SiteGround vs. iPage Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare!

siteground vs ipage


Letar du efter den bästa billiga värdtjänsten? iPage och SiteGround är två av de populäraste webbhotelltjänsterna som finns på marknaden. Men vilket är verkligen det bästa valet: iPage eller SiteGround?

Att välja fel webbhotellleverantör kan skada din sökrankning och ditt företag. Och det är därför vi har skrivit en UNBIASED-webbhotelljämförelse mellan iPage och SiteGround, så att du kan bestämma vilken som är det bästa alternativet för din webbplats.

Låt oss ta en titt på vår jämförelse mellan iPage och SiteGround.

SiteGround vs. iPage – Översikt

Siteground

SiteGround är en av WordPress.org officiellt rekommenderade webbhotellleverantörer. De erbjuder ett av de bästa 24/7 supportcentra i branschen och upprätthåller en hög kundnöjdhet.

Deras värdalternativ kör allt från billig värd hela vägen upp till dedikerade värdservrar. Med sin WordPress-värdtjänst tillhandahåller de automatiska WordPress-uppgraderingar, inbyggd WP-caching, CDN, 1-klick-iscensättning och GIT-versionskontroll.

De är ett av få företag som låter dig välja ditt datacenter när du registrerar dig för en webbhotell. Deras datacenter finns i USA, Europa och Singapore.

IPage-GoDaddy-värd-alternativ

iPage är ett värdmärke som ägs av Endurance International Group. De är kända för sina prisvärda värdalternativ, från och med $ 1,99 per månad.

iPage grundades 1998 och har nu över 1 miljon webbplatser över hela världen. Precis som SiteGround erbjuder de också en rad värdalternativ, inklusive delad, WordPress, VPS och Dedicated hosting.

iPage är en EPA-grön kraftpartner, vilket innebär att deras datacentra drivs av vindkraft, vilket minskar deras kolavtryck i hög grad.

SiteGround vs. iPage – Sidhastighet och upptid

Sidhastighet och drifttid är de viktigaste faktorerna du måste tänka på när du väljer en webbhotelltjänst.

Enligt studier kan till och med en sekunders fördröjning resultera i en minskning av konverteringar med 7%. Plus fortsätter Google att betona sidhastigheten i sina algoritmer.

För att inte nämna, om du inte tar sidhastigheten på allvar, kommer du troligtvis att tappa SEO-ranking och dina kunder kommer att lämna din webbplats.

Uptime är viktigt eftersom dina besökare förväntar dig att din webbplats ska vara tillgänglig dygnet runt. Drifttid uttrycks vanligtvis i procent av den totala tillgängliga tiden, till exempel 99,9%.

Ofta skryter webbhotellleverantörer om att vara de snabbaste och lovar hög tillgänglighet med sina värdtjänster. För att testa om de lever upp till sin hype, registrerade vi oss med både SiteGround och iPage och skapade en test WordPress-webbplats på var och en av dem. Vi installerade också ett standardtema, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder för att spegla en levande miljö på våra testsajter.

Sedan genomförde vi några olika hastighets- och drifttest på dem.

Här är våra resultat:

hastighetstest siteground

Enligt vårt Pingdom-test tog vår SiteGround-testplats endast 649 ms att ladda när den testades från Dallas, Texas. Det är snabbare än 95% av alla testade webbplatser.

ipage pingdom hastighetstest

När vi körde samma test på iPage; vår testplats tog 2,6 sekunder att ladda.

Förutom vårt Pingdom-test, använde vi också ett testverktyg som heter Load Impact för att avgöra hur SiteGround och iPage skulle hantera serverförfrågningar under en trafiköverskridning.

För testet skickade Load Impact vissa virtuella användare (VU: er) till våra webbplatser och byggde gradvis upp till 100 besökare åt gången.

loadimpact-Siteground

Som du kan se från vårt SiteGround-test fanns det några spikar i laddningstidsgrafen. Detta är ganska vanligt i en delad värdmiljö. Men vår webbplats gick aldrig ner under testet.

belastning på sidan

Vår iPage-webbplats har avtagit när det fanns 50 användare. Webbplatsen återhämtade sig snabbt inom några ögonblick och sidbelastningstider, men förblev stadigt låg även med fler användare. Det är dock värt att notera att webbplatsen aldrig gick ner under vårt hastighetstest.

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs. iPage – Användarvänlighet

SiteGround WordPress-installation

SiteGround låter dig hantera din webbplats och ditt webbkonto med cPanel.

De erbjuder också dussintals 1-klick-installatörer för populära webbplatsskript som WordPress, Joomla och Drupal.

