SiteGround vs. HostGator-jämförelse (2020) – 1 tydlig vinnare

siteground vs hostgator


Undrar du vilken webbhotell som är bättre: SiteGround eller HostGator? Det kommer att bli ett tufft samtal! SiteGround och HostGator är två av de populäraste webbhotellleverantörerna på marknaden. Medan HostGator vaggar den delade webbhotellindustrin är SiteGround känd för deras supersnabba WordPress-värd. Men det kan bara finnas en SANT mästare …

Eftersom du väljer fel webbhotell kan sabotera ditt onlineföretag och rykte, tar vi tävlingar som detta mycket på allvar. Det är därför vi har skrivit en UNBIASED jämförelse av webbhotell mellan HostGator och SiteGround, så att du kan bestämma vilken som är det bästa alternativet för din webbplats. Låt striden börja!

SiteGround vs HostGator – Översikt

Siteground-GoDaddy-värd-alternativ

SiteGround är en officiellt rekommenderad webbhotelltjänst av WordPress.org. De är ett av få företag som låter dig välja vilka datacenter du använder när du registrerar dig för deras webbhotell.

På grund av att du har datacenter i tre olika kontinenter ger SiteGround en överlägsen webbplatsupplevelse för dina besökare oavsett var de befinner sig. De erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti för att testa sin webbhotell.

hostgator-web-värd

HostGator är en annan extremt populär webbhotellleverantör. HostGator grundades 2002 och är nu värd för över 8 miljoner webbplatser runt om i världen. HostGator vaggar särskilt när det gäller delade webbhotelltjänster.

HostGator-planer kommer med alla väsentliga värdfunktioner och de ger dig en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti för att prova sina tjänster riskfria.

SiteGround vs HostGator – Sidhastighet och upptid

Sidhastighet och drifttid är de viktigaste faktorerna när det gäller att välja en webbhotelltjänst.

Enligt studier kan till och med en sekunders fördröjning resultera i en minskning av konverteringar med 7%. Google fortsätter att betona sidhastigheten i sin algoritm, så det säger sig självt att sidhastigheten har en stor inverkan på SEO-ranking för din webbplats.

Uptime är viktigt eftersom dina besökare förväntar dig att din webbplats ska vara tillgänglig dygnet runt. Drifttid uttrycks vanligtvis i procent av den totala tillgängliga tiden, till exempel 99,9%.

Ofta skryter webbhotellleverantörer av att vara den snabbaste webbhotell och lovar hög tillgänglighet med sina värdtjänster. För att testa om de lever upp till sin hype, registrerade vi oss med både SiteGround och HostGator och skapade en test WordPress-webbplats på var och en av dem. Vi installerade också ett standardtema, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder för att spegla en levande miljö på våra testsajter.

Sedan genomförde vi några olika hastighets- och drifttest på dem.

Här är våra resultat:

hastighetstest siteground

Enligt Pingdom-testet tog vår SiteGround-testwebbplats bara 649 ms att ladda för en server i Dallas, Texas. Det är snabbare än 95% av alla testade webbplatser.

speedtest hostgator

När vi körde samma test på HostGator tog vår testplats 691 ms att ladda.

Vi har inte upplevt driftstopp under våra tester på någon av servrarna.

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs HostGator – Användarvänlighet

hostgator-cpanel

Alla värdplaner från SiteGround och HostGator kommer med cPanel för att hantera sina webbhotellkonton. De erbjuder också 1-klicksinstallatörer för populära webbplatsskript, till exempel WordPress, Joomla och Drupal.

Båda ger också en webbplatsbyggare med sina värdplaner för användare som vill ha en snabb och enkel lösning för att starta en webbplats.

Medan SiteGround förser Weebly-byggaren med alla sina värdplaner, skickas alla HostGator-värdkonton med Gator-byggaren, en lättanvänd webbplatsbyggare utvecklad av HostGator-teamet. Båda byggare låter dig enkelt starta alla typer av webbplatser, inklusive en blogg, e-handelsaffär, portfölj osv.

Vinnare: Det är oavgjort

SiteGround vs HostGator – Funktioner

HostGator erbjuder alla standardhotellfunktioner som du kan förvänta dig av ett webbhotellföretag, inklusive obegränsad bandbredd, gratis SSL, 1-klickinstallatörer, $ 200 marknadsföring och mer. Med en lite dyrare delad webbhotellplan får du tillgång till obegränsad webbhotell, en gratis dedicerad IP och gratis SEO-verktyg.

Men vid jämförelse av funktioner drar SiteGround miles före HostGator. Låt oss ta några av de funktioner som sätter SiteGround vägen före kurvan:

 • SSD-lagring: Alla HostGators delade värdplaner erbjuder hårddisklagring (HDD) lagring medan SiteGround erbjuder SSD-lagring (Solid State Drive), vilket har visat sig fungera minst 2x snabbare än HDD.
 • Hastighetsteknologier: På toppen av SSD-lagring erbjuder SiteGround gratis CloudFlare CDN, PHP 7 med OpCache.
 • Proaktiv säkerhet: Med alla SiteGround webbhotellplaner kan du använda gratis dagliga säkerhetskopior. Med en lite dyrare plan får du också gratis reservåterställningar.
 • Avancerade geeky funktioner: För avancerade funktioner kan du välja deras GoGeek-plan som ger dig PCI-kompatibla servrar och ett klick på Git-repo.

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs HostGator – Support och dokumentation

Både SiteGround och HostGator erbjuder 24/7 support via livechatt, telefon och e-post. Båda värdleverantörerna har omfattande kunskapsbas som består av hundratals användbara handledning som täcker alla aspekter av att bygga en webbplats med sina värdkonton.

Vinnare: Det är oavgjort

SiteGround vs HostGator – Prissättning

Låt oss göra en jämförelse mellan de olika kostnaderna för de olika värdalternativen från HostGator och SiteGround:

SharedWordPressResellerCloudDedicated
Siteground$ 3,95 / mo.$ 3,95 / mo.42 $ / år$ 80,00 / mo.$ 269,00 / mo.
Hostgator$ 2,78 / mo.$ 5,95 / mo.$ 19,95 / mo.$ 4,95 / mo.119,00 $ / mo.

Som ni ser är SiteGround-planer kostsamma jämfört med HostGators planer. Om du letar efter en prisvärd webbhotellösning kan HostGator vara det bästa alternativet.

HostGator erbjuder också de bästa återförsäljarhotellplanerna.

Du kan också använda vår HostGator-kupongkod för att få en STOR rabatt.

Vinnare: HostGator

Sammanfattning: SiteGround vs HostGator

Efter vår djupgående jämförelse tror vi att SiteGround är en bättre webbhotellleverantör än HostGator. SiteGround utvecklar interna verktyg för att ge en supersnabb värdupplevelse till sina WordPress-användare. Med deras Super Cache-tjänst kan du öka sidans laddningstid och prestanda på din webbplats enormt.

Med SiteGround kan du vara säker på att de gör en daglig backup av din webbplats. Återställning kan enkelt göras via deras klick-och-återställningsverktyg.

Kolla in andra användbara värdjämförelser:

 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs WPEngine
 • SiteGround vs A2 Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs iPage
 • SiteGround vs Liquid Web

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja mellan SiteGround och HostGator. För mer information kan du kolla in vår fullständiga SiteGround-granskning och hela HostGator-granskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map