Siteground

Från vårt diagram kan du se att vår SiteGround-webbplats fungerade ganska konsekvent tills det fanns cirka 50 användare. Webbplatsen bromsade upp några ögonblick och sedan återgick den efter några sekunder.

A2 Hosting loadimpact test

På liknande sätt utförde vår A2 Hosting-testsida konsekvent tills det var cirka 40 besökare på webbplatsen. Webbplatsen bromsade upp ett tag och återgick sedan till sitt normala tillstånd.

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs. A2 Hosting – Användarvänlighet

siteground wordpress hosting

Både SiteGround och A2 Hosting ger cPanel åtkomst till användare för att hantera sina webbhotellkonton. Dessutom hjälper deras 1-klick-installatörer dig snabbt att installera populära webbplatsskript som WordPress, Joomla, Drupal, etc..

A2 Hosting WordPress-inloggning

Om du väljer Windows-värd med A2 Hosting får du tillgång till Plesk för att hantera ditt webbhotellkonto.

Vinnare: Det är oavgjort

SiteGround vs. A2 Hosting – Funktioner

Både SiteGround och A2 Hosting erbjuder alla de väsentliga funktionerna du behöver för att få din webbplats igång, till exempel obegränsad bandbredd, val av datacentra, installatörer med 1 klick, webbplatsbyggare etc..

När det gäller funktioner är nedan några områden där SiteGround svävar framåt jämfört med A2 Hosting:

 • SSD-lagring: SiteGround erbjuder SSD-lagring, medan A2 Hosting tillhandahåller RAID 10-lagring.
 • Hög prestanda: För att förbättra serverprestanda tillhandahåller SiteGround gratis CloudFlare CDN, PHP 7 med OpCache.
 • Inbyggd säkerhet: Med alla SiteGround-planer kan du använda gratis dagliga säkerhetskopior. Med en lite dyrare plan får du också gratis reservåterställningar.
 • Nördiga funktioner: Med SiteGrunds GoGeek-plan får du PCI-kompatibla servrar för e-handel butiker, 1-klick skapande av Git-repo och enkel uppdatering av WordPress och Joomla.

Nu när du känner till fördelarna med SiteGround jämfört med A2 Hosting, låt oss ta en titt på några områden där A2 Hosting är utmärkt jämfört med SiteGround:

 • Windows och Linux Hosting: Till skillnad från de flesta värdleverantörer, inklusive SiteGround, låter A2 Hosting dig välja mellan Windows och Linux-värd.
 • När som helst pengar tillbaka-garanti: Förutom deras 30-dagars återbetalningsgaranti erbjuder A2 Hosting en pro-rankad återbetalning för oanvända tjänster efter de första 30 dagarna.
 • Val av ledningsnivå: A2 Hosting låter dig också välja förvaltningsnivå för VPS och dedikerad servervärd.

Vi tror att A2 Hosting är en mycket mångsidig webbhotell som ger dig många val när du registrerar dig för deras webbhotell. När det gäller funktioner, sticker de definitivt ut från tävlingen.

Vinnare: A2 Hosting

SiteGround vs. A2 Hosting – Support och dokumentation

Både SiteGround och A2 Hosting erbjuder 24/7 support via 3 lägen: livechatt, e-post och telefon. Båda har en stor kunskapsbas som förklarar hur man bygger en webbplats med sina värdservrar.

Vinnare: Det är oavgjort

SiteGround vs. A2 Hosting – Prissättning

Låt oss ta en titt på en prisjämförelse mellan SiteGround och A2 Hosting:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
Siteground$ 3,95 / mo.$ 3,95 / mo.$ 42 / kredit / år$ 269,00 / mo.
A2 Hosting$ 3,92 / mo.$ 3,92 / mo.$ 13,19 / mo.$ 5 / mo.$ 99,59 / mo.

Som du kan se från tabellen är A2 Hosting planer billigare än SiteGround. Du kanske också märker att det dedikerade värdpriset för A2 Hosting är mycket billigare. Det beror på att SiteGround endast erbjuder hanterad dedikerad servervärd medan A2 Hosting låter dig välja förvaltningsnivå.

Om du letar efter en prisvärd VPS eller dedicerad värdserver, kan A2 Hosting ostyrd hosting vara det bästa alternativet.

Du kan dock använda vår SiteGround-kupong för att få STORA rabatter.

Vinnare: A2 Hosting

Recap – SiteGround vs. A2 Hosting

Efter vår jämförelse tror vi att SiteGround är en bättre webbhotell än A2 Hosting totalt sett. SiteGround förbättrar ständigt deras värdinfrastruktur och använder senaste hastighetsteknologier för att förbättra deras webbplattforms prestanda.

Medan de flesta värdleverantörer helt enkelt skryter av utmärkt kundsupport, levererar SiteGround det faktiskt. Med SiteGround behöver du inte vänta mer än några sekunder på nästa tillgängliga operatör. När du behöver hjälp har de din rygg.

Men om du letar efter en billigare webbhotell kan du överväga att välja A2 Hosting.

Du bör också kolla in dessa värdjämförelser mellan …

 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs WPEngine
 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs Liquid Web
 • SiteGround vs iPage

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta rätt webbhotell för dina behov. För mer information, kolla in vår kompletta SiteGround-granskning eller vår fullständiga A2 Hosting-granskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map