Du kommer också att få en grundläggande dra och släpp-byggare med alla planer för att skapa din webbplats som du vill.

iPage-kontrollpanelen

Låt oss nu titta på iPage och hur lätt det är att hantera en webbplats på deras plattform.

Alla iPage-värdpaket levereras med en lättanvänd webbplats-dra-och-släpp-byggare och ett 1-klick WordPress-installationsprogram.

Den huvudsakliga nackdelen är att iPage inte erbjuder cPanel. Istället erbjuder de sin egen anpassade version av en kontrollpanel som de kallar vDeck. Men om du är van vid att cPanel, som är världens mest populära webbhotell kontrollpanel, kommer det att finnas lite lärande kurva att hantera innan du behärskar vDeck.

SiteGround vs. iPage – Funktioner

Både SiteGround och iPage kommer troligen att ha ett värdalternativ som fungerar för din webbplats, oavsett storlek och budget för ditt onlineföretag. Medan SiteGround fokuserar på att erbjuda en snabb snabb värdupplevelse med branschledande hastighetsteknologier, ger iPage dig alla funktioner på nybörjare som nybörjare behöver för att enkelt kunna starta en webbplats.

Låt oss titta på några områden där iPage sticker ut från tävlingen:

 • Obegränsade webbplatser: iPage erbjuder bara en billig värdplan. Du kan vara värd för obegränsade webbplatser med den planen utan extra kostnad; Medan SiteGround kräver att du registrerar dig för en lite dyrare plan för obegränsad webbhotell.
 • Dra och släpp webbplatsbyggare: Även om iPage tillhandahåller en egenutvecklad webbplatsbyggare, erbjuder SiteGround Wix Builder med alla webbhotellplaner.
 • Gratis annonskrediter: Få gratis annonskrediter värda $ 200 för varje iPage webbhotellplan.

Nu när vi vet fördelarna med iPage, låt oss ta en titt på några områden där SiteGround utmärker sig i jämförelse:

 • Hastighetsteknologier: SiteGround erbjuder CloudFlare CDN med alla webbhotellplaner. Du kan också öka din laddningstid med SuperCacher med en lite dyrare plan.
 • Säkerhetskopiera och återställer: Med varje plan får du gratis dagliga säkerhetskopior. Och med en lite dyrare plan kan du använda gratis webbplatsöverföringar och säkerhetskopieringar.
 • Nördiga funktioner: Om du behöver geeky avancerade funktioner som PCI-kompatibla servrar och 1-klick Git repo skapande med din delade webbhotell kan du prenumerera på deras GoGeek-plan.

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs. iPage – Support och dokumentation

Både SiteGround och iPage erbjuder support dygnet runt via telefon, e-post och livechatt.

Du kan också räkna med deras kunskapsbaser, som täcker alla aspekter av att bygga en webbplats från grunden med sina webbhotellplaner.

Vinnare: Det är oavgjort

SiteGround vs. iPage – Prissättning

Utan tvekan är iPages värdalternativ mycket billigare än SiteGrounds. iPage erbjuder en storlek i alla storlekar för billig värd. De ger endast en billig värdplan, som bara kostar $ 1,99 per månad; Webbplatsen för SiteGrounds billiga webbhotell börjar på $ 3,95 per månad.

SiteGround erbjuder inte VPS-värdplaner. De erbjuder dock moln- och återförsäljarhosting.

Du kan dock använda vår SiteGround-kupong för att få STORA rabatter.

Här är en detaljerad jämförelse mellan prissättningen av olika värdalternativ från SiteGround och iPage:

SharedWordPressVPSDedicated
Siteground$ 3,95 / mo.$ 3,95 / mo.$ 269,00 / mo.
iPage$ 1,99 / mo.$ 3,75 / mo.$ 19,99 / mo.119,99 USD / mån.

Vinnare: iPage

Recap – SiteGround vs. iPage

SiteGround fokuserar på att ge kunderna en supersnabb värdupplevelse. De är ett av de få delade värdföretag som låter kunderna välja sina önskade datacenter när de registrerar sig för en värdplan.

Som en rekommenderad WordPress-värdleverantör erbjuder de hanterade WordPress-värd såväl som WooComerce-värd.

iPage å andra sidan ger prisvärda värdalternativ för webbplatser i alla storlekar och budgetar. Om du redan är värd hos en annan webbhotell kan du dra nytta av deras gratis webbplatsöverföringar. Bäst av allt, med deras gratis webbplatsbyggare kan du enkelt skapa en vacker webbplats.

 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs Liquid Web

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa webbhotelltjänsten för dina behov. Om du gillade den här artikeln, kolla in vår kompletta SiteGround-granskning eller vår fullständiga iPage-granskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map